Ciaza w Szkocji
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam wizytę we wtorek i tez juz dokładny plan porodu omawiamy. Chociaż juz ostatnio wyputalam o wszystko. Teraz muszę to w książkę wpisać
Migotttka i tu masz 100% racji - zaraz Ty bedziesz pisała plan porodu! Strasznie szybko ten czas leciMigoTtTka, tyger lubią tę wiadomość
-
Paula55 wrote:
Migotka to pierwsze ruchy jakie poczulas??? Super wrazenia
powiem tak ze wczesniej czulam juz takie jak by "trzepotanie skrzydelkami"ale to bylo gdzies z 2tyg temu ... a dzis poczulam to pare razy ;p bo zjadlam slodkie a potem kakao zimne pilam ;p
uczucie takie ze az sie wzruszylam bo to oznaka ze powoli zaczna sie ruchy -czytalam ze mozna liczyc juz od 16tyg na jakies delikatne ruchy ...
tyger lubi tę wiadomość
-
Carola55 wrote:
Jutro mam tu spotkanie z polozna, takie pierwsze z badaniami i pobraniem krwi, w koncu sie doczekalam. Ide na 15.00 i mam wziasc probke moczu. Pamietacie czy jak mialyscie pierwsze badania moczu to bralyscie probke juz rano czy moze zaraz przed spotkaniem? Tak mnie naszlo i teraz nie wiem kiedy wziasc?
hej kochana
ja jak szlam na 1wizyte tez musialam oddac probke moczu-w sumie juz teraz caly czas musze dawac na spotkaniu z mid.
pytalam sie poloznej czy to musi byc z porannego moczu -stwierdzila ze to nie ma znaczenia wazne zeby byl....
Carola55 lubi tę wiadomość
-
Vix wygladasz pieknie;))
tez musze sie do fryzjera wybrac, tylko szkoda mi moich pieknie zapuszczonych wlosow ale juz nawet prostowac sie nie chca ..;/
a gdzie to sie obcinalas?? bo ja jakos tutaj nie mam pojecia gdzie isc -pelno tego ale jednak to sa wlosy ;p -
Dzieki za rady, w moim pojemniczku, ktory dostalam jest nawet jakas substancja ktora ma utrwalic mocz, wiec pewnie ok jesli wezme probke rano.
Vixen - super fryzurka. Ja tez bylam u fryzjera w pl, ale nie zaszalalam z kolorem, tylko podcielam wlosy -
Carola ja pracując w przychodni to mowię pacjentką, taką informacje mam od położnych wiadomo jeśli zapomnisz pierwszy mocz zebrać to nic się nie stanie, ale wolą jeśli jest zaraz po wstaniu
Migotttka moja macocha ma salon Passion for Beauty na Rosemount Place i tam pracuje Radek. Robi mi włosy juz prawie dwa lata i zawsze jestem zadowolona. A jestem bardzo wybredna jeśli chodzi o fryzjerów
Paula - robiłaś juz włosy tym olejem kokosowym? Bo właśnie będę zamawiać i jestem ciekawa Twoich wrażeńCarola55 lubi tę wiadomość
-
Ja tez dosc wczesnie poczulam ruchy bo wlasniej kolo 16-17 tyg polozna tez mowila ze wczesnie ale to dlatego ze bylam dosc szczupla. Super uczucie
Ja mocz tez zbieram rano mimo zewizyta zazwyczaj o 14.30
Ja kocyki poki co mam dwa i dojdzie teraz tezeci minky mysle ze na poczatek styknie
Vixen super fryzurka ja ide w czwartek ale wiekkich zmian nie bedzie bo tylko kolorek z dlugosci ich nie tykam bo zapuszczam cale zycie mialam dlugie a jakis czas temu skrocilam i zaluje teraz ich nie ruszam
Carola witaj spowrotem zazdroszcze pobytu w Pl tym bardziej ze taka pogoda co bym za taka tu dala...
Dzis po poludniu poszlam z Miskiem na ogrodek bo on sprzatak w schowku i normalnie zmarzlam
Chce latoooo!!!
Ehh zastanawiam sie co nam jutro o domku odp... Mialam nie myslec bo bedzie co ma byc ale stresuje sie...
Carola55 lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewuszki!
Asiuchna pieknego mieszkanka zycze. I bez stresowego szukania .
Migotttka ja pierwsze ruchy poczułam ok 18-19 tyg i czuje codziennie muśnięcie delikatne kopniaki. Wczoraj moj położył glowe na brzuszku zeby podsluchac malego lokatora i poczuł muśnięcie po policzku . Strasznie mnie to cieszy ze i on cos moze poczuc.
Vixsen wyglądasz bosko. Super fryzurka!
Carola witaj spowrotem, ciesze sie ze urlop udany. Ja na pierwszym spotkaniu z midwife dostalam od niej kubeczek i mialam nasiusiac. Na drugie spotkanie przyszlam juz z siuskami. Mysle ze to obojetnie, ale zawsze lepiej pierwsze poranne siuski jak chce sie miec idealne wyniki (tak mysle).
