Ciaza w Szkocji
-
WIADOMOŚĆ
-
Aaaa No to teraz rozumiem.
Nie wiem co sie z moim mozgiem stalo w tej ciazy. Strasznie wolno kojarze. Do tego sie zapominam i nie slysze jak sie do mnie mowi. Czuje sie jak uposledzona
Paula Tiagio moze juz byc obrocony a ty go stresujesz. Moze dlatego takie kopniaki obrywasz zebys mu dala luzu ;P -
Hehe nie przejmuj sie bo ja nie jestem lepsza.
Ostatnio darlam ryjka z kuchni do mojego T gdzie jest plyn do szyb... On przylecial, patrzy na mnie i w smiech.
A ja wkurzona pytam z czego sie cieszy?! On patrzy na moje rece a tu co???
Trzymam plyn w rekach haha
Ehh niestety sie jeszcze nie obrocil bo czuje jego nozki i raczki w tym samym miejscu co polozna mi pokazywala ale dam mu szanse
-
Hej dziewczyny, super ze przy końcówce dobrze sie bawicie i tyle sily macie nic tylko brac z was przykład.
Co do karmienia uważam jak każda z was . Tez bardzo chce karmic piersią, a butelki juz mam bo kupilam w mega promocji z laktatorem i roznymi pojemniczkami, nie moglam przejsc obok nich obojetnie. Na pewno sie przydadzą wczesniej czy później a ja wole miec niz nie miec. Nawet jezeli dzidzius bedzie mial kolki nie daj Boże, sa herbatki antykolkowe ktorych nie podam inaczej jak przez butelke. Albo ściągnę mleczko zeby i tatuś mógł cieszyc sie chwila karmienia . I nie mowie ze odrazu bede odciągać. Nie nie ale później jak wszysto sie rozkreci z laktacja i dzidzius nauczy sie ssać. No i bede mogla wyjść gdzie kolwiek a tatusia zostawic z dzidzia i mleczkiem , np. do dentysty. Rozne sa sytuacje. Kazdy moze miec swoje zdanie a wszystko okaze sie w praktyce czy butelka sie przyda czy nie.
Ja dzis odpoczywam po pracy. U nas impreza zapowiada sie dopiero 18 . Mamy grilla firmowego, a od 25 bedziemy w Polsce juz nie moge sie doczekac. Kochane jeszcze tylko 5 dni do dnia zobaczenia naszego skarba ! Oby zdrowe bylo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 21:54
-
U nas pogoda dzisiaj śliczna, byliśmy na zakupach i na przejażdżce wokół Aberdeen. Chcieliśmy isc na lody ale jest za wietrznie na spacery wróciliśmy do domu i ja spałam bo jakos dziwnie się czuje. Jakbym miała byc chora czy cos ale bez specjalnych objawów. Tylko tak jakos słabo :<
Zdjecia porobie jutro nie będę miała męża w domu to się tym zajmę wtedy.
Braxtony coraz częściej mnie łapią, dzisiaj w nocy kilka razy. Dziwne uczucie brzuchol taki twardy jak głaz się robi.
