X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nakozylam dzis duuuzo tego oleju na wlosy :P jutro zobacze efekty :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski, nie nadazam juz z czytaniem waszych postow :) fajnie macie, ze juz macie dla siebie tyle czasu w domku :)

Vixen, moj A ok, i szybko jednak oswoil sie z mysla o ciazy. Jak ja powiedzialam mamie jeszcze przed wyjazdem do Pl, to on zaczal obdzwaniac swoja rodzine i tez wszystkim mowic, nawet wiecej niz ja. A w Pl to juz normalnie o tym mowil jak wszyscy pytali. Teraz juz bardzo mnie oszczedza nawet jak ja cos chce robic to mnie wyrecza, wiec nie moge narzekac. Czesem tez pyta, nie jak sie czuje ale jak sie czujemy ... Poza tym ostatnio sam wozki ogladl, wiec chyba sie oswaja z mysla ...:)

Vixen, Paula - no szkoda ze dzieciaczki nie chca sie odwrocic, moze jeszcze sie wszystko zmieni. Czy to przesadza o porodzie, ze np ma byc cesarka? Pytam tak z ciekawosci i naprawde trzymam kciuki, aby porody wam sie udaly tak jak chcecie.

na9fxa5.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam w zeszlym tygodniu pobierana krew a jutro kaza mi isc znowu, bo twierdza, ze za malo pobrali ... a w piatek mam pierwszy oficjalny scan w szpitalu, wiec sie nie moge doczekac ...

na9fxa5.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola jeśli dziecko jest ustawione dupką i się nie obróci to cesarka :(

To fajowo że masz wsparcie ;) tak powinno byc ;)

Carola55 lubi tę wiadomość

• Vixen Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja weszłam dzisiaj do Holland&barrett i tam kupiłam tą herbatke. Tam tez częściej kupiłam olejek z migdałów. Dużo maja takich naturalnych rzeczy.

Paula55, tyger lubią tę wiadomość

• Malwina89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apel do Karolka i Tiagusia obracajcie sie szubciutko :), grzecznie wyjsc na zewnątrz i słuchać mumusi! :)

To dopiero was chlopcy nie pokoja :/. Wyluzujcie sie bedzie ok. Mojej kolezance synus byl juz ladnie ułożony jak powinien, a podczas porodu jakos sie jej obrócił pupcią właśnie obracali go jej i obrócili ale ona na koncu juz nie miala sily przeć wiec zrobili jej cc. Wiec skoro tak późno sie obrócił to moze jeszcze i wasze chlopaki sie ladnie ułożą. Trzymam mocno kciuki kochane aby udalo sie wam rodzic tak jak marzycie i zeby chlopcy grzeczni byli. :)

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • Malwina89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A słyszałyście o olejku z wiesiolka tym do lykania? Podobno ma dzialanie jak właśnie herbatka z lisci maliny. Rozmiekcza i otwiera szyjke. Ja go bralam 2 miesiace przed zajściem w ciążę. Bo dziala tez na poprawe śluzu płodnego. Nie wiem ale moze dzieki niemu udalo sie nam. Zastanawiam sie czy nie łykać go 2-3 tyg przed terminem porodu. Słyszałyście o nim?

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko tą herbatke będę pic bo moja polozna pozwoliła. To jest pierwszy lepszy link z internetu który znalazłam na temat olejku z wiesiolka i pisze ze lepiej w ciazy go nie używać - http://www.babycentre.co.uk/x557909/is-it-safe-to-take-evening-primrose-oil-in-pregnancy
    Wiec ja napewno nie będę ;)

A slyszalyscie o teorii ze świeży ananas jest dobry na wywołanie porodu? ;D hihi ostatnio się dowiedziałam ale nie wiem jak to ma działać :D