A my mamy jutro wolne uff.. musze kupić nowe staniki. Przed ciąża nosiłam miseczke C a teraz mi juz z D cycuchy wyplywaja . Kurde pisze do was drugi raz bo za pierwszym jakos mi sie wszystko skasowalo, a teraz nie pamietam co chcialam napisac ... a ze mam straszna skleroze hehe o wszystki zapominam. Włożyłam do auta reklamowke z ciuchami do prania z pracy i zapomnialam ja zabrac . Non stop o czyms zapominam! Ważyłam sie dzisiaj przytylam 3kg, a mam zamiar nie wiecej jak 15kg przytyć :)zobaczymy jak to wyjdzie.Carola55 lubi tę wiadomość
-
Co sie ze mna dzieje ? Siadamy do filmu i nalewam mojemu lampke wina, po chwili go pytam, trzymajac wino gdzie położyłam zakrętke? On sie smieje ja patrze a butelkę juz zakrecilam hehe. Coraz to gorzej z moja pamięcią, a zawsze to moj o wszystkim zapominal .
-
Paula a jak robiłaś? Bo z tego co czytałam i co moj fryzjer mówił to trzeba długo trzymać na głowie. Najlepiej na noc to robic i rano zmywać bo inaczej nie ma sensu? Ja właśnie zamówiłam i będę robic w przyszłym tyg.
Tu jest fajnie napisane co robic i jak - http://m.wikihow.com/Use-Coconut-Oil-on-Your-Hair-and-Skin
Nie stresuj się :-* nie ma co na zapas się martwić, bedzie dobrze kochana -
Zależy tez jak jest wszystko w srodku poukładane bo jeśli pępowina jest z przodu to to ze jest się szczupłym nic nie pomoże.
Ja mam z mózgu papkę normalnie. Myślałam ze wcześniej było źle ale teraz to masakra. Wchodzę do pokoju i nie wiem po co tam poszłam -
Vixen nakldalam zwykle popoludniu a poznym wieczorem przy prysznicu zmywalam...
Nakldalam dosc sporo ze wlosy wygladaly na "mokre" ale nie az tyle zeby to splywalo...
No poczytam zaraz ten link co mi podeslalas.
A co do ruchow mialas kochana chyba na mysli lozysko a ńie pepowine bo przy lozysku na przedniej scianie macicy ruchy sa bardzo slabo i pozno wyczuwalne
A z tym ze szczuple kobiety czesciej szybko czuja ruchy to i w pl mi mowili wiec pwnie cos w tym jest
Tak mu mowila pani doktor na polowkowym 3 d bo tez pytala o ruchy
-
Vixen wrote:
Migotttka moja macocha ma salon Passion for Beauty na Rosemount Place i tam pracuje Radek. Robi mi włosy juz prawie dwa lata i zawsze jestem zadowolona. A jestem bardzo wybredna jeśli chodzi o fryzjerów
Lucyna ?? hihi jaki ten swiat maly -mialam u niej wynajmowac salon ale jakos tak wyszlo ze nie mialam kasy na rozpoczecie i zrezygnowalam ... a Radzia znam bo pracowalam w Inglocie -i on tam wynajmowal salon fryzjerski -myslalam ze dalej tam ma salon w Ingl.
-
Łożysko, łożysko xD tam gdzie pępowina jest przyczepiona haha. Z angielskiego sobie przetlumaczylam i mi się powalilo
No to nie wiem ale tak na chłopski rozum to co ma tłuszcz na zewnątrz do tego co się czuje w srodku? Ja rozumiem nie czuć jak się przyłoży rękę do brzucha ale od środka?
No Radzio wrócił do mojej mamy, bo tam zaczynał a Inglot to juz nawet Inglotem nie jest podobno.
Losie... Jutro ostatni dzien wstać do pracy i spokoj smutno mi ale nie czuje jakbym dochodziła bo w piątek jest impreza urodzinowa jednej z pielęgniarek to tam ludzi zobacze. W sobotę moj baby shower, a we wtorek mam położna u mnie w pracy wiec znowu wszystkich zobacze czuje się tak jakbym miała mieć tydzien wolnego...a nie rokPaula55 lubi tę wiadomość
-
Vixen wygladasz super. Ja mam fryzjera w czwartek rano a potem sesje zdjeciowa . Ale beda jaja, bo ze mnie taka modelka jak z koziej dupy klarnet Moj kolega ma plany takie hoho a ja mu tylko o tym celulicie. Normalnie ostatnio to sie prawie posikalismy ze smiechu jak to wszystko omawialismy.
Na ten kocyk minky po prostu zachorowalam. Szukalam na eBayu ale sa takie malutkie 20x20cm. Wiec to taka przytulanka a nie kocyk. Wyslalam wiadomosc czy moze mi kobietka uszyc wiekszy. Zobaczymy co odpowie.