X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie tez pogoda nieciekawa, a mielismy nasz plot malowac, moj A go wczoraj skonczyl, ale teraz caly do malowania, niestety jest mokry wiec nie ma to sensu.

na9fxa5.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula wiem co czujesz :( ja nic przed naszym scanem w zeszłym tygodniu nie mogłam spać z nerwów. Zajmij się czymś żeby nie myślec o tym tak :-*

U nas pogoda tez brzydka. Ja jeszcze w pidżamie, prasowałam kolejna pralkę prania. Jejku takie słodkie są te ciuszki :D nie moge usiedzieć juz w miejscu normalnie! Niech się juz rodzi!

tyger lubi tę wiadomość

• tyger Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen matka natura ma dla ciebie juz ulozony plan porodu z dokladna data :D

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Staram sie odciagac mysli i wierzyc ze bedzie co ma byc grunt zeby maly byl zdrowy.
    Dzis mamy dzien leniuszka i nic nie robimy :P szkoda ze od jutra T wraca do pracy... Tak sie przyzwyczailam ze jest jak otwieram i zamykam oczy. Na kazde wyciagniecie reki...buuu

Ale od jutra biore sie do roboty wiec mam nadzieje ze czas szybko zleci :)
    W tyg przyjdzie wozio i resztarzeczy z Pl to spakuje torbe :)
    Wogole tak juz bym chciala zeby mama tu byla... Ale marudze, co? :P

To na koniec tylko pochwale sie jaki obiad mi moj przyszly maz zaserwowal :)
    Nadziewane ziemniaczki w mundurkach plus smoczek swieżo wyciskany z grejfrutow :)
    2exyr5t.jpg

tyger, Carola55 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pysznosci. Moi chlopcy sie ulotnili z domu wiec obiadek bedzie dzis pozno. I tak zostalam sama z lodowka i ja oprozniam :)

znalazlam fajny artykul
    http://www.fitpregnancy.com/baby/health-development/15-brilliant-ways-calm-your-baby

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.fitpregnancy.com/baby/breastfeeding/breastfeeding-deep-latch-technique#080914

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, mam nadzieje, ze jeszcze bedziesz miala troche spokojnych dni i nocek przed porodem, takze oszczedzaj sie jutro i nie forsuj za bardzo zebys miala spokojne nocki.
    Ale sie twoj ladnie postaral z obiadkiem. Ja tez dzisiaj mam leniuszka, siedze i przestudiowalam prawie do konca ksiazke od poloznej o ciazy i roznych z nia zwiazanych sprawach, takze po urodzeniu dziecka. Moj A tez dzis zajal sie obiadkiem i robi zebereka, cos mi tu pachnie wiec chyba niedlugo bedzie obiadek.

tyger lubi tę wiadomość

na9fxa5.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger ten filmik o karmieniu fajny.
    Ale polecam tez to dvd co dawaly polozne (przynajmniej u nas) :P
    Tam jest swietnie wszystko pokazane, wyjasnione :)

Ooo zeberka... Dawno nie jadlam!!!
    Ta ksiazke tez studiowalam plus ksiazke "w oczekiwaniu na dziecko" H. Murkoff. Polecam :)
    Nast czesc to "pierwszy rok zycia dziecka".

tyger lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger, dzieki za link i filmik, wlasnie obejrzalam. Chyba bede musiala to jeszcze zrobic juz przed porodem, wiec zapisalam sobie link.

Czytalam dzisiaj troche o laktatorach. Niektore laski pisza, ze im sie nawet nie przydal, wiec sama sie zastanwiam czy w ogole kupowac, jak bylo u ciebie?
    Inne pisza, ze moze sie przydac nawet do odciagania nadmiaru pokarmu albo do pobudzenia piersi do jego wytwarzania gdyby bylo go malo, wiec wydaje mi sie ze chyba jednak warto ...

na9fxa5.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie to jest tak.
    Przy sn moze sie ńie przydac wcale. Bo karmiac dziecko na biezaco produkujesz. Tak POWINNO byc.
    Ale... Jesli chcesz sciagac np nadmiar lub zeby karmic swoim mlekiem z butli wg mnie recznie to robic to za duzo zachodu.

