X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • asiuchna Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula daj znac w ogole co z domem? mam na mysli ten pierwszy, co czekaliscie na odzew wlascicieli. Wiadomo juz cos?

A ja zapomnialam sie pochwalic. Wczoraj wieczorem wrocilam z pracy, a w domciu czekal prezent dla Milana od naszej sasiadki, przemilej Szkotki:)Dostal pajacyk ze sliniaczkiem i czapeczka:) Slodkie to bylo i milusio mi sie zrobilo ze nawet zupelnie obca osoba pomyslala o naszym Syneczku:)

zem3anlife279ij4.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pamietam ile pieluszek zuzywal victor ale pamietam ze uzywalam wtedy tylko pampersy. Moj zawsze kupowal Jumbo pack w Asda na promocji, bo byly co chwile.

Gdzies ostatnio wyczytalam ze w pierwszym tygodniu zuzywa sie do 200 sztuk pieluszek. Przerazilam sie bo ta liczba jest taka troche duza. Ale jak pomyslisz to moze tak wlasnie wyjsc. Ja mysle ze do 150 moze byc. A pozniej bedzie mniej.

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola fajnie ze masz ta duzo wizyte za soba. Ja mam o 2 wizyty mniej bo to moja druga ciaza. Dzis po poludniu mam nastepna. Dzieki Bogu juz bez pobierania krwi. Siusiu juz w buteleczce :P

Vixen ale bedziesz miala fajny dzien jutro na baby shower. Baw sie dobrze kochana i wstaw potem fotki. Musze cie wyszukac na FB bo chce zobaczyc wiecej twoich fotek.

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu no czekamy na info...wkurzona jestem bo mieli dac znac na nast dzien a tu juz 3 i cisza :/
    Wkurza mnie cos takiego...
    Bylismy ogladac inny domek. Taki w ktorym mieszka 80- letnia przemila pani.
    Domek naprawde ok. Taki w babciowym stylu ale bardzo zadbany :) a jaki ogrod!!!
    No nic. Poczekamy jeszcze na odzew tamtych i bedziemy myslec co dalej.

Jak milo ze str sasiadki ze taki prezent sprawila :) moja to co mnie widzi to mowi ze ona jest ciocia niania i bedzie z malym zostawac jak tylko bedzie potrzeba haha :)
    Strasznie cżeka na Tiagusia bo sama chyba nie ma dzieci :)

Ejj a mi polzna wczoraj powiedziala ze to moze byc juz ostatnia wizyta u niej... 11.08 mam wizyte w szpitalu i badania krwi na tarczyce i podobno tam maja zdecydowac czy bede musiala isc do poloznej. No i musza spr czy sie maly obroci..
    Ale dziwne zebym juz do porodu nie miala wizyty :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula chyba powinnas miec jeszcze wizyte. Ja mam dzis jedna 34 tydzien, potem w 38 tygodniu i jesli nic sie nie zacznie to jeszcze jedna w 41. A wiem ze z pierwszym dzieckiem jest chyba o 2 wizyty wiecej.

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie. A ona mi powiedziala ze w szpitalu zadecyduja co i jak :/
    Ńo zobaczymy co 10 powiedza...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula my mamy dwie sypialnie i salon. Jak patrzylismy to mortgage z minimalnym wkladem by nas wyszedl £700, a teraz placimy £300 wiec zostaniemy tu jeszcze przez kilka lat ;) Chcemy uzbierac troche wiecej kasy zeby raty potem byly mniejsze, bo jak cos sie zmieni w naszej sytuacji finansowej to skad brac £700 miesiecznie na sam dom ? oO
    Nie jest nam tu zle, tylko brak ogrodka troche przeszkada :(

Paula kochanie, ale mialas przygode! :O no wlasnie jak masz na siebie uwazac? Chyba jedynie czuwac i kiedy tylko cos poczujesz nie tak to usiasc jesli b edziesz stala. No ale jak siedzisz to chyba niewiele mozesz zrobic ;-*

Moj maly kilka tygodni temu sie obrocil glowa do gory, ale w nocy juz spowrotem na miejsce. Mam nadzieje, ze Twoj tez sie obróci. Co mu sie teraz wymyslilo zeby kombinowac ;D

