Ciaza w Szkocji
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejooo
Tyger te chlopaki nasze to lobuziaczki. Moj tez dzis fikal chyba mu sie juz nudzi w srodku
Poza tym moj T non stop go zaczepia a Tiago strasznie na niego reaguje!! Wystarczy ze Tomus jest w poblizu i do niego zagada czy poglaska i zaczyna sie szal...
Vix spokojnie..nie urodzilas ale jestes dzien do przodu
I widze że szukasz plusow dnia i jedziecie na miasto! Super.
Tez uwazam ze czasem lepiej ciut doplacic do pewnych rzeczy a miec wieksza pewnosc ze bedzie ok
My dzis zlozylismy duzy stol z krzeslami i tak mi pusto w salonie haha dobrze ze lawe mamy duza to jakos damy rade z posilkami
Dziewczyny juz jutro dowiem sie co u syneczka!!! Tak sie doczekac nie moge jakichkolwiek wiesci!!!tyger lubi tę wiadomość
-
Carola narobilas mi smaka na serniczek
Vixen, zrelaksuj sie jak tylko sie da. Korzystaj z nidzieli.
A ty Paula sluchaj swojego ciala, jesli opuscily cie dzis sily to znak zebys sie polozyla i odpoczywala. Ile tak zamiezasz biegac i robic wszystko to co ja i Vixen juz nie mozemy?!
Moja nocka nie byla taka njagorsza. Tylko raz na siusiu. Poranek za to mnie rozbawil. Siedzialam sobie z moja poranna kawka i dostalam kopa w cycucha. Smialam sie i z siebie z ciebie Paula, bo mi sie przypomnialo -
Kochana dzis jak nigdy leze i dzownie mi z tym
Moj za to dzis biega jak z piorkiem w pupce stol poskladal a teraz recznie musial wycinac plytke do monitora oddechu
Chyba sie troszke stresuje
A widzisz Tyger... Ze mnie sie smialas to masz za kare hehe
A ja o dziwo ostatnio wogole nie wstaje w nocy na siku dziwne
-
Dziewczyny, no jestem ciekawa jak to jest czuc sie tak jak Wy? Sa te plusy i minusy.
Paula, mam nadzieje, ze juz lepiej sie czujesz jak odpoczywasz, jutro bedziesz miala dobre wyniki wiec odzyskasz energie
Tyger, o tym akurat slyszalam ze nozki puchna, oby nie na dlugo i nie za bardzo
A Vixen ciagle w ruchu i ciagle pelna energii
U mnie byla rodzinka - Mojego A kuzyn z zona i ich 4 letnim synkiem, jak on im szybko rosnie! Ewa mowila, ze ona tak sie czula dobrze do konca ciazy, ze chciala caly czas pracowac i to do konca ale polityke firmy ma taka, ze musiala odejsc dwa tygodnie przed porodem .... wiec teraz znowu dala mi do myslenia kiedy ja powinnam odejsc z pracy, oj musze temat znowu przemyslec .... dwa tygodnie to juz myslalam, ze jednak nie dalabym rady, bo jeszcze sporo dojezdzam, ale wiem tez ze zawsze w razie w moge szybcije odejsc i szybciej rozpoczac macierzynskie ... -
Tyger na koncowce juz czesto puchniecia moga sie zdarzyc. Ty puchniesz na stopach a ja na twarzy strasznie wygladam. Nigdy nie mialam tak okraglej buzi.ma rano to mi ledwo oczy widac
Ja oczywiscie chwile polezalam i na tym koniec
Wyciagnelam mojego Misiakana spacerek na miasto szkoda mi bylo pogody
Poszlismy (potoczylismy sie w zasadzie) na kawke potem do sklepu po kilka drobiazgow. I tak nam dzionek mija
Teraz ogladamy ugotowanych synek wariuje i kopie po zebrach.
Carola ja t.j mowilam. Pracowalam do 5 mies. Potem mialam 2 tyg urlopu do wykozystania, potem nie dostawalam mies zadnej kasy a potem zaczelam macierzynski musisz sobie przemyslec kochana jak dla was/ dla ciebie bylo by najlepiej
-
Ewa dzisiaj opowiadala jeszcze, ze jej synek wazyl az 4.8 kg a oni nie sa jacys 'duzi' wrecz przeciwnie, nawet nie mogli go ' upchnac' do fotelika z wkladka dla 'new born'
Miala cesarke, ja sie zastanawiam czy przy duzych dzieciach juz zawsze robia cesarke czy to jednak nie przesadza o tym, Vixen moze Ty bedziesz wiedziala?
-
O kurde...kawal chlopa
Nie chciala bym rodzic tak duzego dziecka ns
Z tego co wiem jesli jest podejrzenie ze dziecko ma ponad 4 kg to mozna upierac sie przy cc.
Teraz niedawno rodzila dziewczyna z innego watku wlasnie ponad 4 kg i lekarze chcieli zeby probowala sn ale ona sie uparla no i miala cesarke.
