X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • tyger Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bylismy wczoraj na plazy w Kinghorn a dzis w ST. Andrews. Cudowna pogoda, cudowny nastroj. Czuje sie o niebo lepiej. Ciekawe to jest, ze hormony mi tak buzowaly az do momentu kiedy mi mleczko zaczelo leciec i potem taki spadek i teraz spokoj. Niesamowity jest ten organizm kobiety <3

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ja gadalam z kolezanka ktora rodzila w tym samym szpitalu ze jak nie zdecyduje sie od razu na wanne to potem moze byc zajeta i wogole nie bede miec na nia szans...
    A tak zawsze moge siedziec do momentu parcia a potem powiedziec ze chce na lozko hehe :)

Ojj powiem ci ze takie wypady sa rewelacyjne!!! My bylismy tydz temu nad morzem ze znajomymi i niesamowicie sie odprezylam :)
    Ehh te hormony :) ja dzis o malo nie beczalam pod lidlem jak moj chlop rozwalil torebke cukru ktory sie rozsypal haha :)
    Grunt ze juz jest ok i jestes zadowolona :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu wanna to normalna wanna (w kazdym pokoju) a porod w wodzie to wielka wanna, ktora wyglada raczej jak jacuzzi :) I to jacuzzi tez trzeba sobie zarezerwowac wczesniej. Nie wiem ile ich jest u nas w szpitalu ale tez nie masz gwaracji ze akurat wszystkie beda zajete :(

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm to ja sie musze dowiedziec jak to wyglada :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczymy, jak tam smaopoczucie? W koncu wyczekiwany weekend i gdzie to sloneczko sie znowu podzialo? Chcialam sobie choc troche nogi oplacic na wyjazd do Pl w przyszlym tugodniu, ale cos w tym roku nie jest mi to dane.

Ciesze sie, ze wam udalo sie ostatnio pokorzystac troche z pieknej pogody i nawet pojechac na wycieczke...

tyger lubi tę wiadomość

na9fxa5.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlanie... Weekend przyszedl to slonca nie ma i dupa :P
    Szkoda...ale i tak uwazam ze nas ostatnio pogoda rozpieszcza :)
    Dzis przyszedl mi olej kokosowy wiec zobaczymy jak sie sprawdzi :) a czy ktoras z was stosowala go na wlosy???

Mnie dalej reka boli po szczepieniu :/ wiec teraz cie Tyger doskonale rozumiem :)

Milego dnia babeczki :)!

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ten olejek jest typowo na wlosy? Ja takiego nie uzywalam, glownie nakladam odzywki. Jak wyprobujsz to daj znac jak sluzy, ja za duzo prostuje wlosy ostatnio i olejek moglby byc ciekawa odzywka.

Na co jest to szczepienie, ze tak daje popalic? Myslalam, ze to Tyger miala ostatio przeboje ze studentka, ale to chyba wina samej szczepionki?

na9fxa5.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana olej kokosowy jest tak uniwersalny ze mozna go jesc, smazyc na nim, dodawac do potraw, smarowac cialo, nakladac na wlosy zamiast odzywki i wiele innych :)
    Ale napewno dam znac jak sie sprawuje :)

Tak to wina szczepionki na krztusiec. Pielegniarka uprzedzila mnie ze moze bolec... Ze jak cos to zimny oklad a w wyjatkowym bolu paracetamol. Ale ja nic nie chce brac. Dam rade te kilka dni :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola tutaj slonca nie mamy za wiele ale jak juz jest to chwila moment i bialy czlowiek jest zjarany :D

Co do olejku kokosowego to moze byc swietny na wlosy ale nie skore glowy. Tylko koncowki wlosow, bo jest extra mocno natluszczajacy i zmycie go bedzie dosc trudne.

Paula mam nadzieje ze reka nie bedzie cie bolala tak dlugo. Mi po tym szczepieniu przeszlo po kilku dniach ale po pobieraniu krwi bylo gorzej.

