X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, wow, az mnie ciary przeszly ze to juz tuz tuz i taka szybka i konkretna decyzje podjeli, ale wszystko przeciez dla bezpieczenstwa maluszka!! Widze, ze nie zamierzasz oszczedzac sie do czwartku, tyle sprzatania jeszcze! - moze szybciej ci czas zleci jak sie czyms zajmiesz. A mamie uda sie szybciej przyleciec?
    Jestem ciekawa czy jeszcze np Vixen cie przegoni :)

Ale ten czas tak leci, jak zaczelam pisac z wami to mi pokazywalo do porodu ok 330 dni a teraz juz jest ok 270 ... ale przezywam wszystko z wami juz teraz!

na9fxa5.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger, bidulko - chyba najlepiej ci zyczyc abys tez juz jak najpredzej dolaczyla do dziewczyn i oby rozwiazanie szybko przyszlo! Odpoczywaj ile sie da i oby juz to puchniecie ustalo!

tyger lubi tę wiadomość

na9fxa5.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam dzisiaj wizyte w szpitalu ale taka typowo na cysty. Okazalo sie jednak, ze w 15 tyg nie beda juz robic scanu wewnetrzengo wiec maialam kolejny zewnetrzyny. Znowu moglam zobaczyc moja kochana dzidzie i jej bijace serduszko - i jakby sie wydawalo dlugie nogi :) Cysta jest niestety ale troche mniejsza, znowu mnie utwierdzili, ze to nic zlego i moze jak najbardziej byc i wynika ze zmian hormonalnych ...
    Dostalam jeszcze nowe zdjecia dzidzi, ale plci pani jeszczenie umiala rozpoznac ...

na9fxa5.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola nam na każdym USG mówili ze mały ma długie nogi :D na ostatnim były prawie o tydzien większe niż reszta :D

To dobrze ze ta cysta się zmniejszyła :) moze jeszcze zniknie?

Ja się nie moge ruszyć z kanapy taka mam zamułe :/ i brzuch boli cały dzien :( mam nadzieje ze to dobry znak i cos się dzieje i jutro masaż szyjki tylko rozpocznie porod.
    Muszę się zebrać i odkurzyć i obiad zacząć robic. I zamówić zakupy z Tesco bo jak urodzę to nie bedzie do tego głowy a jesc trzeba :D

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolciu nooo ja tez sie nie spodziewalam!!! Bylam w szoku i pierwsza mysl- nieee cos zle zrozumialam haha. A tomek chyba zobaczyl moja mine i pyta poloznej: - ale w TEN czwartek??? Hahha. Usmiala sie z nas :P

Mami nie uda sie szybciej przyleciec bo bilety na 6 juz dawno kupione... No ale trudno. Bedziemy sobie dawac rade przez tydzien sami :) mama przykeci to juz wnusia pozna. Troche jej smutno bo mowi ze myslala ze mnie za reke potrzyma :P
    Wogole bardzo to przezywa haha. Tesciowa to samo, az si biedna poplakala :)
    A ja w sumie mysle ze ni bedzie zle chyba. Przez tydzien akurat dojde do siebie... Ma to swoje plusy :P oby tylko z synciem bylo ok a reszta sie nie liczy :)

Dobrze ze ta cysta nie jest niebezpieczna! To najwazniejsze. Super ze mialas usg i widzialas malenstwo!!! Ja sie nie spodziewalam ze na sam koniec ciazy bede miec tyle usg haha :) ale,dobrze ze dmuchaja na zimne :p

Vix ja to padam po dziesiejszych wrazeniach i chyba sie wogole zdrzemne :) od jutra biore sie do pracy :P
    Tez musimy zrobic w srode porzadne zakupy zeby potem nie jezdzic za tym :) wogole mysle ze moze cos podgotuje i zamroze...musze to przemyslec :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, faktycznie szal cial dzisiaj. Podgrzalas emocje na forum :) Do czwartku zostalo niewiele, ale nie szalej za bardzo zebys nie szla do szpitala wykonczona fizycznie. Sily beda ci bardzo potrzebne. Olej gotowanie bo to sobie spokojnie zrobisz jak maly bedzie spal. Poza tym mamusia moze cos przywiesc ze soba :)
    Czy oni ci powiedzieli dlaczego tak ci woda zchodzi? Ciekawa jestem jaka jest tego przyczyna.