• Vixen Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger Ty juz po wizycie u poloznej ? Wiesz juz cos ?
    Kurcze mnie wczoraj w lozku przed zasnieciem zabolalo gdzies z piec razy pod rzad i tak lezalam i sie zastanawialam, bo w pozycji lezacej zdarzylo mi sie to moze wczesniej z trzy razy, a tu bylo kilka razy. Ale napewno nie tak macno jak u Ciebie!
    Ja mam 25 dni do porodu, ale teraz kazdy dzien to takie wsluchiwanie sie w siebie czy cos sie nie dzieje.

Ja tez wlasnie przegladalam Twoje fotki na facebooku ;D Jestes taka slodka. Masz taka 'innocent' buzke, jak aniolek ;D A Twój Victorek jaki duzy chlopak!

• Vixen Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas promocje na pampersy sa non-stop, czy to w Tesco czy w Asdzie, czy innym sklepie.
    Ja chyba miesiac temu kupilam buy 1 get 1 free kilka paczek i wystarczy. Przeciez nie mozna miec calego pokoju pampersow ;)

• Vixen Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiuchna ale mily gest! Jednak jeszcze sie znajduja tacy kochani, bezinteresowni ludzie na swiecie, super! ;D

• Vixen Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie drugi dzien leniuchowania i leze z ksiazka i arbuzem ;D

Dzisiaj ide na 50 urodziny pielegniarki z pracy. Znajac ja bedzie ostra impreza ;D nie dla mnie, bo ja pewnie sie zmyje po dwóch godzinach bo juz bede miala dosc, haha
    Ale fajnie bo robi to w stylu Hollywood, wiec wszyscy beda odstawieni i nie mmoge sie doczekac zeby zaczac sie szykowac ;D

W ogole teraz wszedzie w tygodniowych ciazowych informacjach mi pisze, ze porod moze sie zaczac w kazdej chwili i zaczynam myslec 'o kurde' :O rzeczywiscie! Haha ;D WSZYSTKO sie za chwile zmieni, cale zycie ;D jacie.

tyger lubi tę wiadomość

• tyger Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Vixen. Mam tam zdjecia z pierwszej ciazy i Victorka jak byl malutki. Czasami sobie je przegladam.
    Wizyte u poloznej m za godzinke. Troche mi zejdzie bo mam milion pytan i chce zeby mnie przebadala czy nie mam rozwarcia. No i ta moja cysta.

Vixen mam do ciebie pytanie. Czy ten twoj fryzje Radek pracowal jakies 8-10 lat temu w Krakowie w Trendach? Mialam tam takiego fryzjera, ktory byl rewelacyjny. Nikt potem nigdy nie byl w stanie mi tak obciac wlosow jak on. Po 30-tce, blondyn, nie bardzo wysoki. Pewnego dnia zadzwonilam sie umowic i juz tam nie pracowal. Pojechalam i blagalam zeby mi powiedzialy gdzie go moge znalezc ale nie dalo rady. Szukalam wszedzie ale nie znajac nazwiska to sobie mozna. Jesli to ten sam jestem sklonna jechac te 2.5 godziny do niego. A przy okazji moglabym odwiedzic mojego kuzyna w Aberdeen :)

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale by bylo gdyby to byl on! ;D Ale niestety nie, bo ten Radek ma 25lat i w polsce pracowal we Wroclawiu :( A szkoda bo bys i mnie odwiedzila!

To Twoje pierwsze zdjecie w folderze wspomnienia, w niebieskiej koszulce - widac jak Victorek sie krecil w brzuchu taki caly powykrzywiany ;D
    A jaki byl slodki - zdjecie w czapce goralskiej *__* hihi

Jasne, wypytaj sie o wszystko. Ciekawe co Ci powie

• tyger Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :( Szkoda ze to nie on. Juz bylam cala ucieszona ze jest nadzieja ;)
    Ja tez dostaje e-miale z takimi newsami z samego rana. Od razu sie czlowiek budzi haha.
    Baw sie dobrze wieczorem a ja szykuje sie do przychodni. Cale szczescie mam tylko przejsc przez ulice :)

A tak wogole tez mam mieszkanie socjalne ale nie z councilu tylko z Kingdom Housing Association. Tez 2 sypialnie i place teraz prawie £400 :( Jak sie wprowadzalam 4 lata temu to bylo £320.

