Ciaza w Szkocji
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula jeszcze nie wszystko stracone z tym kredytem na domek. Bede trzymac kciuki.
Jesli chodzi o majteczki jednorazowe to kupisz je w Asda, Boots, Tesco. Sa zroowane w pudeleczkach kolo wkladow poporodowych i innych rzeczy dla mamy i dziecka i kosztuja grosze. Maternity Briefs pakowane po 5Paula55 lubi tę wiadomość
-
Ide w sobote do szpitala na wycieczke po oddziale
Niestety jako ze mam juz dzieciaczka to mi nie przysluguje darmowa szkola rodzenia ale za to moge isc na organizowane po naszym nowym szpitalu wycieczki. Bardzo sie ciesze, bo zobacze jak to wyglada, sale, lazienki itd. A co najwazniejsze jak juz tam wpadne w szale porodowym to bede wiedziala gdzie isc -
Kochana my tez wierzymy ze sie kiedys uda moze pozniej ale sie uda
O kurcze to musze poszukac majciochow w takim razie w sklepach
Oo to fajnie ze macie taka wycieczke u nas pewnie nie ma czegos takiego a szkoda chyba ze sie jeszcze dowiem.
Ja na szkole rodzenia tez czekam i czekam i nie wiem kiedy sie doczekamy. Ale ide za to 1.07 na lekcje breastfeeding z kolezanka.
Tyger a co do rekestracji w Pl... Zalatwialas ja w pl faktycznie? Bo teraz czytam na stronie ambasady Pl ze nie sklada sie dokumentow w Pl tylko wlasnie w ambasadzie polskiej i oni to wszystko zalatwiaja...ten pesel itp.
-
Dowiedziec sie O wycieczke po szpitalu zadzwonilam na oddzial I mi sympatyczna pani powiedziala.
Victorka rejestrowalam w pl jak bylam z nim pierwszy raz na wakacje. Niby mialo byc szybciej I taniej niz przez ambasade. -
Paula, to cisze sie, ze jednak jest szansa na dotacje, oby tym razem sie udalo. Mysle, ze jak bedzie poswiadczenie o stalych przychodach to wasze szanse naprawde rosna.
Tyger, znowu cenne rady odnosnie majteczek. Dodalam sobie do listy, ktora predzej skopiowalam od Ciebie. Jak bede w Asdzie lub Bootsie - mam ich karte, to sobie od razu sprawdze. Faktycznie to moze byc dobry pomysl, zeby nic nie obciskalo, pewnie lepszy niz np babcine galotyPaula55 lubi tę wiadomość
-
Wiecie co jest najdziwńiejsze? T wczoraj gadal z ksiegowa... I ona mowi ze tak dzwonili z banku ale PODOBNO ona im powiedziala ze pracujac na akord ma podstawe i stale zarobki, a to ile wypracuje ma dodatkowo...dziwne ale do jutra ma wystawic zaswiadczenie na pismie...i znow czekanie. Ale bedziemy walczyc!!!
Kurde mam jeszcze zagwozdke.. Chcialam kupic te koszule do szpitala ale takie zeby byly rozpinane i nigdzie tu nie moge znalezc! A jak juz sa to takie drogie ze mi szkoda bo ja po ciazy nie bede w tym spac a chce wygodne do karmienia.
Na allego sa juz po 17-18 zl a tu po 20£ najtansze
-
Paula, to dziwie sie, ze oni nie chcieli tych zaswiadczen na pismie predzej, cos ta ksiegowa chyba nie dopilnowala. Jezeli twoj T ma wpalty na konto bankowe, to tez wyciagi statementow z banku moga byc przydatne i potwierdza dochody.
Kolszule do szpitala wlasnie dopisalam do swojej listy ... ale na razie tez nie mam pojecia gdzie by takie dostac w dobrej cenie. Dla mnie to tez by bylo tylko na raz ... -
Ale my wlasnie wszystke dokumenty juz dostarczylismy... Wyciagi z bankow, payslipy, wszystkie zaswiadczenia.
Wyciagi z karty kredytowej... A oni dalej maja jakies problemy i nie wiem czemu...
Zobaczymy czy to zaswiadczenie cos da...
Co do koszul to moze tyger nam jak zawsze doradzi :p
-
Juz wam pisze kochane moje o koszulach nocnych
Mam kupiona juz dawno ale zupelnie nie wiem po co, bo poprzednio mi sie nie przydala wcale. Ale zaczne od poczatku.
