X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sobotę mam baby shower to zrobie zdjecia wszystkiego ;) nie wiem tylko gdzie to wszystko poukładam :D zaczyna brakować miejsca normalnie.

Ja bym chętnie pojechała na wakacje teraz. Chociaż na tydzien do jakiejs Dominikany czy cos. Wyleżeć się na plaży, mnmm. Ale niestety nie mozna się ruszać juz nigdzie. W przyszłym roku sobie pojedziemy.

Tak w ogole to mały mógłby się urodzić juz w przyszłym tygodniu bo ciaza donoszona oO jeszcze to do mnie nie dociera...:D

Tyger będę się widzieć z polozna we wtorek i się koniecznie zapytam czy mały jest engaged i stad te bóle.

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh no tak. Pisalas ;) ojj to tym bardziej nie moge sie doczekac hehe :)

No my na przyszly rok tez nie pojedziemy na wakacje bo mamy slub i nasze wesele w tym czasie kiedy moj Misiek ma urlop :P
    Ale to bedzie najpiekniejszy urlop w naszym zyciu wiec wyjazd sobie odbijemy jeszcze :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• asiuchna Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie dziewuszki:)

Tyger pieknie wygladasz:) Ten Twoj brzusio taki zgrabniutki:) Super, az milo na Ciebie sie patrzy.

Vixen widze ze dzien pelen wrazen mialas. Milo ze tak Cie wszyscy pieknie pozegnali i ze czujesz sie doceniona to mega satysfakcja:) Pochwal sie w wolnej chwili prezentami...

Paula widze ze wycieczkujecie sie na calego. Super:)Korzystajcie ze wspolnych chwil. Szkoda ze nie mieliscie odzewu w sprawie domu, no ale coz moze dzisiaj dostaniecie jakies ekstra wiesci. Trzymam kciuki.

My bylismy ogladac to mieszkanie ale odmowilismy. Mieszkanie mega wysokie...nie wiem czemu kiedys tak dziwnie budowali...Na plus bylo to ze wszedzie nowe, podwojne okna i nowa instalacja gazowa i duze grzejniki, no ale poza tym to wszystko trzeba robic...podlogi, sciany, sufity, drzwi powymieniac i to w calym mieszkaniu. jednym slowem za duzo do roboty i za duzo do wydania. Wiem od znajomych ze mozna duzo lepiej trafic wiec czekamy teraz na kolejna oferte a babka gadala ze przez ciaze jestesmy wysoko na liscie oczekujacych. Mam nadzieje ze w niedlugim czasie trafi sie cos fajnego;)

zem3anlife279ij4.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde szkoda Asiu... Ale kamienice maja to do siebie że sa okropnie wysokie :P
    Ehh nasze mieszkanko ktore mamy z councilu bylo w tragicznym stanie i bylo tak jak mowisz wszystko do zrobienia,..
    Jestem do tej pory w szoku jak Tomus to pieknie wszystko sam praktycznie zrobil. Nie moglam uwierzyc jak mi wysylal fotki (ja bylam w pl) jak to wygladalo a jak teraz wyglada :)

Ale skoro macie szanse na cos lepszego to pewnie zewarto czekac :) w sumie do porodu macie sporo czasu wiec oby sie cos trafilo kochana :) nic na sile :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak my byliśmy w Polsce dwa tygodnie w zeszłym roku na wesele to było super :D jeszcze mielismy gości z Glasgow których obwieźlismy po Polsce. Fajowe wakacje :) wy tez napewno będziecie się swietnie bawić. Nam szczególnie się podobał tydzien przed weselem, przygotowania całe dnie, a wieczorem siedzieliśmy przy grillu z cała rodzinka i przyjaciółmi. Było cudownie :D

Przyszły rok mamy juz zaplanowany bo ci znajomi z Galsgow biorą ślub w lipcu na Jamajce i to beda nasze wakacje :)
    A teraz tylko Polska na święta na trzy tygodnie.

Kurcze niech się wam te mieszkaniowe problemy rozwiążą żebyście mogły pokoiki robic dzieciaczką :D

Ja leżę sobie brzuchem do gory, mmmm, słodkie lenistwo :D

• Vixen Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez mamy councilowe mieszkanie i płacimy za nie polowe mniej niż jakbyśmy mieli normalnie wynajmować to wtedy mozna remontować.
    Nam został jeszcze salon który chcemy zrobic teraz i bedzie spokoj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 14:43

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj ja sie doczekac nie moge przyszlych wakacji :) wiem ze bedzie super :) i bedziem w Pl 3 tyg!!
    A na swieta tez na 3 tyg jedziemy tak jak wy :)

A ile macie kochana sypialni??? My mamy z councilu i co smiejszniejsze rata kredytu za wlasny dom ma byc mniejsza niz za to pieprzone mieszkanie :/

