X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, no to niezla akcje mieliscie, dobrze ze udalo sie w koncu dodzwonic do landlord'a. My mielsimy taka akcje jak moj A wzial sie za kafelkowanie lazienki, jak scigal stare i podgrzewacz wody to wystrzelila cala rura w scianie z cisnieniem na maksa, byl caly mokry, biegal po domu i szukal zaworu a lazienke zalalo na calego ....

Chyba sie jutro przejade na ten market nawet tak walsnie z ciekawosci, no i od rana chce jeszcze wejsc na ta strone Asdy i zrobic jakies ewentualne zamowienie.

Vixen, zblizasz sie do swojego wyznaczonego terminu, no ja tez czekam z wielka ciekawoscia kiedy to sie zacznie. Pomysl sobie, ze juz o tej porze za no powiedzmy tydzien lub dwa na pewno bedziesz go miala w swoich ramionach :)

na9fxa5.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka jesli tylko masz szanse wypracowac sobie macierzynski to warto sie troszke przemeczyc. A njafajniejsze w tym jest to ze w pracy maja obowiazek zapewnic ci sprzyjajace warunki, wiec nawet jesli twoja menagerka cie nie lubi to i tak musi postapic zgodnie z prawem i dac ci "luz" :)

MigoTtTka lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez musze poczekac na macierzynskie, ale tak mnie kusi ostatnio wziasc sobie jakies dni sick'a po prostu ze zmecznenia, no strasznie jestem ostatnio zmeczona a pozlona powiedzila dzisiaj ze to normalna i dzidzia bierze ze mnie cala energie. Nie wiem co w pracy powiedziec, ale tak pare dni by mi sie przydalo. Inna laska tez w ciazy dostla dwa tygodnie zwolnienia na odpoczynek (spodziewa sie blizniakow), ale musialabym isc do GP a nie wiem czy mi tak da zwolnienie na zmecznie .... bralyscie jakies takie zwolnienia od GP nawet na pare dni?

na9fxa5.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie bralam mimo ze wymiotowalam i slabo sie czulam.
    Dwa razy bylo tak zle ze poprostu nie poszlam. Zadzwonilam tylko i mialam day off...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola to dobry pomysl zeby jechac na ten market. Ja mam juz wszystko ale tez chetnie bym pojechala.
    To chyba zalezy od GP. Niektorzy sa fajni a inni nie ;)

Paula, ale jaja. Moj K od samego poczatku obstawia ze urodze 27 sierpnia. Nie wie czemu ale ta date ma w glowie. Moja mama obstawia 1 wrzesnia.
    A ja osobiscie wolalabym urodzic po prostu zaraz po tobie zeby cie nie dolowac :*

Carola55 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger ja tez mam wszystko oprocz przewijaka ;) ale nie byla bym soba jak bym nie poszla i to w moim miescie jeszcże :)

Spokojnie Kochana... Ja tam czekam sobie na termin ;) czyli na 10 :) jak bedzie juz po to sie zaczne "martwic" takze luuzik guzik :*
    Jak wy wczesniej porodzicie to mam nadzieje ze nie zostawicie mnie tu calkiem hehe :P
    A ja sie bede z wami cieszyc waszymi chlopcami :)

tyger lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wy juz macie pampersy i inne pieluszki, czy na nich jest jakas data waznosci, ile moga lezec? Zastanawiam sie czy jutro juz jakies kupic :)

Paula, Tyger, to jakie wy macie terminy. Tzn Paula ma 6.9 a Tyger dzien przed??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 23:11

na9fxa5.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tyger wrote:
    Migotka jesli tylko masz szanse wypracowac sobie macierzynski to warto sie troszke przemeczyc. A njafajniejsze w tym jest to ze w pracy maja obowiazek zapewnic ci sprzyjajace warunki, wiec nawet jesli twoja menagerka cie nie lubi to i tak musi postapic zgodnie z prawem i dac ci "luz" :)

mam nadzieje bo ona lubi wymyslac dziwne rzeczy ktore mam zrobic - np ostatnio kazala mi zabrac odkurzacz i nagimnastykowac sie zeby wejsc przez takie kratki i wyciszcic sciany i odkurzyc taki plac co dzieci jak sie bawia to wrzucaja tam papierki , nameczylam sie ale bylam dumna ze dalam rade :) i przrez chwile poczulam sie jak dziecko "w malpim gaju " :))

wogole to znalazlam fajne pudelka , wiec postanowilam je pooobklejac -bo mam super papiery (do pakowania prezentow) i tak zaczelam obklejac pudeleczka - bo nie moglam juz patrzec jak wszytsko sie poniewiera nie tam gdzie trzeba -bo Moj zrobil sobie biuro w salonie hahah..

i powiem Wam ze super wyszlo ;)) tylko nim sie obejrzalam to juz 22.30 - a przeciez ja jutro wstaje o 6:((( buuuu ...

