Ciaza w Szkocji
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez sie pozapisywalam na roznych stronach i co chwile mi jakies probki przysylaja nie powiem bo to mile wlasnie maili az tyle nie ma co tych probek wczoraj mi przyszla ksiazeczka z plyta i poradnikiem z C&G baby club. Ostatnio z apta dostalam mini mydelko po prysznic o zapachu liliowo jakims tam (piekny zapach) i bedzie do szpitala
Przed ostatnio przyslali mi dwie pielichy takie kolorowe treningowe na dzien i na noc wiec ja jestem zadowolona
Carola wzruszjace foto.. Tez mialam takie z mini kropeczka z pl
No wlasnie Vixen racja ze skoro naturalny w 100% to nie powinien pachniec wiec wszystko ok
Kochana to sa chyba takie maty z gabka w srodku i pokryte takim ceratkowym materialem?? Widzialam ich pelno ostatnio.
I teraz sie zastanawiam...czy kupowac ten przewijak typowo na lozeczko ktory juz jest zrobiony z takiego materialu ale sztywny z podniesionymi bokami czy ten drewniany na ktory sie wlasnie ta mate kladzie... Hmmm.
Ceńowo wyjdzie bardzo podobnie...
A osobno przewijaka poki co miec nie moge bo miejsca nie bedzie...Carola55 lubi tę wiadomość
-
Hm, Materacyk na przewijak - dodaje sobie do mojej listy, pewnie tez bede musiala zakupic ...
Vixen wiedze, ze kotek testuje wszystko, potem bedzie musial jednak ustepowac malemu.
Dziewczyny, to ktory to olejek jest taki dobry na brzuszek i rozstepy o ktorym mowicie i jest bezzapachowy, to nie ten migdalowy? Skad go kupujecie? -
Carola ja nie wiem czy dobry bo pierwszy raz go kuoilam
Poprostu czytalam ze dobrze nawilza i jest naturalny. No i ze potem dzidzia mozna nim smarowac. Ja zakupilam na ebayu. Za 150 ml chyba £6 czy £5 zaplancilam. Kupowalam u sprzedawcy ktory ma same naturalne rzeczy w sprzedazyCarola55 lubi tę wiadomość
-
Carola - moja kocia córka myśli że to wszystko dla niej! I chyba nie ustąpi bobasowi będę musiała ich jakos w dwójkę nosić. Chyba kolejna parę rąk sobie muszę wychodować
To jest sweet almond oil tylko koniecznie cold pressed bo podobno jest różnica ja kupiłam na ebay'u i w holland&barret. Teraz używam jego samego na brzuch i mi się bardzo podoba. A normalnie to używam go tez w mieszance do zmywania makijażu - olejek rycynowy + z migdałów + z awokado i suchej skory na twarzy nie mam od miesięcy wiec chyba działa kolejną buteleczkę mam kupiona dla synka żeby po kąpieli go smarować i przy okazji tym masaż mozna robić
[jezu nie moge się tego juz doczekać!]tyger, Paula55, Carola55 lubią tę wiadomość
-
Vixen, twoja kicia jest bardzo slodka,ale ja mam tylko jedna obawe. koty lubia byc zazdrosne. Bedziesz musiala uwazac zeby nie zostawiac jej sam na sam z synkiem. Wiem ze niektore koty zaczynaja sie bardzo opiekowac bobasem, lizac ,klasc sie obok niego itd. Sa jednak przypadki paskudnych zadrapan z zazdrosci.
-
Trzeci trymestr zaczal sie u mnie tak jakby zderzenie z ciezarowka. Psychicznie, emocjonalnie nie do zniesienia. Placz co chwile, koszmary, niewygoda, straszne mysli, zlosc, krzyk itd. Mam juz dosc. Zostalo mi tylko 2 miesiace i nie wiem jak ja to przezyje. Do tego od kilku dni mam niesamowity bol glowy, plecow, pachwin i jestem totalnie asocjalna.
Moje hormony szaleja niesamowicie. Nie mialam niczego takiego w pierwszej ciazy. Do tego Stanley jest tak aktywny ze czasami mnie to nawet zlosci Wczoraj wieczorem bralam kapiel. Patrze a tu mleko mi leci jak leciutko scisnelam sutki. Troche za wczesnie chyba. Szok.
Czuje sie jakbym szla szybkim marszem w strone depresji. Nic, absolutnie nic mnie nie cieszy. Mam nadzieje ze mi to szybko przejdzie.
