X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • tyger Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lece do kuchni bo moj synus sobie zazyczyl placuszki ziemniaczane. Wiec musze spelniac takie prosby poki moge i mam czas. Potem moze byc gorzej z szybka realizacja zamowien ;)

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie wrocilam zwycieczki hehe. Bylismy na jagodach :) w zyciu bym nie powiedziala ze bede kiedys w 8 mies ciazy na jagody chodzic :P ale uzbieralam tyle ze beda bulki drozdzowe :)

Vixen to faktycznie strasznie duzo wam wyszla rata!!! Nam wyszlo ok £290 za dom 3 bedroom a teraz za to councilowe placimy ponad £320 i co roku wzrasta :/ wiec nam sie to mieszkanie nie oplaca :/
    U was jest mega roznica....wiec rozumiem.
    Nie wiem nawet kiedy ten moj syn sie obrocil bo on caly czas tak mocno sie wypina, wypycha.
    Nogi mi tak mocno wciska w bok,. No oby sie obrocil bo na reczne obracanie w zyciu sie nie zgodze.

Ale fajńie ze idziesz na taka imprezke ;) przebierasz sie jakos specjalnie???

Tyger to faktycznie fajna wizyta. Mi tez zawsze mowi ze ciaza ksiazkowa bo zawsze whszystko ok i w normie :)
    Nam na sr tez mowili ze wszystko w szpitalu jest. No chyba ze ktos chce miec swoje rzeczy higieniczne to moze zabrac :)
    My jutro mamy drugie i ostatnie spotkanie.

Kurde mam nadzieje ze zadna przed terminem sie nie rozpakuje. Hehe.
    W sumie to juz dzieciaki sa bezpieczne wiec w razie W bedzie ok. Ale niech siedza jak im dobrze :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Tyger teraz tak patrze i miedzy nami jest tylko 4 dni rozńicy!!! A ty juz o porodzie mowisz..
    Aaaaa ja jestem jeszcze w dupce bo nic nie poprane, nie poprasowane a wozek w Pl haha :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger, ja tez mam cyste ale podobno podczas ciazy nic sie z nia nie da zrobic. Trzeba ja obserwowac i zobaczyc czy bedzie po porodzie, bo moze sie wchlonac lub peknac. Wiec oby nie bylo to u nas nic powaznego ....

Dzsiaj bylam u kolezanki, ktorej synek jutro skonczy 4 tygodnie. Jest wciaz taki malutki i drobniutki, ale to maly aniolek, tylko dosyc mocno a raczej glosno o sobie przypomina jak jest glodny .... :) Spal sobie u mnie na rekach chyba z pol godziny, wiec to super uczucie, ale strach mi bylo reka ruszyc, taki byl delikatny, ile ja sie musze jeszcze nauczyc.... kolezanak mowi, ze wszystko przychodzi naturalnie, ze sama sie zdziwie, wiec na to licze :)

na9fxa5.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola to prawda. Kolezanka ma racje.
    My jak bylismy w Pl w maju to szwagierka urodzila 3 tyg wczesniej... Ja zawsze balam sie obce dzieci takie malenkie brac na rece. A tego maluszka wzielam jak swojego. Instynktownie wiedzialam jak go zlapac, jak go trzymac... :) cudowne uczucie :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się wytanczylam wczoraj :D myślałam ze urodzę na parkiecie normalnie :D
    Wszyscy się dziwili że tak długo dałam radę bo dopiero o 24 zadzwoniłam po męża. Ale juz wtedy brzusio był zmęczony ;) super było. Tylko nie wiem czy moje dziecko nie dostało wstrząsu jakiegoś od tych tańców i od ciągłego śmiania :D
    Ale muszę przyznać że z takim wielkim brzuchem strasznie dziwnie się tańczy!

