Ciaza w Szkocji
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Krysti wrote:Migotka ze znieczulenia korzystalas czy nie
TAAAK bo juz nie dalam rady a posteppu nie bylo , ale wczesniej bralam gaz -ktorym sie "nacpalam " ale bylo mi dobrze ...do czasu )
epidrular polecam -gosc ktory do wykonywal byl super -taki wysoki koles moze tez bedzie Ci wstrzykiwal .. -ale nie przestrasz sie bo on musi Cie wprowadzic w to co bd robil itp... -Mnie to wkurzalo bo mialam takie skurcze a musialam wysluchac co mowi i pomiedzy skurczami on mi mowil ) ale SUPER PANI Gazynka mi tlumaczyla zebym wszystko naprawde zrozumiala -duzo slow nieznanych medyucznych po ang
no wlasnie duzo osob mowi o tym pasie-tylko ja mam problem z udami i biodrami a nie brzuszkiem ....) bede cwiczyc mysle jak minie 6tyg zeby bylo bezpiecznie
Krysti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa epidrulalu nie chcem bo moze znieczulić nie do końca pierdziele .Z gazu skorzystam i tensa elektrycznego sobie podłącze i tyle .A jeszcze 1 kwietnia mam rozmowę i usg bo Ignas duży i byc moze cc bede miec .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 20:34
-
ja wtedy juz chcialam NIC nie czuc i bylo mi wszystko jedno - a wiedzialam ze on jest bezpieczny dla malego...Oj Ignaś duzy ? 4kg? kurcze Moj mial 3650 a teraz ma 4780 i dla mnie juz jest klocuszkiem ciezkim to co Ty bedziesz miala hmm...
juz sie nie moge doczekac az zobacze wiesci ze URODZILAS;)Krysti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hermiona wrote:Cześć dziewczyny,
moja ciąża jest w Polsce, ale wybiera się na wakacje (w maju) do Szkocji. Jeśli macie chwilę, będę wdzięczna za odpowiedzi na kilka pytań
- Czy trzeba wykupić jakieś europejskie ubezpieczenie, żeby w razie czego przyjął mnie szkocki lekarz lub szpital? (odpukać) No bo moje zaświadczenie z pracy, że mam opłacone składki to chyba się na nic nie przyda
- Jakie są ceny jedzenia? W sklepach i w kanjpach? Ile kosztuje obiad w knajpie, ile liczyć na dzienne wydatki na jedzenie? Nie zamierzamy się stołować w wielogwiadkowych restauracjach, po prostu, żeby było OK.
- Na coś jeszcze powinnam zwrócić uwagę planując podróż w te piękne okolice?
Pozdrawiam!
Musisz wyrobić sobie europejską kartę zdrowia EKUZ (jest za darmo,a warto mieć.Wypełnij podanie i ci przysla do domu.Jest wielkości karty kredytowej więc mozesz nosić spokojnie w portfelu.Najlepiej od razu załatw dla całej rodziny wtedy w razie naglych problemów zdrowotnych macie darmowe leczenie w całej UE).
więcej informacji znajdziesz na stronie www.ekuz.nfz.gov.pl
Co do jedzenia to trudno powiedzieć jakie są ceny bo zależy od produktów oraz sklepów.Możesz sobie wejść np na stronę Tesco groceries i porównać ceny.
W fast-food zjesz najtaniej i najszybciej np tradycyjny Fish and chips to wydatek typu 6-7funtów a najesz się na 2 dni McDonald kosztuje poniżej 4 za zestaw,a w saver menu możesz coś kupić za 99p (cheesburger itd),KFC za wiaderko bargain bucket 12 kawałków kurczaka i 4xfrytki £12.99,18 kawałków kurczaka i 4x frytki £15.99
Dobrze wychodzi się jedząc w bufecie np.chińskim czy indyjskim.Jesz ile chcesz a opłata jest stała za osobę czyli czy zjesz jeden talerz czy 5 płacisz tyle samo(w zależności gdzie jesz i o której godzinie ceny są różne dla każdego lokalu ale przeważnie ok £10/osobę)lunch jest dużo tańszy niż kolacja ale ma mniejszy wybór dań.W normalnej restauracji zapłacisz ok 30-50 funtów za kolację dla 2osób z przystawką i deserem.oczywiście są też takie restauracje gdzie jedno danie kosztuje 50 funtów ale do takich raczej nie będziesz chodziła
Jeśli będziesz w Edynburgu to polecam bufet "Cosmo" bo jest tam wybór jedzenia z całego świata i jest super smaczne a w przyzwoitej cenie.Na stoisku japońskim pokazujesz co chcesz(wybor kilku dań)i ci smaza przed oczami na miejscu.Jest też grill,stoisko włoskie (pizza makarony)indyjskie,brytyjskie,tajskie i duży wybór deserów.Mniam
Warto iść także na kawę do kafejki gdzie powstał Harry Potter.Polecam
Weź ze sobą okulary przeciwsłoneczne i parasol,a także nospe w razie czego(stwardnienia brzucha,skurcze) bo tu nie wiem czy kupisz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 02:19
Hermiona lubi tę wiadomość
-
MigoTtTka wrote:yhyym to moze i dobrze Nasz maly bedzie malutki bo my niscy to cos co zwie sie lukozade?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny