X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • Malwina89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Malwina bede w Edim teraz w marcu :) :)

Ooo super... a co ciebie do mojego miasta sprowadza :)? Przyjeżdżasz zwiedzac?

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwina89 wrote:
    Ooo super... a co ciebie do mojego miasta sprowadza :)? Przyjeżdżasz zwiedzac?
    Moj kurs zdaje w RHA jutro bede :)

• MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to moze sie spotkacie:)

ja bede w lipcu miala 25;p wiem wygladam na 19scie hihi kazdy mi to mowi;/

Kristi nie doszly Cie sluchy kiedy Konsulat bedzie w Aberdeen a moze Ty Malwinka masz jakies info ? bo malemu chcemy wyrobic paszport -tylko chcemy wczesniej wiedziec bo prawdopodobnie wezmiemy szybki slub - tak jak chcielismy zawsze -bo ja stwierdzilam ze gdybym chciala informowac wszystkich -to musialabym zaprosic pol rodziny - a powiem szczerze ze od ojca strony - najblizsza babcie i ciocie nie mialabym zamiaru zapraszac -ale nie wy[pada i co by to sie w rodzinie porobilo , wiec wyszlismy z zalozenia ze wezmiemy slub -swiadkowie i rodzice i tyle -albooOOO ... tylko swiadkowie a resztya sie dowie juz po fakcie ;)
    M9oja mama mowi zebysmmy wyjechali na np Hawaje wzieli slub i nikt by sie nie czepial;p

ja dzis czuje ze padne , wlasnie uspilam malego od 9 biedny meczyl sie i nie mogl zasnac.... czas na sniadanie eh..

jeszcze wzielo Nas cos -moj goraczke wczoraj mial zwolnini go z pracy - musial naprawde zle sie czuc bo on nigdy z pracy w ciagu dnia nie wyszedl nawet jak sie zle czul; ..jak kazdy facet udaje twardziela -ale wczoraj nie...
    spalismy wszyscy wczoraj pol dnia... a mnie tak gardlo boli ze masakra ... i ten kaszel jak u gruzlika;/

no nic.. ide jesc :) buzka":*

ug37p07wh10wkqyc.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, sorki ze teraz dopiero pisze. Urodzilam 18 lutego sliczneog chlopczyka Zacharego, za to ja mam dlugi okres powrotu do zdrowia i caly czas jestem w lozku, chodze tez do szpitala na phisio terapie wiec po malu odzyskuje sily. Zachary jest kochany i dosc grzeczny ale poznalam juz dobrze smak niepszespanych nocek, na szczescie Artur mi duzo pomaga bo ma wolne z pracy.

Krysti, MigoTtTka lubią tę wiadomość

na9fxa5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MigoTtTka wrote:
    to moze sie spotkacie:)

ja bede w lipcu miala 25;p wiem wygladam na 19scie hihi kazdy mi to mowi;/

Kristi nie doszly Cie sluchy kiedy Konsulat bedzie w Aberdeen a moze Ty Malwinka masz jakies info ? bo malemu chcemy wyrobic paszport -tylko chcemy wczesniej wiedziec bo prawdopodobnie wezmiemy szybki slub - tak jak chcielismy zawsze -bo ja stwierdzilam ze gdybym chciala informowac wszystkich -to musialabym zaprosic pol rodziny - a powiem szczerze ze od ojca strony - najblizsza babcie i ciocie nie mialabym zamiaru zapraszac -ale nie wy[pada i co by to sie w rodzinie porobilo , wiec wyszlismy z zalozenia ze wezmiemy slub -swiadkowie i rodzice i tyle -albooOOO ... tylko swiadkowie a resztya sie dowie juz po fakcie ;)
    M9oja mama mowi zebysmmy wyjechali na np Hawaje wzieli slub i nikt by sie nie czepial;p
    To ty o 5 lat młodsza odemnie a nie wyglądasz na tyle tylko na starszą:)
    Byłam w Inverness dzisjaj fajnie tam jest :)
    Migotka ślub możecie wziąsc przez konsula przecież :) znam duzo par co tak ślub wzięli w Irlandi i fajnie w domu przyjęcie zrobili niektórzy w restauracji .

ja dzis czuje ze padne , wlasnie uspilam malego od 9 biedny meczyl sie i nie mogl zasnac.... czas na sniadanie eh..

jeszcze wzielo Nas cos -moj goraczke wczoraj mial zwolnini go z pracy - musial naprawde zle sie czuc bo on nigdy z pracy w ciagu dnia nie wyszedl nawet jak sie zle czul; ..jak kazdy facet udaje twardziela -ale wczoraj nie...
    spalismy wszyscy wczoraj pol dnia... a mnie tak gardlo boli ze masakra ... i ten kaszel jak u gruzlika;/

no nic.. ide jesc :) buzka":*
    Jutro ci dam znać bonja paszport tez musze wyrobić sobie i zapisać się na wybory prezydenckie .:)!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 00:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola gratulacje wielkie kochana i siły duzo energi zyczę.<3 pozdrawiam

Carola55 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mnie Ignaś dzis boksuje tak ze az brzuch skacze :) czuje się super nie mogę się doczekać porodu tych skurczy bóli niech dzieje się co chce jestem nastawiona na wszystko . W środę usg mam zobacze czy ten moj Ignaś się nie obrócił bo coś mi sié wydaje ze mi figla zrobił :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 00:32

