X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten z blokada jest poprostu bezpieczniejszy. Bo podnosi sie tylko ta wajche i blokuje sie jak krzeselko. A wiadomo jak sie w srodku nocy wstaje to czlowiek zaspany. A to roznica kilka £ wiec jak juz kupuje to na full opcji ;)
    Poczekam kilka dni. Mam nadzieje ze moj syn tez haha :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie tak o tych owocach morza a mi sie w zoladku przewraca. Nie jestem w stanie nawet na to patrzec, od samego zapachu mi sie cofa a juz nie powiem o wlozeniu tego do ust. Podziwiam was. Ja sie nigdy nie dam na to namowic.

Vixen bikini to tylko boczki, potem mozesz wywoskowac wiecej, czyli zostawic pasek przez srodek i to sie nazywa brazylian. Calkiem na zero to hollywood i to juz jest razem z dupka :D
    Bikini sie nie oplaca, ja robie brazylian ale zamierzam sie kiedys odwazyc i zrobic calosc.
    Po doswiadczeniu bolu porodowego takie woskowanie nie jest juz czyms najgorszym. Wolalabym dac sie teraz wywoskowac niz isc na porodowke ;) No ale za bardzo wyjscia nie mam.

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula mam nadzieje ze kupisz taki fotel jaki chcesz.

Paula55 lubi tę wiadomość

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinko zycze ci udanego urlopu. Tylko nie zapomnij o nas :)

Carola juz niedlugo poczujesz swojego maluszka i bedzie super.
    Moj dzis tak mi daje w kosc ze myslalam ze sie poplacze w sklepie. do tego jeszcze mi plecy za moment eksploduja :( I to jest ta mniej przyjemna czesc bycia w ciazy.

Carola55, Malwina89 lubią tę wiadomość

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja tam uwielbiam owoce morza... No moze oprocz osmiornicy :P jakos mi nie podchodzi :)
    Ale tatar to za mna cala ciaze chodzi :P
    Po porodzie chyba nie odpuszcze :)

Tyger jestes hardkorem normalnie :) ja bym ńie dala rady tak zmaltretowac swojej pipki :P
    Na sama mysl mnie boli :P
    Zostane jednak przy maszynce haha :)

tyger lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwina, super ze masz teraz urlop, odpoczywaj i ciesz sie jeszcze polskim latem ... :)

Tyger, no jak tak wlasnie czekam na te ruchy, na pewno to bedzie niezapomniane przezycie, tylko ciekawe jak to potem bedzie wygladalo, szkoda ze sie biedna tak meczysz w tych ostatnich dniach a maly jest bezlitosny dla swojej mamusi ... :( cos on sie do tego wyjscie szykuje :) obys miala spokojniejsza nocke ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 22:44

Malwina89 lubi tę wiadomość

na9fxa5.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie dzisiaj przerazilam bo mi waga pokazala, ze od zeszlego tygodnia przytylam ponad 1 kg. Cos wydaje mi sie, ze ona troche szfankuje wiec ja stawialam chyba w 10 miejscach, ale nic, wychodzi ze jednak tyle przytylam. Wiem, ze sobie pofolgowowalam ostatnio - czekoladki i ciasteczka ..... a tu prosze jakie skutki :( dzidzia raczej tyle tak szybko nie urosla :)

tyger lubi tę wiadomość

na9fxa5.png
  • Malwina89 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze bedzie jeszcze ciepło w polsce :). Ja tez nie moge nawet patrzec na owoce morza :/ blee. Surowego tez nie przełkne :).

Carola doczekasz sie ruchow maluszka za moment bedziesz golym okiem widziała jak ci podskakuje brzuch w miejscu gdzie maly kopnie :) cudowne. Uwielbiam to uczucie. Na pewno później bedzie bolalo jak przywali ale dam rade. Wszystkie damy rade :).

