Ciaza w Szkocji
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak Paula ja pracuje i dopiero z pracy wrocilam dlatego tak z doskoku na forum zagladam, ale musze powiedziec ze caly czas mnie wciaga:)
Carola ja to sie zdechla czulam i to w pelnym tego slowa znaczeniu od 5 do 15 tyg. Wymioty i to praktycznie codziennie, mdlosci, sennosc, oslabienie, rozdraznienie...jednym slowem masakra, az anemii sie nabawilam i teraz od ponad miesiaca zelazo lykam. Na wadze stracilam od poczatku ciazy 7kg nic jeszcze nie przybralam ale polozna na ostatniej wizycie mowila ze to wlasnie przez wymioty. Takze poczatki sa ciezkie a teraz jest juz super:)
Pozdrawiam i mykam sie wykapac i odpoczac troszke
Malwina89, Carola55 lubią tę wiadomość
-
A co do forum... Uwazaj bo to jest uzalezniajaće i to mowie calkiem serio... Po jakims czasie staje sie czescia twojego zycia a kobiety ktore tu poznajesz czasem sa ci blizsze niz nie jedna bliska kolezanka
My sie tu dzielimy nie tylko wiedza dot ciazy ale tez naszym prywatnym zyciem
-
Tak fajnie piszecie o tym USG, ze naprawde juz bym chciala choc fasolka jeszcze mala .... to pewnie jedno z piekniejszych przezyc zobaczyc po raz pierwszy swoje malenstwo
Asiuchna Tobie tez wspolczuje, ze takie mialas poczatki, dobrze ze w koncu przeszlo, ja musze to jakos wytrzymac, wiem ze warto.
To mnie troche uspokoilyscie z tym brzuchem, na razie nie ma plamien itd, tylko tak z tej lewej strony bardziej mnie boli caly czas, ale niech sie rozciaga co trzeba ...
Forum faktycznie jest bardzo wciagajace, ja mam w tygodniu czas tylko po pracy, ale fajnie wiedziec, ze jest wieczorkiem z kim pogadac
Kalendarz ciąży BellyBestFriend -
Dziewczyny jestem od dwoch dni taka zdolowana ze nic tylko siedziec i ryczec. Nawet mi sie usmiechac nie chce. Wszystko mnie drazni i nie mam cierpliwosci. Wszystko wydaje sie nie takie jak powinno byc. Dzis mam normalnie dosc. Wstalam z lozka bo musialam ale najchetniej bym sie schowala pod kocem na caly dzien. A tu tyle roboty na mnie czeka w domu i zero motywacji do zycia. Chyba potrzebuje jakiegosc kopniaka
-
Ejj Tyger co jest? Stalo sie cos??? Czy tak poprostu?
Powiem ci ze ja tez mialam takie chwile jakis czas temu. Sama w domu bo T w pracy... Tym bardziej mi smutno bylo bo w Pl rodzinka sie jak co roku na Boze Cialo zebrala a ja tu sama..
To normalne ze czasem nas gorszy dzien dopadńie....
Dzis poleniuszkuj a jutro pewnie bedzie lepiej
-
Tyger, co sie dzieje?
Jak mozesze to czasami warto po prostu zostac w lozku, poleniuchowac i odpoczac. Robota nie ucieknie i nie ma sie co forsowac. Ja w zeszly weekend palcem niczego nie tknelam bo nie mialam sil a teraz moj bedzie mi pomagal.
A jak nie to jakas fajna muze pusc sobie i to tez czasem pomaga -
A mnie tak wciaz ta lewa strona boli, to chyba jajnik, ze zaczylam czytac o ciay pozamacicznej. Rano mialam juz tak ciagly bol, ze zadzwonilam nawet do szpitala z nadzieja, zeby mnie wzieli na to wczesniejszcze USG, ale nic, nie dalo sie, musialabym byc juz na lekach przeciwbilowch i plamic.
Zapisalam sie wiec na to prywatne w Glasgow, musze sie upewnic, ze wszystko jest ok i dzidzia jest tam gdzie powinna.... -
Carola ja ci sie nie dziwie ze sie martwisz bo ja tez bym sie martwila.
Ja jak sie o ciazy dowiedzialam to szukalam czegos prywatnie, a ze nie znalazlam to polecialam do pl i w 5 tyg mialam usg. Bardzo sie uspokoilam mimo ze jeszcże nawet serduszka nie bylo slychac
Mnie na poczatku tez jajniki jak na owulacje bolaly... I to mi sie wydalo podejrzane
-
Hej Paula, ja znalazlam tutaj USG w rozsadnej cenie i pojde, zeby byc po prostu spokojniesza i mam nadzieje, ze mnie boli bez powodu, mam tez nadz. ze to nie jakis cysty itd. Do 12 lub 13 tyg sie nie doczekama i szkoda, ze nawet jak sie czlowiek prosi to i tak cie nie wezma na sprawdzenie. Ide we wtorek wieczorem....
-
Tyger widze ze masz dokladnie jak ja kilka tyg temu to wszystko przez te hormony. Ja ryczalam o kazda glupote! Jechalam autobusem i pomyslalam sobie o czyms i buch, lzy w oczach a moj maz jak sie nacierpial ze mna... Trzymaj sie kochana! ;-*
Dobra dziewczyny, koniec obijania sie, wrocilam do was goscie pojechali, pusto w chalupie kurcze tacy fajni ci nasi przyjaciele sa, sama przyjemnosc byla ich goscic... Ale chyba ich namowilismy na przeprowadzke do Aberdeen, hihihi ]:->
Przeczytalam was ale tak dawalyscie ze nie da rady wszystkiego skomentowac!
