X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • tyger Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oto ja i moj wielgachny brzuchol :) Macie wiekszy?

2s8fz3q.jpg

Paula55, Carola55 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger staram sie nie przejmowac ale jakos ostatnio robi sie pod gorke :( no ńic...damy rade :)

Super ze u cienie juz stabilizacja :) kryzys mam nadzieje zażegnany i teraz juz bedzie tylko lepiej :) a pileczke masz juz niezla ;)
    To ja tez sie pochwale....
    zl9aw9.jpg

Carola55, tyger lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wow, ale macie fajne i juz duze brzuszki!! No i milo was widzic na fotkach... :)

Szkoda, ze juz tak sie meczycie a do porodu jeszcze pare tygodni zostalo, Nie wiedzialam, ze moze byc tak ciezko. Wierze, ze dacie rade - juz duzo wam nie zostalo a potem bedzie prawdziwa radosc :)

tyger, Paula55 lubią tę wiadomość

na9fxa5.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za wsparcie Carola :)

Carola55 lubi tę wiadomość

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola ani sie obejrzysz a ty bedziesz z takim smigac ;)

Carola55, tyger lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Incepcja :D

219yvtk.jpg

Ja się dalej martwię :< zadzwoniłam wczoraj po 22 do szpitala ale pani się nie przejęła... Hmm... Plecy bolały co 2godz, 2 razy co 20 min. Brzuch stwardniał dwa razy... Cos zakuło. O dziwo spałam dobrze ale obudziłam się dalej z bólem pleców i brzuch jakos dziwnie też. Zaraz ide do pracy i zadzwonie do mojej położnej bo jej nie ma w przychodni o się zapytam co mam robić, bo nie wiem co jest normalne a co nie :(

Paula55, tyger, Carola55, Carola55 lubią tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen tez masz super pileczke :)
    Masz racje.. Zadzwon i sie dowiedz czy tak powinno byc... Szkoda sie stresowac. Ehh nie spodziewalam sie ze powiesz ze w szpitalu od razu zareagowali :/
    Mnie ostatnio tez plecy bola ale kombinuje. Wczoraj juz siedzialam na podlodze z pilka przy plecach i jakos dalo rade. Potem porobilam troszke cwiczen i jakos jest poki co...
    A brzuch tez mi czesto twardnieje to polozna powiedsiala ze to normalne....

Daj znac jak sie dowiesz co twoja o tym mysli!! :) powodzenia :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen bol plecow jest normalny zwlaszcza w ostatnim trymestrze. Bol brzucha i twardnienie tez zazwyczaj nie jest grozne. Dobrze jednak jest wszystko sprawdzic dla wlasnego spokoju.

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen, super fotka i pieknie wygladasz, tobie rowniiez ciaza sluzy.

Mam nadzieje, ze wszystko jest dobrze u Ciebie, daj znac czego sie dowiedzialas no i odpoczywaj jak najwiecej.

na9fxa5.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój pleców nie jest 'mięśniowy'. To że mnie wszystko boli juz sie dawno przyzwyczaiłam :)
    Położna teraz próbuje wykluczyć wszystko. Mam to szczęście że pracuje w przychodni wiec zaraz mnie obejrzeli. Temperatura ok, wiec żadna infekcja, b/p tez okej wiec nie pre-eclampsia, cos tam w moczu jest ale to chyba nie zapalenie pęcherza bo sie tak nie czuje a swoim życiu miałam chory pęcherz juz chyba milion razy, hehe. Puls tylko troszkę za wysoki bo 88, a położna powiedziała ze jak będzie 90 i w gore to dzwonić do szpitala. Wiec jak narazie niby nic :) jutro położna juz jest u nas w przychodni wiec mnie zbada dokładnie. Mam nadzieje ze to nic takiego tylko kilka dziwnych symptomów sie nalozyło na siebie. Jednak wolę słuchać sie swojego instynktu i wszystko posprawdzac. Chyba bym sie załamała gdyby sie coś stało bo ja zignorowalam co mi podpowiada serducho :)

A poza tym odkąd wróciłam z pracy o 16 to leżę plackiem i nic nie robię. I tu jest kolejny problem bo jako że gniazduje to nie mogę patrzeć na ten syf w domu! xD ale trudno, jak sie poczuje lepiej to posprzatam.
    Dzisiaj kolejny odcinek 'one born every minute' - ogladacie? :D

• tyger Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze ze sprawdzaja a nie olewaja. Masz tez szczescie ze tam pracujesz to sie toba zajma. Olej sprzatanie. Ja dzis pralam posciel, koce itd.i teraz leze i nie mam sily sie przebrac w pizamke.
    Obejrzalam 'One born...' Mam nadzieje, ze ja sie tak nie bede darla :P Za pierwszym razem bylam za bardzo skupiona na kontrolowaniu bolu i potem parciu zeby sie wydzierac czy gadac czy cokolwiek innego. Ale wiadomo- kazdy porod jest inny. Spodziewam sie czegos innego tym razem :)