Do porodu wybierzcie cos lekkiego i przewiewnego bo bedzie mega goraco podczas parcia i na pweno sie spocicie. I ja tez Poza tym zaraz po narodzinach zapewne poloza wam malenstwo na piersiach. Nie wiem czy slyszalyscie o Skin To Skin. kladzie sie dziaciatko na nagiej mamusi, zeby od razu budowac wiez i sprowokowac organizm do rozpoczecia produkcji mleka od juz teraz natychmiast. Wiec wyobrazcie sobie, ze macie cos z czego najpierw musicie sie wyplatac, rozebrac, poodpinac itd.a malenstwo czeka. W takim przypadku najlepiej jest miec koszulke na ramiaczkach ktora mozna po prostu opuscic lub zsunac.
Po przewiezieniu na sale tez raczej bedzie wam cieplo. Na pewno sa parawany i mozna za nimi kontunuowac przytulanie dzieciatka. Ja mialam pizamke typu luzne bawelniane gatki w krate i koszulka na ramiaczkach.
Jak juz wrocicie do domu to ktora z was bedzie chciala kilka razy w srodku nocy bawic sie w odpinanie guzikow jak malenstwo bedzie plakalo a wy bedziecie zaspane. Poza tym w domu bedzie wam cieplo i do tego po porodzie organizm pozbywa sie nadmiaru wody i bedziecie sie bardzo pocily. Gwarantuje. Co noc wiec zmiana koszulki nocnej jest wskazana. Tak wiec tylko delikatnie sugeruje ze te cale drogie koszule nocne to zbedny wydatek.
Polecam zakupienie w Primarku kilku koszulek na ramiaczkach £1.5 za jedna. Ja tak zrobilam. -
Jesli jednak upieracie sie przy takich tradycyjnych koszulach to ja swoja kupilam na eBay'u za £11 i co smieszniejsze przyszla z pl.
Zaraz wam dodam fotke. widzialam tez koszule nocne z Mark&Spencer za okolo £4-5.Paula55 lubi tę wiadomość
-
Carola na tinypic w zyciu sie nie rejestrowalam bo nie trzeba dlatego tam wrzucam foty
Tyger ty nasz kopalnio wiedzy o chwala ci ze jestes hahaha. Niech ci Bozia grzecznym dzieckiem wynagrodzi
A tak serio... Dlatego tak sie napalilam na te koszule z pl bo kazdy mowil ze do szpitala sa ok bo sa zapinane i ci za przeproszeniem cycki z niej nie wylatuja :p
Slyszalam wlasnie o praktykowaniu tego skin to skin piekne to
A jesli chodzi o gatki to mozna miec? Bo w pl np polozne dra ryja jak sie wogole bielizne zaklada a co dopiero pizame z gatkami... wiec dlatego myslalam o koszuli... W domu to luz bo i tak bede pipke wietrzyc zeby sie rana goila to raz, a dwa pierwsze tyg i tak pewnie bede po 3/4 dnia z cycem na wierzchu urzedowac. Chodzi mi tylko o ten nieszczesny szpitaltyger lubi tę wiadomość
-
czesc Dziewczyny:)
Widze ze ostatnio sporo sie tu dzieje:) Gratulacje dla nowej mamusi Caroli. Paula mam nadzieje ze uda Wam sie jednak zdobyc to dofinansowanie. Nie zalamujcie sie tylko walczcie dalej.
Ja mam pytanie troche z innej beczki. mianowicie w lipcu wybieram sie na urlop do Polski i tak sie zastanawiam czy powinnam zabrac ze soba ksiazke ciazy...??? Orientujecie sie laseczki w tej kwesti? Z gory dziekuje za pomoc
Paula55 lubi tę wiadomość
-
Asiuchna a na jakim etapie ciazy jestes? Ja w polowie lipca jade na tydzien na urlop i mam zamiar zabrac ja ze soba ale u mnie to bedzie 33 tydzien wiec wszystko sie moze zdarzyc. moge nie zdarzyc do mojego szpitala wrocic. Jesli jednak masz jeszcze duzo czasu to sie ksiazka nie martw. No chaba ze chcesz pokazac swojemu leparzowi swoje wyniki badan i je omowic.
-
Paula tutaj nikt ci nic nie powie jesli zalozysz pizamke. Ja mialam pizamke bo lubie gatki. Tylko u mnie byl problem bo usuwali mi lozysko i mialam zalozony cewnik. po 3 godzinachpolozna zaprowadzila mnie za raczke pod prysznic i pomogla. Po prysznicu pomogla mi woreczek z moim moczem przelozyc przez nogawke. Smiala sie ze mnie tylko i mowila ze chyba tego nie przewidzialam. troszke mi bylo glupio ale i tak bylo mi lepiej lezec w gatkach.
Wybor nalezy do ciebie.Paula55 lubi tę wiadomość