Teraz czas wstawać i szykować się na kolejna imprezę ;)

Tez mi się wydaje że ze swoim dzieckiem jest calkiem inaczej. Juz się nie moge doczekać żeby mieć maluszka w moich ramionach <3

tyger, Paula55 lubią tę wiadomość

• asiuchna Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger ciesze sie bardzo ze na wizycie wszystko ok, na pewno sie uspokoilas:)

Vixen mam nadzieje ze dobrze bawilas sie na imprezce, czekamy na relacje.

Paula podziwiam Twoja aktywnosc:)Tez mam nadzieje ze bede tak smigac w 8 miesicu hehe.

My wczoraj kupilismy pieluchy w tesco i znalazlam tez super promocje na butelki aventa. kupilismy zestaw startowy new born, a w nim 2 butelki antykolkowe 0+, 2 butelki antykol. 1+ (takie jakby dwa razy wieksze od tych malych), do tego smoczek i szczoteczka do mycia butelek. wszystko za 14f z 28f. Takze dziewuszki, ktore jeszcze w butelki sie nie zaopatrzyly POLECAM.

zem3anlife279ij4.png
  • asiuchna Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O super widze Vix ze zabawa udana:)Baw sie kochana i relaksuj.

zem3anlife279ij4.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wczoraj kupilam te pampersy z promocji w Tesco. z ciekawosci policzylam i w sumie mam 254 pieluszki size 1. w tym sa oczywiscie pampersy zwykle i sensitive, te z aldi zwykle i sensitive, z adsa Little Angel i z Morisona. Mysle ze to na 2 tygodnie mi wystarczy.
    Mam tez 148 sztuk size 2. Nawet nie wiem kiedy to sie nazbieralo :) Na spokojnie sobie wszystkie przetestuje.

Vixen ale zaszalalas :) Dobre jest takie wariactwo przed. Po porodzie nie bedziesz myslec o tancu przez jakis czas ;)
    Ja od wczorajszej wizyty u poloznej jestem tak pozytywnie anbuzowana ze nie moge usiedziec na tylku. Nie moge sie doczekac mojego maluszka.

Asiu fajnie ze ci sie udalo tak utrafic. Ja juz mam buteleczki na wszelki wypadek. mam nadzieje ze sie nie przydadza bo bedziemy jechac na cycu ale roznie to moze byc.

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, to mnie pocieszylyscie, ze w 8 miesiacu mozna i na jagody aktywnie chodzic i tancowac jakby nigdy nic :) ja juz teraz czasami na krzeslo siadam tak jakbym byla w 9-tym.

Vixen, super ze imprezka sie udala.
    Ja wybieram sie w piatek z moimi kumpelami z Glasgow na imprezke, to takie dziewczyny z poza pracy i jeszcze nie wiedza o ciazy, to pewnie bedzie moje ostatnie wyjscie z nimi bo zazwyczaj balowalysmy do nocy ....

Odnosnie pieluch, koleznaka ktora odwiedzilam wczoraj mowi, ze juz teraz zaklada malemu pieluchy 2 na noc, bo so luzniejsze, a jedynki juz obcieraja moj troche nozki...

na9fxa5.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen super ze sie tak wybawilas :) to juz pewnie ostatnie imprezki bez syneczka hehe :)
    To baw sie dobrze i dzis :)

Asia dzieki za info o butelkach :) ja poki co mam nubby (okazalo sie ze kolezanka tu zamawiala bo jest bardzo fajna) a ja ja dostalam w Pl na targach dla mam :)
    Mialam kupic jeszcze dwupak z dr Browns ale ostatnio stwierdzilam ze jedna wystarczy bo tez chcemy tylko cyca dawac a jak braknie to w asda czy tesco sa dostepne od reki :)

Tyger my tez mamy duzo pieluch :) nawet nie wiem ile ale mamy 1 4 paczki i 2 cztery paczki plus te co z aldika dostalismy. Z tego co mi szwagierka mowila to im na poczatku szly jak woda i nie nadazali z kuonem :P wiec mysle ze nic sie nie ma szansy zmarnowac :)

Carola to udanej imprezki. Kurde wszyscy imprezuja haha :)