Moj wlasnie wydal rozkaz do wyjazdu na wycieczke. Normalnie uwielbiam wycieczki i niespodzianki a w tym momencie chce mi sie ryczec.
Tak czy inaczej. Ja jade bo nie mam innego wyjscia a wam zycze milego dnia :* -
Tyger to hormony ja czesto rycze ale na filmach albo roznych programach
Zloscic sie niezloszcze bo nawet nie mam na co
Ale tak jak np dzis czuje sie mega bezsilna...wstalam chyba o 4 bo tak mnie plecy bolaly ze myslalam ze sie porycze.
Teraz wogole nie moge siedziec bo brzuch mi pod same cycki podchodzi i nie dosc ze nie moge oddychac to co chwile mi soe slabo robi
Ale mam nadzieje ze to tylko gorszy dzien bo jak tak ma byc do konca to chyba sie wykoncze
A z optymistycznych akcentow przez to ze siedziec nie mogle ani lezec zrobilam barszczyk czerwony na obiad, do tego na drugie bedzie losos z pieczarkami, cebulka, szpinakiem i mozzarella w ciescie francuskim a na deser na zalegle wczorajesze imieniny T upieklam ciasto z wisniami i malinkami
-
Tyger ja sama po sobie wiem że to moze się zmienić z dnia na dzien. Tez tak miałam że ryczałam, nie rozmawiałam z mężem, byłam cały czas zła. Ale jeśli Ciebie bedzie dłużej trzymał taki dół to porozmawiaj z polozna swoja. Powiedz jak się czujesz i czy moze Ci jakos pomoc :-**
A co do kotów to nie wydaje mi się ze to chodzi o nie zostawianie dziecka przy kocie tylko o to żeby o zwierzęciu nie zapomnieć. Dlatego się robia zazdrosne, bo jak miały cała uwagę właściciela a nagle wszyscy je olewaja to się nie dziwie. Ale ja się nie martwię jakos specjalnie. Kocham moją kocią córkę i kociego synka i nie muszę się zmuszać żeby się nimi zajmować poprostu teraz będziemy mieć trójkę dzieci dwa kocie i jedno ludzkie hahatyger lubi tę wiadomość
-
Tyger, Mam nadprawde nadzieje, ze niedlugo ci przejdzie. Straszne, ze te hormony tak szaleja.
Skoro wy wszystkie to przechodzilyscie to zapowiada sie nieciekawie. Ale chyba trzeba po prostu o tych hormonach pamietac i jakos przezyc ten dni, choc moze nie byc latwo. Tyger tego ci zycze.
Vixen, fajne te kotki twoje. Dzieki za rade z olejkiem, poszukam takiego jak radzisz.
Paula, ale z ciebie naprawde kucharka! Smaka mi narobilas i juz kombinuje co tu zrobic. Kupilam ostatnio kurczaka wedzonego wiec jutro zrobie taka fajna salatke do tego z ryzem, jajkiem, moze groszkiem itd ...
Kalendarz ciąży BellyBestFriend
-
Ojj tam nie bedzie tak zle ja w zasadzie to moze przez chwile mialam jakis kryzys ale juz ok.
Ne mozna sie denerwowac... Ja to nawet nie mam o co
No chyba ze o te kolejne mini rozstepy ktore m na prawym boczku wyskoczyly masakra
Za to moj kochany narzeczony mnie wlasnie pocieszyl...
Wyszlam spod prysznica w samych majtach i staniku sportowym i tak przeszlam mu przed nosem... A on tak patrzy i patrzy... I sie go w komcu pytam co sie tak patrzy.,. A on do mnie:
Misia...ale ty masz juz ogromny brzuch....
Nie wiem czy mam sie smiac czy plakac :p
A ostatnio jak bylismy w banku to pan do mnie az podszedl i sie pyta na kiedy mam termin... Jak powiedzialam ze na wrzesien to sie zapytal czy to pierwsze dziecko hahaha.
Potem w sporcie na zakupach to samo tez sie pani kasjerka o termin pytala... Nie wiem czy ja juz naprawde tak strasznie wygladam???
-
Tak to jest, jak brzuch jest juz duzy to kazdemu sie wydaje ze za chwile bedziemy rodzic chociaz w sumie... to prawda! haha
Ja to kazdego dnia inaczej patrze na moj brzuch. Raz mi sie wydaje, ze jest wielki, raz ze jakis taki maly xD ale dzisiaj mialam spotkanie z polozna, zmierzyla go i brzuch mam idealny wiec jest ok
W ogole od poniedzialku zaczynaja sie nam antenatal classes i taki mamy lipiec zawalony ze szok 4 antenatal, jedna relaxation class i do tego polozna przychodzi do mnie do domu za dwa tygodnie obczaic gdzie moge rodzic itp. Lipiec zleci nam tak masakrycznie szybko!
