Ciaza w Szkocji
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale świetne wszystko!
Ten Twój bujany fotel bardzo podobny do mojego ten sam mechanizm. Siedzę teraz całe wieczory w nim, haha.
I Sophie ja swoją oddałam mojemu nowemu braciszkowi. Mały ma teraz 5 miesięcy, niestety go nie widziałam bo nie mam kontaktu z matką ale stwierdziłam że musi mieć cos od siostry wiec przez drugiego brata przekazałam mu właśnie Sophie ładnie zaakowaną z kartka, a w niej życzenia - przyjemnego ciumkania wiec muszę kupic jeszcze jedną dla nas.
Kochana jaka Ty masz duża łazienkę że Ci się tam zmieściło centrum dowodzenia my mamy taką malusią
Powiedz mi jak prałaś ciuszki - boje się że cos mi zafarbuje wiadomo - całkiem kolorowe razem ale sporo jest takich co są jasne a mają jakiś kolorowy dodatek.
Migotttka to jimmy chung się spalił ja nie lubiłam wiec mi nie żal, ale Cosmo w union square ma podobne żarcie
Co do zakupów dzieciaczkowych to większość rzeczy jest tak naprawdę nie potrzebna my teraz 'na bogato' z zakupami bo nas stać i mamy miejsce ale przy kolejnych dzieciach napewno tak nie bedzie reszta dzieci bedzie miała wszystko po tym pierwszym hahatyger lubi tę wiadomość
-
Tyger piekna wyprawka:) Super ze masz juz wszystko gotowe:) No coz, nie zostalo Ci juz duzo czasu do porodu:) ja dopiero zaczynam kompletowac wszystko a jeszcze tyle musze kupic...
Vixen najlepszego z okazji rocznicy:) No i milosci i szczescia na kolejne wspolne lata:)
Malwinka a Ty kiedy masz polowkowe? Mi to szczerze mowiac tutaj powiedzieli ze wyglada ze bedzie chlopiec, ale nie chca dawac 100% pewnosci bo czasami pepowina zaplacze sie miedzy nogami malucha i wyglada jak siusiak...dopiero na 3d w PL potwierdzilismy plec naszego synka.
Mam do Was laseczki pytanie - jaki materac wybralyscie do lozeczka, kokos-gryka czy piankowy? No i mam jeszcze pytanie odnosnie przewijaka na lozeczko. Mianowicie jak mam kupione lozeczko 120/60 to przewijak powinien byc na 60cm czy troche dluzszy zeby wystawal poza krawedzie lozeczka. Wiem ze pytanie moze jak od blondynki ale nie daje mi to spokoju...tyger lubi tę wiadomość
-
Asiu ja mam materac gabkowy. Rozmawialam kiedys z kobieta ktora ma sklep cos typu mother care. Mowila ze dla malutkich dzieci wystarczy gabka i to nawet nie musi byc gruba. Dopiero dla takiego przedszkolaka lub idoacego do szkoly (tutaj 5-latka) mozna kupic cos lepszego.
Co do przewijak a na lozeczko to one chyba maja 5 cm luzu tak ze dopasujesz. -
Vixen ja pralam ciuszki w temp 30 stopni wiec nie ma bata ze cos zafarbuje. Kolorowe oczywiscie osobno. Nowe rzeczy wstawilam na krotkie pranie 30 minut. Uzywalam Fairy Bio i plyn Comfort. A potem prasowanie, ktore zabije ewentualne bakterie.
Vixen lubi tę wiadomość
-
Czesc dziewczeta. Ale tu si u nas produkcja zrobila. Przestalam nadazac
SzczegolnIe po takim dńiu jak dzis. Wyjechalismy o 10 a wrocilismy po 18 :p
Spotkalismy sie z Asiunia i naszymi wspolńymi znajomymi super bylo jak zawsze!!! Asia oby czesciej kochana! Jestescie mega hahha, i MUSZE wam powiedziec ze nasza Asia to pogromca automatow hahaha
Potem bylismy w chinskiej knajpie i tez dalysmy czadu z jedzeniem
A potem jeszcze w Tesco po pampersy wyladowalismy padam na pyska
Wogole to Vixen samych wspanialych chwil w malzenstwie na dalesze lata!!!
