Ciaza w Szkocji
-
WIADOMOŚĆ
-
Do spania na początek kupiłam gro swaddle do zawijania, a potem sleeping bag bo one są od iluś tam kilogramów dopiero.
Dokładnie bobasy to małe ludzie i każdy jest inny ale tak jak mówisz Paula, lepiej być przygotowanym na wszystko
Popatrzyłem właśnie w lustro na mój wielki brzuchol, na moje piękne rozstępy...i takie wielkie szczęście wypełnia moje serducho bo wkrótce będę MAMĄ! Marzenia sie spełniają
Dobranoc dziewuszki! Niech każda ma spokojna noc dzisiaj :-*tyger lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, ja od rana poluje na wyprzedaz w Asdzie a tu sporo rzeczy juz wyprzedanych.... nie moses basket z tym wzorem co chcialam ale zauwazylam, ze Asda ma zawsze inne, a ten w wyporzedazy tez byl jeszcze inny, wiec sobie po porstu poczekam na ten moj. Nie ma tez juz bouncera czy hustawki albo kocyka 'cellular', ktory chcialam.
Duzo z tych rzeczy juz mieli on-line predzej, wiec nastaepnym razem nie ma co czekac do wlasciwego dnia wyprzedazy ...
Coz, zaraz wybieram sie na baby market i zobacze co tam sie dziejeWiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 10:55
-
tyger wrote:Carola to dobry pomysl zeby jechac na ten market. Ja mam juz wszystko ale tez chetnie bym pojechala.
To chyba zalezy od GP. Niektorzy sa fajni a inni nie
Paula, ale jaja. Moj K od samego poczatku obstawia ze urodze 27 sierpnia. Nie wie czemu ale ta date ma w glowie. Moja mama obstawia 1 wrzesnia.
A ja osobiscie wolalabym urodzic po prostu zaraz po tobie zeby cie nie dolowac :*
Z ta data 27 sierpnia mialam na mysli Vixen. To wszystko przez to, ze Vixen to Paula. Sorki za bladPaula55 lubi tę wiadomość
-
Vixen i to jest dobry plan. Ogol nogi, zrob paznokcie, naloz maseczke, bo lada moment bedziesz mama, wiec badz taka swiezutka mamusia.
Ja depilowalam nogi 2 dni temu. Jedna mi zajela pol godziny. Musialam sie nagimnastykowac.
Ja mam termin na 6 wrzesnia. Wczoraj cale popoludnie maly mi naciskal na dol tak jak przy engagement. Powiem wam, ze troche mnie to zastanawialo, i nie bylam pewna czy siecos zaczyna czy nie. Brzuch mi twardnieje co chwila ale przewaznie w tym samym momencie kiedy sie Stanley rusza wiec znowu nie wiem o co chodzi. Do tego mam chwilowe klocia w pochwie.
Zauwazylam tez ze lekko mi puchna palce u rak tak ze czuje lekki opor przy zginaniu. nie wiem czy powinnam sie tym martwic. Cholerka ta ciaza jest tak inna od mojej pierwszej ze sie czuje jak pierworodka. -
Tyger, haha z tymi naszymi imionami to rzeczywiście troche zamieszanie, ale ja wiedziałam o co Ci chodzi
No to ciekawe czy Kev bedzie miał racje, bo to juz w środę!
Ja tez mam cały czas te bóle a mały juz dawno jest engaged. Wydaje mi się ze się poprostu obsuwa niżej. A jak kreci tam łebkiem to juz w ogole super ałłł.
Mi w nocy doszły jeszcze takie dosyć ostre bóle w dole brzucha, no ale to tez nic nie znaczyło
Tyger ja na Twoim miejscu bym zadzwoniła do położnej w poniedziałek albo do położnych w szpitalu z tym puchnieciem jeśli się pogorszy. Bo wiadomo ze to moze byc nic ale puchniecie to tez objaw pre eclamsia.tyger lubi tę wiadomość
-
Vixen czytalam o tym ale dalej nie wiem co to znaczy na polski prosty jezyk. I jeszcze nie wiem co to jest to sweep o ktorym pisalyscie z Paula.
