X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • tyger Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojego lobuza pierwszy raz poczulam w 13 tygodniu a potem stopniowo coraz bardziej I w 15 tygodniu kopniak :)
    W pierwszej ciazy tez wczesnie bo w 16 tyg. Macie racje z tym lozyskiem. Moje jest na tylnej scianie macicy czyli w najlepszym miejscu.

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen ja to juz sie sama smieje z siebie bo znowu mam twoje objawy. Maly mi strasznie naciska na dol. Chyba sie szykuje do wejscia w kanal a dzis jak szlam przez high street to czulam jakby mi chcialreke dolem wystawic. Strasznie dziwne I nowe uczucie dla mnie. Zglupialam I az musialam zwolnic.
    A zeby tego bylo malo to od kilku dni pije wode z lodem bo mi za goraca ale od wczoraj to ten lod normalnie wcinam. Poczulam blusa I juz wiem o co ci chodzi. Rewelacyjna sprawa :)

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinko jak widzisz nie ty jedyna masz skleroze. Ja to wogole mam karteczki kolo siebie do zapisywania od razu. Totalny baby brain :P

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Tyger moze jesteśmy połączone jakąś więzią :D

O kurcze to koniecznie bedziesz musiała pokazać foty! Ale fajowo :D
    Ja tez teraz będę miała czas to się obfoce wkoncu bo zaraz się mały urodzi i bedzie po ptakach :D

Ciekawe co to znaczy ten ból... Czy to rzeczywiście się chłopaki juz szykują? Ja normalnie muszę się zatrzymać i złapać za krocze a z twarzy robi mi się takie ':O' bo boli i dziwnie tak. Zawsze wtedy mam ważenie że mi pęknie błona i wody pójdą :D tez tak masz ze przy chodzeniu bardziej to się dzieje? Tak jakby grawitacja wspomagała to?

• Vixen Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger to nie wchodź na Allegro bo w tam jest ich mnóstwo dosłownie i to rożne różniste... :D cos czuje że sobie jeszcze domówie kilka z tamtąd żeby teście przywieźli jak przyjadą pod koniec września :D są takie słodkie i mięciutkie. I duuuużo tańsze w Polsce.

• asiuchna Przyjaciółka

Wysłany: 30 lipca 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewuszki:)
    Dziekuje za mile slowa.

Vixen sliczna fryzurka, wygladasz rewelacyjnie:) No i piekna kolekcja kocykow Ci sie uzbierala. Ja dopiero planuje takie zakupy, ach jeszcze tyle przede mna...
    W koncu doczekalas sie ostatniego dnia pracy:)Ja jeszcze 3 miesiace zamierzam pracowac o ile oczywiscie sil mi starczy, bo pracuje w sklepie i czasami jest ciezko...

Migotka grtuluje pierwszych kopniaczkow. Teraz zobaczysz jak z kazdym dniem beda silniejsze:) ja uwielbiam jak moj synus buszuje. Wiem wtedy ze u niego wszystko w porzadku:)

Paula ale super farme Tomasz znalazl:) Gdzie to jest? Daleko od Glasgow? Super ze korzystacie teraz ze wspolnego wolnego. Kochana kciuki zaciskam za mieszkanko. Mam nadzieje ze teraz wlasciciele sie zdecyduja i kupicie ta hacjende:)Czekam na dobre wiesci;) Acha i czekam na focie kocyka jak juz dojdzie do Was:)

Carola witam ponownie. Daj znac jak po pierwszej wizycie. Co do moczu,mi polozna powiedziala ze najlepsza probka poranna, jak mocz nie jest rozrzedzony. Chociaz u mnie teraz to chyba nie byloby znaczenia, bo w nocy wstaje co 1,5h do toalety...

