X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • tyger Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa No to teraz rozumiem.
    Nie wiem co sie z moim mozgiem stalo w tej ciazy. Strasznie wolno kojarze. Do tego sie zapominam i nie slysze jak sie do mnie mowi. Czuje sie jak uposledzona :P

Paula Tiagio moze juz byc obrocony a ty go stresujesz. Moze dlatego takie kopniaki obrywasz zebys mu dala luzu ;P

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe :) nie przejmuj sie bo ja nie jestem lepsza.
    Ostatnio darlam ryjka z kuchni do mojego T gdzie jest plyn do szyb... On przylecial, patrzy na mnie i w smiech.
    A ja wkurzona pytam z czego sie cieszy?! On patrzy na moje rece a tu co???
    Trzymam plyn w rekach haha :)

Ehh niestety sie jeszcze nie obrocil bo czuje jego nozki i raczki w tym samym miejscu co polozna mi pokazywala :/ ale dam mu szanse :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Malwina89 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, super ze przy końcówce dobrze sie bawicie i tyle sily macie :) nic tylko brac z was przykład.

Co do karmienia uważam jak każda z was :). Tez bardzo chce karmic piersią, a butelki juz mam bo kupilam w mega promocji z laktatorem i roznymi pojemniczkami, nie moglam przejsc obok nich obojetnie. Na pewno sie przydadzą wczesniej czy później a ja wole miec niz nie miec. Nawet jezeli dzidzius bedzie mial kolki nie daj Boże, sa herbatki antykolkowe ktorych nie podam inaczej jak przez butelke. Albo ściągnę mleczko zeby i tatuś mógł cieszyc sie chwila karmienia :). I nie mowie ze odrazu bede odciągać. Nie nie ale później jak wszysto sie rozkreci z laktacja i dzidzius nauczy sie ssać. No i bede mogla wyjść gdzie kolwiek a tatusia zostawic z dzidzia i mleczkiem :), np. do dentysty. Rozne sa sytuacje. Kazdy moze miec swoje zdanie a wszystko okaze sie w praktyce czy butelka sie przyda czy nie.

Ja dzis odpoczywam po pracy. U nas impreza zapowiada sie dopiero 18 ;). Mamy grilla firmowego, a od 25 bedziemy w Polsce :) juz nie moge sie doczekac. Kochane jeszcze tylko 5 dni do dnia zobaczenia naszego skarba ;)! Oby zdrowe bylo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 21:54

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pogoda dzisiaj śliczna, byliśmy na zakupach i na przejażdżce wokół Aberdeen. Chcieliśmy isc na lody ale jest za wietrznie na spacery :/ wróciliśmy do domu i ja spałam bo jakos dziwnie się czuje. Jakbym miała byc chora czy cos ale bez specjalnych objawów. Tylko tak jakos słabo :<

Zdjecia porobie jutro ;) nie będę miała męża w domu to się tym zajmę wtedy.

Braxtony coraz częściej mnie łapią, dzisiaj w nocy kilka razy. Dziwne uczucie :D brzuchol taki twardy jak głaz się robi.

W ogole to Paula wczoraj mi przyszedł ten olej kokosowy i zrobiłam maskę na włosy. Wsmarowałam go też dosłownie w całe ciało :D pod oczy, na usta, brzuchol, łokcie, stopy, dłonie, haha :D i muszę ze juz po pierwszym użyciu jestem w nim zakochana! Włosy ekstra, nawet moj mąż do mnie powiedział jakie mam mięciutkie włosy. Ja ogólnie uwielbiam kokosa i zapach jest dla mnie mega <3

To dziewczyny widzę ze macie ciekawe wieczory zaplanowane :) bawcie się dobrze!

tyger lubi tę wiadomość

• Vixen Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwina ale to zleciało :D juz za chwilkę zobaczysz swoje maleństwo znowu, super!

tyger lubi tę wiadomość

• Vixen Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole śmieszy mnie jak mój mąż 'czuwa' ;D to jest takie słodkie. W nocy jak wstaje siku, troche mi zajmuje żeby się podnieść z łóżka, to zaraz się budzi i pyta czy wszystko ok. Jak się kręcę w łóżku bo nie moge zasnąć to tez zaraz się pyta co jest. Dzisiaj jak spałam na kanapie co chwile mnie głaskał i się pyta czy będę rodzic :D koleżanka która miesiąc temu urodziła 2 dni przed porodem napisała na Facebooku ze się słabo czuje i ja jej napisałam że uhuhu to pewnie juz to :D no i miałam racje haha. Wiec moj Daniel mnie nie spuszcza z oka i przypomniał mi żeby ten podkład położyć dzisiaj na materac. Hihi, tatuś juz siedzi jak na szpilkach :D

