Ciaza w Szkocji
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki Tyger :-* jestem przerażona bo data 28 maj była taka odległa a to już jutro! Gdzie?! Co?! Jak?!
Tyger ile ma latek Twoj starszy synuś?
Kilka rzeczy z mojego 'surfowania' po internecie, czytania ciążowych książeczek -
Na bolące cycuchy zamiast liści z kapusty wydaje mi się praktyczniejsze i fajnie ze są na ciepło i zimno
Na ząbkowanie. To tak samo jak gryzak-żyrafka Sophie (która juz mam), od wielu lat jest na rynku i tyyyle dobrych opini o tym słyszałam że szok. Wiec ja na pewno kupuje jak najszybciej żeby potem jakby co nie czekac za przesyłka.
Chusteczki nawilżane, które w składzie mają 99,9% wody. Tez wydają mi się praktyczniejsze niż waciki i mozna ich użyć wszędzie. Troche drogie ale chce ich używać przez pierwsze miesiące żeby nie kłaść ma skore niepotrzebnej chemii.
Słyszałyscie cos o tych produktach?
Paula55, tyger, Krysti lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny ja ostatnio taak rzadko do was zaglądam ze szok, ale staram sie was czytać na bieżąco . W sumie nie mam o czym pisać daleko mi do Was, zakupów jeszcze nie robimy, brzuszek dopiero co zaczyna rosnąć. Nie mogę sie doczekać kiedy będę wyglądała jak wy . Puki co smyram sie codziennie po brzuszku i gadam do mojej dzidzi . Czujemy sie dobrze, mam nadzieje ze tak dobrze będzie cała ciąże, sporadyczne mam mdłości, żadnych zachcianek, od niczego mnie nie odrzuca, jak bym w ciąży nie była . Czekamy niecierpliwie na usg, dopiero do mnie dotrze ze to nie sen i naprawdę będziemy mieć dzidziusia . A wy kochane macie piękne brzuszki niech wam rosną zdrowe i silne chłopaki
Vixen ja o tych produktach w ogóle nie słyszałam.
Opowiem wam historie mojej koleżanki (z pracy)...
Śmieje sie że zaraziłam ją ciążą, ja mam termin na grudzień ona na styczeń, tez trochę sie starali i sie udało... ale po dwóch tyg jak się dowiedziała o ciąży zaczęła krwawić, była pewna że poroniła, załamała sie rozpaczała, poszła do lekarza tam ja pocieszali że to jeszcze nie było dziecko żeby sie nie załamywała itd... pobrano jej krew. Po dwóch godzinach do niej oddzwonili że muszą zrobić usg bo ma za wysoki hormon HCG. Na drugi dzień zrobili jej usg i okazało sie ze ma bliźniaki! Miała trojaczki ale jedno nie przeżyło i poroniła, zostały dwa zarodki . Jednego dnia załamana ze straciła, a drugiego ma bliźniaki szok...
Mój mężuś znalazł jakąś stronkę z próbkami dla dzieci, chyba trzeba podać adres email i przysyłają albo do domu albo do odbioru w asdzie (chyba) podam wam link może sie przyda, poczytajcie sobie. Buziaki mamuśki i miłej spokojnej nocki Wam życzę :*
http://www.freestufffinder.co.uk/category/free-baby-stuff/tyger, Krysti lubią tę wiadomość
-
Vixen o tych kompresah lansinoh slyszalam fajna sprawa ogolnie na bol takich zelowych "poduszeczek" jest wiele i napewno sa wygodniejsze niz kapucha haha ale sprzedam wam info od poloznej. Na mega bolace, twarde piersi w razie nawalu najlepszy jest goracy prysznic... Bo ja cycochy juz zdarza nabrzmiec i sa twarde to nie ma mocy odciagnac pokarmu wtedy goracy pryszńic tak przynajmniej z 15 min i podobno ulga nie do opisania... Wtedy radze brac laktator do lazienki albo recznie sobie odciagac bo podobno rzeka mleka haha
Produktu nr 2 nie znam...