A u nas od rana gonitwa. Najpierw bylismy po pampersy na promce (kupa kasy zaoszczedzona), potem bylam u fryzjera. Powrot do kochanego czekoladowego kolorku :)
    Ale byly jajca... Siedze juz z farba na glowie i w momencie czuje jak mi niedobrze.. Ale mysle luzz zaraz przejdzie. A tu ża chwile jak mnie poty oblaly to doslownie ze mnie kapalo, nie moglam oddychac, ciemno przed oczami i tylo czuje ze nie moge sie ruszyc i nic powiedziec...
    Za chwile odzyskalam swiadomosc i uspakajam pzerazona fryzjerke... Ta mi mowi ze tylko poczula jak mi glowa leci i zlapala. Mowi ze zero kontaktu bylam :/

Potem wizyta u poloznej. Oczywisxie powiedzialam jej o tym. Podobno maly musial zyle ucisnac i krew mi nie doplywala... Mam bardzo uwazac żeby nie zaslabnac bo moge sobie krzywde zrobic. Tylko jak?? Moze ublagam to moje dziecko zeby sie nie wiercilo :P
    Wogole to sie dran maly przekrecil glowa do gory :( niby jest szansa ze sie odwroci ale im pozniej tym gorzej.
    Zobaczymy za 2 tyg na wizycie.

Bylismy domek tez obejrzec i nawet nawet :) ogolnie bardzo fajny tylko tam mieszkala babinka i to wszystko takie babciowe hehe. Ale jak by odswiezyc, zmienic meble to bylo by fajnie.. No kwestja do przemyslenia :)

Teraz znow leze bo znowu mi slabo bylo :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen ale mialas sliczne pozegnanie. Ale teraz juz nie becz/ Poczekaj az zobaczysz Karolka :)

Paula relaksacja widze pelna para.

A tak wogole to wam sie obu super wakacje szykuja. Ja jeszcze nie wiem kiedy sie wybierzemy na zagraniczne egzotyczne wakacje. Najpierw pl z nowym czlonkiem rodziny :)

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj wieczorem az sie poplakalam z bolu. Powaznie sie zastanawialam czy nie zaczelam rodzic. Po 2 godzinach przeszlo. Noc taka na czuwaniu ze strachu. Dzis kolo poludnia to samo. Mega bol krzyzowy i w miednicy. Jutro wizyta u poloznej wiec z nia pogadam. Niewykluczone ze jak znow sie tak poczuje dzis lub jutro rano to pojade do szpitala. Z malym wszystko dobrze, bo kopie i nic sie nie zmienilo wiec nie panikuje-jeszcze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 19:21

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nie wszystko jest zle :) Dzis moj ukochany obudzil mnie sniadaniem do lozka :D POtem fryzje- zadnych rewelacji tylko podciecie i dalej zapuszczam. Troche wygladam jak paz krolowej ale to tylko faza przejsciowa.
    No i mialam dzis ta sesje zdjeciowa. moje pierwsze doswiadczenie jako modelka. Haha1 Mielismy kupe smiechu zwlaszcza jak sie z podlogi nie moglam podniesc :P Zdjecia bede miala za tydzien.
    Zmykam teraz z chlopakami na basen. Musze sie teraz zrelaksowac.

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie wiem kiedy pojade teraz na wakacje, pewnie juz z dzeciatkiem w przyszlym roku, i to do Polski, pochwalic sie rodzince.

Vixen, fajnie ze takie pozegnanie ci w pracy przygotowali. U mnie tez jedna laska w pracy wlasnie odeszla na macierzynskie.
    Szok jak ten czas leci, ciekawe jak to jest kiedy wiesz ze porod juz prawie tuz tuz, i mozna praktycznie dni odliczac, to musi byc super uczucie.

na9fxa5.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola zaraz ty bedziesz liczyc dni :) Mi zostalo 37 !
    Ekscytacja i podniecenie miesza sie ze strachem. W moim przypadku zaczyna mi sie przypominac ten bol, ktorego doswiadczylam przy poprzednim porodzie.
    A tak swoja droga to niesamowite ze wiem jak to cholernie boli i mimo to zdecydowalam sie na kolejne dzieciatko a teraz pomimo tego ze coraz blizej do D-day to nie panikuje tylko czekam z pokara.

Carola55 lubi tę wiadomość

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj staram sie relaksowac ;) jutro o ile tylko padac nie bedzie chce jechac na jagody!!!
    Musze sieposchylac to moze laskawie moj syn sie obroci tak jak powinien byc po Bozemu :P

Kurde Tyger wspolczuje tego bolu :( mnie w nocy dzis jeden skurcz mega mocny obudzil ale zaraz przeszlo :)
    W sumie to juz czuje sie ok po tym omdleniu ale sie boje troche bo maly naciska mi mocno glowa pod klatka piersiowa i czesto mi brakuje oddechu...