tyger lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej to ty mialas pogode. U nas lalo i zimno :( wogole to siedzielismy dzis w domu bo wczoraj znajomi byli i siedzielismy prawie do 3 :P potem ich odwizolam. Jeńyyy jak mi sie dziwnie po takim dlugim czasie jezdzilo :P i z brzucholkiem juz ciezko sie operuje :P
    A moj dzis umieral caly dzien na kaca :P powalczyl wczoraj z kolega hahaha, ale on jest taki slodki jak wypije :)
    W sumie to sama go troszke namawialam bo ma holidaya... :) potem juz zacznie sie czuwańie wiec co tam :)

Ja pieklam dzis drozdzoweczki z jagodami :) mmm pyszka :)
    dhbfcw.jpg

Kurcze twoj pachnie??? Moj wcale :/ jaki kupilas???
    Hmm ja jakos mega roznice na wlosach nie zauwazylam... Moze za malo daje :/ teraz sproboje dac wiecej i zobacze. Ale na cialo jest fajny :)

Vixen dobrze ze maz taki czujny :) nie przespi jak by sie cos dzialo :) moj tez pyta jak wstaje do kibelka czy tylko na siusiu :p
    Zreszta on tez wstaje hahah :)
    Fajni ci nasi faceci :)
    Kochana u ciebie to lada dzien moze sie zaczac :) wiec ja tez z niecierpliwoscia czekam na wiesci :)
    Skoro kolezance przepowiedzialas to moze u siebie tez cos podswiadomie wyczuwasz ;)

tyger lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Malwina89 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen juz nie dlugo bedziecie tulic male cudo w ramionach :). Super! Tatus tez sie szykuje :) to także ogromne przeżycie dla niego.

tyger lubi tę wiadomość

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • Malwina89 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja poprosze taka drożdżoweczke mmm... smakowicie wygladaja. Mi to po pracy juz nic nie chce sie robic byle obiad zrobic, zjesc i lezec :P.

tyger lubi tę wiadomość

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinko zapraszam. Tylko nie wiem czy zdazysz bo moj misiek jak sie dosiadl to przestac jesc nie może :P

Ojj ja to w garach mogla bym non stop stac :p
    Jutro robimy pierogi z jagodami bo mi zostalo. Dzis juz nie mam sumienia meczyc T zeby ciasto mi zarobil :P

Malwina89 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula twoje buleczki wygladaja niesamowicie. Poprosze o przepis :)
    Ja mialam dzis gosci. ale bylo fajnie. Jak pojechali to padlam i spalam godzinke.
    U mnie pogoda w kratke. slonce i deszczyk na zmiane.
    Vixen ja tez czuje sie jakbym miala byc chora. Tylko mnie boli gardlo przy tym.

Moj tez sie co chwile pyta czy wszystko ok i w nocy jak ide siusiu to tez czy to juz czy jeszcze nie :)

no wlasnie Vixen, ktory coconut oil zamowilas. Podeslij link kochana :D

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinko za 4 dni koniecznie wrzuc fotki twojego malenstwa.

Vixen a ty juz zamierzasz rodzic?! :P

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger prosze kochana :)
    http://kotlet.tv/jagodzianki/
    Robie z tego przepisu juz drugi raz z roznym nadzieniem :)! Wychodza pyszne :)

Kurde babki tylko nie pochorujcie sie na koniec!!!

tyger lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula losie jak cudownie wyglądają! *__* u nas w polskim sklepie pieką świeże wiec czasami sobie kupie ale domowe to domowe. Ale bym zjadla! I pierogi z jagodami teeeez! Moi rodzice jutro wracają z wakacji to tatę zapytam czy by ze mną nie zrobił bo ja sama teraz w ogóle nie mam ochoty na gotowanie :<

No mój pachnie normalnie jak wiórki kokosowe. Cały dzień chodzę i smaruje sobie usta.
    Ja kupiłam tego na pierwszy raz - http://www.ebay.co.uk/itm/Organic-Coconut-Oil-Cold-Pressed-500-ml-Pure-Extra-Virgin-Unrefined-Hair-Skin-/261268700524?pt=UK_Health_Beauty_Hair_Care_Brushes_Combs_PP&hash=item3cd4d3fd6c
    Potem wyprobuje te tańsze, zobaczę czy będzie różnica w jakości :)
    Ja na swoje włosy zrobiłam z 3 łyżek stołowych i mi jeszcze zostało a smarowalam tez ciało wiec na włosy tylko to ja będę robić z 2 łyżek. Zrobiłam tak jak w instrukcji na tej stronce - http://m.wikihow.com/Use-Coconut-Oil-on-Your-Hair-and-Skin
    Nalozylam tyle ze włosy były mokrusienkie, zawinelam bandane na głowę i spać. Rano umyłam trzy razy szamponem, normalnie na to jeszcze odżywkę tez i wysuszylam. Mięciutkie i błyszczące. Tylko nie wiem ile razy w tyg to robić żeby nie przesadzić. Muszę poczytać w necie.

