X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola - ja jestem najstarsza ciążą i mam termin jeszcze na sierpień ;) dokładnie na 27mego ale wiadomo rożnie to moze byc i moze się przeciągnąć do września ale mam nadzieje że nie!
    No i tak jak pisałam - trzeba zaufać najbardziej sobie. Jeśli tylko Cie cos niepokoi to trzeba się tym zająć ;) ja poprostu czułam że każda moja dolegliwość moze poczekać aż zobacze położna.
    I trzeba tez walczyć o swoje. Jeśli Cie cos martwi to powiedz o tym swojej położnej, bo jak masz siedzieć i się stresować to tez nie dobrze dla fasolki :<

Paula - dwa stoiska dla chłopaków oO wow... Dobrze w takim razie że w ogole cos znalezliscie! A że takie slodziutkie łupy to juz w ogole szczescie ;) wkurza mnie że w sklepach tez jest dużo mniej niż dla dziewczynek. No nic, trzeba się przyzwyczaić ;)

Tyger - super że się juz lepiej czujesz. Szpital też ekstra z tego co opisujesz. Bedziesz spokojniejsza 'jak juz przyjdzie czas', bo w takie fajne miejsce bedziesz szła ;)

Asiuchna - ja juz chyba od 4 miesiąca myślałam ze jest mi cieżko :D ale teraz naprawdę! jest juz cieżko się ruszać :D czuje się jak foka normalnie :D żeby wyjść z wanny muszę się przekrecić na przód, na czworaka i wtedy dopiero się podnieść... A do końca jeszcze dwa miesiące! Ale w tym tygodniu chyba ostatni raz obcielam sobie sama paznokcie u stóp, hehe...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 21:54

Paula55, Carola55, tyger lubią tę wiadomość

• Vixen Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole - zdjecie z wycieczki po Edinburghu - wyglada jakbym połknęła piłkę!

xeom0m.jpg

Paula55, Carola55, tyger lubią tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen nam przetrze szlaki hehe :) ale powiem ci ze ja tez sie juz czuje jak slońica :/ czasem tak mi sie brzuch spina ze jak mnie zegnie w pol to musze odczekac zeby sie wyprostowac wogole... A naczynia mysle na wpol lezaco na zlewie haha :)
    Normalnie jaja :) a paznokcie u stop to maluje na jednym wdechu :)

Noo pwiem ci ze mam juz nerwa ze wszedzie tylko dla dziewczynek :/ bylismy w tesco dzis tez i byly przeceny ubranek i co?? 90% dziewczynskie! Dyskryminacja :/

Hahaha zdjecie jest mega :)

tyger lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teger, dobrze ze humorek Ci wrocil. Daj znac w jakim szpitalu mialas ta wycieczke bo wyglada, ze tam maja dobre warunki. Mi koleznaka opowiadala, ze chyba w Royal Hospital w Glasgow klada po pare kobiet razem na sali i podobno jest masakara jak jest czas odpwiedzin bo moze przyjsc duzo ludzi do innych a gapia sie tez na ciebie, a ty ledwo po porodzie. Chyba najlepiej szybko isc do domu no ale po porodzie tez trzeba jakos wytchnac.

Vixen super fotka no i ladny masz brzuszek.

Wlasnie moj maz sie deklarowal, bo mu powiedzialam jak macie z brzuszkami, ze bedzie mi malowal paznokcie u nog :) ale nie gwarantuje, ze bedzie rowno :) pewnie i tak bym mu nie dala :)

tyger lubi tę wiadomość

na9fxa5.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, to musi bys z Ciebie niezla kucharka, schab ze sliwka, jeszcze nie robilam, ale jak rodzinka sie powiekszy to bede musiala sie w koncu przylozyc do gotowania, na razie moj A sporo gotuje, bo na szczescie lubi.

Tyger, zrobilas swoje babeczki, pychotka!!

tyger lubi tę wiadomość

na9fxa5.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem ci ze ja tez mam obiekcje zeby mi T malowal paznokcie haha. Jakos nie ufam jego żdolnoscia :)
    Ale ostatnio sie deklarowal że mi wlosy zafarbuje hahaha :)

Powiem ci ze ja lubie gotowac :) mogla bym caly dzien siedziec w kuchni byle by mial kto to jesc :)
    Wszystkiego ucze sie sama bo w wieku 20 lat wyprowadzilam sie z domku rodzinnego :) jakos sobie radze :)
    Moj T tez bardzo dobrze gotuje ale on pracuje i nie chce mu tym teraz glowy zawracac skoro ja siedze w domku :)

tyger lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tylko ja gotuje bo mąż ma do tego dwie lewe... Ale mam tak samo jak Ty Paula, uwielbiam gotować, wiec mi to nie przeszkadza ;) za to on zawsze zmywa naczynia.