Vixen cos mi sie zdaje ze bede gratulowac Tobie i Pauli i jeszcze sobie poczekam na swojego synusia, bo ja mam jeszcze czas a na Ciebie to juz najwyzsza pora. Mam nadzieje, ze twoja polozna zrobi ten masaz jak nalezy ;)

Carola, u ciebie tez dobre wiesci. Najwazniejsze ze potwierdzili ze nie ma sie czym martwic. Moja starsza siostra miala problem z cystami i lekarz jej powiedzial, ze to ostatni dzwonek jesli chce miec dzieci. zaszla szybko w ciaze i po cystach sladu nie ma. Jakos sie same wchlonely.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 18:47

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Paula, zbieraj siły na poród :)
    Ja jak leżałam plackiem cały dzień to ostatnie dwie godziny jakaś szalona energia mnie złapała i wysprzątałam chatę :D ale wystarczy tego bo jak mam jutro rodzic to lepiej żebym miała energię na parcie :D

Powiedzcie czy sie ńie mylę ze to jest tak ze wody nie uchodzą tylko dziecko je wypija a ich więcej nie przybywa, tak? No i ciekawe czemu?

No Paula to napewno urodzi w tym tygodniu, a ze mną to nie wiadomo bo masaż może nie zadziałać :/ ale wierze ze moja kochana położna ma magiczne paluszki haha :D ja tam sie nastawiam na poród jutro w nocy i koniec :D
    Tyger a w pierwszej ciąży w którym tyg rodziłaś?

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger, to ja tez tak wlasnie mialam, ze z tymi cystami itd mnie nastraszyli i od razu zdecydowalam sie na dziecko, obym miala jak twoja siostra ze mi potem wszystko zniknie.

Paula, no wierze, ze musieliscie sie naprawde zdziwic tym szybkim terminem. Masz racje, odpoczniesz po porodzie bo to jest tez bardzo wazne, a potem bedziesz miala wiecej sil jak mamusia przyjedzie. (Mi moj A zaczal mowic ostatnio, bo czytal! o pologu i wracaniu do formy po porodzie, i ze tez te dni czy tygpdnie maja swoje wyzwania). Ale Tyger ma racje, nie wysilaj sie juz za bardzo przez te dwa dni ale oszczedzaj sily!! zrob to co najwyzej musisz czyli tylko zakupy. Nie wiadomo tez przeceiz dlaczego te wody tak zanikaja, wiec nie mecz sie zebys sie nie pocila jak pisalas :)
    Vixen, ty tez zrob najwyzej zakupy - i ewentualnie zamow ta firme sprzatajaca ;)

na9fxa5.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko loko laseczki. Bede na siebie napewno uwazac :) co dzien po troszku i powoli cos bede robic bo takie siedzenie i czekanie mnie wykonczy bardziej :P
    Nie mam pojecia czemu tych wod ubylo :/ nawet nie zapytalam bo w szoku bylam :P
    Wiem ze na koniec generalnie ubywa wod dlatego nasza waga stopuje badz spada przed samym porodem ale jesli ubyje za duzo i za szybko a porod nie rusza to nie dobrze...

Vix ja jestem niemal pewna ze u ciebie pojdzie po tym masazu :) bedziesz pierwsza a ja po tobie :)
    A tyger zaraz za nami i to bedzie roznica kilku dni!!! Zobaczycie :)

Kurde a mi smutno.. Nie zamowilismy od razu tego fotela bujanego i teraz nie ma tego koloru :( zostal z jasnym obiciem i drewnianym (kolor) stelarzem a bialy bedzie najwczesniej po 15.09... I teraz nie wiem co robic.
    Czy kuoic ten co jest czy czekac na bialy zeby pasowal do mebelkow... :(

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• asiuchna Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Paula ale szok. Caly dzien o Was myslalam:) Najwazniejsze ze Tiagus rosnie, chociaz ta zmniejszona ilosc wod plodowych moze martwic. Najwazniejsze ze wszystko sprawdzili, a lekarze wiedza co robic. Na prawde jestem w szoku ze juz w czwartek mozecie utulic swojego Synusia. Zazdroszcze ze to juz, chociaz szkoda ze Mamuska nie zdazy...Ale emocje normalnie nie moge przestac sie usmiechac. Napisz Kochana, czy masz w ogole jakiegos stresa? Jak sie czujesz z ta mysla? Super ze zdazylas z praniem i prasowaniem no i ze torba spakowana. Ja tu juz sie do czwartku nie moge doczekac, bede od rana czekala na wiesci od Ciebie:)

