X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam bodajrze w 13 tyg o ile dobrze pamietam...strasznie dlugo sie niestey czeka :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Malwina89 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA też miałam w 13 tygodniu, nie mogłam się doczekać. Teraz nie mogę doczekać się drugiego :)

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • asiuchna Przyjaciółka

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki:) Malwina89 ja mam termin na 28 listopada ale moze dzidzia poczeka kilka dni i urodzi sie w grudniu:) W sumie to bym nawet tak chciala bo ja z mezem oboje w grudniu urodzeni wiec fajnie by bylo jakby nasz skarbek tez:)
    Carola ja pierwsze usg mialam w 7tc, ale to dlatego ze pojawily sie u mnie delikatne brazowe plamienie i pojechalismy z mezem na emergency zeby sprawdzic czy wszystko ok. Kolejne jakos w 12 a teraz czekam jeszcze 2 tyg i polowkowe:)Juz bym chciala wiedziec kto tam mieszka w brzusiu i czy prawidlowo sie rozwija.
    Paula trzymam kciukasy za dofinansowanie:) A tak w ogole to poczytalam troche wczesniejsze posty i wyglada na to ze sie znamy i nawet razem na tych kabaretach bylysmy. He he swiat jest maly. To ja Aska od Domi.:)

tyger, Malwina89 lubią tę wiadomość

zem3anlife279ij4.png
  • asiuchna Przyjaciółka

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola slodkie te pajacyki:) Ja tez juz powoli zaczynam kupowac jak cos na promocji upoluje, ale jak juz poznamy
    57e4162f0a6b91fc8556f194d2c8379d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Carola55 lubi tę wiadomość

zem3anlife279ij4.png
  • asiuchna Przyjaciółka

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj chyba mi posta urwalo... jak juz poznamy plec to zaszaleje hehe tak mialo byc

zem3anlife279ij4.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wytrzymam!!!! Aaaaa :) ta asia od Patryka??????

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wracajac do moajteczek poporodowych to w pl jest zupelnie inaczej. Lezysz 3 dni i nie mam mowy o wyjsciu do domu. Tutaj niemalze od razu po porodzie wstajesz i idziesz pod prysznic, potem do domu. Nawet jesli z jakiegos powodu zostajesz w szpitalu na dzien lub dwa to i tak nie jestes przykuta do lozka. Poza tym nikt tutaj nie zaglada nam miedzy nogi. Kiedy polozna odwiedza nas w domu i pyta o gojenie to moze zaproponowac ze tam zajrzy ale tylko jesli my tego chcemy.
    Podpaske trzeba jakos w miejscu utrzymac a po porodzie nie bedziemy chodzic jak modelki ale raczej troszke okrakiem jak marynarze na statku :)

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o cieplote w szpitalach to raczej jest cieplej niz zimniej. Ja tez naleze do osob cieplolubnych. synka rodzilam w grudniu i rodzilam na golasa bo tak mi bylo goraco. Po porodzie mialam ochote na sali tez rozebrac sie do naga. Az mialam podniesiona temp i zatrzymali mnie w szpitalu na obserwacji w obawie o zwiastun infekcji.
    Jest jednak spora grupa dziewczyn, ktora po porodzie ma dreszcze z zimna z powodu ogromnej utraty energii. Lepiej wiec miec cos lekkiego ale tez cieply szlafroczek w pogotowiu :)

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o cieplote w szpitalach to raczej jest cieplej niz zimniej. Ja tez naleze do osob cieplolubnych. synka rodzilam w grudniu i rodzilam na golasa bo tak mi bylo goraco. Po porodzie mialam ochote na sali tez rozebrac sie do naga. Az mialam podniesiona temp i zatrzymali mnie w szpitalu na obserwacji w obawie o zwiastun infekcji.
    Jest jednak spora grupa dziewczyn, ktora po porodzie ma dreszcze z zimna z powodu ogromnej utraty energii. Lepiej wiec miec cos lekkiego ale tez cieply szlafroczek w pogotowiu :)

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak moj synus nie moze sie doczekac braciszka :)

2m4f5td.jpg

Paula55, Malwina89, Carola55, Vixen lubią tę wiadomość

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEj Tyger :) i ja wlasnie na to licze :) ze jak najszybciej nas wypuszcza ze szpitala bo nie ma to jak w domku :)
    Powiem wam ze jak ostatnio bylam z moim T w szpitalu to tam jest naprawde cieplo!!!

