Ciaza w Szkocji
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja na wage nie wchodzilam juz pare miesiecy I nie wiem czy sie odwaze. Zawsze bylam szczupla a teraz slonuca. Dupsko I uda takie ze moje spidnie sprzed ciazy wchodza mi do kolan. Juz na bank mam + 15 kg albo wiecej. Misiu mnie pociesza ze mi pomoze wrocic do formy. Ulozyl mi juz trase specerow z wozeczkiem a na pozniej plan treningu odpowiedni dla mnie
-
Vixen ja tez mam od niedawna problemy ze spaniem. Wieczorem nie jestem spiaca co jest nowoscia. Potem nie moge znalezc pozycji a jak juz znajde to Stas szaleje. Ootem zazwyczaj budzi sie Victor na siusiu. Wracam do lozka i zaczynam rytual od nowa. A teraz jeszcze tak goraco.
Ale za to spue do 10
Ide pod prysznic a potem robic fotki -
No to ja jestem jakaś inna bo nie chce nikogo przez pierwsze miesiące do pomocy. Teście maja przyjechać ale juz im powiedzieliśmy że nie odrazu wiec planują październik. My będziemy jechać na święta ale fajnie by było gdyby wnuka zobaczyli wcześniej niż jak bedzie miał 4 miesiące :< ale ja najpierw chce się ogarnąć z dzieckiem zanim goście się zjadą. W październiku jeszcze brat męża z chłopakiem na tydzien.
Ale ja taka jestem że chce wszystko 'siama'
Paula to kupcie domek w Aberdeen! Bedziesz miała mnie!
Tyger nie przejmuj się wagą, spadnie z Ciebie odrazu napewno a jak masz takie wsparcie w partnerze to juz w ogole.
Ja po śniadaniu dopiero (jajecznica z kurkami) ide zrobic muffiny z bananami i czekoladą nigdy nie robiłam wiec ciekawe jak wyjdą u nas cieplutko dzisiaj wiec gdzies trzeba wyjść a wieczorem do restauracji jakiejś bo mamy dzisiaj pierwsza rocznice ślubu niestety dziecko i planowanie związane z nim zajęły nam całe umysły nic nie mamy zaplanowane na dzisiaj xD moze w przyszłym roku cis specjalnego zrobimy.
Miłego dnia dziewczynki :-*tyger, Paula55 lubią tę wiadomość
-
asiuchna wrote:Migotka no widze ze brzusio sie zaczyna odznaczac powoli, zanim sie obejrzysz bedziesz miala sliczny bebenek:)W ogole to na kiedy termin masz?
kochana mam na 16 styczen
no tez tak mysle ze juz powoli wyglada jak ciazowy a nie jak "spyrka" . -
Malwina89 wrote:Migotttka widac brzusio hura. Wygladasz tak młodziutko . Co do ciuchow ja sie mieszcze jeszcze w tylko dwie pary starych dżinsów. O spodenkach dżinsowych moge zapomniec a tak to najlepiej sprawdzaja sie leginsy i rozne bluzeczki, tuniki. Bluzeczki staram sie kupowac jeszcze takie zeby wiekszy brzuszek sie pod nimi zmiescil. Pozniej kupie jakies ciazowe .
Zamówiłam dzisiaj ten olej ze słodkich migdałów tyle o nin pisałyście ze piczytalam sobie wiecej w necie i nie moglam sie oprzeć . Cholera mi sie juz pojawily drobne bo drobne ale sa malutkie rostepy na cycuchach . A smaruje sie codziennie PALMER`Sem COCOA BUTTER na cucuchy, brzusio, posladki i uda
kochana bo je jestem mlodziutka 24lata mi stuknely
Ludzie co Mnie nie znaja pytaja czy mam 19 lat ? hihi , mnie to pociesza bo bede dluuuugo wygladac mlodo -tym bardziej ze jestem bardzo niska -160 ...
Ale to bylo Moim marzeniem w wieku 25lat urodzic dzidziusia ) wiec -jak urodze co prawda rocznikowo ale bede miec 25:) piekny wiek
Mam ten sam kremik -uzywam go na brzuszek , jeszcze z bielendy mam na celulit -sexi mama jest boski , i na piersi uzywam oliwki-bo strasznie mam sutki suche ...
-
witam Was nadrobilam zaleglosci
tak piszecie o wagach , ja to jestem ciekawa jak u Mnie bedzie bo narazie to kiepsciutko= od poczatku ciazy przytylam 2kg..