• Hermiona Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    moja ciąża jest w Polsce, ale wybiera się na wakacje (w maju) do Szkocji. Jeśli macie chwilę, będę wdzięczna za odpowiedzi na kilka pytań :)
    - Czy trzeba wykupić jakieś europejskie ubezpieczenie, żeby w razie czego przyjął mnie szkocki lekarz lub szpital? (odpukać) No bo moje zaświadczenie z pracy, że mam opłacone składki to chyba się na nic nie przyda :D
    - Jakie są ceny jedzenia? W sklepach i w kanjpach? Ile kosztuje obiad w knajpie, ile liczyć na dzienne wydatki na jedzenie? Nie zamierzamy się stołować w wielogwiadkowych restauracjach, po prostu, żeby było OK.
    - Na coś jeszcze powinnam zwrócić uwagę planując podróż w te piękne okolice?
    Pozdrawiam!

ijpbo7esx952zvu4.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja juz po ;)) dopieroogarniam powoli nowa sytuacje ;)  urodzilam 22 luty idealnie w termin z 1 usg, lekko nie bylo, ale dzieki Bogu za zzo :)

Gabrielek wazyl 3.600 i 48 cm mala pyzunia udalo sie sn, ale nacinali mnie bo parlam 45min i nic, po nacieciu wyszedl na 2 skurczach  rodzilam od 20.00 do 8.22 o 20.00 odeszly mi wody rozowe i 2,5h pozniej bylismy z szpitalu i poszlo jakos  ciesze sie ze juz po maly jest kochany ale ma problemy brzuszkowe i malo sypiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 09:20

Krysti, MigoTtTka lubią tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola gratuluje ;)
    Krysti teraz juz chyba Twoja kolej :)

Carola55, Krysti lubią tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu, serdecznie gratuluje!! Ale nam sie terminy zbiegly. W koncu mamy naszych chlopakow, same chlopaki tu!!

na9fxa5.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wchodze na forum a tu takie super nowinki :) Asia GRATULACJE <3 i Carolcia dla Cierbie jeszcze raz Gratki :)

poczatki sa trudne -choc u Mnie teraz dopiero zaczyna sie gechenna -maly ma miesiac a juz pokazuje swoje humorki i jest okropnym nerwuskiem , od 3dni walcze z Nim bo nie umie zasnac i przy tym sie denerwuje sam ... -dzis musialam go mocno opatulic bo przez to ze tak nerwusek wierzgal rekami to sie rozbudzal i denerwowal a ja wychodzilam z siebie -dodam ze to bylo od 2 w nocy do 5 a od 7 juz nie spal az do prawie 10;/ a ja sie polozylam spac i spalam do 13:) oo tak Tatus zrobil mi niespodzianke ze moglam odpoczac a on z malym byl ...

wczoraj zaliczyl spacer uwaga..... o 6:30 ---rano bo nie mogl zasnac i Moj go zabral ...

ug37p07wh10wkqyc.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kristi Twoja kolej bedziemy oczekiwac:) -termin na kiedy???

wogole jak tam bylo w Edim ? spotkalyscie sie z Malwinka??

Krysti lubi tę wiadomość

ug37p07wh10wkqyc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka u mnie dobrze wszystko bylam w edim ale ja z Malwiną się niecspodkalam bo ja malo czasu mialam moj kurs zdaje tam a ja tylko marzylam by do domu wrocic bobto dluga trasa autem .
    Dzis Usg mialam Ignas sliczny taki jest ah jej rosnie pięknie duzy chlop po tacie bedzie :)
    No teraz na mnie kolej :) oby poszlo gladko .
    Asiu gratulacje kochana <3 Ja tez chcem naturalnie rodzic nie boje się nic jak ma bolec to będzie trudno :)

MigoTtTka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin mam na 8 kwietnia :)

MigoTtTka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogocia opatulaj swojego synusia dzieci to lubią ja kupilam swadle blanket są rozne i dobre do spania dla dzidzi .

MigoTtTka, MigoTtTka lubią tę wiadomość

• MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Mogocia opatulaj swojego synusia dzieci to lubią ja kupilam swadle blanket są rozne i dobre do spania dla dzidzi .

hihi ja go opatulam ale sprytny i tak zawsdze tą raczke czy nozke odkryje , albo przez te nerwuskowe jego ruchy czasami sobie sciaga niedrapki badz spodnnie jak ma w dany dzien do spania...

Krysti lubi tę wiadomość

ug37p07wh10wkqyc.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wogole wczoraj zrobilam porzadki w szafie malego i cala sterta ciuszkow poszla juz w odstawke -szkoda bo lubialam te malutkie ciuszki;p hihi ... ale trzeba przyznac ze nie warto patrzec na rozmiary bo rozmiar i "ROZMIAR" sa rozne - moj maly ubiera teraz ciuszki na 62 a sa ledwo ledwo a te co pisze na nich 50-56 sa idealne ;) jeszcze ze 2prania zrobie- i znow sie okaze ze juz polowe z tego nie ubierze hihi;p ...

Krysti lubi tę wiadomość

ug37p07wh10wkqyc.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki kiedy mozna zaczac jakies cwiczenia- bo doluje mnie to ze nie mieszcze sie w spodnie-jeszcze ok 10kg musze schudnac juz 8 poszlo w odstawke ... ale te uda i biodra;(

brzuszek mi szybko spadl co jestem w szoku - moja siostra przez pol roku nie zrzucila tyle z brzucha co ja w 3tyg:)) - to mnie motywuje ...

jednak wiem ze jes mi jeszcze ciezko bo dzis z salonu do malego pokoju chcialam pobiec bo maly kwekkal-a nie chcialam zeby sie rozbudzil , to powiem ze CIEZKO MI SIE BIEGLO, czulam sie jak jeden wielki KLOCEK haha

ug37p07wh10wkqyc.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.imid.med.pl/images/do-pobrania/Zywienie_niemowlat_www.pdf

ug37p07wh10wkqyc.png
‹‹ 205 206 207 208 209
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