X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezdzilam nim troche w pl i kurde wydaje mi sie ze bedzie idealny. Duza gondola (a to wazne bo bedziemy cala zime jezdzic), kola ma spore i obrotowe a jedna reka sie prowadzi. Gondola po wyjeciu ma funkcje kolyski :) podnosi sie oparcie w niej.
    Poszycie zdejmuje sie do prania, i wazne.. Gondola i spacerowka dodatkowo sklada sie na plasko :)
    Spacerowka ma duuzo miejsca, sklada sie calkiem na lezaco i siedzaco, i pudka naprawde chroni przed wiatrem bo wnetrze spacerowki jest glebokie :) wiec mam nadzieje wozek posluzy troche :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula sliczny masz brzuszek :) Wozki macue obie odjazdowe. Ja kupilam uzywany z niewiele ale wyglada jak nowy. Wypralam wszystko w pralce i jest swierzutkie i pachnace. Zaraz znajde fotke I wrzuce.

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ja tez myslalam o uzywanym!! Ale moj sie nie zgodzil bo powiedzial ze skoro ciuszki bedzie miec po kims to wozek ma byc nowy :) chlopy :P choc powiem ci ze ten co mi sie podobal uzywka byla za 850 zl a my dalismy 1260 zl ale mamy mega duzo dodatkow :) wiec roznica w zasadzie niewielka...

Dawaj fote bo ciekawa jestem ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest to moje cacko ale gondola jest inna. Nie moglam znalezc tej mojej. Jest skladana na plasko, materialowa i cala czarna. Dosc gleboka i bude ma duza. Reszta tak sama, nawet torba. Ja mam jeszcze parasol, pokrowce od deszczu i moskitiery na wszystkie 3 czesci. Dalismy £150.

2vlwuw9.jpg

Zancia28, Krysti lubią tę wiadomość

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest Jane Reverse.

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ale fajny!!!! Wyglada kosmicznie ale podoba mi sie :)
    Dla mnie tylko 1 wada ;) ma 3 kola :P mam jakis uraz psychiczny do trojkolowcow haha :)
    I wogole jaka cena :) elegansio ;)

Vixen zobaczylam filmik na yt z twoim wozkiem i od razu mi sie bardziej niz po zdjeciu spodobal :)
    Jest taki mega prosty w obsludze hehe. I tez gondola sklada sie na plasko :)
    Ale nasze chlopaki beda miec bryki ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha! Dopiero sie przyjrzalam. Moja gondloa jest tak jak twoja Vixen :) Tylko cala czarna.

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez sie nie podobaly 3-kolowe wozki. Ale czytalam reviews i ogladalam filmiki i sie przekonalam. Poza tym firma Jane jest bardzo dobra i to oni wymyslili te foteliki samochodowe najbezpieczniejsze na swiecie :) Ten model ktory ja wybralam moze byc uzywany w extremalnych warunkach. Ja na przyklad zamierzam z nim biegac. Chcialabym jak najszybciej wrocic do formy i odzyskac moj 6-pack na brzuszku :P

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to widzę ze wszystkie trzy chłopaki bedą miały super fury :D my nowke kupiliśmy wszystko bo wózek ma być na następne dzieciaki też. I tu tez dobrze ze gondola sie właśnie składa na płasko, będzie można schować. Właśnie ta firma Jane jest podobno super. Działają od wielu lat juz i babka w sklepie mówiła ze prawie wcale zwrotów nie maja z tych wózków, tzn nie są wadliwe.

Ja zamierzam z moim co najwyżej chodzić :D to i tak dużo ja, na mnie haha :D jestem straszny leń i domator.
    A ten Twój wózek Tyger tez widziałam w sklepie :)

• Vixen Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    24kxdmv.jpg

A ja dzisiaj rozpakowalam synka z kartonów i reklamówek :D tyle rzeczy na 3 miesiące?! :O haha

Paula55, tyger lubią tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger jesli zamierzasz biegac z wozkiem to calkiem inna bajka :) ja tak jak Vixen... Spacer to i tak duzo haha :)
    A miesnie na brzuchu mialamostatnio jak w gimnazjum tanczylam i trenowalam 5 razy w tyg haha :)
    Ale po porodzie wezme sie mam nadzieje za siebie :)

Ja tez kupowalam wozek z mysla o drugim dziecku ale znajac mnie to mi sie znudzi i kupie nowy haha :)

Vixen jak to pieknie juz w szafie wyglada :) pomysl ze lada chwila w lozeczku bedzie lezal wasz ,malutki Karolek :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieje że latanie za dzieciakiem wystarczy żeby wyrobić jakaś kondycje :D haha

My chcemy czwórkę dzieci :P nie moge każdemu nowego wózka kupować, nie ma tak dobrze, haha :P
    Tak w ogole kiedy planujecie drugie? Ja bym chciała zajść znowu jak Karol bedzie miał rok a potem przerwa z 3 lata i kolejne. Ale jak narazie nie wyobrażam sobie nie małego dzieciaka i byc w ciazy :O nie ma że sobie leżysz i odpoczywasz, czy śpisz całe dnie w I trymestrze. Chyba dopóki się nie znajdę w tej sytuacji nie będę wiedziała jak sobie poradzić :D

• tyger Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen ale dalas czadu :D Charlie sie chyba musi pospieszyc. Wszystko niemal gotowe. Bravo.

