X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • tyger Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj brzusio tez rosnie i nozki Stasia masuja mi boczki. Wole jednak sie nie przegladac w lustrze zeby nie popsuc sobie dnia.
    Pojechalismy wczoraj do Dynamic Earth do Edinburgha. Bylo extra. Moj Victorek bal sie w czesci o wulkanach bo efekty specjalne byly swietne i trzeslo podloga. Mialam z nigo ubaw.
    I takim cudem wczoraj nie plakalam. Nie zamierzam nic mowic poloznej bo jak raz wpadniesz do systemu jako kobieta z tendencja do depresji to juz sie tak latwo nie uwolnisz. Po porodzie bedziesz miala tlumy pracownikow socjalnych w domu. Nawet po roku beda sprawdzac czy jestes 'wydolna' na tyle by sprawowac opieke nad dzieckiem. Wiec ja dziekuje.
    Licze na to ze mi przejdzie. Chcialabym urodzic przed terminem i miec juz to z glowy.

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie ma hypnobirth :( Moj mi przyniosl ulotke ze sklepu ze zdrowa zywnoscia z oferta jakiejs specjalistki od hypoterapii. Kosztuje to kupe kasy wiec odpada. Postaram sie sama dac rade. Wkoncu Victorka urodzilam na 2 paracetamolach :D Nie bedzie tak zle. Nastawiam sie pozytywnie.
    Pierwsza czesc porodu planuje lezec w wannie z ciepla woda. A potem stanie, chodzenie, kucanie itd. Byle tylko nie lezenie bo to najgorsze co moze byc. Zamierzam wykorzystac sile grawitacji. Pomogla mi za pierwszym razem to i teraz chyba nie zawiedzie ;)

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogole dziewczyny, dziekuje wam za wsparcie <3 Dobrze wiedziec ze nie jestem jedyna beczaca ciezarna ;)

Paula55 lubi tę wiadomość

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj ja fotki tez sie staralam robic co tydz. Choc nie zawsze mi to wychodzilo :P
    Potem sobie zestawie i bede widziec jak moj synek sobie rosl :)
    Ja tam na zadne hypno sie nie nadaje haha :) nie ma szans :)
    Napewno tez bed chciala z wanny kozystac albo wogole rodzic w wodzie. To kwestja do przemysleńia i przegadania z polozna :)

Tyger ale mieliscie super wycieczke :) synek pewnie zachwycony :) a hormony w koncu mina i bedzie ok :) juz tak nie duzo nam zostalo :) musisz byc dzielna :) pomysl jaka nagroda na koniec czeka :)

A my dzis po baby market :) lozeczka nie kupilismy niestety ale coz.. Bedziemy szukac na gumtree :)
    Bylo tyle wszystkiego ze ja to mogla bym tam majatek zostawic gdyby nie moj T haha :)
    Szkoda ze juz mam wiekszosc rzeczy bo obkupila bym sie bardziej a tak przedstawie wam foto relacje z targow..

Nowka sztuka za £2 kpl
    286v914.jpg

Nowka za £3.5 zimowka na 3-6 mies
    1ffqps.jpg

Tygrysek plus kocyk (kocyk ze sklepu)
    15hc186.jpg

Bluziak za £1
    3449nax.jpg

Wanienka z fisher price :)
    i3v24i.jpg

Ta sama firma mata do zabawy :)
    in8sba.jpg

tyger, Carola55 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, no to chyba humor masz dobry po tych zakupach. Moj Victorek mial taka sama mate do zabawy :)

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewńie ze dobry :) zawsze mam dobry po zakupach

tyger lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula i Vixen czy wasze malenstwa tez sa takie aktywne? Ja mam wrazenie ze moje male szczscie wogole nie spi. Jest niesamowicie aktywny. Bylismy dzis na basenie i tak kopal ze nie moglam plywac :)

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger ja mam to samo :D nam nawet w 12tyg sonografer miał problem zrobić pomiary bo mały bąk tak wydziwiał :D
    Ale teraz to jest masakra! Całe dnie szaleństwa. Co mnie zadziwia najbardziej to że Karol jest super aktywny wtedy kiedy ja oO a mówią wszędzie że ruch mamy powinien usypiać dziecko. Nie u nas! Mi się cieżko przez to chodzi w ogole bo zaraz wystawia nogi z boku, kopie po żebrach, rozpycha się dupą :D podobno możliwe bardzo ze jakie są aktywne teraz takie będą po urodzeniu [olaboga!]

