Ciaza w Szkocji
-
WIADOMOŚĆ
-
Tyger Ciesze sie ze wszystko sprawnie poszlo i masz juz to za soba. A jak w ogole sie teraz czujesz? Rana nie boli po znieczuleniu?
Carola ciesze sie ze na scanie wszystko ok i w koncu zobaczylas swojego maluszka:) Ja pamietam ten scan 12tc tez nie moglam uwierzyc ze dzidzius na tym etapie cizy wyglada jak czlowiek i tak skakal i sie wiercil super uczucie.
Malwina piekne zakupy:) ja tez co na sklepy pojde to zawsze cos przytacham dla syncia. Dzis tatus sam pojechal i kupil mu taki maly, slodki dresik adidasa, ach faceci...ja w tej cenie to kilka rzeczy bym kupila...a taki dumny przyjechal po mnie do pracy i mowi ze tez cos kupil dla Milanka, bo w srode ja sama troche poszalalam:)No i bylismy tez w tesco wieczorem i znowu pampersy kupilismy buy 1 get 1 free no i jeszcze promocje trafilam na laktator reczny tommee tippee za 10.99 z 21.99, takze polecam zwlaszcza Malwinie i Caroli, bo pozostale Mamusie to juz pewnie w to zaopatrzone.
Paula szkoda ze domek zaniedbany, no ale licze ze znajdziecie w koncu ten Wasz jedyny wymarzony.tyger lubi tę wiadomość
-
W ogole dzisiaj się widziałam z moja polozna bo byłam dziewczyny w pracy odwiedzić i jej powiedziałam o moich skurczach wczorajszych i powiedziała ze to były te przepowiadajace. Mowi ze moge mieć teraz dzien czy dwa przerwy i potem powinno się moze cos zacząć.
Ogólnie to stwierdziliśmy że rodzę we wtorek po południu strasznie dziwne bybbylo gdybym rzeczywiście zaczęła rodzic bo dzisiaj mi powiedziała ze we wtorek do mnie przyjedzie z 'drug box', a miała w środę ale cos się pozmieniało i sprawdziła kiedy jest on call i się okazuje ze właśnie we wtorek. Wiec się śmialiśmy ze to chyba przeznaczenie
Wiec teraz siedze i skacze na piłce a od jutra zaczynam jesc ananasa bo do wtorku muszę się wyrobić!tyger lubi tę wiadomość
-
Tyger dobrze ze wszystko sprawnie im poszło jak się czujesz teraz?
Malwina ale super te ciuszki z Matalana! Bede musiała się tam wybrac, bo rzadko dla chłopaków są takie słodkie ciuszki.
Carola moze Ty bedziesz miała dziewczynkę? ;>
Widzicie, my się zachwycamy jak to w 12 juz bobaski wyglądają jak prawdziwe dzieci, a niektóre babeczki w tym czasie usuwają ciąże... Wiadomo ze to indywidualna decyzja ale dla mnie to juz jest dużo za późno :<
A bardzo dużo jest takich przypadków. Pracując w przychodni praktycznie codziennie jakaś dziewczyna była po skierowanie na aborcje i jak czytałam ze jest właśnie w 12 tyg to mi się serce krajało... -
No no dziewczyny nam sie rozkrecaja z zakupami
My juz mamy praktycznie wxzystko. Musze jeszcze kupic takie pierdoly jak waciki, miseczka itp.
Laktator mam juz dawno ale ja kuoilam elektryczny
Teraz tylko czekam na pake z pl z wozkiem i rzeczami aptecznymi
Pampersow chwilowy zapas mam chce jeszcze kuoic te z aldiego i wykozystac znizki
Vixen czadowy komplecik!! Ja to jestem tez zakochana w ciuszkach z nexta ale tam juz ceny troszke inne ale w primarku mozna znalezc perelki za dobra kase ja poki co tych ubranek na 3-6 mies nie kupuje za wiele bo zobacze jak maly bedzie rosl
Vixen dobre z ta przepowiednia porodu hehe no ciekawe czy sie wstrzelisz z terminem
Co do aborcji... Jak to przychodza po skierowabie??? Na Boga toz to jest zabicie dziecka a nie usowanie zeba
Dla mnie JEDYNYM wytlumaczeniem ktore sie miesci w jakichkolwiek granicach to wtedy gdy ciaza jest z gwaltu albo dziecko nie ma szans na przezycie... Choc tak naprawde nigdy nie mamy pewnosci na ile dziecko jest sobie w stanie poradzic...