Dziękuję Tyger, na pewno urlop bedzie udany. Nie zapomnę o was w zyciu ;). Pewnie bede miala mniej czasu zerkać do was ale postaram sie nadrobić :). A Ciebie kochana Stanley mógł by juz troszkę oszczędzić :/. Żywy synus ci rosnie :) za moment będzie wariowal z Victorkiem.

tyger, Carola55 lubią tę wiadomość

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laseczki ;) niesety nie nadrobilam Was , bo juz jestem tak padnieta ale przyszlam sie pokazac :)
    dzis dzien byl super ;) urlop mojego zaczelismy wspolnie z Moja siostra i rodzinka nad morzem -a potem poprosilismy ich zeby zabrali nas do asdy i nakupowalam pieluszek , smoczki-do butelek -bo butelki dostane od siostry , chusteczki , i najlepsze jest to ze siostra pokazala mi spioszki , normalnie byly tak male ze w jednej dloni mojego R sie miescily -to byly dla wczesniakow co waza 1kg(tyle co ja jak sie urodzilam ) i byly tez 1.5kg ...normalnie az nie moglam uwierzyc ze dziecko moze sie takie male urodzic..
    Pozniej poczestowalam Moich prażonymi-to o czym ostatnio pisalam - kazdy zjadl po 2 wielkich talerzach popijajac maslanka - ja do teraz pekam ...;) ale jestem tak juz zmeczona ze szybka kapiel i ide spac bo jutro do pracy ... a apropo pracy dzis mialam rozmowe z szefowa -chyba mialam na czole napisane ze chce o maternity pogadac , i jak dostane pismo od poloznej to mam odrazy wysylac bo przysluguje mi kasa od 21tyg ciazy -tylko w tych broszulach co ona mi dala do poczytania nic nie ma o polityce pracy i nie wiem ile mam pracowac - szefowa liczy ze max do grudnia popracuje ...haha

aaaaaAAAAAA we wtoreczek mam priw usg :))
    tylko ze Moj R nie zapisal godziny i nie wiem czy na 16 czy 19 ;/
    mam nadzieje ze przyjdzie potrwierdzenie placenia i tam beda szczegoly :)

dobranoc Mamusie :)

tyger lubi tę wiadomość

ug37p07wh10wkqyc.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola no dzidzia to napewno tyle nie urosła ale moze ta cała reszta tyle przybrała, macica, wody itd :D a moze to właśnie czekoladki hihi :P

Tyger, dzięki za wytłumaczenie ;) no to po porodzie się gdzies umowie. Ja jak
    Juz to bym chciała wszystko bo tak się zawsze gole, nie lubie żadnych włosków ale jak na pierwsze woskowanie to moze zacznę od bikini tylko :D

Moj mały wystawia swoje słodkie stopki cały dzien i kreci dupką :D chciałabym moc się schylić do brzucha i pocałować te miejsca :D ale jeszcze chwila i pocaluje je naprawdę.
    Ja najbardziej lubie jak mały cos zrobi, nie wiem czy to ręką przy buźce czy co, tam tak nisko na dole takie gilgotanie :D zawsze próbuje sobie wyobrazic jak on wyglada tam w brzuchu... Szkoda ze skóra na brzuchu nie jest przezroczysta na czas ciazy :D

tyger, Carola55 lubią tę wiadomość

• Vixen Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotttka fajnie wam się zaczął urop ;)
    Tez widziałam te maluśkie ciuszki w Asdzie, aż mi się łzy w oczach zebrały :( ale cudowne ze nawet takie drobinki maja szanse na przeżycie. Ale jak się patrzy to wyglada jakby to miało byc dla lalki a nie dla prawdziwego dziecka :O

• Vixen Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabookowaliscie ten scan tam gdzie Ci pisałam? Jeśli tak to mailem dostaniesz potwierdzenie i mi na dniu jeszcze przysłali sms. I wyjdźcie przed czasem bo tam jest tak dziwnie się dostać do tego budynku. My pojechaliśmy z nawigacja i troche pojezdzilismy bo to jest tak jakby od tylu wejście ;)
    Czekamy na fotki we wtorek w takim razie :D uhuhu

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejuu Malwinka zazdroszcze wyjazdu do pl :) uwazaj na siebie kochana i daj raz za czas znak :)
    A u nas od dzis zostaly dokladnie 2 tyg jak moja mamcia przyleci :) tak bym chciala po nia na lotnisko jechac z kwiatami (bo ma wtedy imieninki) a tu moze byc tak ze bede czekala na nia z Tiagusiem w domu :P choc wile jeszcze nie :P

