Ciaza w Szkocji
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja miałam się wybrac do miasta ale pada deszcz i mi się odechcialo fajnie tak moc nie wychodzić z domu jak się nie chce, hihi.
Skończył się moj tydzien lenistwa i wczoraj poogarnialam cos w domku, zrobiłam obiad i truskawkowy cheesecake. Mąż jaki zadowolony ze jak wrócił z pracy wszystko czekało na stole bo jak pracowałam to konczylismy prace o tej samej godzinie wiec dopiero po powrocie gotowanie czy sprzątanie a teraz ja moge wszystko porobić. Lubie być kurą domową
Zaczęłam prac nasze rzeczy w płynie dla dzieciaczków. Dzisiaj wsadze pierwsze pranie synka, uhuhu
W ogole mały tak mi naciska na jakiś nerw ze łapią mnie skurcze na górze ud. Jejku to juz tak blisko do TEGO dniatyger, Carola55 lubią tę wiadomość
-
A u nas sloneczko i o 12 wyjezdzamy nad jeziorko bo znow robimy grilla na obiad
My tez jak konczylismy o tej samej porze to dopiero razem robilismy obiadek. A jak mielismy na rozne zmany to raz ja a raz misiek
A teraz siedze w domku to ja sie zajmuje gotowaniem i sprzataniem choc T bardzo chce pomagac. Ja to poprostu lubie i mogla bym siedziec w domku i wychowywac dzieci
U mnie rodzice pracowali nie raz na 2 etaty wiec wiem co znaczy nie miec cieplego obiadu dzien w dzien choc bardzo sie staral zeby jednak byl czasem trzeba bylo sobie samemu zrobic, czasem tylko przygrzac a czasem bieglo sie do babci
Chciala bym mojemu dziecku dac prawdziwy, cieply dom i poswiecic max czasu zobaczymy jak to bedze
Ty juz kochana zaczelas pranko a ja czekam do pon misiek ma back shift to akurat zaczne. W miedzy czasie przyjdzie paka z pl to spakuje torbe
Jutro znow jedziemy ogladac domek!!! Jupii uwielbiam to
Vixen ty juz serio jestes jedna noga w porodzie ale emocje!!!tyger lubi tę wiadomość
-
Aaa wogole to kupilsmy wczoraj tesciom bilety do nas na marzec otworzyli w glasgow aiport nowe poloczenia i sa tanie jak barszcz
Przylatuja na tydz a potem wszyscy w 5 lecimy do pl tylko powrotnych wlasnie nie kuoilismy bo trzeba podac date ur malego. Wiec czekamy do wrzesnia.
Wogole wczoraj bylam w szoku bo moja babcia tez chce do nas przyleciec podobno powiedziala mamie ze musi nas dwiedzic alez sie ciesze uwielbiam moja rodzinke i uwielbiam miec goscityger lubi tę wiadomość
-
Vixen dla ciebie to juz ostatni dzwonek na pranie ubranek. Zaczelam sie juz bardzo ekscytowac twoim porodem
Paula ale ci fajnie. Ja bym bardzo chciala zeby moja rodzinka przyleciala ale u mnie to skomplikowana sprawa. Tata w Niemczech do konca pazdziernika. Siostry pracuja i z urlopem nie jest tak prosto. Moja najstarsza siostra ma miec operacje na reke bo jej nerwy uciskaja w nadgarstku. A moja mama opiekuje sie moja niepelnosprawna siostra, ktora w obecnej sytuacji nie moze zostawic z siostra po operacji. Tak wiec chyba zobacza malego dopiero jak ja polece do pl. A to nie wiadomo kiedy nastapi
Ale mimo to nie trace dobrego humoru. Poza wczorajszym popoludniem, kiedy po prostu eksplodowalam z nerwow. Nie wiem co sie stalo ale jakas taka wsciekla bylam i chcialo mi sie plakac. Dzis juz super. Wlasnie nalozylam olej kokosowy na wlosy bo dzis mi przyszedl ten sam co Vixen ma. Pachnie rewelacyjnie. -
U nas pogoda teraz też się zrobiła piękna poprostu! Ale teraz nie chce mi się juz ruszać
E tam praniem się nie przejmuje bo wszystko susze w suszarnie i tak wiec 2h i wyprane i suche.
Ja wczoraj na noc znowu go nałożyłam, umyłam i teraz siedzę i czekam aż sobie włosy same wyschną daj znać Tyger jak Tobie ten olej przypisuje bo na moje włosy jest mega. Nawet moje rozjasniane końcówki robia się super po nim. I brzuszek tez wysmarowalam po prysznicu, mmm.
Paula super że rodzinka przyjeżdża ja tez lubie jak do nas przyjeżdżają.
