Ciaza w Szkocji
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
to moze sie spotkacie:)
ja bede w lipcu miala 25;p wiem wygladam na 19scie hihi kazdy mi to mowi;/
Kristi nie doszly Cie sluchy kiedy Konsulat bedzie w Aberdeen a moze Ty Malwinka masz jakies info ? bo malemu chcemy wyrobic paszport -tylko chcemy wczesniej wiedziec bo prawdopodobnie wezmiemy szybki slub - tak jak chcielismy zawsze -bo ja stwierdzilam ze gdybym chciala informowac wszystkich -to musialabym zaprosic pol rodziny - a powiem szczerze ze od ojca strony - najblizsza babcie i ciocie nie mialabym zamiaru zapraszac -ale nie wy[pada i co by to sie w rodzinie porobilo , wiec wyszlismy z zalozenia ze wezmiemy slub -swiadkowie i rodzice i tyle -albooOOO ... tylko swiadkowie a resztya sie dowie juz po fakcie
M9oja mama mowi zebysmmy wyjechali na np Hawaje wzieli slub i nikt by sie nie czepial;p
ja dzis czuje ze padne , wlasnie uspilam malego od 9 biedny meczyl sie i nie mogl zasnac.... czas na sniadanie eh..
jeszcze wzielo Nas cos -moj goraczke wczoraj mial zwolnini go z pracy - musial naprawde zle sie czuc bo on nigdy z pracy w ciagu dnia nie wyszedl nawet jak sie zle czul; ..jak kazdy facet udaje twardziela -ale wczoraj nie...
spalismy wszyscy wczoraj pol dnia... a mnie tak gardlo boli ze masakra ... i ten kaszel jak u gruzlika;/
no nic.. ide jesc buzka":* -
Dziewczyny, sorki ze teraz dopiero pisze. Urodzilam 18 lutego sliczneog chlopczyka Zacharego, za to ja mam dlugi okres powrotu do zdrowia i caly czas jestem w lozku, chodze tez do szpitala na phisio terapie wiec po malu odzyskuje sily. Zachary jest kochany i dosc grzeczny ale poznalam juz dobrze smak niepszespanych nocek, na szczescie Artur mi duzo pomaga bo ma wolne z pracy.
Krysti, MigoTtTka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMigoTtTka wrote:to moze sie spotkacie:)
ja bede w lipcu miala 25;p wiem wygladam na 19scie hihi kazdy mi to mowi;/
Kristi nie doszly Cie sluchy kiedy Konsulat bedzie w Aberdeen a moze Ty Malwinka masz jakies info ? bo malemu chcemy wyrobic paszport -tylko chcemy wczesniej wiedziec bo prawdopodobnie wezmiemy szybki slub - tak jak chcielismy zawsze -bo ja stwierdzilam ze gdybym chciala informowac wszystkich -to musialabym zaprosic pol rodziny - a powiem szczerze ze od ojca strony - najblizsza babcie i ciocie nie mialabym zamiaru zapraszac -ale nie wy[pada i co by to sie w rodzinie porobilo , wiec wyszlismy z zalozenia ze wezmiemy slub -swiadkowie i rodzice i tyle -albooOOO ... tylko swiadkowie a resztya sie dowie juz po fakcie
M9oja mama mowi zebysmmy wyjechali na np Hawaje wzieli slub i nikt by sie nie czepial;p
To ty o 5 lat młodsza odemnie a nie wyglądasz na tyle tylko na starszą
Byłam w Inverness dzisjaj fajnie tam jest
Migotka ślub możecie wziąsc przez konsula przecież znam duzo par co tak ślub wzięli w Irlandi i fajnie w domu przyjęcie zrobili niektórzy w restauracji .
ja dzis czuje ze padne , wlasnie uspilam malego od 9 biedny meczyl sie i nie mogl zasnac.... czas na sniadanie eh..
jeszcze wzielo Nas cos -moj goraczke wczoraj mial zwolnini go z pracy - musial naprawde zle sie czuc bo on nigdy z pracy w ciagu dnia nie wyszedl nawet jak sie zle czul; ..jak kazdy facet udaje twardziela -ale wczoraj nie...
spalismy wszyscy wczoraj pol dnia... a mnie tak gardlo boli ze masakra ... i ten kaszel jak u gruzlika;/
no nic.. ide jesc buzka":*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 00:25
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMoj mnie Ignaś dzis boksuje tak ze az brzuch skacze czuje się super nie mogę się doczekać porodu tych skurczy bóli niech dzieje się co chce jestem nastawiona na wszystko . W środę usg mam zobacze czy ten moj Ignaś się nie obrócił bo coś mi sié wydaje ze mi figla zrobił
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 00:32
-
Cześć dziewczyny,
moja ciąża jest w Polsce, ale wybiera się na wakacje (w maju) do Szkocji. Jeśli macie chwilę, będę wdzięczna za odpowiedzi na kilka pytań
- Czy trzeba wykupić jakieś europejskie ubezpieczenie, żeby w razie czego przyjął mnie szkocki lekarz lub szpital? (odpukać) No bo moje zaświadczenie z pracy, że mam opłacone składki to chyba się na nic nie przyda
- Jakie są ceny jedzenia? W sklepach i w kanjpach? Ile kosztuje obiad w knajpie, ile liczyć na dzienne wydatki na jedzenie? Nie zamierzamy się stołować w wielogwiadkowych restauracjach, po prostu, żeby było OK.