Wogole kochane mam do Was pytanie z innej beczki - bo kolega z pracy od Mojego R -zapytal go czy nie bedzie jego "GWARANTOREM" -czy jak to sie nazywa , bo chca wynajac mieszkanie z agencji i tylko jego tutaj zna...
    i Moje pytanie brzmi czy warto -bo ja jednak bym sie bala bo koledze powinie sie noga i co ..? Moj bedzie placil za jego "błedy" ??? co myslicie na ten temat ? bo ja jestem zielona w tym wszystkim tutaj ...

ug37p07wh10wkqyc.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dalej przegladam co moglabym zakupic jutro w Asdzie czy tez markecie. Czy wy macie dla maluszka/newborn jakies poduszki, czy takie malenstwo spi bez? Ja mysle o moses basket ale je sprzedaja bez poduszek, a czy ja gdzies kupie taka maciupka poduszeczke :) do lozeczka malego to sa, ale moses basket, Tyger, ty chyba tez masz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 23:42

na9fxa5.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zakupilam tylko jedne te mikro pampersa , a dzis patrzylam na strone asdy i powiem Wam ze duzo ciekawych rzeczy jest , az kusi :) - tylko czy nie trzeba miec karty asdy zeby zamowic z ich strony cos?? bo jak nie to super , bo nie mamy auta wiec zostaje nam kupic z ich strony a te jumbo pack(74szt ) bardzo sie oplaca -bo w innych sklepach czy na ebay sa od 10f w gore .... :)
    Jedni znajomi co niedawno urodzili - to mowia zeby kupowac juz pampersy jezeli mamy taka okazje bo sa tanie , a inni za to mowia ze bez sensu kupowac na zapas bo nie wiadomo jakie dziecko sie urodzi -i ze mozna w kazdej chwili jechac i kupic - pod warunkiem jak sie ma kasy duzo -ze mozna kupic byle co nie przejmujac sie ze okazji juz nie ma - i jak sie ma samochod....:) - to sa znajmomi co maja wszystko z gornej półki , i jak potrzebuja to jada i kupuja nigdy nic z promocji itp...

a my z moim jestesmy zdania takiego ze warto łapac okazje:))

ug37p07wh10wkqyc.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ja dostalam w komplecie z rozkiem malutka podusie , i jak narazie nie kupuje , bo zanim malenstwo bedzie spalo to troszke bede miala czasu sie rozejrzec:)) kusisz kusisz i chyba sama zaraz bede buszowac po stronie zamiast spac ;p hihi

Carola55 lubi tę wiadomość

ug37p07wh10wkqyc.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, z wynajciem mieszkania przez kolege - to zalezy jaki to kolega i jak dlugo sie znacie? Jezeli znasz go dobrze i masz gwarancje, ze zarabia regularnie, do tego jest sumienny chlopak, to raczej masz gwarance ze bedzie placil i was nie wykreci.
    Ja sama przechodzilam historie, ze placilam kaucje za cale mieszkanie a inni nie chcieli sie dorzucic i na koniec jeszcze byly akce z agencja, znam tez inne historie- niestety polakow, o eksmisji przez agencje bo nie placili za mieszkanie. Jezeli dasz gwarancje pokrycia to bedziesz musiala placic w takim przypadku ..... a jak nie, to mozesz sie znalezc bardzo nieforutnnie na jakis tam liscie dluznikow

na9fxa5.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola maluszki nie powinny mieć żadnych poduszek. Dla kręgosłupa jak i żeby zmniejszyć ryzyko tzw 'cot death'. Dlatego tez sleeping bags są takie fajne zamiast kocykow czy kołderek, bo nie ma obawy ze maluch sobie przyciągnie je na twarz.

