Ciaza w Szkocji
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamusie mam do WAS pytanko , bo wy juz bardziej doswiadczone- otoz chcialam sie zapytac czy jak odciagacie pokarm to tez was pozniej bola okropnie sutki i sa takie olbrzymie ?ja raz odciagalam pokarm i juz sie nie odwaze bo pozniej pol nocy nie moglam spac bo tak bolal sutek i byl gigantyczny -moze cos zle robie? mam avent reczny .
Staram sie malego przykladac wiec nie mam problemu z zastojami, ale kiedys wiem ze bede musiala odciagnac zeby wyjsc z domku zeby Moj zostal z malym )
Pozdrawiam ! -
Hej migotka mnie tez troche bolaly sutki przy odciaganiu I byly wyciagniete, wieksze. Ja teraz mam elektryczny i moge regulowac moc odciagania i sutki nie bolą a powiększą sie zawsze troche przy odciaganiu. Moze twoj laktator odciaga z zadużą siłą. Ja mam medela mini kupilam na eBayu używany ale naprawde malo używany i jest super za 15£ kupilam.
MigoTtTka lubi tę wiadomość
-
o kurcze to musze poszukac bo bardzo tanio -bo szkoda mi 60 funtow z tt dzieki za odpowiedz bede teraz szukac:)
ja dzis mam super dzien dla siebie TATUS W DOMKU I ZAJMUJE SIE MALYM JA TYLKO KARMIE.... wlosy sobie wyprostowalam , paznokcie pomalowalam -1raz od okolo 9miesiecy :d szok ...i jak maluch wstanie idziemy na 1 dlugi spacer -bo musze sie dostac do znajomego bo bedzie mi moj telefon ratowal;p
tak ze modlcie sie zeby maly po drodze byl grzeczniutki bo 30min w jedna strone i 30w druga i nie ma gdzie po drodze karmic...;p buziaczki
Mamy w dwupaku -jakies nowe informacje /objawy itp?? trzymam kciukosy ! -
nick nieaktualnyHej kobitki umnie ok jest ale juz mniej energi mam i szybko męcze się ,migotka to bedziemy jezdzic moj maly tak bryka ze o matkooo wygina się tylek wypina nozki pod ręką czuje normalnie haha czasem mam dosc juz tych wygibasków Az mnie nie dobrze ale no trudno niech synus gimnastykuje się pierwszyvraz mialam skurcz ostatnio ucisk calego brzucha myslalam ze ma Ip pojade ale przeszlo i synek ruchliwy takze no panik ale i tak na ip zadzwonilam i zapytalam powiedzieli ze to normalne . Migotka moze cię odwiedzic pogadamy sobie jak ci smutno jest ,ja chodzic mogę a do ciebie blisko
-
oj doskonale Ce rozumiem -pamietam jak juz mialam dosc jak synus szalal bo bolalo a ja nie wiedzialam czy siedziec czy stac czy co robic... zeby on sie upokoil -kiedys wojowal do 3 w nocy - co TERAZ SIE IDEALNIE SPRAWDZA bo od 3 do przewaznie 5 nie spi ... i pamietam zejak tak buszowal w brzuchu to zdenerwowalam sie i krzyknelam zeby sie uspokoil bo to boli -i momentalnie sie uspokoil ;p hihi
kochana korzystaj poko mozesz chodzic bo w 9miesiacu pod koniec -bedzie Ci ciezko ale bedziesz musiala chodzic zeby przy porodzie nie zlapaly cie skurcze lydek -jak Mnie;/ nie wiedzialam co gorsze skurcze czy miesnie -skurcze ...
ja dzis jeszcze z Moim w domku bo ma ost dzien wolnego a potem znow tydz pracy ..;/ i wybieramy sie do tk-maxx bo maly Nasz synus dostal w prezencie od kolegow z pracy -Mojego R bon na 120funtow i musimy wykorzystac zeby nie przepadlo-ale szczerze w tym sklepie nic ciekawego -a juz nie wspomne o cenach ....szkoda ze chlopaki nie pomysleli o mamas &papas czy mothercare -bo bysmy cos wybrali dla malego;))
Kristi jak tam pokoik juz gotowy ?? pochwal sie??
a co u Carolci ? jakies postepy
nic nie pisze3cie dziewczyny a ja codziennie specjalnie wlaczam lapto zeby popatrzec czy piszecie:) co sie stalo z tym super forum co kiedys tu dudnialo zyciem ??? )) buziaczki ))) milego popoludnia w tak sloneczny ale zimny dzionek!Krysti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
o jaaa cieee ze Mnie poznalas:)) a szlam sama czy z Moim ?? ja to jeszcze chodze jak pijana , haha dzis sie zlapalam na tym ze Mnie chwieje .. ale od 2dni i waga 2kg poszla w dol , jeszcze 9 eh.... ale moj mi mowi ze nie widzial takiej laski z wozkiem -3tyg po porodzie zeby miala moja figure;p to Mnie zmotywowalo i dzis bylam na dluuugasnym spacerze-40min w jedna strone poszlam do siostry na woodside , najgorsze byly te gorki do pchania wozkiem ..
