X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • tyger Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oto ja i moj wielgachny brzuchol :) Macie wiekszy?

2s8fz3q.jpg

Paula55, Carola55 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger staram sie nie przejmowac ale jakos ostatnio robi sie pod gorke :( no ńic...damy rade :)

Super ze u cienie juz stabilizacja :) kryzys mam nadzieje zażegnany i teraz juz bedzie tylko lepiej :) a pileczke masz juz niezla ;)
    To ja tez sie pochwale....
    zl9aw9.jpg

Carola55, tyger lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wow, ale macie fajne i juz duze brzuszki!! No i milo was widzic na fotkach... :)

Szkoda, ze juz tak sie meczycie a do porodu jeszcze pare tygodni zostalo, Nie wiedzialam, ze moze byc tak ciezko. Wierze, ze dacie rade - juz duzo wam nie zostalo a potem bedzie prawdziwa radosc :)

tyger, Paula55 lubią tę wiadomość

na9fxa5.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za wsparcie Carola :)

Carola55 lubi tę wiadomość

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola ani sie obejrzysz a ty bedziesz z takim smigac ;)

Carola55, tyger lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Incepcja :D

219yvtk.jpg

Ja się dalej martwię :< zadzwoniłam wczoraj po 22 do szpitala ale pani się nie przejęła... Hmm... Plecy bolały co 2godz, 2 razy co 20 min. Brzuch stwardniał dwa razy... Cos zakuło. O dziwo spałam dobrze ale obudziłam się dalej z bólem pleców i brzuch jakos dziwnie też. Zaraz ide do pracy i zadzwonie do mojej położnej bo jej nie ma w przychodni o się zapytam co mam robić, bo nie wiem co jest normalne a co nie :(

Paula55, tyger, Carola55, Carola55 lubią tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen tez masz super pileczke :)
    Masz racje.. Zadzwon i sie dowiedz czy tak powinno byc... Szkoda sie stresowac. Ehh nie spodziewalam sie ze powiesz ze w szpitalu od razu zareagowali :/
    Mnie ostatnio tez plecy bola ale kombinuje. Wczoraj juz siedzialam na podlodze z pilka przy plecach i jakos dalo rade. Potem porobilam troszke cwiczen i jakos jest poki co...
    A brzuch tez mi czesto twardnieje to polozna powiedsiala ze to normalne....

Daj znac jak sie dowiesz co twoja o tym mysli!! :) powodzenia :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen bol plecow jest normalny zwlaszcza w ostatnim trymestrze. Bol brzucha i twardnienie tez zazwyczaj nie jest grozne. Dobrze jednak jest wszystko sprawdzic dla wlasnego spokoju.

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen, super fotka i pieknie wygladasz, tobie rowniiez ciaza sluzy.

Mam nadzieje, ze wszystko jest dobrze u Ciebie, daj znac czego sie dowiedzialas no i odpoczywaj jak najwiecej.

na9fxa5.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój pleców nie jest 'mięśniowy'. To że mnie wszystko boli juz sie dawno przyzwyczaiłam :)
    Położna teraz próbuje wykluczyć wszystko. Mam to szczęście że pracuje w przychodni wiec zaraz mnie obejrzeli. Temperatura ok, wiec żadna infekcja, b/p tez okej wiec nie pre-eclampsia, cos tam w moczu jest ale to chyba nie zapalenie pęcherza bo sie tak nie czuje a swoim życiu miałam chory pęcherz juz chyba milion razy, hehe. Puls tylko troszkę za wysoki bo 88, a położna powiedziała ze jak będzie 90 i w gore to dzwonić do szpitala. Wiec jak narazie niby nic :) jutro położna juz jest u nas w przychodni wiec mnie zbada dokładnie. Mam nadzieje ze to nic takiego tylko kilka dziwnych symptomów sie nalozyło na siebie. Jednak wolę słuchać sie swojego instynktu i wszystko posprawdzac. Chyba bym sie załamała gdyby sie coś stało bo ja zignorowalam co mi podpowiada serducho :)

A poza tym odkąd wróciłam z pracy o 16 to leżę plackiem i nic nie robię. I tu jest kolejny problem bo jako że gniazduje to nie mogę patrzeć na ten syf w domu! xD ale trudno, jak sie poczuje lepiej to posprzatam.
    Dzisiaj kolejny odcinek 'one born every minute' - ogladacie? :D

• tyger Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze ze sprawdzaja a nie olewaja. Masz tez szczescie ze tam pracujesz to sie toba zajma. Olej sprzatanie. Ja dzis pralam posciel, koce itd.i teraz leze i nie mam sily sie przebrac w pizamke.
    Obejrzalam 'One born...' Mam nadzieje, ze ja sie tak nie bede darla :P Za pierwszym razem bylam za bardzo skupiona na kontrolowaniu bolu i potem parciu zeby sie wydzierac czy gadac czy cokolwiek innego. Ale wiadomo- kazdy porod jest inny. Spodziewam sie czegos innego tym razem :)