No ale majac moje mdlosci i wym... to nic dziwnego-ale jestem szczesliwa ze juz powoli mija wszystko.
Ja dzis do pracy sie ledwo wyrobilam , bo po sniadaniu -oczywiscie jak to w weekend wczesnie rano -musialam zaliczyc "pawia" i przez sprzatanie i cale zamieszanie ledwo zdazylam do pracy , ale na szczescie szefa nie bylo wiec luzik ;p
po powrocie wstapilam po lody do mc bo oczywiscie wszyscy na miescie z lodami to i ja dostalam pypcia i musialam kupic tez -ale jakos dzis taki rewelacyjny nie byl jak zawsze..
Wrocilam do domku kolo 12 i poszlam sie polozyc i spalam az do 16
-tak ze ciekawe czy w nocy bede spac;))
no i teraz odpoczywam sobie przed lato pijac wode z mnustwem kostek lodu-VIX mnie zarazila tymi kostkami -bo teraz jak nie mam z zamrazarki wody albo kostek w szklance to nie umiem wypic-ale powiem Ci ze dobry patent bo nie cofa mi sie po zimnej wodzie... a normalnie to nie moglam nawet 2łykow zrobic...
Dzis tak siedzialam i zastanawialam sie czy ja jestem normalna- bo mam wiecznego smaka na frytki ... co nigdy tak nie bylo zawsze to slodycze lubialam -a teraz wogole prawi nie jadam ..
tyger lubi tę wiadomość
-
Dziękuje kochane :-* byliśmy na pycha obiadku/kolacji w tureckiej knajpie. Wróciliśmy do domu i ubolewamy nad brakiem ogródka :< tak ciepło jest, posiedzialoby się z książka na ogrodzie, ehh...
Migotttka, ja właśnie siedzie ze szklanką lodu dobrze że znalazłaś cos co mozesz jesc/pić mi też w ciazy się odmienił smak, bo nigdy nie jadłam słodkiego, a na poczatku to wcinałam ciasta itp. Moja macocha się cieszyła bo przed ciążą nawet nie próbowałam jej wypieków
Jak patrzę na swój wykres wagi to zaczęłam przybierać dopiero w 17tyg. Powolutku się pnie, wiec tak jak ma być. Na szczescie wszystko w brzuszek bo nigdzie indziej nie widzę różnicy. Troche boczki się zrobiły ale delikatnie. Uda, ręce nic. I co mnie najbardziej cieszy - cycki tylko jeden rozmiar w gore nie chce większych.
tyger lubi tę wiadomość
-
Mnie wzielo dzis na muzyke francuska noo.. pierwsze sluchalam mojej ulubionej
https://www.youtube.com/watch?v=K5KAc5CoCuk
a ta piosenka nasunela mi nastepna -z filmu Amelia bardzo lubialam kiedys ten film ze wzgledu na francuski i na te piosenki ..
dzidzius musi tez czegos spokojnego posluchac -bo Moj R stwierdzil ze od Malego nauczy swojego Syna =co to jest Metalica .
Ja sie polozylam do lozeczka bo jakos mi wygodniej sie pisze- a wogole to Mnie okropnie piersi bolA-i ciesze sie ze juz sa luzne -niedlugo chyba przerzuce sie na sportowe chyba -bo mam juz takie super tylko na miasto jakos mi nie wypada w takim smigac...;p
-
A oto efekt miesiecy poszukiwan, prania, prasowania, skladania do kupy itd.
Moja pierwsza porcja wypranych i wyprasowanych ciuszkow
Mamas and papas moses basket £20 Stoi w salonie na dzienne drzemki
Hauck, fotel do karmienia i zabaw dla Victora £25
Mamas and papas Cot/bed £140
Moj maly niepozorny ale jakze wygodny fotelik, ktory mam od zawsze. Tym razem bede go uzywac do nocnego karmienia lub po prostu siedzenia i gapienia sie na moje male cudo. I poducha do karmienia,ktora dostalam od znajomej. Ta zolto niebieska zawieszona zabaweczka to ulubiona pozytywka Victorka. Zasypial tylko przy niej. Jedyna rachowana zabaweczka z czasow kiedy byl tyci. Puszczam ja co wieczor Stasiowi na dobranoc.
Mamas and papas przewijak na lozeczko £20 i mata £18 Moje nocne centrum dowodzenia.
Do tej pory moja szafeczka. Oddana mlodemu na czas mieszkania w mojej sypialni a w niej rzeczy na 0-3 miesiecy.