Vixen u Ciebie mam nadzieje ze najpozniej po masazu tez sie ruszy:)Kurde ciekawa jestem czy zdazysz przed Paula:) no a moze obie w tym samym dniu urodzicie, ale by bylo super...a my ciotki forumowe bedziemy czekac na relacje;)

Tyger wspolczuje tych puchniec, ale jak widac to co druga kobitka przez to przechodzi.

Carola super ze moglas zobaczysz ponownie swoja kruszynke. Jeszcze troche i poznasz plec:) No i najwazniejsze ze cysta sie zmniejszyla.

zem3anlife279ij4.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu w czwartek dopiero na 14 mamy sie stawic. Nie wydaje mi sie ze pojdzie tak szybko bo zanim badania zrobia, potem ktg i dopiero zel dostane... Moooze ruszy w czw ale bardziej sie na piatek nastawiam :) ale zobaczymy. Raczej bede miala jeta wiec bede zdawac wam relacje :P
    Hmm stres juz troszke opadl jak sie zdrzemnelam haha. Ale teraz chodze po domu i mysle co musze zrobic przed tym czwartkiem :P sama sie z siebie smieje :)
    Czekam tylko na przewijak jeszcze i mam nadzieje ze do czwartku dojdzie :) a tak.. Wydaje mi sie ze wszystko gotowe na przyjscie syncia :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, to pewnie taka mala panika, ze juz a jeszcze chcialas pare rzeczy zrobic ...
    Szkoda, ze z tym fotelem ci sie nie udalo. No Asda ma naprawde spory wybor kolorow, ale szkoda, ze nie ten ktory szukasz.
    Ja odebralam dzis w Asdzie swoje male zakupy on-line z baby event. Mam juz materacyk na przewijak, ten komplet baby Johnson w kosmetyczce i nawet breast padsy! :) jak odbieralam to widzialam, ze mieli te moses basket z kolderka, ktora mi sie podobala tyle, ze innym rantem u gory, i tak sobie mysle to jeszcze poczekam. Ale powiedzialam w domu mojemu, ze byly i ladne itd, a on tak sie na to ucieszyl, ze w koncu pojechalismy i kupilsimy go! :) a ja sie ciesze, ze on chcial juz jechac dzisiaj i cos kupic, ostatecznie kupillismy jeszcze butelki itd z tommee teeppe i jeszcz kocyk milutki ...:) no to sie rozszalalam, juz mamy tyle rzeczy .... :) teraz musze, miejsce na to wszysko znalezc, a wy juz niedlugo medziecie mogly zaczac naprawde wszystko uzywac ...:D

na9fxa5.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola wiesz ze nawet bym wziela ten z asdy co jest z szarym obiciem.. Ale odpada zupelnie dlatego ze nie ma blokady.
    Kolor jeszcze spoko ale bez blokady wole nie kupowac bo nie chce wydac £130 zeby potem klac na niego albo co gorsza nie kozystac... Mija sie to z celem. Pogadam z tomkiem i albo kupie na ebayu ten w kolrze drewna albo sie wstrzymam do 15... Trudno. No nigdzie nie ma bialego :(

Super ze kupiliscie kosz!!! Powiem ci ze ja taka glupia jestem bo sie nic na bledach nie ucze ze jak jest to trzeba brac bo potem nie ma :P juz nie pierwszy raz mi sie taka sytuacja zdarzyla i nic sie nie nauczylam :p

Super ze pomalu juz kompletujecie wszystko :) ja tez siedze i mysle jeszcze czy mam wszystko hahaha.
    Dziwne uczucie :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, masz racje, a ja zapomnialam o tej blokadzie znowu, bo sama takiego fotela nie widzialam i nie testowalam. Ja dzisiaj z kolei ogladalam takie poduszki 'rogaliki' do karmienia dzidzi i poki co zastanawiam sie czy moze cos takiego sobie kupie. Ogladalam rozne zjecia i nawet dobrze to wyglada, szczegolnie do karmienia nocnego aby nawet z lozka nie wychodzic jezeli ma sie dzieciatko zaraz przy swoim lozku, wychodzi na to, ze tak wlasnie bede miala - ten moses basket :)
    Te moses baskets pewnie jeszcze beda, ale to tak cieszy jak juz mozna cos kupc i przygotowac :) a wam to normalnie wszystkim zazdroszecze bo to juz tuz tuz, no a ja poki co bede cieszyc sie urokami ciazy :)

na9fxa5.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola fajnie ze kupilas ten basket i jeszcze pare rzeczy. Wiem jak to cieszy.