-
Aaaa mam wielka (!) prosbe... Gdyby ktorejs z was obily sie o oczy na necie, lub na zakupach koszyczki na drobiazgi w kolorze turkusowym blagam o cynk
Od dlugiego czasu poluje na nie i nie moge znalezc
Swego czasu byly te organizery do szuflad z ikei z serii skubb w turkusie ale teraz nie ma ich tu NIGDZIE
-
Asiuchna dzieki za cynk z laktatorem, ja tez juz mam wlasnie reczny z tommee tippee tez dorwalam promocje. Teraz na dobre zaczynamy szalenstwo zakupowe .
Primarka tez na pewno odwiedze . Piękny komplecik Vixen.
Co do aborcji jestem tego samego zdania. I zastanawiam sie co te dziewczyny czuja robiac to wiedzac jak ich dziecko wyglada widząc je wczesniej na scanie, mówię o mlodych dziewczynach z ciążą z wpadek. Rozumiem jezeli jest dziecko z gwałtu badz ciezko chore nie zdolne do zycia i zagrazajace matce. Ale usunac od tak sobie... gdzie one maja sumienie!? -
Vixen slodziutki komplecik:) ja to bym mogla godzinami ogladac i wybierac ciuszki dla dzieciaczka, sprawia mi to mega przyjemnosc:)
A propo zakupow. gdzie mozna kupic tutaj podklady poporodowe i jak to sie w ogole po angielsku nazywa???Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 11:10
-
Tak maternity pads się nazywają i u nas są i w Tesco i w bootsie. Ja za pomysłem męża mam dwa rozłożone pod prześcieradłem w razie gdyby wody odeszły w nocy
Praktycznie na wszystkich skierowaniach na aborcje glowny powód podają jako że 'nie czują się gotowe emocjonalnie'. Świetny powód na zabicie małego człowieczka... Ja rozumiem jeszcze młode dziewczyny które po pijaku się gdzies puściły, nie zabezpieczyły - chociaż to tez marna wymówka... Ale bardzo często mamy babki po 30tce, które powinny wiedzieć lepiej :<
W nextcie są śliczne ciuszki ale ja poczekam aż mały bedzie większy z zakupami tam żeby tak szybko nie znosił ich bo troche kosztują. A komplet z primarka za £12 i tak naprawdę to różnicy w jakości nie widzę
Ja teraz wszystkim powiedziałam se maja kupować 3-6 mscy jeśli chcą cos sprezentować wiec mam kilka rzeczy. I chce mieć bo z historii wiem ze dzieciaki tak szybko rosną ze jednego dnia się obudzą i wszystkie ciuszki za małe wiec dobrze jest mieć cos większego w zapasie.
Ciekawe jakie duże nasze chłopaki się urodzą... Ja tylko wiem że Karol bedzie miał długie nogi wiec nastawiam się na obcinanie stópek w spiochach -
Paula55 wrote:Aaaa mam wielka (!) prosbe... Gdyby ktorejs z was obily sie o oczy na necie, lub na zakupach koszyczki na drobiazgi w kolorze turkusowym blagam o cynk
Od dlugiego czasu poluje na nie i nie moge znalezc
Swego czasu byly te organizery do szuflad z ikei z serii skubb w turkusie ale teraz nie ma ich tu NIGDZIE
Paula nie wiem za bardzo jak to ma wyglądać, hmm? Masz jakieś zdjecie z internetu żeby mniej wiecej pokazać? -
Vixen, to szok co piszesz, ze tyle az lasek zglasza sie do aborcji.