Troszke sie zaczelam martwic bo ostatnie 2 dni doszly mi tez bole glowyWiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 13:12
-
A tak wogole to zrobilam wlasnie zakupy w asda. Kupilam na sporbowanie ten wash all-in-one Johnsona i ten szampon. Miejmy nadzieje, ze nie uczuli. Myslalam o myciu malego mydelkiem bambino ale to jednak mydleko. Zostawie to na pozniej jak bedzie mial miesiac lub 2 a na razie ten first touch wydaje mi sie rozsadniejszym rozwiazaniem.
-
No ja bym na Twoim miejscu zadzwoniła do community midwife w szpitalu i zapytała czy to cos o co trzeba się martwić czy nie.
A stretch&sweep to polozna poprostu wkłada palce i 'grzebie' po szyjce macicy. Jest spora szansa ze to rozpocznie porod. Ja jestem umówiona z polozna na to na czwartek jak do mnie przyjdzie.
Btw - na internecie jest dużo horror stories o sweep'ach, że strasznie boli itp ja się pytałam mojej położnej i powiedziała ze jeśli jest dobrze zrobione to nie powinno bolec wiec jeśli których z was bedzie miała to robione i bedzie bolało to powiedzcie żeby przestała robic -
Tyger, no koniecznie poczytaj i zadzwon do poloznej ....
Ja niedawno wrocialm z Jack and Jill market, na poczatku bylam w szoku ile bylo tam ludzi i w jakiej musialam stac kolejce. Na poczatku dluzy tlok i mnostwo wozkow z dziecmi sporo zabawek i sprzetow, no widac, ze niektore dosc uzywane, jedank jak sie pochodzilo i przejzalo rzeczy to mozna by bylo naprawde kupic ladne zestawy w dobrych cenach. Caly czas zaluje, ze wcaiz nie znam plci bo to mnie powstrzymalo, ale kupilam ladny nowiutki bialy sweterek unisex z czapeczka, oraz jeszcze jednak czapeczke i jasny niebieski polarek, tez mysle, ze moze byc unisex. -
No widzisz Carola i tak kilka rzeczy znalazłaś super! A jak poznacie płeć to zaszalejesz na całego!
Wiecie co ja małemu do mycia kupie jednak cos organicznego. Jakiś nawet ten nowy Johnson mnie nie przekonuje
Poczytałam troche i bardzo dużo mam poleca Burt's Bees baby wash&shampoo. Co prawda buteleczka kosztuje £8 ale z tego co piszą to starcza na długo bo wystarczy dosłownie odrobina. Piszą ze jest bardzo delikatne, skóra maluszka jest super miękka i pięknie pachnie. Jutro się wybiorę do miasta i zobacze czy maja w holland&barrett bo na Amazonie chcą kolejne £6 za przesyłkę, pff.tyger lubi tę wiadomość
-
Vixen rozbawilas mnie na calego. Takiej to nie dogodzi
£8 to calkiem sporo za plyn. A tak przy okazji to ktory olej kokosowy czy ze slodkich migdalow dodaje sie bobasowi do kapieli, bo tak sie zakrecilam ze juz nie wiem. I czy mozna to dodawac juz na samym poczatku?
Ja siedze wlasnie z kokosowym na glowie a moj synus za moimi plecami cala buzie sobie kokoskiem wysmarowal Ja kiedys z nim padne. To co on wymysla I jak mnie kopiuje to sa jaja normalnie. Jak mial dwa latka to ja depilowalam nogi a za chwile on w swoim pokoju na podlodze z nogawka podciagnieta I autkiem w raczce udawal ze depiluje swoje
Zmierzylam sobie cisnienie I jest ok wiec nie panikuje. Bol glowy mam pewnie przez ta pogode. Wiec uszy do gory, nic zlego sie nie dzieje. Sprobuje wypic dzis wiecej bo moze to po prostu zatrzymanie wody.