kochana Ty juz w tak dalekiej ciazy wiec jak urodzisz to sie spotkamy , bo balabym sie chodzic z ciezarna a wogole wiem co to jest z brzuchhem chodzic.... ;p juz sie nie moge doczekac az sie WSZYSTKIE -Carola Asia i Ty Kristy rozpakujecie buziaczki ....
aaa laski jak jestescie na fb to sie odezwijcie -Aleksandra Kotłowska - Kristi - na fb nie mam jak Ci odpisac bo dalej ta blokada;/Krysti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej kochane , super migotka ze tak smiagasz pieknie ze Stasiem , niech sie chlopak hartuje . My z Danielkiem tez chodzimy na takie dlugie spacery ja tu rodziny nie mam ale do kolezanek ide spacerkiem 30 min w jedna stronę, czy to odwiedze ludzi w pracy i z malym się pokażemy od czasu do czasu. Tylko jak jest taka brzydka pogoda ze wiejej mocno i deszcze pada to wole w domu zostac . Moj maly tez sie tak budzi i 2h nie chce spac. Chociaz dzis ladnie zasypial tylko rano o 7 juz sie obudzil i nie dal mi pospac polezal ze mna w lozku pogadal po chichral sie i wstalismy po 8 bo sie obesrał .
Krysti super ze dobrze sie czujesz oby tak do samego konca. Koncowka dla mnie byla najgorsze. Juz jak slonica ogromna sie czułam i tak chodziłam .
U nas dobrze Danielek zdrowy w zeszłym tyg mial pierwsze szczepienie, plakal biedulek bardzo . Naszczescie dobrze ja przyjął po za tym ze tego dnia marudzil to nic wiecej sie nie dzialo, nie goraczkowal, z czego bardzo sie ciesze. Wazyli go i wazy juz 5,120 moj maly klocuszek. Czasami mam susze w cyckach i musze go dokarmiać. Ale wspomagam sie ziolkami i duzo wody staram sie pic i jest lepiej.
A Karola urodzila w zeszlym tyg slicznego synka Zachary ma na imię . Pewnie nie ma czasu sie odezwac, jak sie odezwie to pewnie wiecej wam napisze.
A jak Migotka u ciebie ze sciaganiem mleczka? Lepiej? Mysle ze sutki musza sie tez przyzwyczaić. Dlatego bola.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 12:37
-
Kristi jezeli widzialas kobiecinke -mloda z zielono -czarnym wozkiem to bylam ja:D
Ja dzis juz po spacerku godzinnym -maly spi super zdążylam garki umyc , zrobic obiadek a teraz delektuje sie herbatka i pomarancza:D
U nas noc dzis byla wkoncu super -i powiem WAM laski ze sie WYYYYSPPPAAAŁŁŁAAAMMMM! malego budzilam co 2.5godz czasami co 3 w zaleznosci jak mi sie usnelo;p
OOOO Carola urodzila super GRATULUJEMY KOCHANA :* Zachary ostatnio to imie chodzi Mi po glowie sliczne jest
To jak Kristi urodzi to moze sie spotkamy wkoncu wszystkie ???
a apropos mojego karmienia hmm.. jakos boje sie tego laktatora uzywac -i bije sie z myslami czy kupowac ale jak do tej pory nie potrzebowalam to i mysle ze chyba nie bede potrzebowac... -Moj i tak pracuje wiec nie ma jak odciagac bo calymi dniami sama z malym jestem ...
No widzisz Malwinka Ty przynajmniej jak urodzilas masz kolezanki ja mialam ! -ale jak dowiedzialy sie ze jestem w ciazy stracilam z Nimi kontakt (zawsze tak jest tez bez dzieci rezygnuja ze znajomosci -bo wychodza z zalozenia ze nie beda mialy o czym rozmawiac jak urodzisz - i tak oto zostalam tylko z Moim R , i rodzinka w kontakcie ) ale chcialabym poznac mlode mamusie zeby miec z kim na spacerki chodzic:))
uciekam na karmienie bo maly juz sie budzi -jego pora:))
buziaczkii:***Krysti lubi tę wiadomość
-
Mojego tez wysypalo. Mylam go od tamtej pory codziennie i w szarym mydle az nie zeszlo i niużywałam zadnych balsamów czy oliwek. To pewnie potowki, jak wyglądają te krostki? Takie malutki jak glowka od szpilki? I nie przegrzewalam. Po tyg mu zeszly.
Ja mam właśnie same starsze kolezanki z dziecmi . Szkoda ze nie mieszkacie w edim to bysmy pospacerowaly razem.
