Ciaza w Szkocji
-
WIADOMOŚĆ
-
Jakiś czas temu chwaliłyście się wózkami my już też mamy upatrzony o taki musimy tylko jechać do Polski i obejrzeć go na żywo, a kupić chcemy na ebayu wychodzi na to samo jak w Polsce to jest grander tutekCarola55, Paula55, tyger, Krysti lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny nie uwierzycie, no ale powiem pokolei.
Dzisiaj znowu zle sie czuje, jednak dalam sie namowic mezowi i pojechac na male zakupy. Kupilam juz nawet pierwsze spioszki, bo chcialam pierwsza sama cos kupic niz dostac , te ktore kupilam beda pasowac do chlopca i dziewczynki.
Potem pojechalismy do Homebase i spotkalismy znajomego, pogadalismy sobie a mi coraz dziwniej sie robilo i goraca, po chwili stwierdzilam, ze musze usiasc i skorzystalam w wystawowych mebli, bylo mi jednak coraz gorzej i chcialam isc do lazienki .... ale nie doszlam, moj maz widzac jak sie zataczam zlapal mnie a ja zemdlalam i runelam na ziemie - na pare sekund. Od razu maly tlum sie zrobil, przyniesli mi krzeslo, dzwonili na pogotowie, dali zimnej wody, ktora naprawde pomogla. Normalnie jestem zdrowa osoba a pierwszy raz w zyciu omdlalam. Karetka na szczescie nie przyjechala ale pytali przez telefon o rozne rzeczy jednego z pracownikow sklepu, a ten mnie.
Naprawde jestem w szoku i modle sie, zeby to sie nie powtorzylo! Nigdy nie sadzilam, ze takie cos az moze mi sie przydazyc. Wiem juz, ze bede musiala nosisc przy obie przez te pierwsze tygodnie wode i jakas mala przekoske, bo z apetytem u mnie cienko i dzisiaj musialam wmuszac jedzenie.
Ale sie narobilo. Dziciatko dostalo pierwsze ciuchy a potem mamusie zalatwilo... -
A my wczoraj mielismy super dzien byly kabarety i chinska knajpa tak sie mega objadlam ze szok:) i usmialam
Malwinka wozek super wyglada ale zawsze dobrze na zywo lepiej zobaczyc
Zakupy super:) i unisex wiec nie masz sie co martwic
Carola ale mialas przezycie biedna mi sie sie kilka razy zdarzylo zaslabnac ale nie upadlam dzieki Bogu!!! Raz w ostatniej chwili usiadlam na ziemi w kuchni i wolalam mojego T i kilka razy w pracy mnie pod reke wyprowadzali
Uwazaj na siebie kochana!!!
Dzis bylismy w szpitalu na wizycie. Pierwszy raz pobieranie krwi byli dla mnie relaxem i przyjemnoscia haha ale robila to sama pani dr wiec moze dlatego. Wyniki beda u piloznej na nast wizycie.
Serduszko pieknie bilo dzis dla tatusia w jego swieto. A brzuszek mamy w normie
I to tyle dobrych wiesci u nas..
Ehh dzwonil nasz agent od kredytu zalamalam sie.... Do porodu albo i jeszcze nawet 2 mies po bedziemy sie kisic w tej ciasnej klicie okazalo sie ze o dofinansowańie nawet nie zlozyli wniosku bo z banku dzwonili do pracy T wypytac sie o jego zarobki i z firmy powiedzieli ze on na akord pracuje i odmowili nam kredytu pewnie nawet nie wytlumaczyli ze ma tygodniowa podstawe ponizej ktorej nie schodzi a to co wyrobi ma dodatkowo platne i bank sie wycofal
Ja sie chyba zalamie... Jutro mielismy jechac ogladac dom ale w tej sytuacji wogole nie mam ochoty sie wkurzac tylko
Nie wiem jak my sie tu zmiescimy we 3 plus mama i brat o ile wogole mama przyleci... Wiedzialam ze tak bedzie. Jak sie pierdoli to na calego
Marzenia o pokoiku poszly sobie w pizd**
-
Malwinko wozek fajniusi i zakupy tez widze juz sie zaczely
Carola jak tylko zaczniesz sie dziwnie czuc to od razu siadaj i pij wode i wsadz tez cos na zab. Chciaz gryza jablka, cokolwiek. nie mozesz sobie pozwolic na runiecie na podloge. Dzieki bogu nic ci sie nie stalo.UFF
Paula, serduszko nie zalamuje sie. Twoj synek bylby szczesliwszy w nowym pokoiku bo tak na dobra sprawe on bedzie mial to gdzie az zacznie kumac. Wazne aby byla mama, tata, mleko a potem gdzies w kaciku pudelko z jego zabawkami.
Masz kochajacego narzeczonego z ktorym jestes i bedziesz szczesliwa niewazne gdzie bedziecie mieszkac.
Ja sie tulalam z malenkim synkiem przez 2 lata zanim sie tu wprowadzilismy. Bylo ciezko i ciasno. W jednym pokoiku w trzy osoby. Na materacu, obok victorka lozeczka.
Wiem ze bardzo chcialas i masz marzenia ale nie jest zle Kochana. Dacie rade. Bedzie dobrze. Sciskam mocnoPaula55 lubi tę wiadomość
-
Z mojego doswiadczenia powiem tak:
podklady na materac maja wiec nie trzeba brac do szpitala ale w domu jak najbardziej sie przydadza. Podpaski i majteczki jednorazowe- tak. Najlepiej wziazc sobie te male probki plynow typu szampon i zel pod prysznic. No i oczywiscie plyn do higieny intymnej. Koszula lub koszulka do porodu i druga na przebranie. Mozna wziazc szlafrok ale w szpitalach na maternity unit jest goraco wiec ja nie bede zabierac. Oczywiscie ubranie na wyjscie.