Carola55, tyger lubią tę wiadomość

• Vixen Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotttka kupuj jak jest okazja :) pampersy napewno sie przydadzą. Tylko może nie za dużo pierwszych rozmiarów i tyle :)

Co do kolegi to ja chyba bym sie bała za kogoś poświadczyć jeśli nie byłby to jakiś bardzo dobry przyjaciel od lat :/ szczególnie w tych czasach kiedy cieżko komukolwiek zaufać... A potem Twój jeszcze bym miał mieć jakieś problemy przez to, hmm :/

tyger lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja termin mam na 10.09 a o tym 6 to mowie dlatego bo moja mama przylatuje wtedy i od tego dńia moge rodzic ;)

Szcżeze?? Nigdy nie patrzylam czy pieluchy maja daty :P serio na to nie wpadlam :)

Migotka ja nie wiem dokladnie na czym polega bycie tym gwarantorem ale z tego co pisżesz to zaswiadczasz za kogos ze jesli on przestanie placic to ty przejmujesz ta role... Szczeze? Ńie zgodzila bym sie. Roznie w zyciu bywa. Tym bardziej teraz jak spodziewam sie dziecka i robie wszystko zeby moja przyszlosc byla jak najbardziej spokojna i ustabilizowana!
    Mam w rodzinie przypadek ze brat bratu zyrowal kredyt... I ten przestal placic... Powiedzial ze nie ma kasy na splate kredytu i tyle. I moj wujek placi za niego. Zyja w ubustwie przez to... Dom na leb im sie sypie a on dlugi brata splaca a ten siedzi za granica i zyje jak paczek w masle,,. :(

Ja mam takie mini plaskie podusie dwie. Jedna byla do wozka a druga do poscieli do wozka. Nie wiem czy bede na poczatku uzywac ale w razie co sa 2 :)

Ja tam jestem za tym zeby pomalu sobie wszystko kompletowac i szukac promocji. My tak nasza wyprawke stworzylismy i szczeze? Nawet nie odczulam ze wydalismy kase :) serio!!
    Nie wyobrazam sobie kupowac wszystkiego naraz i na sam koniec.
    Wszystko co kupilam przemyslalam, spr opinie, ceny. Uwazam ze zrobilam to przemyslanie i ze wszystkiego jestem mega zadowolona a ogolnie to wybredna baba ze mnie :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen dzieki, to teraz w koncu kumam po co sa te sleeping bags :):), ostatnio stalam przy tym w Matalanie itd i sie zastanawialam o co w tym chodzi i na co to komu :) a na ile to bedzie cieple w zimie? bo widzialam przewaznie takie co maja jednak raczki odkryte ... mozna mies spioszki i kaftanik ale mi by to w zimie nie wystarczylo ...

na9fxa5.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola możesz wsiąść do 7dni zwolnienia bez sickline od lekarza.
    Ja przez pierwszy trymestr w ogóle non stop spałam byłam taka wymęczona, ale nie brałam ani jednego dnia off sick aż do 7 miesiąca. 'Zostawilam' sobie na pózniej :) wiedziałam ze to normalne ze jestem zmęczona i wolałam nie nadużywać zwolnienia wtedy. I dobrze bo po 7 miesiącu często mnie nie było w pracy, a to przez żebra, a to mój bolący tyłek... :D

• Vixen Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluchy nie potrzebują wcale tak dużo do przykrycia, zależy tez od dziecka, bo wiadomo ze niektóre bedą wołały cieplej a niektóre chłodniej. Te sleeping bags maja takie same stopnie jak kołdry, tj TOG czyli na lato i na zimę jest niższy i wyższy stopień TOG. I na opakowaniu jest podana rekomendacja co dziecko powinno mieć ubrane.

Carola55, tyger lubią tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam tez kupuony ten sleeping bags :) zreszta zaopatrzona jestem chyba w kazda opcje haha.
    Bo wlasnie tak jest z dziecmi ze jeden potrzebuje byc delikatnie pieluszka przykryty a drugie dziecie musi byc ciasno zawiniete zeby wogole usnac i sie uspokoic :)
    Np syn mojej szwagierki (teraz 4 mies) od dawna ma tak ze nie zasnie jak nie ma pieluszki na oczach :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger - do takiego wniosku doszłam dzisiaj wieczorem właśnie :) ze muszę pokonać tą burze macierzyńskich hormonów i sie zrelaksować. Tylko cieżko bo nie mam nad tym kontroli :D ja rozumiem ze to ostatnie dni 'wolnosci'...na zawsze i chciałabym poprostu leżeć i korzystać z tego, ale no nie mogę i juz. Ale postanowiłam od jutra postarać sie zająć czymś innym głowę i sie poprostu cieszyć z tego pięknego czasu. Wiec koniec z 'wywolywaniem' porodu :D grzecznie czekam na Karolka i tyle. Nie zostało mi długo bo maksymalnie 16 dni jeśli musiałabym iść na induction. Wiec - nie jest źle! :D
    Muszę wykorzystać te ostatnie dni i pokończę kilka rzeczy i ogolę jutro nogi! Taki mam plan :D

tyger lubi tę wiadomość

‹‹ 79 80 81 82 83 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