-
Ale duze dzieciatko. nie wiem co ja bym zrobila. Po porodzie lezalam na sali z mloda dziewczyna ktora urodzila takiego wielgusa. Ten chlopczyk byl 3 razy wieksze niz moj Victorek. Biedna meczyla sie naturalnie, dali jej epidrual i pozniej i ona i to dzieciatko strasznie wymiotowali. Do tego to dziecko bylo spuchniete od tego wyciskania.
Jedni mowia ze przecie kiedy kobiety rodzily takie duze dzieci. No tak, fajnie. Tylko ze sporo kobiet przy tym umierala i osierocala dzieci -
Wiecie co z tymi dzieciakami dużymi to rożnie, bo jedna bez problemu urodzi 4kg a druga nie. Kumpel mi opowiadał i dziewczynie z Aberdeen, polce, która trzy dni rodziła i nie mogła urodzić i dopiero wtedy miała cesarkę a dzieciak miał 5kg!! Widziałam jego zdjecia zaraz po porodzie, wyglądał jak pączek xD ale nie wiem jak do takiej sytuacji doszło w ogole bo przeciez po to położne mierzą brzuchy właśnie zeby wiedzieć czy dziecko nie jest za małe czy za duże. Ona miała takiego kolosa wydaje mi się ze nawet jeśli spróbowali siłami natury to cesarkę powinna mieć zrobiona dużo wcześniej... No ale nie wiem dokładnie jaka tam buła sytuacja.
My polazilismy po mieście, zjedliśmy cos bo nie chce nam się gotowac, potem zrobiliśmy sobie wycieczkę dookoła Aberdeen i teraz siedzimy w domku.
W jednym sklepie złapałam swoje odbicie w lustrze i stwierdziłam ze nie wyglądam jakbym za trzy dni miała termin porodu ale jak mały jeszcze dłużej posiedzi to tak przytyje ze bede wyglądać bo nie moge przestać jesc zaraz skoczymy do Tesco bo lód mi się skończył i się chyba bede musiała nim zapchać bo nie wyrobie
Strasznie dużo skurczy dzisiaj mam, może się rozwiną w cos wiecejCarola55 lubi tę wiadomość
-
No wlasnie Paula, pisz od razu jak wrocisz. Ja tylko odwioze chlopcow do szkoly i sie loguje na belly.
Vixen nie za szybko na snieg? Ja spodziewam sie tutaj pieknej, polskiej jesieni i spacerow w deszczu pod parasolem -
Ja tez wczesniej wogole nie puchlam. A teraz mi twarz zaatakowalo bleee
Makarba 5 kg!!! Przeciez mogla ja porozrywac w cholere!!! To wg mnie straszne ryzyko i zaniedbanie. Chwala Bogu że dobrze sie to skonczylo.,. Ja wiem ze najlepszy jest porod sn ale jesli byly by przeslanki na tak duze dziecko to bym nie dala sie odprawic bez decyzji o cc... Za duze ryzyko dla matki i dziecka. Tak jak tyger mowi... Moze i dawniej rodzily konitety takie dzieci ale ilez z nich ma problemy z nietrzymaniem moczu chociazby...
Vixen znowu sie ubawilam przez ciebie z tym lodem hahaha dobre
No i trzymam kciuki za nocna akcje
Snieg??? Oszalalas? zadnego sniegu nienawidze zimy i sniegu tym bardziej akceptuje go tylko podczas swiat Bozego Narodzenia w Polsce haha. Inaczej nieeee
Poza tym tak jak Tyger po dzisiejszym dniu mam jeszcze resztki nadziei na piekna jesien i spacery z synem w promieniach sloneczka
Wizyte mam laseczki o 11.45. Najpierw chyba scan bedzie a potem rozmowa z lekarzem... Zaczelam sie stresowac serio...
-
Nie nie, nie że śnieg teraz tylko ja juz czekam uwielbiam śnieg. Zreszta ja lubie każda porę roku.
Tesco zamknięte a w Asdzie nie mieli lodu ale za to kupiłam groszek wiec biorę się za zapychanie gęby tym bo inaczej pochłonę wszystko co jest w szafce ze słodyczami!
Koleżanka na Facebooku mi wróży ze to oznaka zbliżającego się porodu hyhy
Ja tez bym walczyła o cesarkę gdyby było podejrzenie ze dziecko jest duże. No bez przesady kurde to chyba bardziej niebezpieczne próbować urodzić takiego klocka niż cesarka.
Nie powiem żebys się nie stresowala bo to normalne, ja tez bym srała w gatki wszystko co związane z maluchami szarpie nam nerwy, ale to normalne. My możemy tylko trzymać kciuki i czekac aż wrócisz ze szpitala z dobrymi wieściami :-*Paula55 lubi tę wiadomość
-
Paula, ja tez trzymam jutro kciuki, daj znac jak poszlo.
Vixen, super ze dobrze sie czujesz i fajnie ci zlecial dzionek.
Ja poczytalam jeszcze chwile o tych duzych dzieciatkach i faktycznie matke moze niepotrzebnie i nadmiernie porozrywac a do tego dziecko sie nameczy, moze miec siniaczki i tez kleszcze musza byc uzyte czasem, wiec lepiej jednak miec ta cesarke.
Oby nam wszystkim porody poszly latwo i gladko no nie !