No w ogole dzisiaj mnie polozna zabookowala na ta relaxation class, a wlasnie mialam ja pytac czy jest cos takiego dostepne, bo czytalam troche o 'hypnobirth' i bardzo mi sie podoba takie cos. Wiec u nas w szpitalu jest takie cos dostapne i sie bardzo ciesze, bo mam nadzieje, ze to pozwoli mi zachowac spokoj podczas porodu, nie wpadne w panike i nie bede koncentrowac sie na bólu. Polozna powiedziala, ze babeczka co to prowadzi jest super, wiec nie moge sie doczekac juz
W ogole nie moge wyjsc z zachwytu nad tym jak duzy jest juz moj synek jak wypycha nozki z boku brzucha to normalnie czuc jego stopki! I sa juz takie duze! Az dziwnie pomyslec ze jeszcze chwile temu byl malenki jak ziarenko maku *__*Paula55 lubi tę wiadomość
-
Powiem ci kochana ze ja po sobie widze że brzuch jest duzy... Porownuje do reszty ciala i wyglada troche jak przyklejony szczegolnie jak w samej bieliznie jestem no coz... Przy dobrych wiatrach zostalo 10 tyg
Oo slyszalam o tym hypno. Ale ja jestem tak postrzelona ze nie ma szans zebym myslala o relaxowaniu sie haha
Ja na dupie czasem ńie moge usiedziec wiec jak bede mogla to bede lazic do konca
Wogole to ostatnio sie zastanawiam nad porodem w wodzie... Juz kiedys o tym myslalam. Potem jakos stwierdzilam ze chyba nie a teraz znow mysle... Musze z polozna pogadac...
Fajnie ze ci ten mies tak szybko zleci nie bedziesz myslec za duzo i ani sie obejrzysz a akcja sie zacznie
Ojj ja tez czuje te male nozki,,.szczegolnie jak mi je w bok wbija nawet moj T nie moze sie nadziwic ze juz tak Tiagusia czuc
Piekne przezycia
-
Ale hypnobirth wcale nie ogranicza Cie do siedzenia w jednej pozycji To kontrola nad umyslem, cialem se rób co chcesz haha
Ja chce chodzic, kucac, klasc sie, lazic na czworaka - jakkolwiek bedzie mi wygodnie.
Chodzi o to zeby nie spanikowac bo wtedy napinaja sie miesnie co zwieksza ból Ja zawsze chcialam w wannie i napewno sobie tego nie odmowie wiadomo nie kazdej to moze pomoc ale czemu nie sprobowac?
Ja plan mam taki ze jak sie zaczna skurcze to zakladam TENS machine, jak to przestanie dawac wystarczajacy efekt to wchodze do wanny, mam nadzieje tak wytrzymac do 5cm wtedy gas&air i jeeesli jeszcze bedzie potrzebna pomoc z bólem to zastrzyk morfiny.
Jezu jaka ja jestem naiwna, ze tak sobie planuje... a nóz sie uda i pojdzie po mojej mysli? -
Dziewczyny - w koncu weekend i troche sloneczkan nawet mamy, bynajmnie u mnie, ale chmury juz sie kresa ......
Ja zaczelam sobie robic co tydzien w soboty fotki, zeby patrzec i porownywac jak moj brzuszek rosnie ale dzisiaj jak wstalam, jeszcze jakas glodna to mowie kurcze nic prawie jeszcze nie widac - maly skobelek, prawie jak normalnie. Chyba wiec bede robic te fotki co dwa tygodnie, albo jak zobacze ze naprawde jest jakis wzrost Zawsze na wieczor jak albo jak jestem najedzona to wyskakuje mi taki smieszny - bardziej niz zawsze .... ale do was to jeszcze mi daleko -
Rób foty rób bo nawet nie zauważysz kiedy urośnie ja miałam tak że normalnie z tygodnia na tydzien potrafił tak urosnąć ze aż nie mogłam uwierzyć rób co tydzien, co Ci szkodzi
Poczytaj o wszystkim, im wiecej bedziesz wiedzieć tym lepiej wtedy zdecydujesz co dla Ciebie najlepszeCarola55, Paula55 lubią tę wiadomość