A husteczki oczywoscie ze kojarze najlepsze bo sama woda. Na wyjscie jak najbardziej a w domu Alecam poprostu wode przegotowana bo na to samo wychodzi
No i huggisy tez maja dobra opnie jako husteczki do mycia.
-
Cżesc Malwinko fajnie ze sie odezwalas i ze wszystko ok.
Ciesz sie kochana brakiem objawow do 1 scanu szybko zleci bo juz blizej niz dalej .
A brzuszek ma jeszcze duzo czasu zeby urosnac. Uwiez ze z taka pileczka nie jest latwo
A historia ńieprawdopodobna cudownie teraz kolezanka musi sie baaardzo szczedzac. Czytalam kiedys ze bardzo duzo ciaz na poczatku jest blizniaczych i czesto sie zdarza ze jeden z zarodkow obumiera czesto kobiety nawet nie maja pojecia ze mialy blizniaki. Ale to nautra i tak sie zdarza.
Trzymamy oczywiscie kciuki za kolezanke
Zaraz obczaje ta stronke ktora podalas
-
Czesc kobietki,
Kompresy na cycuchy widzialam w boots i nawet mialam juz kupic ale skoro prysznic tez da rade zlagodzic bol to w sumie po co wydawac kase
O tym pudrze na zabkowanie tylko slyszalam a husteczki sa dla mnie zaskoczeniem. przyznam, ze jak byla promocja w Asdzie to kupilam zapas Haggisow
Paula ja tam twoj kaszel. Mam nadzieje, ze choc troszke lepiej.
Malwinko, ciesze sie ze wszystko jest dobrze. jestes jedna ze szczesciar, ktora przechodzi lekko ciaze
Twoja znajoma tez jest szczesciara Super historia.
Lece teraz z moim syniem na basen. On na lekcje plywania a ja na relaks w wodzie.
Aha, Victor ma 6 lat -
Dziekuje Tyger u mnie w dzien o niebo lepiej ale nad ranem ( o 4 lub 6 rano) mam takie ataki kaszlu ze moj musi wstac i zrobic cos cieplego do picia bo inaczej sie dusze
Jutro wizyta u poloznej... Zobaczymy co powie.
Husteczki to tez zakupie haggisy tak na codzien
Udanej wyprawy na basen kochana
-
Z moja glowa dzieja sie niesamowite rzeczy. Poszlam na basen bez kostiumu kapielowego I tyle sie naplywalam. A dzis bola mnie plecy wiec chyba wyskocze wieczorem poplywac.
Dzis dostLam mase maternity clothes yay Ale sie ciesze. Nastepny grosz zaoszczedzony.Paula55 lubi tę wiadomość
-
Malwina - na kiedy masz pierwszy scan? Masz juz date? Ja tez tak spokojnie przechodze ciaze, sama przyjemnosc nie? Clay czas wszystkim powtarzam, ze moglabym byc na okraglo w ciazy gdyby mialo tak byc, haha. Wiadomo jakies tak delikatne dolegliwosci, ale nic co by mi ten piekny czas obrzydzilo.
Ale historia! Normalnie szczescie w nieszczesciu!tyger lubi tę wiadomość
-
Ja czytam tu na forum 'po porodzie' informacje i wszedzie pisza o prysznicu i kapuscie, ale nie wiem jak to ma wygladac jak mowia zeby przed kazdym karmieniem wchodzic pod prysznic oO Ja zaczne od tych kompresow i gdyyyby nie mialy pomoc to wtedy bede kombinowac z prysznicem itp. Mnie one na amazonie £10 kosztowaly wiec nie duzo jesli ma mi ulatwic zycie
Ja za £25 na amazonie kupilam wielka pake tych chusteczek, bo chce ich uzywac na poczatku, a potem sie przerzuce na cos tanszego jak juz sie maluszek przyzwyczai do swiataPaula55 lubi tę wiadomość
-
Malwinko, czekamy wiec na pierwsza fotke twojego malenstwa
Victor poczul ulge jak uslyszal ze to chlopczy bo dla niego dziewczyny sa nie takie fajne. Teraz bardzo sie cieszy i kazal mi obiecac ze go naucze zmieniac pieluchy haha -
Vixen dostalam list :* dziekujemy bardzo jeszcze raz
A ty realizowalas a asda czy w boots??? To samo bedzie w paczce???