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na jakim kanale ogladacie One born ....?
    Ja z mezem przylgnelam do polskiesj telewizji i praktycznie nie wlaczamy angielskiej ...

na9fxa5.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3jvzj44jgam4tsuf.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 23:38

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Channel 4 a potem jest powtorka na innym ale nie pamietam na ktorym :P

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam się przedłużył mecz wczoraj i będę musiała powtórkę obejrzeć ;) online mozna na channel 4OD.
    My polskiej tv nawet nigdy nie mieliśmy, bo nie lubimy :P

Ja tez mam nadzieje ze nie będę 'darła mordy' :D chyba wezmę sobie pieluchą zapcham usta czy cos bo to tylko siły się marnują na krzyczenie, nie?

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen ty to masz szczescie ze tak o ciebie dbaja hehe :) ale to bardzo dobrze Kochana!! Lepiej spr milion razy na darmo niz o raz za malo :)
    Ja dzis mam wizyte u poloznej. Zobaczymy co "ciekawego" tym razem hehe :)
    Kurde ja to nie mam wcale lenia :) codziennie cos robie :)
    Do poludnia obiady na dwa dania, potem ogarniam w domu.. Jakies pranie sprzatanie :) ciesze sie ze poki co mam tyle sil.
    Tylko kregoslup mi dokucza troche ale coz poradzic. W koncu troche dzwigamy :)

My tv szkockiej tez nie ogladamy. Kompletnie nie ma na czym oka zawiescic :) za to pl jak najbardziej.
    One born ogladalam zawsze na tlc tak samo jak porodowke i polski piekny program o in vItro. Nie bylo odcinka na ktorym bym nie plakala.... Po takich programach czlowiek naprawde zaczyna doceniac to co ma w zyciu...

Ja juz chyba zdecydowalam sie na porod w wodzie :) teraz tylko obgadac z polozna czy nie mamy przeciwwskazan i zobaczymy :) oby sie udalo. Tyle sie naczytalam pozytywnego ze juz chciala bym rodzic haha :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie polskiej tv nie lubimy bo nic nie ma ciekawego, hehe :)

Ja tez juz bym chciała rodzic, ale nie za wcześnie! Gdybym mogła zaplanować to bym chciała w 39tyg. Mam nadzieje że nie będę musiała się męczyć do 42tyg :< chyba się załamie.
    Ja właśnie zamówiłam TENS machine i ma byc u nas w 37tyg wiec za dokładnie miesiąc! Ale to leci!

Paula no to powodzenia u położnej i oby nie było przeciwwskazań do porodu w wodzie ;)
    Ja zaraz będę w pracy i mnie moja polozna obejrzy też.

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, fajnie, ze udalo Ci sie przemyslec opcje porodu i zdecydowac. Porody w wodzie sa chyba coraz bardziej popularne. Ciekawe na co tez ja sie zdecyduje ... :)

na9fxa5.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze duzo poczytalam na ten temat i to chyba bedzie dobre dla mnie... Oczywiscie w odpowiednim czasie z polozna o tym pogadam i razem zdecydujemy ale na taki sie nastawiam. Jak czytalam ma praktycznie same plusy. Minimalizuja sie zagrozenia :) niweluje w jakims stopniu bol... No zobAczymy.

A my wczoraj bylismy u poloznej :) jak to ona stwierdzila takie pacjentki mogla by miec zawsze :P wszystko idealnie (no krew ciuteczke nizej z wynikami niz ostatnio ale nie trzeba nic podawac ani zmieniac).
    Nie narzekam, zawsze usmiechnieta, rozgadana hahaha :) spoko :)
    Brzuszek mamy podobno wiekszy troszke niz to z tej siatki (tabelki) wynika ale mam sie tym nie przejmowac bo podobno kolosa nie urodze hehe.
    Maly uciekal przed badaniem serduszka i polozna sie smiala ze chyba jej nie lubi. Byl jedynym chlopcem ktorego ostatnio przyjela bo mowi ze wszedzie teraz tylko dziewuszki :)
    Zapisalismy sie na sr ale tylko na dwa ostatnie spotkania bo juz za pozno na te pierwsze :/ a mowilam ostatnio tej poloznej co mnie przyjmowala :/ dobrze ze sr zaczynamy jak moj misiek bedzie mial juz holidaya :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo jak vixen nie ogladam pl tv i nawet nie mam. Za to brytyjskiej tv zawdzieczam szkolenie jezyka :)

Paula ciesze sie ze wszystko jest ok. Ja lezalam w szpitalnej wannie przez pierwsza godzine albo nawet dluzej i powiem ci ze bylo o wiele mniej bolesnie.
    Ja jednak nie chce rodzic w wodzie bo to moze byc za bardzo messy :P

Paula55 lubi tę wiadomość

3jvzj44jkepasfzk.png
‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