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na jakim kanale ogladacie One born ....?
    Ja z mezem przylgnelam do polskiesj telewizji i praktycznie nie wlaczamy angielskiej ...

na9fxa5.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3jvzj44jgam4tsuf.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 23:38

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Channel 4 a potem jest powtorka na innym ale nie pamietam na ktorym :P

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam się przedłużył mecz wczoraj i będę musiała powtórkę obejrzeć ;) online mozna na channel 4OD.
    My polskiej tv nawet nigdy nie mieliśmy, bo nie lubimy :P

Ja tez mam nadzieje ze nie będę 'darła mordy' :D chyba wezmę sobie pieluchą zapcham usta czy cos bo to tylko siły się marnują na krzyczenie, nie?

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen ty to masz szczescie ze tak o ciebie dbaja hehe :) ale to bardzo dobrze Kochana!! Lepiej spr milion razy na darmo niz o raz za malo :)
    Ja dzis mam wizyte u poloznej. Zobaczymy co "ciekawego" tym razem hehe :)
    Kurde ja to nie mam wcale lenia :) codziennie cos robie :)
    Do poludnia obiady na dwa dania, potem ogarniam w domu.. Jakies pranie sprzatanie :) ciesze sie ze poki co mam tyle sil.
    Tylko kregoslup mi dokucza troche ale coz poradzic. W koncu troche dzwigamy :)

My tv szkockiej tez nie ogladamy. Kompletnie nie ma na czym oka zawiescic :) za to pl jak najbardziej.
    One born ogladalam zawsze na tlc tak samo jak porodowke i polski piekny program o in vItro. Nie bylo odcinka na ktorym bym nie plakala.... Po takich programach czlowiek naprawde zaczyna doceniac to co ma w zyciu...

Ja juz chyba zdecydowalam sie na porod w wodzie :) teraz tylko obgadac z polozna czy nie mamy przeciwwskazan i zobaczymy :) oby sie udalo. Tyle sie naczytalam pozytywnego ze juz chciala bym rodzic haha :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie polskiej tv nie lubimy bo nic nie ma ciekawego, hehe :)

Ja tez juz bym chciała rodzic, ale nie za wcześnie! Gdybym mogła zaplanować to bym chciała w 39tyg. Mam nadzieje że nie będę musiała się męczyć do 42tyg :< chyba się załamie.
    Ja właśnie zamówiłam TENS machine i ma byc u nas w 37tyg wiec za dokładnie miesiąc! Ale to leci!

Paula no to powodzenia u położnej i oby nie było przeciwwskazań do porodu w wodzie ;)
    Ja zaraz będę w pracy i mnie moja polozna obejrzy też.

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, fajnie, ze udalo Ci sie przemyslec opcje porodu i zdecydowac. Porody w wodzie sa chyba coraz bardziej popularne. Ciekawe na co tez ja sie zdecyduje ... :)

na9fxa5.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze duzo poczytalam na ten temat i to chyba bedzie dobre dla mnie... Oczywiscie w odpowiednim czasie z polozna o tym pogadam i razem zdecydujemy ale na taki sie nastawiam. Jak czytalam ma praktycznie same plusy. Minimalizuja sie zagrozenia :) niweluje w jakims stopniu bol... No zobAczymy.

A my wczoraj bylismy u poloznej :) jak to ona stwierdzila takie pacjentki mogla by miec zawsze :P wszystko idealnie (no krew ciuteczke nizej z wynikami niz ostatnio ale nie trzeba nic podawac ani zmieniac).
    Nie narzekam, zawsze usmiechnieta, rozgadana hahaha :) spoko :)
    Brzuszek mamy podobno wiekszy troszke niz to z tej siatki (tabelki) wynika ale mam sie tym nie przejmowac bo podobno kolosa nie urodze hehe.
    Maly uciekal przed badaniem serduszka i polozna sie smiala ze chyba jej nie lubi. Byl jedynym chlopcem ktorego ostatnio przyjela bo mowi ze wszedzie teraz tylko dziewuszki :)
    Zapisalismy sie na sr ale tylko na dwa ostatnie spotkania bo juz za pozno na te pierwsze :/ a mowilam ostatnio tej poloznej co mnie przyjmowala :/ dobrze ze sr zaczynamy jak moj misiek bedzie mial juz holidaya :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo jak vixen nie ogladam pl tv i nawet nie mam. Za to brytyjskiej tv zawdzieczam szkolenie jezyka :)

Paula ciesze sie ze wszystko jest ok. Ja lezalam w szpitalnej wannie przez pierwsza godzine albo nawet dluzej i powiem ci ze bylo o wiele mniej bolesnie.
    Ja jednak nie chce rodzic w wodzie bo to moze byc za bardzo messy :P

Paula55 lubi tę wiadomość

3jvzj44jkepasfzk.png
‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