Moi teście przyjeżdżają na koniec przyszłego miesiąca. Stwierdziliśmy że święta to bedzie za późno żeby zobaczyli Karola po raz pierwszy. Troche teść z wolnym w pracy miał problem ale zorganizował sobie bezpłatnych kilka dni i przyjadą potem koniec pazniernika brat męża z chłopakiem. I jeszcze mam nadzieje że moja babcia z dziadkiem przyjadą ale nie wiem bo za dużo czasu przed grudniem nie bedzie a wtedy my jedziemy.
Nie moge się doczekać miny mojego dziadka jak zobaczy prawnuka bo jak w maju nas na lotnisku żegnali to dziadek z łzami w oczach głaskał moj brzuch na pożegnanie
Tyger to u Ciebie rzeczywiście sytuacja troche skomplikowana ale nie ma się co załamywać tylko organizować wyjazd do polski! dobrze ze są telefony, skype itd rodzinka wciąż bedzie mogła małego zobaczyć
A ja właśnie obejrzalam wczorajszy odcinek One Born i ryczałam za każdym urodzonym bobasem. Im bliżej porodu tym większe emocje. Chyba umrę ze szczęścia jak mi polożą synka na piersi... zostało mi 19 dni do terminu!tyger lubi tę wiadomość
-
hej kochane
My juz po scanie i muszę wam powiedzieć ze moja intuicja mnie nie zawiodła , przeważa niebieski będziemy mieć synka będzie Daniel.
widzieliśmy jajeczka i siurka . wszystko z małym dobrze jest zdrowiutki i wszystkie pomiary w normie . Mąż kupił mi aż winko bezalkoholowe chyba ma zamiar opić tą wiadomość .
oto nasz synuś
Paula55, tyger, Carola55 lubią tę wiadomość
-
Jeju Malwinko serdecznie gratuluje zdrowego syneczka!!! Same dorodne chlopaki na naszym watku
Ciesz sie teraz kochana zakupami
Ehh dla faceta to jednak duma splodzic pierwszego syna!!!!
Ojj Tyger faktycznie u ciebie ciezej o wizyte rodzinki. Ale co sie odwlecze...jak to mowia
My juz od dawna rodzinke zapraszalismy ale w zeszlym roku jakos sie nikt nie kwapil na odwiedziny oplrocz mojej kuzynki... A w tym roku zapowiada sie ruch u nas w domku a i my bedziemy duzo czesciej w pl juz sie doczekac nie moge
Vix chyba mialas racje z tym olejem,..dalam duzo wiecej niz ostatnio i umylam wlosy uwaga(!) szamponem bez sls (dzieciecym) i fatk jest troche roznica szkoda tylko ze moj nie pachnie tak jak wasz
Ale nast razem zamowie ten sam co wy dziekuje za polecenie
My bylsmy nad jeziorkiem. Pojedlismy, odpoczelismy. Extra
Jutro od poludnia zakupki, potem mamy ogladanie domku wiec tez czas zleci moj maly lobuz caly czas szaleje :p chyba sie cieszy
Milego popoludnia moje kochaneMalwina89, tyger lubią tę wiadomość
-
Malwinko gratuluje synka. Super nowina. Z coreczki tez oczywiscie bys sie cieszyla i my bysmy gratulowaly tak samo ale najwazniejsze ze Danielek jest zdrowy.
A u mnie nowe wiesci. Bylam dzis w szpitalu na konsultacji u ginekologa w sprawie mojej cysty i jutro rano ide juz na jej usuniecie. Okazalo sie ze to zatkany kanalik, ktory sam sie nie odetkal (jak u niektorych).
Moj GP dal mi antybiotyk niepotrzebnie bo dostane go dopiero jutro po zabiegu. GP powiedzila tez ze mi to peknie podczas porodu a ginekolog powiedziala ze raczej nie bo jest za twarde. Powiedzialam ze boje sie z tym rodzic wiec zrobi mi to w 10 minut jutro miedzy dwiema cesarkami. Musi mi tylko psitke zamrozic I tym sposobem oszczedze sobie dodatkowego bolu przy porodzie. Pani doktor byla cudowna i polozna, ktora byla ze mna caly czas tez przeslodka.
Kamien z serca -
Dziekuje kochane :* wiem ze z dziewczynki cieszyła bym sie tak samo. Teraz wiem co kupowac i ciesze sie ze w ogóle sie ujawnił. Najwazniejsze zdrowe dziecko. Zdrowe dziecko to szczesliwe dziecko i szczesliwi rodzice. O druga córcia trzeba sie postarać . Z tego scanu jestem ogólnie bardziej zadowolona niż z pierwszego. Teraz pani była milsza, przyjemniejsza, wszystko opowiadala i ze pomiary sa takie jak powinny byc. Ciesze sie strasznie. Poprzednio nic nie mowila tylko ze ma 2 raczki 2 nóżki i serduszko i gdzie glowka... ci wszystko widzielismy. Taka nie miła była.