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ja to najchetniej drugie to bym chciala tak dobrze po 30 :)
    Ale moj marudzi ze absolutnie :P i chce za ok 3 lata po pierwszym :P ale jeszcze zobaczymy czy to jedno mu "bokiem " nie wyjdzie i nie przyzna mi racji haha :)

Powiem wam ze moja przyjaciolka ma dwojke. Dwa lata roznicy i miala ciezko. Okazalo sie że w drugiej ciazy musiala duzo lezec, byly komplikacje, wyladowala w szpitalu i bylo ciezko. Ten starszy nie umial tego zrozumiec ze mama go nie moze nosic, ze jej nie ma bo jest w szpitalu... Przeszedl okropny bunt. Dobrze ze ona za droga miala rodzicow ktorzy jak mogli to pomagali...
    Skonczylo sie tak ze ona miala depresje i dopiero teraz dochodzi do siebie na lekach...
    Ja nie chce myslec jak by mi sie to przydazylo a nie mam tu NIKOGO z rodziny... :(

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez chce nastepne szybko. Jak StNley bedzie mial rok to zaczac starania. Chyba juz sie nie bede tak bronic jak ostatnio. Po Victorku mialam juz nie miec kolehnego dzieciaczka I uleglam. W sumie to marzy mi sie coreczka do kompletu :P

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj mi tez sie marzy :) tylko jak tu ucelowac haha :) moj sie smieje ze bedziemy produkowac do tad az dziewczynka bedzie :P
    Wariat :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bym chciała następna córeczkę, niestety mało mamy nad tym kontroli :< jedyny sposób jaki minusie wydaje chociaż troche prawdopodobny to z tym ze szybsza sperma na chłopaka/wolniejsza dłużej żyjąca na dziewczynkę. Czyli ile dni przed owulacją. Ale czy to prawda to nikt chyba nie wie :D
    Aaale szczerze mówiąc to wolałabym np mieć samych synów niż same córki :D wiec się cieszę że Karolek bedzie, bo nawet jakby pózniej same dziewuchy były to zawsze jeden chłopak juz bedzie :D no chyba że Karol urodzi się Karolinką :D

tyger lubi tę wiadomość

• tyger Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko sobie zartuje i gdybam ale prawde mowiac zaczelam sie czuc tak ciezko i taka spowolniona ze na mysl o kolejnej ciazy robi mi sie slabo.
    Wczoraj odswiezylam salon i pomalowalam korytarz. Uwielbiam malowac wiec moj misiu mial dyzur w kuchni caly dzien a ja biegalam z walkiem. Chyba troche przegielam bo wieczorem szlam spac ze lzami w oczach a w nocy bylam jednym wielkim bolem.
    zostalo mi zamalowanie Victorka dziel sztuki na scianie w jego pokoju i odswiezenie mojej sypialni ale chyba przeloze to na nastepny tydzien zeby sie nie zajechac ;) Za 2 tygodnie zaczynam pranie ubranek i przygotowywanie wyszyskiego.
    Jutro wizyta u poloznej i szczepienie na wooping caugh.

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger! Ty cholero jedna! Uważaj na siebie! :P nie przemęczaj się tak. Pomalować zdążysz ;)
    Ja miałam whooping cough w zeszłym tyg i byłam drugą babeczka od mojej położnej która miała jakaś na nią reakcje :D haha. Czerwone, spuchnietę i swedzace! miejsce po szczepionce i było mi nie dobrze na drugi dzien :/ miałam godzinę jak siedziałam w pracy to juz czekałam żeby pobiec do toalety :D ale przeszło.

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Tyger Vixen ma racje. Nie szalej tak! Moze niech twoj maluje a ty zajmij miejsce w kuchńi :)
    My od weekendu za to kozystamy z pieknej pogody :).
    W sob byla wycieczka, wczoraj piknikowalismy w parku :) a wieczorami oczywiscie tylko mecze i mecze :P
    Za to w weekend wybieramy sie z przyjaciolmi na Ani mru mru i do knajpki :) juz sie nie moge doczekac :)

Ja szczepienie bede miec w lipcu dopiero :) tak jak wizyte u poloznej.
    I dalej czekamy na decyzje odnosńie dofinansowania... Najladniejsze domy te ktore tak nam sie podobaly juz sprzedane... Zaczyna mnie to wszystko zalamywac ze zostaniemy w tym mieszkaniu :(
    Ostatnio przyszla paczka z Pl i LEDWO wszystko pomiescilam. A gdzie tu reszta, wozek, lozeczko, wanienka buuu :(

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