Haha tyger dalas czadu na basen bez stroju
Co do kompresow mysle ze ci sie tak czy siak przydadza
Malwinka juz niedlugo coraz blizej...
-
Malwina - to juz za chwile! ale super. No i koniecznie wstaw fotkę fasolki!
Tyger - no no to bedziesz miała małego pomocnika! Swietnie ze jest taki chętny
Paula - mi na mailu pisało że w Asdzie jest dodatkowy prezent z George'a wiec ja tam odbierałam
Nie ma za co! Właśnie miałam się pytać czy doszło :-*
A moj mózg dzisiaj po pracy się wyłączył całkiem i będąc w sklepie zapomnialam kupic kilku rzeczy xd normalnie masakra, mąż musiał się wracać, haha.
A ja zrobiłam pomidorowke na która miałam chcice i teraz leżeee, mmmmPaula55, Malwina89 lubią tę wiadomość
-
Czesc kochane. Wczoraj juz nie mialam sil pisac. Poza tym tragedia!!! Wymieniaja nam w domu instalacje, likwiduja bojler, zakladaja nowe grzejniki i to co zastalam po powrocie do domu przeszlo moje oczewkiwania...
Moj T przed wprowadzka zrobil remont. Poeknie wszystko za swoja kase odpierniclzyl a teraz co??
Podklady na podlogi zniszczone, dziura w scianie zalatana, plytki w kuchni potrzaskane... Nie wiem jak to zostawia...
Kochana z polozna hm.... Srednio. Posluchalsmy serduszka, zmierzyla cisnienie i w zasadzie tyle. Wystawila mat b1 co nam bardzo bylo potrzebne do kredytu.
O tej pepowinie nie zdarzylismy powiedziec bo bylo opoznienie... Na ta wizyte poprosilismy tlumacza w razie czego zeby mi pomogla powiedziec o co chodzi, i przez to opoznienie babka miala tylko 15 min i nie zdarzylismy. Powiedziala ze na mast wizycie o tym pogadamy
Powiem o tym w szpitalu bo w czerwcu mam dodatkowa wizyte.
Tak wiec to bylo by na tyle
Aa zaproponowala mi zastrzyk na wooping cougth (chyba tak sie to pisze haha) i mam zrobic sobie po nast wizycie czyli 10.07.
-
Ale masz zamieszanie współczuje! Nam robili z councilu kuchnie i tez mieliśmy szkody w przedpokoju który wyremontowalismy sami ale przynajmniej kuchnia nowka sztuka.
Szkoda że nie miałaś czasu o tej pępowinę powiedziec, bardzo jestem ciekawa co ona na to powie.
No ja tez na whooping cough będę szła, to ksztusiec po polsku i po 28 tyg się robi wiec ja juz chyba w przyszłym tygodniu poproszę w pracy żeby mi zrobili.
Losie jak dobrze że juz piątekPaula55 lubi tę wiadomość
-
Ehh i zostawili nam ten bajzel na weekend lipa. No trudno..
Ja pojde sie zaszczepic chyba 10.07 bo od razu wtedy mam wizyte u poloznej
Jej jak moj syn dzis szaleje. Chyba mi brzuch rozerwie
Przyszedl mi dzis tez do pl nawilzacz powietrza zamowilam pierwsza posciel a jutro reszte zamowie powoli lista sie konczy
Vixen dzieki jeszcze raz. Odebralismy dzis paczke :*
-
Dziewczyny ja z taka inf tylko
Jak ktoras byla by zainteresowana to w ta prawdopodobnie niedziele w Greenock jest baby market
Jesli chcecie zobaczyc jak to wyglada to wpiszcie srobie na fb baby booty market super sprawa.
W tym tyg bylo w Glasgow ale nie wiedzialam i przegapilismy