Migotka super ze dzien udany :) i w gronie rodzinki :)
    Tez ogladalam kiedys te ciuszki i pamietam ze ja dla moich lalek kupowalam wieksze :) szok ze rodza sie takie malenstwa i wiele z nich zyje'i ma sie dobrze :)

Malwina89 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka mialas bardzo intensywny dzien, ale najwazniejsze ze jestes zadowolona :)

Carola jest cala masa rzeczy, ktora liczy sie na wage ciazowa. Tak jak Vixen ci napisala, woda, krew, lozysko, cycuchy, tluszcz i na koncu czekoladki ;)

Vixen uwielbiam jak piszesz o Karolku. Tylko jak sie juz urodzi to go nie zakochaj na smierc ;)
    Ja sie bardzo ucieszylam jak zobaczylam jakis czas temu te ciuszki dla wczesniaczkow w asda. Kiedys ich nie bylo, tak jakby nikt nie uwazglednial takich maluszkow. Jakie to mile dla tych rodzicow ze moga to malenstwo normalnie ubrac :)

Vixen jak pojdziesz na woskowanie to pamietaj ze najwazniejsze jest zeby skora byla naciagnieta i szybko zerwany wosk :) Najlepiej zapytaj o jak najbardziej doswiadczona pracownice. Mnie zawsze woskuje szefowa. Nikomu innemu sie nie daje dotknac.

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide do mojego cieplutkiego lozeczka, bo juz ledwo siedze. Dobrej nocki mamusie.
    Vixen a tobie zycze zeby ci wody odeszly dzis w nocy :)

Carola55 lubi tę wiadomość

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj tak Tyger.. Doswiadczona i pewna reka przy wosku to podstawa ;) dlatego samej sobie ciezko jest robic. Choc po pewnym czasie mozna dojsc do wprawy ;)
    No i wazne zeby po wosku nalozyc dobry preparat podepilacyjny :) mozna tez zapytac czy maja w ofercie balsam opozniajacy odrastanie wloskow :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocki :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wiem, tylko tak szybko przytyc ... :) ale wyczytalam, ze ok 15 tyg powinno sie juz przytyc ok 2 - 2.5 kg, co jest w sumie prawda, wiec tak to sobie bede tlumaczyc :) (no i dobrze ze apetyt dopisuje no nie :) - tak to sobie tez bede tlumaczyc :) )

Vixen, no nie moge sie juz doczekac az dasz jakies fotki Karolka jas do nas zawita :)

na9fxa5.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie ze dobrze ze dopisuje ;)
    Ja przez mdlosci i wymioty dluugo nie tylam wogole. Ale potem to juz poszlo :P
    I nie odmawiam sobie przyjemnosci jedzenia ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!

Tyger wody nie odeszły :P ale myślałam ze pęknie balon bo mały tak się kręcił i rozciągał :O normalnie szaleju się najadł chyba na noc :D ale to dobrze bo spędzimy sobie z tatusiem razem dzień, pojedziemy do miasta ;)
    Noc miałam ciężka bo najpierw nie mogłam zasnąć bo mały fikał a potem dostał czkawki :D a o 5am obudziły mnie koty, bo się ganiały i przez dwie godziny lezalam nie mogąc zasnąć spowrotem... Czytałam książkę oO
    No ale zaburzony sen to bedzie normalka wiec trzeba się przyzwyczajać :D

Dzięki jeszcze raz za porady dziewczynki :) jak juz bede szła na ten wosk to napewno się wpierw popytam znajomych o jakiś dobry salon. Lepiej zawsze wydać wiecej kasy i mieć zrobione porządnie.

Tyger ja myśle ze umrę z miłości jak on się tu pojawi :D od zawsze chciałam mieć dzieci a jak miałam 16 lat to byłam gotowa i juz wtedy w mojej głowie powstał synek :D wiec tyle lat moja miłość rosła i rosła ze nie wiem czy moje serducho wytrzyma jak go wkoncu zobacze haha :D

Paula55, tyger lubią tę wiadomość

‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