I prosze napisz gdzies ty tu kurki dostala???? Tak mi sie od dawna marzy sos kurkowy!!!
Tyger wspaniale rzeczy!!!! Fotel super. Tez sobie sprawoe jesli sie przeprowadzimy nie ma opcji :p
I centrum dowodzenia w lazience... Bomba. Nie masz zagraconego pokoju przynajmniej uwielbiam ogladac wasze zakupy
Migotka my ogrodek za blokiem tez mamy cos w stylu waszego sle u nas na szczescie nie ma patologi... Tzn sasia chyba handluje dragami ale nic zlego sie tu nie dzieje wiec co mnie to dopoki jest spokoj niech robi co chce
Ale tez jakos nie moge sie przemoc i usiasc na ogrodku z kazdej strony blok i mam wrazenie zeby sie ludzie na mnie gapili choc czasem stane z sasiadka z gory ktora akurat pranie rozwiesza i popija piwko lub winko. Starsza szkotka ale jest przesuper i co mnie widzi to zachwyca sie brzuszkiem i nie moze uwiezyc ze z dnia na dzien tak rosnie
Migotka camarello carella to byl moj drugi faworyt wsrod wozkow!!!! Jest piekny! Szczeze? Gdybym nie kupila tego co kupilam to napewno mialam bym carerre
Vixen masz 100% racji. Ja wiem ze kuoilam i pewnie kupie duzo nie potrzebnych rzeczy ale coz... To piersze dziecko i ucze sie na bledach mamy do tego pelne prawo
Wogole to kupilismy dzis lozeczko w Ikea i komode. Byc moze juro poskladamy musimy tez od razu zrobic przemeblowanie w sypialni zeby sie wszystko zmiescilo
Kupilam tez przescieradla, ochraniacz na materac i wklad do szuflady
Materaca w ikea nie kupilam bo byly tylko piankowe i sprezynowe. Piankowe wg mnie byly kiepskie a sprezynowych nikt nie poleca dla niemowalaka wiec musze szukac na necie. Nie kupilam tez wkladu do poscieli bo byl jakis nie wymiarowy, ani przewijaka. Woec jutro mam co robic. Bede buszowac na necie
tyger lubi tę wiadomość
-
Tyger piekne zakupy, centrum dowodzenia w laziece. Wszystko super. My nie mamy tyle miejsca zeby miec fotel do karmienia. Mamy one bedroom i z maluszkiem musimy sie zmiescic w naszej sypialni. Ale juz zrobiliśmy przemeblowanko i jest miejsce na wszystko a kupimy tylko komode i lozeczko z przewijakiem to nam w zupelnosci wystatczy. Ten czas tak szybko leci ze jeszcze troche i ja pochwale sie zakupami .
Asiu polowkowe mamy 7 sierpnia odliczam do tego dnia jeszcze tylko dwa tyg. 25 sierpnia jedziemy do polski i tez mamy zamiar zrobic usg w 3D wiec mam nadzieje ze jak nie bedzie pewne teraz to pozniej sie potwierdzi . Ach ciekawe co tam u nas bedzie .tyger lubi tę wiadomość
-
Malwinko to ma,y identyczna sytuacje
Tez dysponujemy tylko jedna sypialnia i salonem i musimy sie upchnac w sypialni.
Zastanawiam sie tylko jaki przewijak na lozeczko kupic...czy taki jak ma Tyger czy ten taki twardy ale z gabka (nie wiem czy czaicie o ktory mi chodzi?)
Mama z bratem dostana salon do spanka
W tym tyg musimy miestety zlozyc nasz stol obiadowy i wyniesc z krzeslami do kanciapki w ktorej trzeba zrobic potzadek
Ojj Malwiś czekamy co to u ciebie za kryszynka siedzi juz tak niedlugo!!!