Ale mialas mila pobudke z tym sniadankiem ;) super.
    Ja dzis tylko kolor robilam bo fryzjerka na serio sie wystraszyla i nie chcialam jej juz obcinaniem meczyc. A zastanawialam sie nad delikatna zmiana... Ale to innym razem. Tak sie bala ze mnie do auta potem odprowadzala biedna :P
    No i czekam Kochana na relacje z sesji!!!

Jejuu 37 dni!!! To tak niewiele :) spakowana juz??

Ja wlasnie wyjelam z piekarnika ciacho :) ale pachnie!!!

Btw..w tesco jest promocja na pampery jak by ktoras byla zainteresowana ;) buy one get one free ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula nie ma zartow. Uwazaj na siebie kochana. jak tylko poczujesz sie slabo to siadaj gdzie popadnie zeby nie upasc.
    Dzieki za cynka o promocji. Jutro pojade bo dzis zywcem nie mialam kiedy.

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko najlepsze jest to ze zaslablam wlasnie na siedzaco :P
    A fryzjerka mi dala na poczatku nawet pufe pod nogi :)
    Ale staram sie uwazac :) dziekuje :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, uwazajcie na siebie, juz naprawde tak niewiele wam zostalo.

Paula, podziwiam cie, ze na jagody sie jeszcze wybierasz, no trzeba sie przy tym naschylac. Mojego A mama w Pl teraz czesto chodzi na jagody bo jest ich duzo, ciekawe jak w tutejszych lasach.

Ja mialam wczoraj pierwsze dluzsze spotkanie z polozna takie z pobraniem krwi itd, dostalam tez ksiazke/dziennik ciazy. Teraz musze czekac na wyniki.
    A jutro jade zobaczyc kolezanke, ktore ok 2 tyg temu urodzila chlopca, ciesze sie ze bede mogla zobaczyc takie malenstwo i potrzymac go troszke :)

tyger lubi tę wiadomość

na9fxa5.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam sie czy juz nie zaczac zbierac papmpersow...

Tyger, ile twoj synek potrafil ich zuzyc dziennie? Ja w ogole nie mam w tym doswiadczenia.

na9fxa5.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem ci ze ta fryzjerka co dzis u niej bylam ostatnio byla na jagodach i polecila mi fajne miejsce nie w lesie.
    Do lasu bym nie szla bo boje sie kleszczy a co za tym idzie boleriozy...
    Jak bedzie pogoda to pojedziemy obczaic to miejsce :)

To milego dnia jutro z kolezanka i maluszkiem :)

Yyy synek Tyger z tego co kojarze juz nie uzywa pieluch bo ma chyba 7 lat :P

Ale z tego co mi znajomi i w rodzinie mowili to dziennie na poczatku ok 12-15 szt idzie. Plus noc ale wtedy mniej.
    Wiec ida jak woda...
    Moze warto polowac na promocje i kupic polowe taniej tak jak ja dzis :) temu sie jesc ńie daje i sie nie przeterminuje a my dzis conajmniej £30 jestesmy do przodu na samych pieluchach :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• asiuchna Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Paula ale mialas przeboje:( Uwazaj na siebie Kochana. Dobrze ze Twoj Tomek ma teraz urlop, bedzie mial Cie na oku:) takie omdlenia moga byc na prawde niebezpieczne.

Tez widzialam ta promocje w tesco, ale moj maz stwierdzil ze takie promocje to co chwile robia, wiec bez sensu teraz kupowac. (Ciekawe skad on taki obcykany w tym temacie skoro nigdy za pieluchami po tesco ani zadnym innym sklepie nie biegalismy) Fachowiec sie znalazl hehe.

Tyger Ty tez uwazaj na siebie Kochana i daj znac co polozna na to. W sumie Ty, Paula i Vixen juz w takiej zaawansowanej ciazy, ze w kazdej chwili moze sie zaczac. Ja i tak zycze Wam zeby Wasze chlopaki poczekaly jeszcze troszke z przyjsciem na swiat. Mam rowniez nadzieje ze pochwalisz sie sesja, jak zdjatka dostaniesz:)

tyger lubi tę wiadomość

zem3anlife279ij4.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko. Juz mam nadzieje ok :) ale staram sie uwazac :)

No my kupilismy te pampery bo ja sie juz dosc dlgo interesuje i nie widzialam tej promki. A co mi zalezy zeby kupic i lezalo :)
    Nawet moj T przeliczyl ćene za pieluszke i chcial jeszcze wiecej kupic ale troszke go opanowalam :)
    Moze jeszcze w tym czasie trafi sie taka promocja ale napewno nie szybko :)

Milego dnia :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