A jak zakladaja szwy to nie powinni tam tego kontrolowac??? Ja tam wole zeby zajrzeli czy sie goi niz potem sie infekcji nabawic:)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj jak slodko :) braciszek sie cieszy :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• asiuchna Przyjaciółka

Wysłany: 26 czerwca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Paula od Patryka tez:)
    Tyger widze ze synus juz szafeczke dla braciszka szykuje slodko:)
    A odnosnie porodow to polecam Wam serial polozne, kilka odcinkow jest dostepnych do obejrzenia na youtube. Ja juz wszystkie po polsku przetrzepalam. A pokazuja prace poloznych w 3 szpitalach w uk wizyty kontrolne ciezarnych, porody i te naturalne i cesarki no i w koncu maluszki:) mozna zobaczyc co nas czeka, chociaz niektore porody z lekkimi komplikacjami ale i tak uwazam ze warto obejrzec.

zem3anlife279ij4.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ale numer ze sie tu spotkalysmy haha :) padne zaraz :) super ze jestes z nami :)
    A ja z kolei ogladam " one born every minute" :na tlc :) a jutro ma byc chyba na tvn style program o wczesniakach :)
    Ale ile bysmy nie ogladaly to i tak kazda z nas sie nawlasnej skorze przekona jak to jest :)

Asiu a ty pracujesz???

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale numer, zauwazylam dzis ze zaczela mi sie pojawiac ta ciemniejsza linia na brzuchu. Jak to sie nazywa? linea... cos tam :)

Malwina89 lubi tę wiadomość

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linea negra o ile dobrze pamietam :) ja nie mam :P pepek poki co jeszcże ńie wyszedl :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski, 13 tydzien to w takim razie sporo czekania, ja nie wiem czy sie doczekam. Dziewczymy, czy was tez tak w 7 tygodniu i tych pierwszych ciazy pobolewal brzuch tak dosc mocno?? Wiem, ze boli jak na miesiaczke calkiem na poaczatku i tez tak mialam. A teraz nie wiem czy to normalne czy moze pojechac do szpitala aby sie upewnic czy jest ok. Dzisiaj jestem znowu zdechla, juz leze wyciagnieta bo na nic nie mam sily, mdli mnie do wieczora. Wiem, ze kazdy innaczej przechodzi te pierwsze tygodnie ale mi nie jest latwo.
    Dzieki za wasze rady, no i musze sprawdzic ten serial polozne itd

na9fxa5.png
  • Malwina89 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola tak brzuszek może cię boleć cały czas to dlatego bo macica sie rozciąga mozesz wziąć nospe lub paracetamol jak bardzo boli. Mnie czasami ale juz bardzo rzadko tak wlasnie zaboli. Ważne żebyś nie plamiła bądź krwawiła. Możesz byc spokojna :) dużo leż i odpoczywaj. Boli bo dzidziuś rośnie. A do scanu sie doczekasz, tez tak jak ty nie mogłam sie doczekać a jak już zobaczyłam podskakującą dzidzie na monitorze popłakałam sie jak dziecko ze szczęścia ruszało malutkimi rączkami nóżkami, cos pięknego. Myślę ze najlepiej wlasnie po 10 tyg zrobic usg bo dziecko juz jest ladnie ukształtowane wygląda jak mały czlowieczek ;) myśl tylko pozytywnie. Wszystko musi byc dobrze.

tyger lubi tę wiadomość

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola tak jak pisze Malwina. Rozciaganie macicy nie laskocze ale boli ;)

Pierwsze usg powinno byc w 12 tygodniu wedlug obliczej poloznej podczas pierwszej wizyty. Ale zazwyczaj na usg dowiadujesz sie dokladnie w ktorym tygodniu i dzniu ciazy wlasnie jestes.
    Pojdziesz na scan w 12 tygodniu a na miejscu sie okaze ze jestes w 12 i 5 niu albo 13+1. Roznie to bywa.

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie. Maliwnka ma racje :) mnie tez brzuch bolal na pczatku. Ale dopoki nie jest mega silny i nie ma krwi to powinno byc ok :)
    Doskonale cie rozumiem z tym czekaniem. Kazda z nas to przerabiala :) ale ile potem radosci :)
    Jak tylko mozesz to duzo odpoczywaj.

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