Jak zobaczylam jak juz w 12-13 tyg dzidzia moze wygladac, to szok zeby ja usuwac ..... rozne sa przypadki, ale zeby az tyle, a to tylko jedno miejsce czy miasto ...wole nie wiedziec wiecej.
Ja sie od wczoraj jeszcze innaczej czuje po moich wrazeniach i bardzo bardzo sie ciesze z tej ciazy. Cos mi sie sklania w przeczuciach, ze to bedzie dziewczynka, a moj A mowi o dzidzi jak o nim ... wiec zobaczymy, ja naprawde chce zeby bylo zdrowe i teraz czekam na wyniki tych wszystkich testow...
-
Jak tak piszecie o tych ciuszkach to tez bym juz chciala isc na jakies zakupy. Na razie mam te uniwersalne, jak gdzies pojedzimy to ciekawe czy uda mi sie powstrzymac
Ja na laktatory jeszcze nie patrzalam, ale niedlugo musze sie zabrac i poczytac o nich, no i jaki bylby lepszy czy tez bardziej funkcjonalny, czy elektryczny czy reczny. Fajnie macie, ze juz tak duzo wiecie. -
Łihihi jaki śliczny maluszek całkiem dobra fota właśnie! My widzieliśmy bardzo dużo a zdjęcia sie nie dało zrobić bo mały tak sie ruszał, ze z 12tyg usg nie mamy ładnej pamiątki niestety
Nie martw sie, jeszcze troszkę i będziesz wiedziała dla kogo kupować a teraz jak coś chcesz to tylko pomysł czy i dziewczynka i chłopiec by to mogli nosić ja sobie co jakiś czas wtedy kupowałam pojedyncze rzeczy zanim zaczęłam zbierać wyprawkę.Carola55, tyger lubią tę wiadomość
-
Carola toz to male cudenko! slodziutkie.
Ja juz sie nie moge doczekac kiedy ten rozrabiaka ze mnie wylezie
Dziekuje wam moje kochane ze sie tak o mnie martwicie. Ja i moja psitka czujemy sie super. Nic nie czuje po zabiegu, zadnego ciagniecia, opuchlizny, nic. Chodze normalnie, choc przez ciaze troche wolniej niz zwykle Nawet przy siusiu nic nie piecze bo te szwy nie sa na zewnatrz. Generalnie jestem pozytywnie zaskoczona.
Gorzej z moim lobuzem. Kev mowi ze malemu udzielilo sie moje wczorajsze zdenerwowanie i adrenalina bo juz do poznego wieczora nie mial nawet 5 minutowej drzemki. Ciagle sie ruszal i kopal i najgorsze z tego ze krecil glowa w kanale a ramionkami rozpychal sie na boki. Bol nie z tej ziemi. Nawet nie moglam siasc i zjesc. Az sie poplakalam. Najgorszy dzien jak dotad. Moje chlopaki nie wiedzialy jak mi pomoc. Ja tez nie mialam pojecia co z tym zobic. Dzis znacznie lepiej chociaz tez sie moje mlode ryje gdzies tam gleboko. No coz, juz niedlugo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 12:55
Carola55 lubi tę wiadomość
-
woop woop !!! Vixen juz niedlugo sie chyba poplaczemy ogladajac Charliego w twoich ramionach. Niewierze ze to juz lada dzien Trzymam kciuki.
Asiu pytalas o wklady poporodowe ale tak naprawde jak kupisz zwykle nocne podpaski to bedzie dobrze bo to przeciez roznicy nie ma zadnej. Vixen natomiast pisala o maternity bed mats, czyli tych podkladach na lozko. Tez mozna je wszedzie kupic. Ja kupilam w Asda z Little Angel bo byly tansze niz inne. Ale widzialam tez w Home Bargins i Pound shop.