Carola super ze cos znalazlas na tym markecie. No i teraz juz wiesz jak to wyglada, wiec nastepnym razem nie bedzie tego szoku -
Ja tez sie melduje dopiero teraz hehe. Bylismy u nas na baby market ale nie bylo przewijakow no nic, jutro okupuje ebay
Kuoilismy za to 2 kpl ja 3-6 mies i zabawke nowka sztuka jeszcze nie rozpakowana
Potem obiadek robilam. Owoce morza w sosie smietanokow- koprekowo- czosnkowo- pietruszkowym z makaronem
Pewnie to byl ostatni raz na dluugo bo przy karmieniu sea food odpada
Mi polozna tez mowila o tym masazu szyjki (sorry ale bede uzywac polskich zwrotow bo w koncu z Polkami gadam) i podobno jak lekarz w pon zobaczy ze z malym cokolwiek nie tak to zrobia mi to od razu w szpitalu... Boje sie
Nie bolu ale ze sie po tym porod zacznie
Ale smiesznie wyszlo z tymi imionami haha. Dwie Paule to sie moze mylic
Ja nie puchne moze na rekach czy stopach ale twarz rano mam jak bulinek i ogolnie caly dzien... Straszńie na buzi napuchlam... Ale wiem ze to normalne poki nie mam innych objawow. Na puchniecie raczej polozna nic nie poradzi jesli cisnienie jest w normie. Poprostu woda sie nam zatrzymuje. Ale zawsze lepiej spr
Carola super ze cos upolowalas zawsze to na poczatek i na pocieszenie jak poznasz plec to uhhh uwiez ze ciezko sie powstrzymactyger lubi tę wiadomość
-
Tyger to super ze cisnienie ok bo to najwazniejsze
Odpocznij sobie i moze bedzie lepiej
Haha synek faktycznie udany jej dzieci to faktycznie widza, skysza wszystko i nasladuja to takie zabawne
Ja po porodzie jak tylko bede po pologu to smigam do kosmetyczki na kwasy na te rozstepy albo na mikro... Nie moge sie z nimi pogodzic mimo wszystko bo tak dbalam o nawilzanie
-
Tyger obydwa olejki mozna do wody dodawać. I od urodzenia
Ja tez bym sobie kokosa na głowę położyła na noc ale boje się ze się obudzę rodząc i gdzie ja to bede zmywać na szybkiego wtedy haha wiec poczekam.
Victorek tez bedzie mięciutki, mmm.
Kurcze ja to bym chciała pójść na laserowe usuwanie włosków :< najbardziej mi zależy na 'strefie intymnej' zeby zrobic i mieć spokoj bo mnie wkurza golenie tam zwykła maszynka nie moge bo zaraz mam strasznie podrażnioną skore i włoski się wrastają i jest gładko na jeden dzien wiec się gole elektryczna maszynka ale z tym radzenie dużo zabawy i nigdy nienejst aż tak gladziutko. Muszę popatrzeć ile taka przyjemność kosztuje z tym laserowym usuwaniem.
Tyger a jak na wosk chodzisz to nie umierasz z bólu? mi kiedys koleżanka kosmetyczka ręce zrobiła woskiem i po kilku kieliszkach wina byłam a i tak myślałam ze się porycze
To jak ciśnienie ok to nie ma się co martwić wtedytyger lubi tę wiadomość
-
Ja tam bede jadła wszystko tak jak jem teraz wiec się nie przejmuje a nawet wiecej niż teraz bo wkoncu zjem hiszpańskie kiełbasy i szynki i poproszę ojca zeby zrobił tatar bo jak zrobił na poczatku ciazy to myślałam ze go uduszę
No i moja Polska suszona, surowa kiełbasa która czeka na mnie w Tesco *__* dobra teraz znowu chce żeby Karol się szybko rodził, bo chce jeeeeśćtyger lubi tę wiadomość
-
Witam dziewczyny
Ja to zawsze jak tu zagladam to sie zastanawiam czy juz ktoras rodzic nie zaczela...haha no ale widze ze na razie cisza.
Tyger odpoczywaj, najwazniejsze ze cisnienie ok.
Widze ze Paula i Carola poszalaly na baby market:) pochwalcie sie fotkami laseczki:)
No a my na market nie dojechalismy. Za pozno sie ogarnelam i jedynie do centrum dotarlismy na shopping :)Kupilismy w TK Max kombinezon dla Malego wiec oczywiscie wrocilam zadowolona:)
Vixen ja tez mam problem po depilcji takze Cie rozumiem, ale mysle ze na woskowym usuwaniu to bym chyba zjechala.
Teraz czas na relaks i czuje ze drzemka bedzie:)tyger lubi tę wiadomość