W ogole - zauważyłam że moj brzusio zawsze jest spokojny jak jestem w wannie... Ciekawe czy to się sprawdzi jak mały już bedzie na swiecie i bedzie się uspokajał w wodzie? ;> ciekawe, ciekawe.

Mam jazdę jakaś i źrem lód oO czy to dlatego że temperatura ciała wyższa w ciazy czy co? Od kilku tygodni juz tak, siadam ze szklanka pełna lodu i sobie wcinam. Teraz leżę w wannie i jem... Szaleństwo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2014, 00:36

tyger lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez jestem ciekawa czy pory aktywnosci naszych dzieciaczkow przeniosa sie ma swiat poza brzuszkem :)

Vixen ale taki lod z wody zamrozony tylko???? Czy takie normalne lody?
    Bo te normalne to i ja pochlaniam :)

tyger lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, a kiedy zaczelyscie cos w brzuszki wmasowywac przeciw rozstepom itd?
    Macie cos sprawdzonego, jakies fajne oliwki, czy moze przywozilyscie cos z Pl?

na9fxa5.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczelam od zobaczenia dwoch kresek na tescie :P
    Zreszta zazwyczaj po kapieli i tak sie smarowalam balsamami :)
    Ja Uzywam obecnie bio oil, balsam z ziai do skory bardzo suchej no i oczywiscie niezastapiony, przywieziony z pl balsam babydream fur mama :) ten ostatni dlugo przed ciaza stosowalam :)
    Wczoraj zamowilam tez naturalny olej ze slodkich migdalow bo podobno jest rewelacyjny i dla doroslych i potem dla niemowlaka :)

tyger, Carola55 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ja nie jestem z Glasgow. Moj nowiutki szpital jest w Kirkcaldy. Oddali go okolo rok temu i ma specjalistyczny oddzial polozniczy. Podobno kobietki z okoloc przyjezdzaja tu rodzic. Moja kolezanka jest cukrzykiem i jak zaszla w ciaze to przyjezdza do nas z St. Andrews raz w tygodniu.
    W naszym starym szpitalu, w ktorym rodzilam victorka byly sale grupowe. Za pojedyncze trzeba bylo placic. Teraz to dopiero bede miala luxus :)

Carola ja stosuje Bio Oil od samego poczatku. Bardzo go polecaja ale cena moze odstraszyc. Wcieram w brzusio i piersi. Reszte ciala smaruje mleczkiem nivea albo body butter z The Body Shop tak jak przed ciaza.

Vixen super fotka. Gdyby nie ta pileczka to bym nie powiedziala ze jestes w ciazy. Ja na wage nie wchodze, wiem ze przytylam ponad 10 kg ale tak sie wczoraj pocieszalam, ze jak bede wymordowana po porodzie to moje cialo ma zapasy zzeby mi dac sil. Zwlaszcza kiedy bede bardzo zajeta i nie bede miala czasu ugotowac cos porzadnego.

Moj misiu gotuje nawet niezle. Teraz sie wymieniamy ale koncowka ciazy i poczatek nowego ladu w domu nalezec bedzie do niego. Ostatnio jak myje naczynia po obiedzie to bola mnie plecy. ale w moim przypadku to nie problem. bede wlaczac zmywarke czesciej :P

Carola55 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam juz wsztstko kupione i moj misiu nie chce ze mna jechac na wyprzedarze. Ale obiecal ze pojedziemy do Glasgow na ten wielki Baby Event o ktorym pisalas Paula, Oczywiscie jesli nie bede akurat w trakcie porodu :)

Paula55 lubi tę wiadomość

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen u mnie jest odwrotnie. Stanley wariuje jak leze w wannie. Oczywiscie woda nie jest za goraca i nie zakrywa brzucha wiec nie wiem o co chodzi. Tak poza tym to on jest mega aktywnym dzieckiem. I powiem wam szczerze ze ostatnio to byl obardzo meczace bo nie moglam sie wogle zrelaksowac. Do tego ten dol ktory zaliczylam. Az sie poryczalam i nazwalam go malym egoista :(

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A od jutra zaczynam pranie wszystkich ubranek, potem prasowanie i pakowanie do szpitala. Moj ma przeczucie ze urodze jeszcze w sierpniu Haha. Az mi adrenalinke podniosl. Vixen moze ja urodze przed toba ;)

Dzis zaczelam 30 tydzien wedlug scanu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2014, 13:37

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, bio oil to nawet mam w domu, tylko musze sprawdzic date waznosci, kiedys stosowalam go miejscowo na twarz. Jakies balsamy tez mam ale chyba pora aby zaczac je regularnie stosowac, bo to u mnie roznie ... Jak bede w Pl to moze uda mi sie kupic ten 'babydream fur mama'. Paula - to w aptekach?