Dla maluszka trzeba zabrac pieluszki, chusteczki nawilzajace, 2 lub trzy zmiany ubranek, czapeczka i cos na wyjscie tylu kombinezonik, kocyk. no wiecie, cos co chcecie dla waszego malenstwa. fotelik do auta.
To chyba sa podstawowe rzeczy bo wychodzi sie do domu raczej szybko wiec wiecej nie trzeba. Te kremy i odciagaczki do pokarmu moga sie nie przydac jesli bedziecie szly do domu nawet na drugi dzien.
Nawet jesli zapomnicie czegos to oni maja awaryjne rzeczy w szpitalu takie jak. Podpaski, pieluszki, kocyki,nawet ubranka dla dzieci, ktore oddaje sie przy wychodzeniu.Paula55 lubi tę wiadomość
-
Ja poprzednio poprosilam zeby mi przywiezli tusz to rzes i takie tam bo czulam sie jak g.... i nie chcialam tak samo wygladac wiec na wyjscie choc troszke sie pomalowalam zeby czuc sie lepiej
Ten prysznic w szpitalu po porodzie to tez taka tylko podstawa zeby sie z krwi i potu obmyc. A jak wrocilam do domu to dopiero na spokojnie wzielam relaksujacy prysznic.
No i recznik wezcie jesli nie chcecie uzywac szpitalnego. W moim szpitalu sa reczniki w lazienkach ale slyszalam ze nie we wszystkich szpitalach jest ten luxus. recznik najlepiej ciemny bo przy wycieraniu moze leciec krew. Tak praktyczniej.Paula55 lubi tę wiadomość
-
Dziekuje Tyger za pocieszeknie chyba jakos to przetrawilam juz no trudno. Bedziemy cżekac dalej. Nie teraz to moze pozniej sie uda... Bede tachac ten wozek po schodach na spacery hihi.
Teraz rozkminiam jak tu to wszystko pomiescic
Ty masz juz moze rozlozone lozeczko?? Jak tak to mozesz mi powiedziec ile na gotowo ma dl?? Wiem ze ponad 120 cm ale ile dokladnie
Masz racje. Grunt to kochajaca sie i zdrowa rodzina a reszta przyjdzie z czasem
My dzis mielismy wizyte w szpitalu. Serduszko pieknie bilo, brzuszek w normie. Pobrali krew do badania i wyniki beda u poloznej wizyta 10.07.
A nast wizyta w szpitalu 11.08
-
Hej dziwczyny, Ja dzisiaj po pracy tez musialam odpczywac i sie polozyc.
Tyger, dzieki za liste rzeczy do szpitala, skopiowalam sobie i juz bede miala na uwadze. Nie wiedzialam np o tych podlkadach na materac, a majteczki paierowe kiedy maja sie przydac ... musze poczytac.
Malwina, musze zrobic fotke spioszkow, ktore kupilam - so urocze, ale musze obcykac wklejanie zdjec tu, wklejacie je normalnie czy mamy tu jakas funkcje dodawania zdjec, ale na razie nie widze?tyger lubi tę wiadomość
-
Paula, przykro mi, ze nie udalo ci sie z ta dotacja. Moze jeszcze przekazcie informacje o stalych dochodach, czy stalej podstawie zarabkow Twojego T, i moze jeszcze cos posprawdzaja i zmienia zdanie.
Wspominalas cos jezeli sie nie myle, ze bedzieci zalatwiac normalny kredyt. Jest tu wiele 'doradcow financowych' wsplpracujachych z roznymi bankami, oni na podstawie waszych danych i zarobkow beda w stanie wskazac wam jaki bank bybly w stanie udzielic wam kredyt. Ja kiedys tez sie tak dowiadywalam ale ostatecznie bank HSBC mial dobre stopy procentowe, tyle tylko, ze to bylo przed kryzyzem a terea moze byc trudniej, ale w razie czego sporbujcie.
Ja tez niestety tak naprawde nie bede mogla przygotowac typowego pokoiku dla dziecka bo tez nie mam na to miejsca. Nastawiam sie, ze przez jakies dwa lata jak dziecko bedzie male to i tak do konca nie potrzebuje swojego pokoju, no a potem zobaczymy co dalej. Oby kiedys udalo sie na spelnic jednak to marzenie i zapewnic dzieciom to wlasne miejsce ....
Kalendarz ciąży BellyBestFriend -
Tyger ma racje z majcioszkami ja takowe juz zakupilam w pl. Tu nawet nie wiedziala bym gdzie to kupic... W aptece, sklepie, w necie? Nie mam pojecia a musze jeszcze dokupic bo mam tylko dwie pary
Carola odpoczywaj jak tylko mozesz kochana... To bardzo pomaga.
Ja fotki dodaje przez strone www.tinypic bo jest najlatwiejsza i ńie trzeba sie rejestrowac.
Wchodzisz na stronke, dodajesz zdjecie. Wybierasz rozmiar message board i kopiujesz ten drugi link wklejasz tu i gotowe !
Z kredytem tak chcemy zrobic. T mial isc dzis do menagera i poprosic o zaswiadczenie o dochodach na pismie. Jak dostaniemy to mamy je wyslac do naszego agenta i on sie tym zajmie. Mam nadzieje ze to pomoze i jednak dadza to dofinansowanie.. Najgorsze jest to ze znow trzeba czekac tyle czasu.. No trudńo. Jak sie nie uda na 100% to bedzie,y sie martwic. Poki co jest jeszcze nadzieja