• Vixen Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas kolejny ciążowy checkpoint kilka dni temu na staniku zauważyłam jakieś plamki i sobie myśle czy to siara? I tak dzisiaj pokąpieli się przyglądałam brodawka i ścisnęłam lekko a tu pełno kropelek i z drugiego tak samo :D tyle że przeźroczyste narazie. Aż się wzruszyłam normalnie... Coraz bardziej realne to wszystko się robi :D juz niedługo mały ssak bedzie wisiał mi na piersi <3

Carola55 lubi tę wiadomość

• Vixen Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ta bluza z 4tego zdjecia mi się mega podoba! Śliczna jest :D

Paula55 lubi tę wiadomość

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, no super zakupki Ci sie udaly. Powiedz gdzie tym razem byl ten baby market? Ciuszki so extra.

Vixen, naprawde mozna sie wzruszyc jak mowisz jak cialo sie rozwija np z pokarmem .... fajnie mamy, ze mozemy to tak przezywac :)

My bylismy z mezem u znajomych na noc, wrocilismy po poludniu i juz przekazujemy wiadomosci. Jeszcze miesiac temu nie byloby tematu, a teraz juz tyle nowych rzeczy jest do opowiadania o ciazy itd. Oni sie tez niedlugo beda starac o dzidzie wiec chetnie sluchali ...

na9fxa5.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejj babki to chyba te Szkockie dzieci tak maja!! Moj tez ma wrodzone ADHD :) moze jeden dzien na wieeele zdarzy sie ciut spokojniejszy a tak to dramat :)
    A szczegolnie jak sie do spania juz kladziemy...wtedy mu sie na wyglupy zbiera i pokazuje na co go stac. A ja tylko stekam jak stara baba bo boli!!!
    Nie wiem jak on to wczoraj zrobil ale jak lezalam na boku to tak mi w kosc biodrowa przywalil ze az skoczylam :P

Vixen ja ci powiem cos lepszego haha... W ktorys dzien rano wstaje taka zaspana, ide siusiu, myje sie i szybko przebieram z pizamy... Potem wieczorem biore gore od tejże pizamy, zakladam a tu taka plama ogromna na wys lewego cyca ze szok....
    Nawet nie zauwazylam jak mnie w nocy zalalo hahaha :)
    Kupilam juz stanik sportowy bo teraz jak tak pojdzie to trzeba bedzie na noc wkladki nosic :/

A my dzis bylismy nad morzem...ahhh pieknie bylo, ale nie wiem jakim cudem dekold mi zjaralo :)
    Moj wyglada jak buraczek :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola tym razem to byl inny market i byl w Ayr ;)
    23 sierpnia ma byc w Paisley a wczesniej w Glasgow..

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Paula, a sprawdzasz to na jakiejs stronce gdzie sa te marketety i w jakie dni?

na9fxa5.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne. Daj mi 5 min i ci pisże :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ciesze sie ze nie jestem sama :) U mnie siara tez leci od kilku dni. Pamietam, ze w pierwszej ciazy az sie poplakalm ze szczescia ze moje cycuchy dzialaja. Teraz to juz na spokojnie bo to nie nowosc :P
    mam nadzieje Vixen, ze jak teraz takie aktywne to jednak po urodzeniu beda aniolki a nie diabelki ;) Victor mi tak nie szalal a teraz nie usiedzi na pupie, ciagle guzy na glowce I siniaki, wiec mam nadzieje ze Stanley nie da mi tak w kosc haha.

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzis moj syn stwierdzil ze fajnie jakby oprocz Stanleya mial jeszcze siostrzyczke. O rany !

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Tyger to jak się Stanley urodzi to do roboty i o siostrzyczkę się starać! :D ale ten Twój Victorek bedzie kochanym starszym braciszkiem <3

No to mnie nie zalało jeszcze ;) wiadomo ze to czy jest siara w ciazy i w którym tyg się pojawi nie ma znaczenia na późniejsze karmienie piersią ale dobrze wiedzieć że jednak wszystko drożne i leci gdzie ma lecieć.

No teraz to te ruchy juz nie są takie fajniusie, delikatne jak na poczatku - motylki w brzuchu. Teraz to czuje się jakbym była workiem treningowym xD mi tez się wyrywa 'ałć' z bólu. Ale mi się to bardziej podoba, a szczególnie teraz kiedy wiem juz jaka to cześć jego malutkiego ciałka akurat próbuje rozerwać mi brzuch. Cudowne to jest.

tyger lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    13.07
    Hilton Aberdeen Treetops

13.07
    Falkirk - grangemouth sports complex

20.07
    Edinburgh - meadbowbank stadium

20.07
    Glenrothes - michael Woods sports center

To jest na lipiec. Jak cos to potem napisze na sierpien :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, dzieki bardzo Paula.
    Nawet jak mi dasz znac gdzie to sprawdzasz na necie to bedzie fajnie, bo ja jestem wciaz na tym poczatkowym etapie i mam czas jezeli chodzi o zakupy .... :)

na9fxa5.png
‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