Nastepna wizyte u poloznej mam dopiero 1 sierpnia. Zauwazylam ze moj lobuz urosl ostatnio strasznie bo juz mi siega coraz wyzej :)

Lece na zakupy. Milego dnia <3

Paula55 lubi tę wiadomość

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula daj znać jak wyprubujesz tego oleju na włosach. Ja tez się przymierzam żeby go kupic bo tak jak piszesz jest świetny do wszystkiego.
    U nas pogoda super, ale dla mnie za ciepło! Haha w piątek wracałam z pracy autobusem i myślałam ze się rozpuszczę normalnie. Tyle lat w tej Szkocji siedzę że tylko wyjdzie słońce a ja się topie haha. A w zeszłym roku jak mieliśmy ślub w Polsce to było 35C, myślałam ze umrzemy...

A ja jeden dzien się lepiej czułam, wczoraj, a dzisiaj znowu masakra. To dziwne uczucie wróciło, plecy dzisiaj bolą praktycznie cały dzień i brzusio jak na okres :O w nocy dwa razy obudziłam się jeszcze z takim ostrym bólem brzucha że nie mogłam się ruszyć przez minutę... Wiec jak juz obgadalam z polozna - spakowalam torbę do szpitala i mamy byc gotowi na wszystko. [plus - miałam 'luźną' kupkę] Te wszystkie moje obiawy mogą być niczym, a mogą przepowiadać poród. Chciałabym wiedzieć :< ale staram się nie stresować za bardzo. Bedzie co ma być.

Tyger cieszę się ze się lepiej juz czujesz :-*

• Vixen Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wszystkie jesteśmy 'delikatne' co do tej szczepionki :D mnie też łapka bolała kilka dni.

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie upalow doczekac nie moge :) ja jestem cieplolubna i jak w Pl bylo po 30 stopni to ja zaczynalam zyc :)
    Dam znac napewno jak olej na wlosach sie sprawuje bo chyba dzis go uzyje :)

Kurcze Vixen to nie dobrze ze objawy wrocily :/ lepiej zeby synek posiedzial przynajmniej do tego 37 tyg i byl bezpieczny..
    Mnie tez czasem boli brzuch jak na okres ale w pewnym momencie to juz podobno normalny objaw bo mamcica cwiczy do porodu..
    A rozwolnienie kochana moglas miec z nerwow.... Wiec oby wszystko bylo dobrże :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najbardziej boje się tego że urodzi się za wcześnie i bedzie musiał zostać w szpitalu. Ze mi go zabiorą do inkubatora... Jakby się teraz urodził to jest duża szansa na poród naturalny, o tyle dobrze.
    Ale nie panikuje, jestem spokojna ;) do torby spakowalam jakby co małemu ciuszki 'tiny baby' , z tygodnia an tydzien będę ją przepakowywac jakby co.

Ja tez lubie ciepło ale jak jestem na wakacjach. Jak trzeba cos robic jak jest ponad 30 stopni to daj spokoj :D ja miałam suknie ślubna jeszcze w jakiejś letniej wersji, była dużo cieńsza niż normalne, a i tak pot mi ciurkiem po plecach leciał :D

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martwimy sie na zapas kochana!!! Wszystko bedzie dobrze a maluszek doczeka do terminu.. :)
    Ale to dobrze ze torba juz naszykowana :) lepiej byc przygotowanym ;)
    Ja jeszcze nie mam wielu rzeczy do torby i dopiero bede domawiac..

Kurde ja mam nadzieje ze za rok 1.08 bedzie piekna pogoda na nasz slub :) ahh nie moge sie doczekac :)
    I nasz malutki Tiagus bedzie z nami :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen, trzymam kciuki oby wszystko naprawde bylo dobrze i obys doczekala wyznaczonego terminu. Moze macica akurat tak reaguje, a najwazniejsze ze nie masz czestych tych skurczow.

My z mezem wybralismy sie na zakupy wczoraj i jak juz troche pochodzilam to tez zaczelam czuc ciagniecie w brzuchu i az musialam sobie posiedziec przez chwile (w przymierzalni :)) A twierdzi, ze poniewaz mam malo rochu ogolnie wiec troche wysilku juz wzmaga uczucie w brzuszku jak mam troche wiecej wysilku.