Przydala by sie jakas dziewuszka w tym meskim gronie :pMalwina89 lubi tę wiadomość
-
Ja kupie taki drewniany przewijak ala jak ma tyger do niego mata (taka mate mozesz zawsze zmienic jak sie ubrudzi czy cokolwiek sie z nia stanie) my naszczecie mamy w sam raz sypialnie zmiescimy sie spokojnie z dzidziusiem pozniej pomyślimy o czyms większym. Albo do polski wrocimy.
tyger lubi tę wiadomość
-
Paula kurki kupiłam w polskim sklepie, ale w zeszłym roku normalnie w Tesco były
Co do płciowego USG tonik byliśmy na relaxation class to mielismy ćwiczenie żeby wyobrazic sobie jakieś szczęśliwe dla nas wydarzenie z ostatniego czasu i ja właśnie tam się przeniosłam. Dokładnie ten moment kiedy pani sonograf powiedziała 'no to teraz zobaczmy kto to tam u pani siedzi'. Myślałam wtedy że wybuchne z podniecenia. To było najdłuższe 10 sekund w moim życiu zanim zobaczyliśmy pięknego pisiorka miedzy nogami haha.
Wiadomo każdy robi jak uważa ale ja bym nie mogła nie wiedzieć czy mam synka czy córeczkę oO tyle miesięcy ciąży i mowić o dziecku 'ono'. Ludzie się tłumacza że to fajna niespodzianka dowiedzieć się przy porodzie... Nieee, nie dla mnieMalwina89, Paula55, tyger lubią tę wiadomość
-
a ja nie moge spac.. juz 2film ogladam , czekalam na Mojego az wroci z pracy bo mial kolo 24 skonczyc, a tu teraz dostaje telefon od niego ze on sie wybiera z wszystkimi z pracy na impreze -ktora juz byla ogloszona tydz temu-bo ich ulubiony menager odchodzi i zaprosil ich do knajpy ... wkurzylam sie , bo przyjdzie pewnie w takim stanie az szkoda gadac ... wiem jak wrocil po ostatniej imprezie -poszedl jak zaczal prace zeby przypodobac sie kolega z pracy i tak go opili ze masakra...
Jutro ma Moj wolne pol dnia bedzie spal , znajac zycie poklocimy sie -jak to na kacu .... i dupa bedzie z dnia naszego wolnego...
A wiecie co jest najgorsze?? ze jak ja chciALAM go przed ciaza na impreze zabrac -to zawsze bylo -oszalalas ? tutaj na impreze ..?
Czasami mam wrazenie ze ON tu taki domownik -a jak koledzy i kolezanki z pracy prosza to zawsze taki milutki... a do domu wraca i najchetniej film +piwo =relaks...
az sie mi plakac chce... bo jeszcze wczoraj mowil ze nigdzie nie idzie ...
poprzednia impreze tez odwalil mi numer-bo dzwonie do niego ze przyjde do niego do pracy bo wczesniej konczy i pojdziemy na wieczorny spacer i wogole- a on mi przez telefon mowi ze mam nie przychodzic bo idzie na impreze z pracy ...a tez mowil ze nie nie nieee pojdzie...
a potem znow znajde zdjecia jak z kolezankami tanczy-co ze Mna jak chodzil nigdy nie chcial sie bawic ....!!!
eh....;(( -
Przyszedl jakies 10min temu , stwierdzil ze sie przebrac i mowi " nie jestes zla prawda"
wypachniony wyszedl....nawet nie wiem gdzie ...tyle ze gdzies na impreze...
