X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na plusie 15 kg jezu bede tez musiala cwiczyc :D

MigoTtTka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pilce gumiwej bede brzuszki robic :) migotka kup sobie pas

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka ze znieczulenia korzystalas czy nie :)

• MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Migotka ze znieczulenia korzystalas czy nie :)

TAAAK bo juz nie dalam rady a posteppu nie bylo , ale wczesniej bralam gaz -ktorym sie "nacpalam " ale bylo mi dobrze ...do czasu :))
    epidrular polecam -gosc ktory do wykonywal byl super -taki wysoki koles moze tez bedzie Ci wstrzykiwal .. -ale nie przestrasz sie bo on musi Cie wprowadzic w to co bd robil itp... -Mnie to wkurzalo bo mialam takie skurcze a musialam wysluchac co mowi i pomiedzy skurczami on mi mowil :)) ale SUPER PANI Gazynka mi tlumaczyla zebym wszystko naprawde zrozumiala -duzo slow nieznanych medyucznych po ang

no wlasnie duzo osob mowi o tym pasie-tylko ja mam problem z udami i biodrami a nie brzuszkiem ....:)) bede cwiczyc mysle jak minie 6tyg zeby bylo bezpiecznie ;)

Krysti lubi tę wiadomość

ug37p07wh10wkqyc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja epidrulalu nie chcem bo moze znieczulić nie do końca pierdziele .Z gazu skorzystam i tensa elektrycznego sobie podłącze i tyle .A jeszcze 1 kwietnia mam rozmowę i usg bo Ignas duży i byc moze cc bede miec .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 20:34

• MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wtedy juz chcialam NIC nie czuc i bylo mi wszystko jedno - a wiedzialam ze on jest bezpieczny dla malego...Oj Ignaś duzy ? 4kg? kurcze Moj mial 3650 a teraz ma 4780 i dla mnie juz jest klocuszkiem ciezkim :) to co Ty bedziesz miala hmm...
    juz sie nie moge doczekac az zobacze wiesci ze URODZILAS;)

Krysti lubi tę wiadomość

ug37p07wh10wkqyc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka duzy jest moj maly tak mowią w szpitalu az mi test na cukrzyce zrobili pilam trn slynny drink :) i nie wykryto cukrzycy po ojcu Ignas duzy bedzie:)

• MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yhyym to moze i dobrze Nasz maly bedzie malutki bo my niscy :) to cos co zwie sie lukozade?

no prosze a suwaczek leci :)

Krysti lubi tę wiadomość

ug37p07wh10wkqyc.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie pochwale dzis zaczelam cwiczyc z chodakowska - mamusie na forum mi doradzily ze najlepsza:D narazie bola mnie łydki i rece ale da sie wytrzymac:D

Krysti lubi tę wiadomość

ug37p07wh10wkqyc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja plyty chiadowskiej tez mam bo przed ciązą cwiczylam z nią:) hihi

MigoTtTka lubi tę wiadomość

• MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Ja plyty chiadowskiej tez mam bo przed ciązą cwiczylam z nią:) hihi

ooo prosze a ja TU kombinuje jak sciagnac hihi . a co polecasz? moze po porodzie bedziemy razem cwiczyc??

Krysti lubi tę wiadomość

ug37p07wh10wkqyc.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona wrote:
    Cześć dziewczyny,
    moja ciąża jest w Polsce, ale wybiera się na wakacje (w maju) do Szkocji. Jeśli macie chwilę, będę wdzięczna za odpowiedzi na kilka pytań :)
    - Czy trzeba wykupić jakieś europejskie ubezpieczenie, żeby w razie czego przyjął mnie szkocki lekarz lub szpital? (odpukać) No bo moje zaświadczenie z pracy, że mam opłacone składki to chyba się na nic nie przyda :D
    - Jakie są ceny jedzenia? W sklepach i w kanjpach? Ile kosztuje obiad w knajpie, ile liczyć na dzienne wydatki na jedzenie? Nie zamierzamy się stołować w wielogwiadkowych restauracjach, po prostu, żeby było OK.
    - Na coś jeszcze powinnam zwrócić uwagę planując podróż w te piękne okolice?
    Pozdrawiam!
    Cześć,wiedzę ze nikt jeszcze ci nie udzielił odpowiedzi tak więc:
    Musisz wyrobić sobie europejską kartę zdrowia EKUZ (jest za darmo,a warto mieć.Wypełnij podanie i ci przysla do domu.Jest wielkości karty kredytowej więc mozesz nosić spokojnie w portfelu.Najlepiej od razu załatw dla całej rodziny wtedy w razie naglych problemów zdrowotnych macie darmowe leczenie w całej UE).
    więcej informacji znajdziesz na stronie www.ekuz.nfz.gov.pl