A my po ostatniej lekcji sr :( szkoda ze juz sie skonczylo bo bardzo mi sie spodobalo :)
    Dzis bylo o komolikacjach, zlym ulozeńiu dziecka, uzyciu proznociagu, klaszczy, o cesarce.
    Polozna po kolei opowiadala etapy porodu i co na kazdym etapie sie dzieje i z jakich dostepnych znieczulen mozemy kozystac. Pokazywala nawet na jednym tatusiu jak sie podaje ZOP :)
    Ogladalismy tez oddzial porodowy dla tych co rodza bez komplikacji :) pokoj do porodow w wodzie mega!!! Ogromny, przytulny z wielka lazienka z pryszńicem, kibelkiem, bidetem....
    Pokoje zwykle tez jednorodzinne, ogromne, z wielka lazienka, w kazdym mega wanna, kibelek, bidet, wieza co by sobie swoja muzyke wlaczyc, szafki jak w hotelu. Wogole pokoje jak w dobrych hotelach :)
    Jestem zachwycona. Nic tylko rodzic.
    Teraz pertkaktuje z synem zeby sie szybko obracal bo dostaniemy taki wypasiony pokoj :)
    Ma czas do 37 tyg tak mi dzis pilozna powiedziala.

tyger lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• asiuchna Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez na cycku chce jechac, ale chce malemu podawac wode do picia. U mnie wszystkie dzieci w rodzinie pily od malego, wiec moj tez bedzie:)Takze flaszki na pewno sie nie zmarnuja. A skoro za 2szt mialam zaplacic 10f to wolalam dolozyc 4 i kupic w komplecie.

Paula ciesze sie ze u Was w szpitalu takie super warunki. Zreszta widze ze fajne te spotkania w szkole rodzenia. Ja nie zdecydowalam sie na sr. Nie wiem czy nie bede zalowac, ale na ostatnim spotkaniu polozna powiedziala, ze jak chce to musze jej powiedziec teraz no i ja odmowilam. W sumie to jedynie zalezaloby mi na zwiedzeniu oddzialu, a reszta to mysle ze w praniu wyjdzie. Kazdy porod inny, a ja mniej wiecej wiem czego moge sie spodziewac.
    Apel do Tiaga - obroc sie maluszku!!!

tyger lubi tę wiadomość

zem3anlife279ij4.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ci powiem ze na poczatku nie chcialam isc na sr ale jak polozna zapytala to powiedzialam że spoko. Zobaczyc mozna a jak mi sie nie spodoba to na nast nie pojde. Ale teraz zaluje ze nie dalo sie isc na wszystkie 4 spotkania :/
    Jestem mega zadowolna ze bylam choc na 2. Niby duzo czlowiek wie ale zawsze cos nowego wpadnie. No i slownictwo czlowiek zalapie, oswoi sie z poloznymi, szpitalem. A noz ktoras bedzie moj porod odbierac to fajnie znac ta twarz :)

Szla bym jeszcże raz haha :)

Ja mysle ze rodzac we wrzesniu nie bede musiala malemu juz wody podawac. Wogole nam mowili zeby przynajmniej przez pierwsze tyg nie podawac butli jak nie trzeba bo zaburza odruch ssania i potem dziecko ńie chce piersi.
    Zreszta pisze wszedzie ze pierwsze mleczko ktore leci to taka woda wiec zaspakajapragnienie a dopiero po kilkunastu min aktywnego ssania leci bardziej tresciwy pokarm :)
    Ale jedna flacha jest w pogotowiu :)

tyger lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja po baby shower :) było super, prezenty potem pokaże ;)
    Pogoda dzisiaj okropna u nad wiec siedzę zmulona z książką i próbuje znalezc jakaś pozycje żeby mnie nie bolały te cholerne zebra :/ uhh...