- Na coś jeszcze powinnam zwrócić uwagę planując podróż w te piękne okolice?
Pozdrawiam! -
Dziewczyny ja juz po ) dopieroogarniam powoli nowa sytuacje urodzilam 22 luty idealnie w termin z 1 usg, lekko nie bylo, ale dzieki Bogu za zzo
Gabrielek wazyl 3.600 i 48 cm mala pyzunia udalo sie sn, ale nacinali mnie bo parlam 45min i nic, po nacieciu wyszedl na 2 skurczach rodzilam od 20.00 do 8.22 o 20.00 odeszly mi wody rozowe i 2,5h pozniej bylismy z szpitalu i poszlo jakos ciesze sie ze juz po maly jest kochany ale ma problemy brzuszkowe i malo sypiam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 09:20
Krysti, MigoTtTka lubią tę wiadomość
-
wchodze na forum a tu takie super nowinki Asia GRATULACJE i Carolcia dla Cierbie jeszcze raz Gratki
poczatki sa trudne -choc u Mnie teraz dopiero zaczyna sie gechenna -maly ma miesiac a juz pokazuje swoje humorki i jest okropnym nerwuskiem , od 3dni walcze z Nim bo nie umie zasnac i przy tym sie denerwuje sam ... -dzis musialam go mocno opatulic bo przez to ze tak nerwusek wierzgal rekami to sie rozbudzal i denerwowal a ja wychodzilam z siebie -dodam ze to bylo od 2 w nocy do 5 a od 7 juz nie spal az do prawie 10;/ a ja sie polozylam spac i spalam do 13:) oo tak Tatus zrobil mi niespodzianke ze moglam odpoczac a on z malym byl ...
wczoraj zaliczyl spacer uwaga..... o 6:30 ---rano bo nie mogl zasnac i Moj go zabral ... -
nick nieaktualnyMigotka u mnie dobrze wszystko bylam w edim ale ja z Malwiną się niecspodkalam bo ja malo czasu mialam moj kurs zdaje tam a ja tylko marzylam by do domu wrocic bobto dluga trasa autem .
Dzis Usg mialam Ignas sliczny taki jest ah jej rosnie pięknie duzy chlop po tacie bedzie
No teraz na mnie kolej oby poszlo gladko .
Asiu gratulacje kochana Ja tez chcem naturalnie rodzic nie boje się nic jak ma bolec to będzie trudnoMigoTtTka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Krysti wrote:Mogocia opatulaj swojego synusia dzieci to lubią ja kupilam swadle blanket są rozne i dobre do spania dla dzidzi .
hihi ja go opatulam ale sprytny i tak zawsdze tą raczke czy nozke odkryje , albo przez te nerwuskowe jego ruchy czasami sobie sciaga niedrapki badz spodnnie jak ma w dany dzien do spania...
Krysti lubi tę wiadomość
-
wogole wczoraj zrobilam porzadki w szafie malego i cala sterta ciuszkow poszla juz w odstawke -szkoda bo lubialam te malutkie ciuszki;p hihi ... ale trzeba przyznac ze nie warto patrzec na rozmiary bo rozmiar i "ROZMIAR" sa rozne - moj maly ubiera teraz ciuszki na 62 a sa ledwo ledwo a te co pisze na nich 50-56 sa idealne jeszcze ze 2prania zrobie- i znow sie okaze ze juz polowe z tego nie ubierze hihi;p ...
Krysti lubi tę wiadomość
-
Laseczki kiedy mozna zaczac jakies cwiczenia- bo doluje mnie to ze nie mieszcze sie w spodnie-jeszcze ok 10kg musze schudnac juz 8 poszlo w odstawke ... ale te uda i biodra;(
brzuszek mi szybko spadl co jestem w szoku - moja siostra przez pol roku nie zrzucila tyle z brzucha co ja w 3tyg:)) - to mnie motywuje ...
jednak wiem ze jes mi jeszcze ciezko bo dzis z salonu do malego pokoju chcialam pobiec bo maly kwekkal-a nie chcialam zeby sie rozbudzil , to powiem ze CIEZKO MI SIE BIEGLO, czulam sie jak jeden wielki KLOCEK haha