W ogole to Paula wczoraj mi przyszedł ten olej kokosowy i zrobiłam maskę na włosy. Wsmarowałam go też dosłownie w całe ciało pod oczy, na usta, brzuchol, łokcie, stopy, dłonie, haha i muszę ze juz po pierwszym użyciu jestem w nim zakochana! Włosy ekstra, nawet moj mąż do mnie powiedział jakie mam mięciutkie włosy. Ja ogólnie uwielbiam kokosa i zapach jest dla mnie mega
To dziewczyny widzę ze macie ciekawe wieczory zaplanowane bawcie się dobrze!tyger lubi tę wiadomość
-
W ogole śmieszy mnie jak mój mąż 'czuwa' to jest takie słodkie. W nocy jak wstaje siku, troche mi zajmuje żeby się podnieść z łóżka, to zaraz się budzi i pyta czy wszystko ok. Jak się kręcę w łóżku bo nie moge zasnąć to tez zaraz się pyta co jest. Dzisiaj jak spałam na kanapie co chwile mnie głaskał i się pyta czy będę rodzic koleżanka która miesiąc temu urodziła 2 dni przed porodem napisała na Facebooku ze się słabo czuje i ja jej napisałam że uhuhu to pewnie juz to no i miałam racje haha. Wiec moj Daniel mnie nie spuszcza z oka i przypomniał mi żeby ten podkład położyć dzisiaj na materac. Hihi, tatuś juz siedzi jak na szpilkach
tyger lubi tę wiadomość
-
Jej to ty mialas pogode. U nas lalo i zimno wogole to siedzielismy dzis w domu bo wczoraj znajomi byli i siedzielismy prawie do 3 potem ich odwizolam. Jeńyyy jak mi sie dziwnie po takim dlugim czasie jezdzilo i z brzucholkiem juz ciezko sie operuje
A moj dzis umieral caly dzien na kaca powalczyl wczoraj z kolega hahaha, ale on jest taki slodki jak wypije
W sumie to sama go troszke namawialam bo ma holidaya... potem juz zacznie sie czuwańie wiec co tam
Ja pieklam dzis drozdzoweczki z jagodami mmm pyszka
Kurcze twoj pachnie??? Moj wcale jaki kupilas???
Hmm ja jakos mega roznice na wlosach nie zauwazylam... Moze za malo daje teraz sproboje dac wiecej i zobacze. Ale na cialo jest fajny
Vixen dobrze ze maz taki czujny nie przespi jak by sie cos dzialo moj tez pyta jak wstaje do kibelka czy tylko na siusiu :p
Zreszta on tez wstaje hahah
Fajni ci nasi faceci
Kochana u ciebie to lada dzien moze sie zaczac wiec ja tez z niecierpliwoscia czekam na wiesci
Skoro kolezance przepowiedzialas to moze u siebie tez cos podswiadomie wyczuwasztyger lubi tę wiadomość
-
Malwinko zapraszam. Tylko nie wiem czy zdazysz bo moj misiek jak sie dosiadl to przestac jesc nie może
Ojj ja to w garach mogla bym non stop stac :p
Jutro robimy pierogi z jagodami bo mi zostalo. Dzis juz nie mam sumienia meczyc T zeby ciasto mi zarobilMalwina89 lubi tę wiadomość
-
Paula twoje buleczki wygladaja niesamowicie. Poprosze o przepis
Ja mialam dzis gosci. ale bylo fajnie. Jak pojechali to padlam i spalam godzinke.
U mnie pogoda w kratke. slonce i deszczyk na zmiane.
Vixen ja tez czuje sie jakbym miala byc chora. Tylko mnie boli gardlo przy tym.
Moj tez sie co chwile pyta czy wszystko ok i w nocy jak ide siusiu to tez czy to juz czy jeszcze nie
no wlasnie Vixen, ktory coconut oil zamowilas. Podeslij link kochana -
Paula losie jak cudownie wyglądają! *__* u nas w polskim sklepie pieką świeże wiec czasami sobie kupie ale domowe to domowe. Ale bym zjadla! I pierogi z jagodami teeeez! Moi rodzice jutro wracają z wakacji to tatę zapytam czy by ze mną nie zrobił bo ja sama teraz w ogóle nie mam ochoty na gotowanie :<
No mój pachnie normalnie jak wiórki kokosowe. Cały dzień chodzę i smaruje sobie usta.