Jak nie potrzebujesz to oczywiscie nie kupuj laktatora ja na poczatku duzo odciagalam teraz sporadycznie.
Duzy twoj synus ach jak szybko te nasze dzieci rosną. -
nick nieaktualnyCarola urodziła gratulacje wielkie
Migotka nie martw się ja urodzę bedziemy spacerowaly tak tomjest były koleżanki teraz ich nie ma choć dziwne to ze nie masz koleżanek tak jak piszesz ze nie miały by oczym gadać !
Ja w Aberdeen nie znam nikogo i juz rok tu jestem , jakos mnie nie ciągnie specjalnie do znajomosci bo ludzie w dzisiejszych czasach rzadkomsą normalni i po ukladani ja będąc 8 w Irlandi się przekonałam jacy ludzie potrafią byc . Wole z dystansem nie ufam ludziom taka jestem od zawsze . A jak juz chcem się spotkać z kimś to juz duzo z mojej strony to znaczy ze ktos jest dla mnie naprawdę wiarygodny i normalny
Malwinka super ze u ciebie wszystko dobrze maly Danielek rosnie
-
nick nieaktualny
-
Krysti wrote:Carola urodziła gratulacje wielkie
Migotka nie martw się ja urodzę bedziemy spacerowaly tak tomjest były koleżanki teraz ich nie ma choć dziwne to ze nie masz koleżanek tak jak piszesz ze nie miały by oczym gadać !
Ja w Aberdeen nie znam nikogo i juz rok tu jestem , jakos mnie nie ciągnie specjalnie do znajomosci bo ludzie w dzisiejszych czasach rzadkomsą normalni i po ukladani ja będąc 8 w Irlandi się przekonałam jacy ludzie potrafią byc . Wole z dystansem nie ufam ludziom taka jestem od zawsze . A jak juz chcem się spotkać z kimś to juz duzo z mojej strony to znaczy ze ktos jest dla mnie naprawdę wiarygodny i normalny
Kochana wiem cos o tym ja mieszkajac w Polsce sie o tym przekonalam , a tutaj to juz wogole -na starcie POLAK wynajmujacy Nam mieszkanie nas oszukal zabral 1100 funtow dal falszywa umowe-bo mieszkanie bylo jakiegos szkota u ktorego on tez wynajmowal ...a najlepsze to ze poszlam odebrac klucze -bo chcielismy sie wprowadzic a tam otworzylo mi 5rodzin rowniez oszukanych ...bylismy tu 2miesiace i taki start;/
tak ze juz mnie nic nie dzwiwi...
pozniej wlasna kolezanka ktora uwazalam za powazna i traktowalam ja jak siostre -bo ona ma 30lat -prawie jak moja rodzona siostra , oszukala Mnie a potem jeszcze ponizyla -i nie zaplacila mi zxa kelnerowanie na jej slubie ... tak ze ludzie sa rozni ... Polacy tutaj postradali rozumy ;/
ale to nie spowodowalo ze zamknelam sie na znajomosci -lubie poznawac ludzi -tylko szczerze nie mam ich gdzie poznawac , bo na spacerach nie widuje mamusiek , a na imprezay nie chodze wiec tak jest ..
fajnie ze chociazx na forum jest z kim popisac )
Carola czekamy na wiesci jak bedziesz miec chwilke-wiem wiem na poczatku to ciezko-ja sie ciesze ze mialam mojego R i mame do pomocy bo bym nie dala rady ....
Krysti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMigoTtTka wrote:Kochana wiem cos o tym ja mieszkajac w Polsce sie o tym przekonalam , a tutaj to juz wogole -na starcie POLAK wynajmujacy Nam mieszkanie nas oszukal zabral 1100 funtow dal falszywa umowe-bo mieszkanie bylo jakiegos szkota u ktorego on tez wynajmowal ...a najlepsze to ze poszlam odebrac klucze -bo chcielismy sie wprowadzic a tam otworzylo mi 5rodzin rowniez oszukanych ...bylismy tu 2miesiace i taki start;/
tak ze juz mnie nic nie dzwiwi...
pozniej wlasna kolezanka ktora uwazalam za powazna i traktowalam ja jak siostre -bo ona ma 30lat -prawie jak moja rodzona siostra , oszukala Mnie a potem jeszcze ponizyla -i nie zaplacila mi zxa kelnerowanie na jej slubie ... tak ze ludzie sa rozni ... Polacy tutaj postradali rozumy ;/
ale to nie spowodowalo ze zamknelam sie na znajomosci -lubie poznawac ludzi -tylko szczerze nie mam ich gdzie poznawac , bo na spacerach nie widuje mamusiek , a na imprezay nie chodze wiec tak jest ..
fajnie ze chociazx na forum jest z kim popisac )
Carola czekamy na wiesci jak bedziesz miec chwilke-wiem wiem na poczatku to ciezko-ja sie ciesze ze mialam mojego R i mame do pomocy bo bym nie dala rady ....