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Vixen :) jak sie okaze ze maly sie obrocil to bede pic bo pomaga przy porodzie podobno. Tak jak sexik ktory dziala jak masaz szyjki ;)
    O wiesiolku tez slyszalam :) i tez bralam przy staraniach :)

No oby nas nasi chlopcy ladnie posluchali bo jak nie to nas pokroja :( buuu.
    Ja caly czas mimo wszystko jestem nastawiona ze bedzie ok :) nie ma opcji :)

Carola super ze tw mezczyzna sie tak wciagnal :) nie ma nic wspanialszego niz wsparcie w partnerze :)
    Moj ostatnio takie rozmowy z synem prowadzi ze ja wymiekam haha. Dzis no mu mowil ze pokaze mu jak sie laski podrywa, ze beda chodzic na bilard razem, ze beda z wujkiem ( bratem t) i kuzynem ( Kacperek ma 3,5 mies) grac w pile itp :)

Carola oczywiscie daj znac jak po scanie!!!

tyger, Carola55 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen wrote:
    Ja tylko tą herbatke będę pic bo moja polozna pozwoliła. To jest pierwszy lepszy link z internetu który znalazłam na temat olejku z wiesiolka i pisze ze lepiej w ciazy go nie używać - http://www.babycentre.co.uk/x557909/is-it-safe-to-take-evening-primrose-oil-in-pregnancy
    Wiec ja napewno nie będę ;)

A slyszalyscie o teorii ze świeży ananas jest dobry na wywołanie porodu? ;D hihi ostatnio się dowiedziałam ale nie wiem jak to ma działać :D

Slyszalam o ananasie. A w Pl lekarze mowia ze wiesiolka mozna! Hmm
    Tak sano jak olej rycynowy. Wlasnie kolezanka jest w szpitalu i czeka na akcje i polozna jej ten olej do picia zrobila :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Malwina89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze warto poczytac roznych opinii :).

Zapytam co sądzi moja położna o wiesiołku i gina w pl tez zapytam.

Carola czekamy na fotki i relacje ze scanu. My mamy juz w czwartek polowkowe :) jak ten czas zapiernicza... szok!

tyger, Carola55 lubią tę wiadomość

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadałam z lekarka u mnie w pracy o olejku rycynowym i ona powiedziała że to 'old wife's tale' bo on poprostu powoduje rozwolnienie i tak nie powinno się zaczynać porodu :D

Wszędzie co innego gadają ale ja jak widzę jakikolwiek powód przeciw to bym nie ryzykowała ;)

Ide do wanny polezec i się troche zrelaksować bo się martwię jutrem... Jestem na 100% pewna ze mały jest głowa do gory bo właśnie ma czkawkę i czuje ją na gorze brzucha :( wiec cos czuje że jutro wrócę do was z datą cesarki ;)

• tyger Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze ze mialyscie udany dzien mimo wszystko. Jeszcze nie wszystko przesadzone wiec nie panikujmy.
    Carola ciesze sie ze wszystko u ciebie dobrze :)
    Malwinko o wiesiolku nie slyszalam.
    O olejku rycynowym szlyszalma ze trzeba byc bardzo ostroznym.
    Czytalam na ktoryms forum o tej herbatce z lisci malin. Generalnie ma podobno wlasciwosci poronne i mozna ja zaczac pic tylko po 37 tygodinu. Ananas podobno tez dziala ale tylko swiezy a nie z puszki :) Dziewczyny pily swiezy sok z ananasa z Tesco. Zadzialalo po 2 dniach :)

Carola55 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis bylam na basenie z moimi chlopakami i tak sobie pomyslalam ze to moze byc pomysla dla was. Generalnie pozycja do przodu lub pochylona pomaga dziecku sie odwrocic, czyli np ta w ktorej sie plywa. A do tego dochodzi woda w ktorej grawitacja nie przeszkadza. Ja czesto jestem na basenie i moze to pomoglo Stanley'owi.