Co do jedzenia to trudno powiedzieć jakie są ceny bo zależy od produktów oraz sklepów.Możesz sobie wejść np na stronę Tesco groceries i porównać ceny.
    W fast-food zjesz najtaniej i najszybciej np tradycyjny Fish and chips to wydatek typu 6-7funtów a najesz się na 2 dni ;-) McDonald kosztuje poniżej 4 za zestaw,a w saver menu możesz coś kupić za 99p (cheesburger itd),KFC za wiaderko bargain bucket 12 kawałków kurczaka i 4xfrytki £12.99,18 kawałków kurczaka i 4x frytki £15.99
    Dobrze wychodzi się jedząc w bufecie np.chińskim czy indyjskim.Jesz ile chcesz a opłata jest stała za osobę czyli czy zjesz jeden talerz czy 5 płacisz tyle samo(w zależności gdzie jesz i o której godzinie ceny są różne dla każdego lokalu ale przeważnie ok £10/osobę)lunch jest dużo tańszy niż kolacja ale ma mniejszy wybór dań.W normalnej restauracji zapłacisz ok 30-50 funtów za kolację dla 2osób z przystawką i deserem.oczywiście są też takie restauracje gdzie jedno danie kosztuje 50 funtów ale do takich raczej nie będziesz chodziła
    ;-)
    Jeśli będziesz w Edynburgu to polecam bufet "Cosmo" bo jest tam wybór jedzenia z całego świata i jest super smaczne a w przyzwoitej cenie.Na stoisku japońskim pokazujesz co chcesz(wybor kilku dań)i ci smaza przed oczami na miejscu.Jest też grill,stoisko włoskie (pizza makarony)indyjskie,brytyjskie,tajskie i duży wybór deserów.Mniam :-)
    Warto iść także na kawę do kafejki gdzie powstał Harry Potter.Polecam :-)

Weź ze sobą okulary przeciwsłoneczne i parasol,a także nospe w razie czego(stwardnienia brzucha,skurcze) bo tu nie wiem czy kupisz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 02:19

Hermiona lubi tę wiadomość

201503231678.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MigoTtTka wrote:
    yhyym to moze i dobrze Nasz maly bedzie malutki bo my niscy :) to cos co zwie sie lukozade?
    Teraz podczas krzywej cukrowej nie podają lucozade(jest gazowana) tylko glukoze o smaku owocowym np.pomarańczowa (niegazowana,mniej konserwantów i barwników niż w lucozade)

201503231678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MigoTtTka wrote:

no prosze a suwaczek leci :)
    Tak nazywają lukozade hihi :)ten napój energetyczny :D hihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 18:52

• loszcz Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Tak nazywają lukozade hihi :)ten napój energetyczny :D hihi
    Też miałam ten test na cukrzycę kilka tygodni temu i nawet dyskutowalam na ten temat z położną.Teraz już nie podają lucozade

201503231678.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba się u mnie rozkręca.Czop odszedł zabarwiony krwią,rozwarcie na 2 (póki co)
    Zobaczymy czy się akcja rozwinie ;-)

Krysti lubi tę wiadomość

201503231678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz wrote:
    Też miałam ten test na cukrzycę kilka tygodni temu i nawet dyskutowalam na ten temat z położną.Teraz już nie podają lucozade
    My polki mowimy lucizade na ten slynny napoj ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz wrote:
    Chyba się u mnie rozkręca.Czop odszedł zabarwiony krwią,rozwarcie na 2 (póki co)
    Zobaczymy czy się akcja rozwinie ;-)
    Huhu łoszcz jak co pisz co u ciebie :) czekam na wiesci

• loszcz Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dalej nic.Termin na niedzielę.Zobaczymy ;-)

Krysti, MigoTtTka lubią tę wiadomość

201503231678.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz, dzięki wielkie! i powodzenia :D

loszcz lubi tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
‹‹ 205 206 207 208 209
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