Przykro mi ... juz mam po nocy . Ogladam teraz kolejny film ale łzy leca same...
nie jestem zla ze gdzies poszedl tylko przykro mi ...bo Mnie nigdzie tu nie zabral... nawet nie zaproponowal nigdy -a jak mielismy okazje sc ze znajomymi-z jego pracy polakiami(niesety juz tam nie pracuja) -to stwierdzil ze on nigdzie nie idzie ...
dziewczyny zycze Wam spokojnej nocy ... bo ja nawet jak zasne bede sie budzic co chwile -czuwac czy wrocil czy jeszcze nie....
-
Zgadzam się z Malwiną, musisz z nim porozmawiać. Wiadomo że każdy ma prawo do zabawy i w ogole, ale dlaczego osobno? My z mężem jesteśmy prawie 6 lat razem i bardzo rzadko wychodzimy osobno, bo poprostu nie lubimy. Nawet na imprezy z pracy go zabieram, no chyba że wychodzimy same dziewczyny. Wtedy ja go zmuszam żeby tez gdzies wyszedł bo nie chce żeby siedział sam w domu.
Wydaje mi się to strasznie nie fair, że tego z Tobą nie obgadał i nie dziwie Ci się że Ci przykro -
Kurde ja tez sobie nie wyobrazam nie wiedziec kogo mam w brzuszku
Za to ja na polowkowym bardziej martwilam sie i myslalam o tym czy wszystko ok bo o plec bylam jakos mega spokojna. Czekalam tylko az babka powie CHLOPIEC. Ja to od dawna czulam i podswiedomie wiedzialam ze to chlopak!!!
Wiec tylko lezka poleciala jak potwierdzila.
Kurcze Migotka twoj maz postapil strasznie kiepsko... Ja nie chce nikogo absolutnie oceniac czy cos ale on ewidentnie sie z toba ńie liczy
U nas jest tak ze jak tylko ktores mialo by ochote gdzies wyjsc to najpierw rozmawiamy. Ustalamy kto jakie ma plany itd...
Nie wyobrazam sobie ze moj T dzwońi do mnie i mnie informuje- sluchaj ide na impreze a ty sie bujaj sama yyy sorry.
Od kad jestem w ciazy raz mial okazje wypadku z samymi facetami i stawalam na glowie zeby poszedl a ten sie uparl ze bezemnie nie idzie. Az sie wkurzylam bo mowie mu ze moze to ostatnia taka mozliwosc na dluzszy czas najblizszy. A on ze mu to nie przeszkadza i nie potrzebuje chodzic sam na imprezy,,, i tyle.
Pogadajcie i powiedz mu ze nie jestes z tego postepowania zadowolona...
Laski heeeelp!!! Wecie ze na ncie prawie nie ma tych przewijakow na lozeczko a jak juz sa to spiweaja sobie po £50!!!
Gdzie ja je moge dostac?
Aaaa i jest tragednia z materacami!
Tu sa w 90% tylko z gabki a jak chce gryka/kokos albo inny to wszystko sprowadzane z pl jest a nie chce juz takich rzeczy zamawiac z pl
Co raz to sie przekońuje ze mam tu mega ograniczony wybor albo ja tak szukam
-
Paula wypad mega byl:) trzeba bedzie powtorzyc:) Tak w ogole Kochana to mam nadzieje ze pochwalisz sie mebelkami jak juz je zlozycie:)
Tyger dzieki za rade, a napisz prosze jeszcze odnosnie prania czy kocyki i np rozek tez pralas?
Malwinka to juz blizej niz dalej do tego usg, wiem ze Tobie pewnie sie dluzy, ale zleci sama zobaczysz. No i ciekawa jestem czy pierwsza dziewczynka w naszym gronie chlopcow sie pojawi.
Migotka wspolczuje Ci bardzo, ja na Twoim miejscu tez bym sie mega wkurzyla. Ach ciesze sie ze moj maz nie robi mi takich numerow, bo lekko by ze mna wtedy nie mial...Ale Malwina ma racje, musisz z nim pogadac, niebawem zostanie ojcem i troche odpowiedzialnosci by sie przydalo wykazac...Glowa do gory bedzie dobrze