Przy cc uwazam go za niezbedny i wtedy wg mnie tylko elektryczny bo trzeba rozbudzac laktacje. Czytajac czerwcowki i lipcowki wiekszosc mam ma laktatory i na biezaco ich uzywaja.
    Mozesz decyzje zostawic na koniec i zobaczysz czy ci sie przyda.
    Ja że jestem zapobiegliwa i nie szkoda mi bylo kasy kupilam wczesniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 18:48

tyger lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Paula, tak sobie mysle ze moglby mi sie nawet przydac jak wroce do pracy, bede musiala oddac dziecko zapewne do nursery, a chcialabym zeby podawali mu caly czas/na zmiane moje mleczko.
    Jeszcze sie musze zapytac co znaczy sn i cc, bo jeszcze sie nie spotkalam z tymi skrotami ....

na9fxa5.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sn- silami natury w sensie porod a cc - cesarskie ciecie ;)

Moja przyszla szwagierka od poczatku uzywa laktatora bo ona karmi malego piersia w dzien a w nocy jej maz butla :)
    Mysle ze to jeden z bardziej przydatnych gadzetow a wiele nie kosztuje :)

Carola55 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Np to bede mysle czy go zakupic, wydaje sie naprawde przydatnym gadzetem, no i moze faktycznie dobry to sposob aby i meza wciagnac w karmienie. Jeszcze sie musze zastanawic czy elektryczny czy reczny, ale podobno elektryczne sa po prostu latwiejsze czy tez szybsze w uzyciu

na9fxa5.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie.
    Elektryczny to poprostu wygoda ;) bo nie machasz lapkami tylko wlaczasz guziczki i tyle :P
    Jak wyprobuje w koncu swoj to dam ci znac :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Paula, juz pewnie niedlugo bedziesz mogla sie przekonac :)

Jeszcze sobie poczytam ale moze wiecie juz ile takie sciagniete mleko moze stac zanim by sie zepsulo? Czy musi byc w lodowce a potem je mozna normalnie podgrzac, ale czy nic z nim sie nie stanie przy podgrzewaniu ....

na9fxa5.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana tu masz dobra sciagawke ;)

http://parenting.pl/portal/przechowywanie-mleka-matki

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) ja tak na szybciutko zanim Mnie skleroza nie wezmie - 31sierpnia w Morisson -jest wielki event na akcesoria dziecience/ pieluszki/kosmetyki -poprostu wszystko - tak ze polecam jezeli macie gdzies blsko (ja mam prawie pod samym domem wiec stad sie orientuje)

a co do laktatorow ZDECYDOWANIE elektryczny -poniewaz pamietam jak odciagalam siostrze pokarm manualnym -i powiem Wam ze sie umachalam tak a prawie nic nie polecialo , tak ze nie polecam , no chyba ze bedziecie mialy sile taka ze łooohooo -albo faceta pod reka caly czas:))

Lece , ja tylko na chwile -bo Moj ma wolne wkoncu -2dni pod rzad wiec bedziemy relaksowac sie przy filmie "pachnidło" podobno ciekawy ;))

Dobranoc kochane PRAWIE juz mamusie :)))

Vix powodzenia -bo widze ze juz lada dzien i malenki Karolek <3 bedzie w Twoich ramionach :)

a reszta dziewczyn tez oczywiscie zycze powodzenia - bo tak przejzalam post - I JAK DOBRZE KOJARZE TO CAROLA -mialas pierwsze USG :)) piekne uczucie i nie zapomniane<3 - ciekawe czy u Ciebie tez chlopczyk -bo chyba my tylko 2 jeszcze nie wiemy kto jest w naszym brzuszku -ja u Mnie stawiam na dziewczynke -bo okropnie brzydneee...;/

ok leceee bo moj juz wolaaa ze bedzie ogladac beze mnie -albo z Moim forum ;p hahah

Carola55, tyger lubią tę wiadomość

ug37p07wh10wkqyc.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak wogole wkroczylam dzis w 18tydzien :):):):)
    ale to leci :) :)

tyger lubi tę wiadomość

ug37p07wh10wkqyc.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka dzieki za info bo tez mam Morissona pod nosem :)
    A jest jakas gazetka czy cos???

Uhh to masz dosciadczenie z laktatorem :P ja tylko o tym slyszalam ze trzeba sie namachac. Uhh dobrze ze nie bede na sobie testowac :P

Gratki z okazji 18 tyg :) juz niedlugo poznasz plec :) mamy nadzieje ze sie pochwalisz :)

Milego wieczorku przy filmie ;)

MigoTtTka lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, super link, dzieki

Migotka, dzieki za info o Morisonie, musze pamietac, ciekawe czy we wszystkich tak bedzie. Nie mam w poblizu no ale moze sie gdzies przejade.

MigoTtTka lubi tę wiadomość

na9fxa5.png
‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