Paula ciesze sie, ze rusza sie cos z tym kredytem, ale nie przejmuj sie az tak jesli maly nie bedzie mial swojego pokoiku na start My mamy taka mozliwosc to mamy juz wszystko uszykowane ale tak naprawde to on tam pewnie w ogole nie bedzie przebywal na poczatku tyle co moze pieluche zmienic
A co do reszty mamusiek to kupujcie na co macie tylko ochote, nie wazne w ktorym miesiacy jestescie To taka przyjemnosc, po co sobie odmawiac, a to zawsze wtedy mniej do kupienia na koniec.
I nie przejmujcie sie tez za bardzo lista zakupow dla maluszka, z kazdym tygodniem bedziecie sie dowiadywac wiecej o wszystkim, czytac, slyszec, to jakos tak naturalnie potem przyjdzie. Miejcie jakas tam mniej wiecej liste zapisana i z czasem bedziecie od niej odejmywac i dodawac po swojemu.Carola55, Paula55, tyger lubią tę wiadomość
-
Carola ja mialam tak samo na poczatku, bolal tak jakby jeden jajnik, wydaje mi sie ze to dlatego ze bobas akurat tam sie rozwijal? Mnie to nie zaniepokoilo, ale musisz zaufac swojemu cialu i sie tylko jego sluchac tylko sie nie stresuj i nie czytaj za duzo - to nie zdrowo!
Carola55, tyger lubią tę wiadomość
-
Hej Vixen, dzieki za rade, naprawde dobrze slyszec kolejna opinie, ze to normalne .... Mnie tak dosyc pobolewa i juz drugi tydzien, wiec jednak chce to sprawdzic, bo sie nie doczekam na midwife itd Poza tym nie bede ukrywac, ze z przyjemnoscia zobaczylabym juz to mlutkie bijace serduszko
Paula, ja ide do Mediacal ultrasound (http://www.medicalultrasound.co.uk/index.html) w Glasgow, oni tam rozne scany robia (na rozna czesci ciala), a ja ide na early pregnancy scan, dobrze ze taki maja.Paula55 lubi tę wiadomość
-
Jeee Vixen super ze jestes spowrotem i wierze ze teraz cisza w domu bo u mnie jest tak wiekszosc czasu hehe
Oby sie udalo. Nawet nie o ten pokoik juz mi chodzi bo z tym sie pogodzilam ale o taka stabilnosc... Nienawidze zyc w zawieszeniu... I to mnie tak strasznie stresuje i denerwuje no ale nic nie przeskoczymy
Carola jak masz sie tylko uspokoic to pewnie ze dobrze ze idziesz na scan zobaczysz kropeczka i uslyszysz serduszko i inaczej czliwiek zyje wtedy
My dzis sie wybieramy na to baby booty sale ale sie zastanawiam czy bedzie... Na stronce nic nie pisze a na fb ńiby jest ze dzis.. Poza tym tyger tez o tym pisala i byla podana dzisiejsza data. Wiec lepiej niech bedzie bo jak nie to sie zagotuje
Milego dnia kochane
-
Paula - udanych zakupow!! Daj znac co Ci sie udalo upolowac.
Ja za swoje USG zaplace tez £39, to bedzie early pregnancy scan.
Oni tam robia nawet takie 3D w kolorze i filmiki, ale to juz w dalszych tygodniach a dzidzie lepiej widac, oczywiscie wszystko tez w odpowiedniej cenie ... Robilyscie cos takiego, znam kumpele, ktore lataly do Pl aby to zrobic? -
Czesc Dziewczyny, U mnie bez zmian, dol jak cholera. Do tego pogoda do dupy. Idziemy o 2pm do szpitala na wycieczke po oddziale ale wcale mnie to jakos nie cieszy.
Vixen, dobrze ze wrocilas. Zawsze to inny punkt widzenia w naszych konwersacjach.
sciskam was wszystkie mocno i wracam do lozka na godzinke. -
Dzieki kochana. Jesli cos kupie to napewno sie pochwale oby sie tylko nie okazalo ze klamke pocalujemy
No my robilismy w Pl 4 d i powiem ci ze chwala Bogu ze zrobilismy... Okazalomsie ze mamy wade budowy pepowiny i od razu trzeba bylo zrobic malemu echokardiografie serca. Bo przy takiej wadzie pepowinowej zdarzaja sie uszkodzenia serduszka... Na szczescie wszystko ok,. Ale tu w Szkocji nic takiego nie wykryli i to mnie boli
A zdjecia mamy piekne mamy fotki, cale badanie nagrane, filmiki pieknie opakowane (jak plyta z wesela haha).
Zaplacilismy 260 zl wiec w przeliczeniu na £ to smieszny pieniadz. Robilismy w 21 tyg. Mysle ze tak po 20 tyg najpepiej widac dziecko bo jest na tyle male zeby z kazdej strony go zobaczyc ale na tyle rozwiniete ze pieknie buzke widac.
O ile sie nie potawia...
Nasz to sie przytylil do kregoslupa i lapka zastawial ale udalo sie go troszke podejrzec chyba nawet tu fotke wstawialam...