To tylko te podtawowe rzeczy. Reszta w komodzie
Komoda Stanley'a w pokoiku Victorka z rzecazami 3-6 miesiecy.
A to reszta rzeczy. Takie tam, powloczki, reczniczki, kocyki itd.
Aha, no i oczywiscie Sophie
A tu moje zabawki
Moje lazienkowe centrum. Przewijak z mamas and papas £15. Wanienka pod spodem. Na nim mata £13 pod nim pieluszki i chusteczki nawilzajace.
A teraz kilka fotem bryki Stanley'a
A tu gotowa do szpitala torba mlodego
No i to wszystko
Paula55 lubi tę wiadomość
-
i jak jedzenie - slyszalam ze tureckie jest nawet ok jedzenie ale jeszcze nigdy nie jadlam tak jak chinskiego-oprocz zupek chinskich hihi..
Ja swojego czasu baaardzo ale to bardzo lubialam jacky han-nie wiem czy dobrze napisalam ... ale niesety sie spalil ... a jedzenie mieli pyszne ..
uff dobrze ze jestem najedzona bo bys mi smaka narobila -bo co wyczytam to zawsze mam na to chec..
Za Mna chodza kopytka i jutro bede robic -bo Moj ma wolne to zjemy wkoooncu jak rodzina
Kochana nie wiem czy jest gorsze to ze ma sie ogrodek wspolny taki obskurny ze masakra-ja sie zawsze jakos boje na niego chodzic ... przeraza mnie samo to jak sie do niego idzie -przez ciemny korytarz -przypominajacy piwnice - i tam ludzie mieszkaja -to sa te sutenery czy jakos tam to sie nazywa..
i mieszkaja dziwni ludzie co pare dni jaraja , pija , i tylko slysze jak siedza na podworku i zamykam okna bo tam mi smierdzi tym paleniem ...
oto "nasz" ogrodek (nie mam innego zdj): http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5cd9ab07f158.jpg
-
Tyger kochana az normalnie buzka mi sie sama cieszy patrzac na te wszystkie rzeczy sa sliczne az juz sama powoli chcialabym zapelniac pokoic-ale musze cierpliwe czekac hihi... mam juz pare drobiazgow ale TE TWOJE SA....ohh:))) Rozmarzylam sie:)
Podoba mi sie kolorystycznie wozek tez mysle czy nie kupic czarno zoltego-ale obawiam sie ze dziecko moze sie ugotowac-od czarnego jak slonce bedzie swiecic-hmmm ... ale co prawda w Szkocji?? -
a apropos tego koszyczka bede miec ten sam tylko wyscielany różem -bo udalo mi sie dla siostry maluszka zalatwic za free -wiec nie patrzylismy jaki kolor byle sprawne:) -tesciowa siostry poprosze bo mamy ja na miejscy zeby mi uszyla jak bedzie chlopiec;p ...chociaz to bedzie w dou wiec kto tam bedzie na takie drobiazgi patrzyl ;p
Zazdroszcze Wam fotelow do karmienia:)) ja na to nie mam miejsca ... niestety ... -
Migotka ja nie chcialam czarnego ale nie stac nas bylo na nowy wiec kupilismy uzywany za £150 z czarna gondola. Fajna jest bo sie sklada na plasko a poza tym bede jej uzywac w zimniejszych miesiacach wiec kolor akurat zeby lapac cieplo dla maluszka na spacerach
Na zdjeciu nie wyszedl ten kolor ale to jest pomiedzy zoltym a limonka. -
Ja nie mialam przy Victorku i dalam rade. Zawsze mnialam na kanapie czy fotelu jakies poduchy zeby mi bylo wygodnie. W tej ciazy sie rozmarzylam i moj ukochany twierdzie ze dlaczego teraz nie moglabym miec to co chce. I pewnie i tak bym nie kupila gdyby nie ta oferta.
MigoTtTka lubi tę wiadomość
-
tyger wrote:Migotka ja nie chcialam czarnego ale nie stac nas bylo na nowy wiec kupilismy uzywany za £150 z czarna gondola. Fajna jest bo sie sklada na plasko a poza tym bede jej uzywac w zimniejszych miesiacach wiec kolor akurat zeby lapac cieplo dla maluszka na spacerach
Na zdjeciu nie wyszedl ten kolor ale to jest pomiedzy zoltym a limonka.
ale i tak kolorystyka jest super ja jestem wlasnie na etapie takie , szarego badz granat taki ciemny .. ale tez bedziemy szukac uzywanego Camarelo Carera mi sie marzy ale nowy jest okropnie drogi;(