Ja ciuszki mam niemal wszystkie z Next bo odkupuje od takiej dziewczyny na biezaco jak jej synus wyrasta. Wszystko wyglada jak nowe. Ostatnio za wielka torbe ciuszkow dalam jej £30 a w niej bylo chyba 5 kompletow ogrodniczek z body + bluzeczki, swerterki, spodenki dresowe, koszulki. Generalnie jestem mega zadowolona. Ta dziewczyna siedzi w domu z dziecmi, moz zarabia a ona kupuje ciuszki online z Next. Zalkada to pare razy i odklada dla mnie. Fajna sprawa. Mam juz wszystko dla Stanely'a 0-3 i 3-6. A przy tym zaoszczedzilam kupe kasy Ale jestem sprytna hihiWiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2014, 12:57
-
A rzeczywiście maternity pads tez można wszędzie kupić i nam babeczka na szkole rodzenia mówiła żeby właśnie na początku ich używać nie podpasek. Jak krwawienie sie zmniejszy to wtedy na podpaski sie przenieść
Jezu chyba sie porycze jak pierwszy okres przyjdzie... :< wcale mi za nim nie tęskno!
Mi mały wczoraj tez schodził co raz niżej, a ja mu pomagałam skacząc na piłce to jest taki rozrywający ból ale u mnie trwa tylko chwilkę wiec Tyger współczuje Ci mam nadzieje że Stanley dzisiaj Ci trochę odpuści! :-*
Ja nie wierze że jestem już tak blisko końca... oO mam nadzieje tylko że naprawdę coś sie dzieje a nie że będę 12 dni po terminie i bedą musieli wywoływać :<tyger lubi tę wiadomość
-
Czytalam to co pisalyscie o aborcji. Az sie wlos naglowie jezy.
Ja bym nigdy nie zabila swojego dziecka. Moj Victorek nie byl planowany, ja mialam 26 lat i wiedzialam ze z jego tata nie da rady zbudowac szczesliwej rodziny ale mimo wszystko nawet przez moment nie pomyslalam o tym zeby zrobic cos takiego. Dzis wiem ze nawet gdybym padla ofiara gwaltu tez bym nie zabila dziecka bo to nie jego wina. Wiem ze kochalabym je na zycie. Wiele razy moj Victorek dawal mi sil do walki. Widzialam sens dzieki niemu. Teraz mam tez wsparcie w moim K i wszystko jest cudowne.
Mam znajoma, ktora wpadla z muzulmaninem. Byli zakochani ale dwa rozne swiaty. Miala nawet usmiechniete zdjecie z widocznym juz brzuszkiem a potem nagle zdecydowala sie na aborcje w 20 tygodniu! Zawsze jak ja widze to nie umiem inaczej o niej myslec jak o mordercy. Znam tez jedna, ktora zabila dzieciatko bo byla za stara (wedlug niej) 38 lat. A inna moja znajoma "wpadla" z mezem. Ma 40 lat u urodzila sliczna coreczke. I ma teraz 2 synow 16 lta i 7 no i to malenkie 7-miesieczne cudo. Teraz namawia meza na kolejne.
Popatrzcie jakie sa rozbieznosci. Albko cenisz zycie albo jestes morderca. Dla mnie sprawa jest prosta. -
Dzieki za mile slowa.
Vixen, no coraz bardziej bedziemy czekac na wiesci, szczegolnie we wtorek, lub zaraz po nim
Tyger, to zrobilas deal, super bo mi sie tez ciuszki Nexta podobja bardzo, ale ceny no niezle. Jak bylismy w Next ostatnio z moim A to podziwialismy niektore ciuszki, np super ekstra korteczke ala ze skory - noramlnie jak dla doroslego tyle ze taka tyci tyci.
Kiedys kiedys bylam w Next clearance - bede muaiala sie przejechac bo nie mam w poblizu, pamietam ze mieli sekcje dziecieca ale wtedy jeszcze nie ogladalam co tez tam moga miec.
tyger lubi tę wiadomość