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale mialam fajna wizyte. znow inna polozna ale taka kochana. Tyle komplementow dostalam ze hoho. Wszystko jest ok, moje wyniki badan krwi i moczu super. Powiedziala ze mam bardzo zdrowa ciaze. Cisnienie tez ok, serduszko malego bije spokojnie. Jest mu wygodnie. Ten bol to bylo engaging. Troche sie zdziwila ze taki silny bol i tak mnie trzymalo a ja bylam w szoku, ze moj maluszek sie juz powoli szykuje do wyjscia. Smiala sie jak go dotykala, bo bardzo zywo reagowal. Mowila ze moze go calego dokladnie wyczuc. A jemu sie to wcale nie podobalo jak go tak dotykala i mi pokazywala gdzie pupcia i ramionka. Podobno glowka nie jest za duza wiec poczulam ulge :D
    Nastepna wizyte mam za 4 tygodnie ale powiedziala ze mozliwe ze juz bedzie po fakcie. Wow. Nie wierze. Mam tylko nadzieje ze dotrwam do 37 tygodnia.
    Co do cysty to zadzwonila od razu do szpitala i umowila mnie na konsultacje na czwartek. ale jestem blisko terminu wiec nie wie czy cos z tym teraz zrobia. Po porodzie moga mi to od razu usunac jesli samo nie peknie w trakcie :(

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedziala ze nie musze brac do szpitala duzo rzeczy bo oni wszystko maja. Najwazniejsze ubranie dla mnie i Stasia na wyjscie. Bede miec tam pileczke i moge sobie lezec w wannie.
    Mowilam ze nie che w domu czekac i cierpiec bo mam synka, ktory moze plakac jak bedzie mnie widzial w bolu, wiec chce jechac do szpitala i tak cierpiec a wiem ze oni zalecaja przyjechac jak juz skorcze beda regularne. Powiedziala mi ze mam po prostu byc uparta przez tel i powiedziec im ze jade i juz :)

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wow! :O Ale super! Czyli ona mysli ze sie pojawi przed terminem? ;> Tylko kurde zeby nie bylo ze Ty urodzisz w a ja jeszcze bede w dwupaku! Bo w sumie to bardzo mozliwe ;D
    Fajnie ze jestes zadowola z wizyty ;)

Aha czyli ta cysta moze peknac przy porodzie? Nie bedzie z tego problemow ?

• Vixen Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ale Ci powiedziala ;D Dokladnie, powiedz przed telefon ze przyjezdzasz i tyle ;D bez dyskusji. Masz prawo tak czy siak, oni nie chca bo dla nich lepiej.

• tyger Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis mi kobietka napisala z Allegro ze wyjdzie mi 80zl za przeslanie do UK i caly zestaw, ktory zamowilam czyli letni kocy z imieniem, do tego podusia dla niemowlaczka i sensorek. Do tego kolorowe wstazeczki :) Ale fajnie. Niestety nie moge zaplacic karta wiec musze skoczyc do polskiego sklepu i tam przez nich dokonac wplaty na konto. Zaplace dodatkowe £5 za to ale i tak wychodzi mnie taniej :) Dzieki dziewczyny. Chyba sie przekonam do Allegro ;)

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Vixen moze nasi chlopcy urodza sie tego samego dnia ;)

Nie wiem jak to jest z tymi cystami. Zobacze co powiedza mi na konsultacji. Jesli mi to peknie przy porodzie to bedzie bol ale ona powiedziala ze to nastapic moze tylko jak bedzie glowka wychodzic a wtedy to jest taki bol, ze tego pekniecia nawet nie poczuje bo nasze cialo rejestruje tylko jeden bol w tym samym czasie. Jest to jakies pocieszenie chyba :/

3jvzj44jkepasfzk.png
‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