Malwina rozumiem Cie doskonale. U mnie tez pamiec zawodzi i rozkojarzona strasznie chodze. Ach ta ciaza...wczesniej bylam bardziej ogarnieta

zem3anlife279ij4.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen nie wiem o co z tym tluszczem kaman ale tak mi lekarze mowili haha. Ale mniejsza o wiekszosc :)
    GRunt ze wiemy o co chodzi z lozyskiem :)
    Ja mialam idenktyko odczucie jak odchodzilam z pracy :)
    Pierwszy tydz czulam sie jak na urlopie a dopiero potem do mnie dotarlo ze juz tam nie wracam :)

Tyger tez mam fryzjera w czwartek :) hihi. Ale sesji nie mam :P moj T mi robil zdjecia i sa naprawde piekne :) bedzie pamiatka napewno :)
    Vixen ma racje. Na allegro jest tyyle tych kocykow ze szok. Duze, male, cienkie, grube (zwroc na to uwage bo sa z wypelnienie, lub bez). I duzo tansze niz tu :)

Asiu farma jest centralnie przy samiutki Glasgow Aiport :) od nas moze 10 min :) a owoce przepyszne. Wczoraj zjadlam 4 gofry z bita smetana i pozeczkami, malinami i truskawkami :)

A wy dzis tez chyba idziecie ogladac mieszkanko? Daj znac jak wrazenia po!!!
    Milego dnia dziewczynki :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• asiuchna Przyjaciółka

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Paula idziemy o 16 na ogladanko jak Patrol z pracy wroci. Sama jestem ciekawa jak to bedzie wygladac. Wiem ze to mieszkanie w kamienicy i to mnie troche zniecheca, ale gadalam wczoraj z babka ktora mieszka wlasnie w tym budynku i bardzo sobie chwali takze zobaczymy.
    To farma niedaleko. Moze nam sie uda tam wybrac w wolnej chwili:)

Napiszcie mi dziewczyny, czy zamawiajac z allegro jest mozliwosc zeby wyslali zamowienie bezposrednio na adres w uk, czy zamawiacie np do PL i potem rodzinka Wam przesyla dalej???

Milego dnia kochane. Ja ide sie wziasc za gotowanie, bo na dzis pierogi ruskie i z samymi okraszonymi ziemniakami (moje ulubione) wymyslilam.
    Pozdrawiam

zem3anlife279ij4.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu zawsze mozesz napisac wiad do sprzedawcy czy wysle bezposrednio i ile to kosztuje.
    My poprostu zbieralismy wieksza ilosc rzeczy do mamy a potem wszystko hurtem wysylalismy kurierem.

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Malwina89 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)

Te kocyki minky o których piszecie znalazłam na eBayu :) 50/75 rozmiar. Porównując ceny na allegro wychodzi bardzo podobnie.
    podaje link do eBaya :)

LINK eBay

Na pewno też taki kupie jak tylko poznamy płeć :)
    pozdrawiam was kochane i miłego dnia życzę :) :*

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen to dokladnie takie uczucie jakby mialy wody zaraz poleciec. Mialam to dopiero pierwszy raz i nie wiem czy sie powtorzy. Ale generalnie grawitacja bardzo pomaga zwlaszcza przy porodzie. Dlatego ja planuje przyjac taka pozycje zeby jeszcze mi natura pomogla. Duzo pomagaja spacery i chodzenie po schodach zwlaszcza jak sie jest juz blisko terminu.

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie z tymi kocykami jest tak ze ja nie chce sie bawic w wysylanie z pl i tylek rodzinie zawracac. zawsze zamawiam na eBayu ale jesli Malwina znalazla wiekszy rozmiar to super. Bo ja nie do konca chce taki duzy kocyk. Bardziej mi chodzi chyba o przytulanke pamiatke. Chociaz sama nie wiem :P

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yupee! znalazlam na allegro to co chcialam. To bedzie moj pierwszy zakup z allegro. Super kobietka mi odpisala, ze zrobi mi to co chce za super cene i wysle do UK. Zrejestrowalam sie ale nie mam pojecia jak tam sie placi.
    Czy moge zaplacic przez paypal?

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja i Stanley na 38 dni przed terminem. Nie moge sie doczekac fryzjera. Zawsze mialam dlugie wlosy a w lutym obcielam na krotkoi teraz sie mecze. Niech mi fryzjer posprzata i zapuszczam od nowa. Nie ma to jak zwiazac i miec z glowy ;)

2pqqe69.jpg

MigoTtTka, Malwina89, Carola55 lubią tę wiadomość

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Malwina89 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sliczny, duzy brzusio juz :). A mamusia pierwsza klasa :)

tyger lubi tę wiadomość

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie...niby kocyki sa a 5 wzorow na krzyz :/ ja bym nic nie wybrala z tego...
    Tyger super ze sie dogadalas ze ci szyja i wysla!!! Bedziesz miala taki jak sobie wmarzylas ;) kurde co do platnosci to ńie pomoge bo my mamy konto w pl i place z pl konta...
    Ale moze zapytaj ta pania to ci pomoze...
    Wogole to super wygladasz ;)
    Ja tez praktycznie cale zycie mialam dlugie wlosy i nie wyobrazam sobie siebie w krotkch :P
    Mam ochote to zwiaze, innym razem wyprostuje, innym pokrece, zrobie koka :) wygoda ;)