Vixen, Victorka urodzilam w 39 tyg i to tak z zaskoczenia. Teraz tez bym chciala zeby mnie tym razem tak wzielo w srodku nocy. Musze sie wam przyznac ze zaczynam panikowac. Jestem przerazona I boje sie tego bolu. Podziwiam was ze tak sie nie mozecie doczekac Paula i Vixen a mnie tak ten strach troche blokuje. Chce juz bo mam dosc ciazy a chce synka miec obok siebie a z drugiej strony jeszcze nie chce albo najlepiej by bylo wogole przez to nie przechodzic.
    Skupie sie po prostu na Was i mlodszych ciazowo Asi, Caroli, Migotce to moze nie bede tak bardzo swirowac.

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to jest z tym czopem sluzowym. Nie uchwycilam tego poprzednio. Czy nadmiar sluzu to moze byc to? Dzis (sorki za obrazowosc) wylecial mi taki glutek I sie zastanawiam.
    A teraz zauwazylam na wkladkacg
    h w staniku ze calkiem sporo siary mi dzis wycieklo.

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola noo ja to upierdliwa w zakupach jestem i musze miec tak zebym byla zadowolona :P
    A poduche tez mam. Tylko ja nie mam tej typowej do karmienia tego malego rogala tylko taka podluzna.
    Spie z nia cala ciaze i jest nie zastapiona. Do karmienia jesli bede potrzebowac tez sie przyda :P wiec ja lubie takie funkcjonalne rzeczy ;)

Tyger ja tez sie boje jak cholera!!! Pewnie ciezko mi bedzie spac w nocy. Znam troche moj organizm i wiem ze mam niski prog bolu... Wiem po bolach miesiaczkowych ze moze byc ciezko... Ale teraz juz wyjscia nie ma :P trzeba rodzic hehe.

Tyger takie glutki tez mam od jakiegos czasu...wydaje mi sie ze to nie musi byc czop...choc nie wiadomo :P
    Jesli tak to mi odchodzi od dawna :P

tyger lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się właśnie wydaje ze to jak najbardziej czop moze byc. Szczególnie jeśli jest inny od Twojej normalnej wydzieliny. Z tego co czytałam na rożnych stronach to tak to opisują. Czop moze odejść cały naraz albo przez tygodnie po malutku i to niestety nie oznacza ze porod się zacznie na dniach :(
    Mi chyba nic w ogole nie odchodzi. Strasznie dużo wydzieliny od tygodni tylko ale żadnych glutków.

Tyger ja się nie boje ani troche bo nie wiem co mnie czeka... Wiec się nie dziwie ze Ty się stresujesz przechodzić przez to jeszcze raz. Musimy się poprostu skupić na końcowym efekcie czyli dzieciaczku.

Carola - i bardzo dobrze ze kupiłaś ten kosz bo potem byś żałowała! :D fajnie ze tatuś się tak angażuje ;)

Paula to moze poczekaj do tego 15 z tym fotelem? Po co masz kupować cos co Ci się nie do końca podoba ;) a na poczatku wcale nie powiedziane ze bedzie wygodnie nam siedzieć na fotelach tylko moze na czymś bardziej miękkim haha :D

• Vixen Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia a u Ciebie to co tam w ogole? ;)

• Vixen Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak miałam przypływ energi na 2h to resztę wieczoru znowu gorzej się czuje. To chyba przez tą nieprzespaną noc :/ mam nadzieje ze dzisiaj odespie.
    My z mężem zainstalowalismy łóżeczko do naszego łóżka :D dzisiaj jeszcze bede spała przy nim pustym ale moze juz za kilka dni bedzie tam synuś :D

‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