Tyger, to fajnie ze masz taki wypasiony szpital. Ja pewnie bede w Wishaw, opinie sa rozne, ale jeszcze musze poczytac. Dobrze wiedziec czego sie w szpitalu spodziewac i ze sie dobrze toba zajma.

na9fxa5.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry Tyger :) nie wiem co mi sie ubzduralo ze jestes z okolic Glasgow :) haha. Glupia ja :)
    Ale i tak super ze bedziesz miec taki luksus :) ciekawa jestem ile kosztuje wynajecie takiej sali. Jeszcze jak by z wanna byla....
    I czy to mozliwe we wszystkich szpitalach...

Moj tez mi bardzo pomaga :) krzyczy na mnie jak robie naraz za duzo ale ja jesyem tak samodzielna ze ja sie wkurzam jak on cos robi haha :) cale zycie wszystko sama wiec juz sie tak przyzyyczailam :) co ja zrobie jak mama na 3 tyg przyleci i bedxie za mnie robic :)

Ojj to nam jeszcze troche rzeczy brakuje... Lozeczko, przewijak, materac, lozeczko turystyczne, komoda, wanienka itp...
    Nie mowie o pieluchac i koszulach do szpitala :) ale mam jeszcze czas :)
    Ja wg scanu tez juz jestem w 30 tyg bo maly byl o prawie tydz wiekszy :)

Moje dziecko to tez chyba ma adhd :) non stop sie wierci, kreci, kopie, wypycha....a ja tylko podskakuje albo krzycze :P
    Ja pranie i prasowanie w sierpniu zrobie... Poki co sie wstrzymuje :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ćarola ten balsam kupisz tylko i wylaczńie w Rossmanie :) wogole ta firma ma swietne kosmetyki bo sa bardzo dobre ich sklady. W miare naturalne i nie ma napchanie pelno nie potrzebnego dziadostwa.
    A ceny sa wrecz smieszne :) ja za balsam chyba z 6 zl dalam :)
    Jest jeszcze z tej serii plyn do kapieli, oliwka dla mam. No i duzo innych dla nas i dzieciakow rzeczy :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super Paula, musze koniecznie zajsc do Rossmana w Pl, moze jeszcze jakas oliwke kupie itd jezel takie dobre. Czy przy tych czy tez innych kosmetykach jest szansa, ze nie bedzie sie mialo w ogole zadnych rozstepow?

Widze, ze masz energie w ciazy a to mimo wszystko dobry znak, chociaz wiadomo ze oglnie trzeba sie oszczedzac. Chyba wiec poczatki i koncowka ciazy sa najgorsze, bo ja na razie nie mam zbyt wiele sil na jakiekolwiek obowiazki domowe ... :)

na9fxa5.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Carola, jesli skupisz sie na sobie i dzieciatku w trakcie porodu i pobytu w szpitalu to bedzie dobrze. Jesli bedziesz szukac niedogodnosci to na pewno je znajdziesz :) Zacznij milo z poloznymi a sie odwdziecza. Usmiech i dziekuje dziala cuda :) Wiec sie nie martw na zapas bo jestes mila dziewczyna.

Paula jak mieszkalam w pl to tez sporo rzeczy kupowalam w rosmanie. Ich firmowe kosmetyki sa pierwotnie z Niemiec a oni maja dobre rzeczy. I pyszna czekolade :P

Wyobrazcie sobie dziewczyny, ze dopiero teraz przestaly mnie bolec zyly po tym pobieraniu krwi. Jeszcze 2 dni temu obudzil mnie bol w rece. moj powiedzial ze nie pozwoli juz nigdy zadnej studentce mnie dotknac. Moja rada dla was podczas pisania planu porodu. Nie zgadzajcie sie na studentki! Nie wiem czy o tym pisalam ale mam baaardzo zle doswiadczenia z poprzedniego porodu. Bylam za bardzo otwarta i chcialam im dac mozliwosc zebrania doswiadcenia ale to byl blad bo sie przez nie wycierpialam. Nigdy wiecej! Niech sobie patrza ale tylko z rogu pokoju.

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola, dziewczyny smaruja i tak maja rozstepy a niektore nic nie wcieraja i nie maja. Duzo zalezy od twojej skory. Nie chodzi tu o drogi krem ale o regularnosc i masowanie a nawet hartowanie skory.

3jvzj44jkepasfzk.png
‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