Moj starszy synus dal mi dzis w kosc. Przegial na calej linii az musialam go ukarac. Zrobil sie bardzo niegrzeczny. Az mnie to wykonczylo psychicznie dzisiaj.

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie sobie przypomnialam, ze jak mi wody odeszly to za chwile mialambiegunke bo moj organizm sie oczyszczal. Dlatego nie robia tutaj lewatywy. Wszystko w rekach natury. U mnie zadzialala perfekcyjnie. Niektore kobiety tez wymiotuja. Nie wiem czy o tym wiedzialyscie.

3jvzj44jkepasfzk.png
  • asiuchna Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Kurde ale sie dzieje. Vixen trzymam kciuki za malego zeby zmienil polozenie, normalnie w szoku jestem. Mi ginekolog w Polsce w czasie usg 3d powiedzial ze moj synek ulozony jest glowkowo w 21tc i ze tak juz powinno zostac, a tu widze ze wcale takiej pewnosci nie ma...
    Daj znac koniecznie Vixen po jutrzejszym usg.

Paula widze konczycie wyprawke, materac przyszedl, paczki z Polski w drodze - super. Mam nadzieje ze Twoj Tiago zdazy sie jeszce obrocic.

Carola czekamy na wrazenia z pierwszego usg:)

Malwinka i na Twoje relacje rowniez. Ciekawa jestem kto tam u Ciebie w brzuniu mieszka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 23:29

zem3anlife279ij4.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwina, ty tez daj znac jak bedziesz po skanie. Czy chcesz sie pytac o plec dziecka? Ale jestem ciekawa :)

Dzieki za rade o olejku, ja to sobie powinnam wszystko pospisywac ...
    Slyszalam, ze przed porodem dobrze tez jest troche sie poruszac i podnosic rece do gory jakby sie wieszalo firany, to moze pomoc w obroceniu dziecka, ale lepiej jeszcze sprawdzic to z polozna.
    Odnosnie ananasa to jak bylam teraz w Pl to kuzynka - maniaczka zdrowego odzywiania, zrobila mi sok ze swizego ananasa razem z kiwi z sokowirowki - pychotka, az sie zastanawiam czy sobie sokowirowki nie kupie. Wiec jezeli bedzeicie rozwazaly ananaska przed porodem to taki sok to pyszna opcja ...

na9fxa5.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger, dobrze ze mowisz o tym oczyszczaniu organizmu ....
    Mnie troche przestraszyla moja kumpela, ktora kiedys wspominala, ze jak sie rodzi to z wszystkich innych 'dziur' tez moze leciec. Oczywiscie mam w planie sie zalatwic przed porodem .... ale jak mnie na jakies oczyszczanie weznmie zaraz po nim .... mam nadzieje, ze to wszystko jest normalne i w szpitalu sie z tym licza ...... ta kumpela z tego wlasnie powodu nie chciala miec meza przy porodzie, bo jak mowila 'robila pod siebie' .. . sorki ze o tym pisze, ale jakos sie jeszcze nie natknelam na ten temat. Ja wierze, ze 'wszystko co ludzkie nie jest nam obce' ...

na9fxa5.png
  • Malwina89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiscie ze chcemy znac plec :). Mam nadzieje ze dzidzius bedzie grzeczny i pokaze co tam ma miedzy nóżkami ;). O ananasie nie slyszalam ale napewno spróbuję :) i herbatke z lisci maliny tez bede musiala kupic. Hibiskus tez podobno dziala jak herbatka z liści maliny :) akurat mam w domu. Ale nie pije bo moze miec dzialanie poronne.

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • Malwina89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O biegunce przed porodem tez slyszalam. Organizm sam sie oczyszcza. Przygotowuje sie do porodu. Ale co kobieta moze miec inaczej. Podobno biegunka moze byc pierwszym takim objawem zblizajacego sie porodu :)

3jvzj44jyq9rqa58.png
‹‹ 53 54 55 56 57 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