Teraz niemoge sie doczekac kiedy do polski pojedziemy i usg 4D zrobimy znowy synusia bede mogla zobaczyc .
Tyger to dobrze ze pozbedziesz sie cysty przed porodem, nie potrzebny ci dodatkowy bol, porodowy i tak jest wystarczajacy . Daj znac po zabiegu.tyger lubi tę wiadomość
-
Tyger piske ci zamroza??? Omg mam nadzieje ze to nie boli :p
Ale tak serio. Super ze bedziesz miec to z glowy! Tym bardziej jesli to by mialo potegowac bol przy porodzie.
A tak... Zregenerujesz sie jeszcze i wszystko bedzie tak jak sie nalezy
Malwinko u nas tez nadzieje ze za drugim razem core ucelujemy hahaha wiem wiem nadzieja matka glupich
Tyger 15 kg to spoko!!! Polowa od razu spadnie po porodzie a reszta tak samo szybko
Ja sie waze zawsze w soboty jak nowy tydz zaczynam. Ostatnio mialam 60kg na liczniku czyli 8 kg na +.
Mam nadzieje ze zamkne sie w 10-12 kg zobaczymytyger lubi tę wiadomość
-
Malwinko, ja tez chce ci pogratulowac dobrego skanu no i synka! To super znac plec dziecka no i wyprawke przygotowywac pod tym katem.
Ja mam jutro pierwszy szpitalny skan, ale zeby poznac plec dziecka bede musiala jeszcze poczekac kolejne pare tygodni, potem dopiero zaczne zakupy na dobre.
Paula, fajnie ze juz jutro znowu cos ogladacie, napisz jaki domek tym razem.
Vixen, faktycznie ten moment tak sie szybko zbliza .....
mam nadzieje, ze wszystkie bedziecie tu zagladac jak juz bedziecie mialy dzieciaczki i dacie znac z kolejnych doswiadczen
Tyger, a mi powiedzieli, ze z cystami sie nic nie robi w ciazy, ale to dobrze, ze juz teraz moga sie tym zajac i bynajmniej nie bedziesz sie musiala tym przejmowac. Czy na te cysty mialas tylko zewnetrzne skany czy tez robili ci wewnetrze zeby lepiej je zdiagnozoawac?? Ciekawe co moj skan jutro pokaze... -
Dziękuję carola. Czekam na relacje z twojego jutrzejszego scanu. Ja na pierwszym poplakalam sie jak dziecko ze szczescia choc nie wiedzialam co mamy bardzo ta dziecine pokochalam i dopuero dotarlo do mnie ze to nie sen ze naprawde bede mamusia . Dzis mialam lzy w oczach jak powiedziala ze jest chlopak i w domu jak ogladalam zdjecia . Teraz maly wypina mi sie po prawej strony . Moj synus
tyger lubi tę wiadomość
-
No to jutro sie bedzie dzialo. Wszystkie bedziemy zdawac relacje.
Carola moja cysta jest bardziej na zewnatrz i nie trzeba robic scanu bo ja widac golym okiem i ja moge ja dotknac. To jest zatkany kanalik ktorym wyplywaja soczki jak sie podniecamy Takich kanalikow mamy troszke tam na dole i czasami sie zatykaja ale tez same moga odetkac. To nie taka cysta jak na jajnikach sie pojawiaja. Maja zrobic na jej srodku naciecie w ksztalcie v, oproznic i zalozyc 2 szwy. 10 minut roboty ale na sali operacyjnej bo przepisy im nie pozwalaja robic takich rzeczy w gabinetach.
Dostalam tez instrukcje jak mam siusiac zeby nie pieklo Pani doktor powiedziala ze po tygodniu bede jak nowa a polozna mowi ze po 2-3 dniach juz bedzie super. -
O Tyger super ze Ci to usuną! Bedziesz miała z głowy i spokoj
Swietnie jest wiedzieć co w brzuszku mieszka ja bym nie mogła przejść przez cała ciąże nie znając płci. Jakos tak bezosobowo o dziecku myślec? Nieee
Ciekawe kiedy jakaś dziewucha się trafi u nas na forum -
Carola na tym scanie jutrzejszym pytaj jesli tylko cos ci do glowy przyjdzie, zeby ci potem nie zostal niesmak po wizycie. Pamietaj zeby poprosic o fotki jak tylko tam wejdziesz. No i oczywiscie miej pelen pecherz zeby bylo ladniej widac
Powiem wam ze wcale sie nie boje. Nawet jestem tak pozytywnie podekscytowana. wreszcie mnie naprawia