Ja kupiłam tego na pierwszy raz - http://www.ebay.co.uk/itm/Organic-Coconut-Oil-Cold-Pressed-500-ml-Pure-Extra-Virgin-Unrefined-Hair-Skin-/261268700524?pt=UK_Health_Beauty_Hair_Care_Brushes_Combs_PP&hash=item3cd4d3fd6c
Potem wyprobuje te tańsze, zobaczę czy będzie różnica w jakości
Ja na swoje włosy zrobiłam z 3 łyżek stołowych i mi jeszcze zostało a smarowalam tez ciało wiec na włosy tylko to ja będę robić z 2 łyżek. Zrobiłam tak jak w instrukcji na tej stronce - http://m.wikihow.com/Use-Coconut-Oil-on-Your-Hair-and-Skin
Nalozylam tyle ze włosy były mokrusienkie, zawinelam bandane na głowę i spać. Rano umyłam trzy razy szamponem, normalnie na to jeszcze odżywkę tez i wysuszylam. Mięciutkie i błyszczące. Tylko nie wiem ile razy w tyg to robić żeby nie przesadzić. Muszę poczytać w necie.tyger lubi tę wiadomość
-
Tyger ja juz jak najbardziej czuje ze jestem gotowa tyle ze chyba jeszcze za wcześnie ? Ale bym bardzo chciała
Przyszła dzisiaj TENS machine i wyprobowalismy na mężu, żeby wiedzieć jak nią operować mówi ze dziwne uczucie ale mu sie podobało haha.tyger lubi tę wiadomość
-
No popatrz Vixen... Niby to samo bo czysty olej kokosowy. Moj nic nie pachnie no trudno. Jakos go przeboleje bo mi szkoda a potem kupie ten co ty
No ja nie dawalam tak duzo bo sie balam ze nie domyje ale ja mam wlosy za polowe plecow wiec teraz dam wiecej...
Zobaczymy roznice
My tez kupujemy drozdzoweczki w pl sklepach ale co swoje to swoje zadnej chemii, troszke cukru
A pierozki od dawna za mna chodza. No i okazalo sie ze tych jagod jednak sporo uzbieralam bo jeszcże miska mi zostala to akurat
Kurde ciekawe czy ta tens machine faktycznie duzo daje... Opowiesz nam jak juz przetestujesz kupowalas na ebay? Duzo kosztowala???
W szpitalach chyba tego nie ma,co?
-
Ja tez sie bałam ze będę miała po tym tluste włosy ale po umyciu nic w ogóle nie zostało. Teraz tez po całym dniu nie są w ogóle przetluszczone ani nic, wiec chyba spokojnie możesz dać więcej. To na Twoje włosy pewnie z 4 łyżki
Tez muszę popatrzeć za ta owocowa farma u nas bo wiem ze jest ale jakoś sie nie zainteresowałam wcześniej, ale przez Ciebie mi sie chce zbierać owoce haha
Tens machine polega na tym ze przez te elektryczne pulse wydzielają sie endorfiny czyli nasze naturalne przeciwbólowe hormony szczęścia. Babeczka na antenatal powiedziała ze my jesteśmy w stanie wyprodukować więcej tego niż by dał zastrzyk morfiny. Tak samo relaxation/hypnobirth - o to samo w tym chodzi. I im szybciej sie to zacznie używać przy porodzie tym więcej endorfin sie naprodukuje.
Tens nie koniecznie sie kupuje bo taniej jest wynająć. Nie ma ich w szpitalach ale położne raczej wszystkim je polecają. Wiadomo nie każdemu to pomoże ale to tak samo z siedzeniem w basenie, nie każdej rodzącej sie podoba.
Można np wynająć z Boots ale ja znalazłam stronkę na której najwyższy model był o polowe taniej niż u nich wiec zamówiłam z tamtąd.
Ja mam taki - http://www.pregnancytens.co.uk/Hire-MamaTens-MyTime-7-Weeks-Hire-Built-In-Contractions-Counter-FREE-Practice-Electrodes-Free-Delivery-Free-Return_p_27.html
Wybrałam ten bo ma 3 programy - na 3 etapy porodu i zapisuje skurcze. Naciska sie boost na początku i na końcu skurczy wiec to trochę mam nadzieje mnie rozproszy bo daje jakieś zajęcie zamiast sie skupiać na bólu.
No i jak sie wynajmuje to oni przysyłają w 37tyg i po porodzie sie im odsyła. I juzWiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2014, 23:48