Ja tez lubie sloneczko a bynajmniej zeby bylo cieplo, ale w czerwcu jak byly cieple dni a ja maialam poczatek ciazy to stwierdzilismy, ze slonce mi nie sluzy bo mialam mdlosci i omdlenie, ale teraz jak bylo cieplo to czulam sie praktycznie normalnie, tyle ze ogolnie jestem caly czas jakas bardziej zemczona i troche szybciej klade sie spac

na9fxa5.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jest teraz ogólnie cieplej przez ciąże, w piątek w mieście normalnie w koszulce na ramiączkach śmigałam co do mnie nie podobne, bo 20C to nie za ciepło. Szczególnie w Aberdeen, wiatr prosto z morza. W nocy też się gotuje, ale to podobno normalne na koniec ciąży ;)
    A dzisiaj u nas pogoda straszna :< zawsze tak jest... Obydwoje z mężem w domu to pogoda musiała się zepsuć :/

Paula - my jak planowaliśmy wesele [mielismy je na dworzu] to się martwilismy o deszcz i zimno, a nikt nie pomyślał że bedzie za gorąco! Haha. Pogoda była przepiękna :D udało nam się załatwić kilka wiatraków i świadek mi przynosił kostki lodu w ściereczce żebym sobie pod suknie mogła włożyć, haha... Ale i tak to był najcudowniejszy dzień *__* wasz tez napewno taki bedzie! I pomyśleć że synuś bedzie wtedy miał prawie rok! :O

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde mi tez teraz duuzo cieplej niz normalnie :) ja chodze i otwieram wszystkie okna a moj chodzi i zamyka bo mu zimno hahaha. Ale sorry ja musze miec przewiew bo mi cezko oddychac :/
    W nocy spie w samych majtach i staniku sportowym bo inaczej nie ma szans :) plus uchylone okno. Ale jakos w dzien jak jest cieplutko to mi nie przeszkadza :)
    U nas sie piekna pogoda robi. Zjemy rosolek i jedziemy gdzies grilla rozpalac i polezec na kocyku :)

Looo mieliscie w Pl wesele na dworze??? Ale super!!! Ale ryzykanci z was haha. Chyba ze mieliscie namiot to inna sprawa :)
    Kurde jak takie prawdziwe amerykanskie wesele :)
    My mamy w takim dworku przy jeziorze wiec licze na piekna pogode :)
    Noo syneczek juz prawie rok bedzi miec :) strasznie sie ńie moge doczekac jak to wszystko bedzie!!!

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn nie całkiem na dworze ;) stoły były w stajni i do tego dobudowalismy parkiet z zadaszeniem. Tylko martwilismy się ze jak bedzie zimno to bedzie nam tam wiało i jak bedzie padać to deszcz bedzie z boków leciał. A było gorąco jak w piekle :D jak chcesz to zobacz sobie na Facebooku to zobaczysz jak to mniej wiecej wyglądało - nazywam się Paula Grycz. W ogole to było nasze wymarzone wesele bo robione u mojej babci. Nazywamy jej dom naszą 'Nibylandią' i ja od małego chciałam tam wesele :D

tyger, Paula55 lubią tę wiadomość

• tyger Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie rozpisalyscie :)

Vixen po tym jakostatnio napisalas o tym bolu brzucha od razu zaczelo sie u mnie. Nie wiem jak to dziala ale ja zbieram twoje objawy haha. A moze wcale nie haha. Od paru dni boli mnie dol brzucha jak przed okresem i w trakcie. Boli dosc mocno ze nie moge nic zrobic przez chwile. A na dodatek mialam kilka skorczy ze az mnie zgielo. zdziwilam sie bo te BH skorcze sa podobno bezbolesne a mnie bolalo. No i przespieszylo to moje pakowanie do szpitala. Stanley juz spakowany a mi zostalo jeszcze kilka rzeczy zebrac.

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowalam sie tez wziazc breast pomp do szpitala tylko musze ja najpierw wyparzyc. Czytalam ze najlepiej jest uzyc ja od razu po pierwszym karmieniu. A tego nie wiedzialam :P

Paula55 lubi tę wiadomość

3jvzj44jkepasfzk.png
‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