Ja nie kupuje żadnych butelek. Nie bedzie żadnej wody ani herbatek bonie uważam żeby to było potrzebne, a jak karmienie piersią nie wyjdzie to wtedy dopiero kupie. Boje się ze jeśli będę miała je w domu to mogłabym się łatwiej poddać jakby były problemy ;) gdyby nie wiem co się miało wydarzyć ze będę potrzebowała butelki nagle to się kupi, nawet w nocy bo niedaleko jest Asda 24h.
    Potem jak będziemy gotowi żeby ktos inny karmił to kupie pompkę itd.

Nam na szkole rodzenia jak się zapytałam babeczka powiedziała ze przez pierwsze 6 tyg nie powinno się dawać ani smoczka ani butelki bo to moze przeszkodzić w karmieniu piersią.

tyger lubi tę wiadomość

• Vixen Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bardzo się cieszę ze poszłam na antenatal classes. Nie żeby się nauczyć czegoś ale żeby się upewnić ze moja wiedza zgadza się z tym co mówią położne ;)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen po raz kolejny zgadzamy sie w 100% ;)
    I co do butli i do ac ;)
    Nam mowili dokladnie to samo i ja zamierzam sie do tego stosowac :)
    Poza tym dziecku picku nie jest potrzebne jak jest na cycu ;)

Jejj az siek nie moge doczekac tw zdjec- ZNOWU ;) super ze wszystko sie udalo.
    Ja tez odpoczywam bo maly okropnie mnie okopuje... Mam nadzieje ze probuje sie obrocic...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• asiuchna Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie z Wami laseczki nie spieram. Kazda bedzie robic jak uwaza. Co do karmienia tez jestem za cycem i to w 200%.

Vix super ze kolejne party udane. ciekawa jestem foteczek

zem3anlife279ij4.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez pogoda barowa. Wole jak jest cieplo to lepiej sie czuje i fizycznie i psychicznie. A dzis kosc ogonowa mnie boli. Ciekawe co bedzie jutro.
    Jade kolo polnocy na lotnisko po kuzynke a jutro rano przyjedzie po nia jej brat z dziewczyna z Aberdeen. uwielbiam jak przyjezdzaja. Mamy zawsze duzo smiechu. Posprzatalam w domku, przygotowalam jej lozeczko a teraz pieke babeczki :)

Tez sie zgadzam z Vixen i Paula. Mleczko z cyca to najpierw napoj a potem wyrzerka ;) Tez nie zamierzam podawac butli ani smoczka tak dlugo ile sie bedzie dalo. Ale na wszelki wypadek mam zakupione bo byly w promocji i poza tym przydadza sie pozniej. wymienie tylko smoczki na te z wieksza dziurka :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 20:59

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen koniecznie sie pochwal prezentami w wolnej chwili.

Paula ale dlaczego Tiagio ma sie pospieszyc. Czy potem te pojedyncze pokoje nie beda dostepne?

Ja pytalam poloznej o te zajecia i podala mi nr tel zeby sie wpisac na breastfeeding classes. niestety nie ma juz u nas relaxation. Podobno kiedys byly i ona to uwielbiala. Sa oczywiscie prywatne ale kosztuja kupe kasy :/

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger mam tak damo w taka pogode :/ tylko bym spala i nic mi sie nie chce :( a w Pl dzis 35 stopni bylo!!! Aaaa :(

My tez czekamy na znajomych bo maja wpasc kolo 21 :) dawno ich nie widzialam wiec sie ciesze :)
    Tyger ty dzis babeczki a ja jutro bulki drozdzowe z jagodkami ;) ale z nas kuchareczki :)

Tyger chodzilo mi o to zeby sie szybko przekrecal bo chce rodzic sn!!! Nie chce cesarki a na reczne obracanie sie w zyciu nie zgodze...
    I smieje sie ze jak sie nie obroci to dostaniemy "gorszy" pokoj haha :)

Ojj super. Jak masz okazje to kochana kozystaj. Ja zaluje ze zajec juz nie mam :P

Asiu no jasne ze kazdy ma swoja opinie a my sie tu nia tylko dzielimy ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