tyger lubi tę wiadomość

• Malwina89 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokaże wam nasze szczescie na pewno :). Ide kochane ksiazke do lozka czytac. Slodkich snów i duzo zdrowia na ten koniec :) mleczko z miodem i kanapke z czosnkiem i bedzie dobrze :)

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger ja juz jak najbardziej czuje ze jestem gotowa tyle ze chyba jeszcze za wcześnie ? Ale bym bardzo chciała :D

Przyszła dzisiaj TENS machine i wyprobowalismy na mężu, żeby wiedzieć jak nią operować :) mówi ze dziwne uczucie ale mu sie podobało haha.

tyger lubi tę wiadomość

• Vixen Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocy Malwinko dla Ciebie i kruszynki :-*

Malwina89 lubi tę wiadomość

• Vixen Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger a jak tam Twoje bóle? Przypomniało mi sie bo właśnie leżę na kanapie i mnie kłuje miedzy nogami xD

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No popatrz Vixen... Niby to samo bo czysty olej kokosowy. Moj nic nie pachnie :( no trudno. Jakos go przeboleje bo mi szkoda a potem kupie ten co ty :)
    No ja nie dawalam tak duzo bo sie balam ze nie domyje :P ale ja mam wlosy za polowe plecow wiec teraz dam wiecej...
    Zobaczymy roznice :)

My tez kupujemy drozdzoweczki w pl sklepach ale co swoje to swoje :) zadnej chemii, troszke cukru :)
    A pierozki od dawna za mna chodza. No i okazalo sie ze tych jagod jednak sporo uzbieralam bo jeszcże miska mi zostala to akurat :)

Kurde ciekawe czy ta tens machine faktycznie duzo daje... Opowiesz nam jak juz przetestujesz :) kupowalas na ebay? Duzo kosztowala???
    W szpitalach chyba tego nie ma,co?

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie bałam ze będę miała po tym tluste włosy ale po umyciu nic w ogóle nie zostało. Teraz tez po całym dniu nie są w ogóle przetluszczone ani nic, wiec chyba spokojnie możesz dać więcej. To na Twoje włosy pewnie z 4 łyżki ;)

Tez muszę popatrzeć za ta owocowa farma u nas bo wiem ze jest ale jakoś sie nie zainteresowałam wcześniej, ale przez Ciebie mi sie chce zbierać owoce :P haha

Tens machine polega na tym ze przez te elektryczne pulse wydzielają sie endorfiny czyli nasze naturalne przeciwbólowe hormony szczęścia. Babeczka na antenatal powiedziała ze my jesteśmy w stanie wyprodukować więcej tego niż by dał zastrzyk morfiny. Tak samo relaxation/hypnobirth - o to samo w tym chodzi. I im szybciej sie to zacznie używać przy porodzie tym więcej endorfin sie naprodukuje.

Tens nie koniecznie sie kupuje bo taniej jest wynająć. Nie ma ich w szpitalach ale położne raczej wszystkim je polecają. Wiadomo nie każdemu to pomoże ale to tak samo z siedzeniem w basenie, nie każdej rodzącej sie podoba.
    Można np wynająć z Boots ale ja znalazłam stronkę na której najwyższy model był o polowe taniej niż u nich wiec zamówiłam z tamtąd.
    Ja mam taki - http://www.pregnancytens.co.uk/Hire-MamaTens-MyTime-7-Weeks-Hire-Built-In-Contractions-Counter-FREE-Practice-Electrodes-Free-Delivery-Free-Return_p_27.html
    Wybrałam ten bo ma 3 programy - na 3 etapy porodu i zapisuje skurcze. Naciska sie boost na początku i na końcu skurczy wiec to trochę mam nadzieje mnie rozproszy bo daje jakieś zajęcie zamiast sie skupiać na bólu.
    No i jak sie wynajmuje to oni przysyłają w 37tyg i po porodzie sie im odsyła. I juz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2014, 23:48

‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