Ja dopiero dotarlam do domu wyjechalismy rano i caaaly dzien na nogach
    Bylismy za Edynburgiem ok2 h drogi od domku nad pieknym morzem
    Pojechalismy za sloncem bo u nas w miescie kicha

Bylo cudnie... Piekne widoki, piekna pogoda
    Kawka i ciacho na molo
    Potem spacerki i zdjecia do rodzinnego albumu. A na koniec obiadek w knajpce.
    Jutro wrzuce jakas fotke jak mi sie uda ;)

Wogole to nie wiemy co w koncu z tym domem...dzwonil agent ze da znac do 17 bo wlasciciele nie dzwonili i cisza... No nic. Moze jutro zadzwoni,
    A jak nie to mamy juz inny na oku o jutro umowimy sie na ogladanie :)
    Tez fajnie wyglada a duzo tanszy :)

Asiu a wy jak??? Juz jestescie po napewno a ja tu czekam na newsy ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger my jak kupujemy z Allegro to płacimy normalnie karta tutejszą ;)

Wyglądasz ślicznie :-* w ogole brzusio w tej bluzeczce masz cudowny!

Ja znowu odwrotnie, od lat miałam krótkie włosy teraz zapuszczam i troche tęsknię za krótkimi :D ale muszę się przemęczyć przez ten najgorszy okres zapuszczania i bedzie dobrze. Ale tal jak Paula mówisz, wiecej mozna zrobic z dłuższymi włosami. A najbardziej mi zależy żeby przy dziecku móc związać i tyle :D

• Vixen Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ale super dzien mieliście! Fajnie ze wykorzystujecie te ostatnie tygodnie samotności tak przyjemnie :)

• Vixen Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj cały dzien ryczę... W pracy zrobili mi piękne pożegnanie. Zamówili żarcie, dostałam prezenty dla mnie i dla synka ale najbardziej mnie wzruszylo to co do mnie mówili. Tyle miłych słów... Ehh :( strasznie sentymentalny mam dzisiaj dzien i się w tym pogrążam w pełni. Mimo ze mi strasznie smutno ze odchodzę to miło było widzieć jak dziewczyny płakały razem ze mną bo będzie im mnie brakowało. Doktorki też mi powiedziały takie fajne rzeczy że płakałam ale serce mi pekalo z dumy że moja ciężka praca została doceniona... :((((
    No ale tak naprawdę to nie odchodzę bo w piątek zobacze większość ludzi i w sobotę i potem we wtorek, haha :D

Ide się przytulić do męża, niech mi ociera łzy ;)
    Jeśli synek urodzi się w terminie to mam 4 tygodnie laby :D jupiii

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie Vixen. Dlugie wlosy to tylko zwiazac i tyle :) poza tym ja mam takie beznadziejne...ani proste ani bardzo krecone. Takie fale... I jak bym miala krotkie to jedna wielka szopa :/

No staramy sie wykozystac kazda chwile tym bardziej ze moj ma urlop a nigdzie nie pojechalismy. W sumie nie zaluje :) i tak jest super. Jeszcze jak by sie u nas pogoda zrobila taka jak byla 2 tyg temu to byla bym w niebie :P chce upalu!!!

Jej...widzialam fotke na fb ;) wzruszajace momenty :) super ze cie tak pozekgnali :) milo sie na sercu robi :)
    Ja z kadej pracy jak odchodzilam to ryczalam bo bardzo sie do miejsc i ludzi przyzwyczailam...
    Tu w Szkocji jak odchodzilam w maju to tez kazdy przyszedl ( z kilkadziesiat osob wraz z megagerem) sie pozegnac i powiedziec dobre slowo, tez dostalismy prezenty :) do teraz pisza co u mńie i wypytuja T o wszystko :P strasznie to mile.
    Ty masz fajnie bo ich zaraz zobaczysz a ja raz za czas kogos przypadkiem spotkam :)
    Ostatnio np w Ikei :P

Pochwal sie prezentami w wolnej chwili ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 46 47 48 49 50 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