Ciąża w Szwajcarii
-
WIADOMOŚĆ
-
gonia13 wrote:tak, jesli pojdziesz do zwyklego lekarza z przeziebieniem to bedzie to sie liczylo jako ciaza i nic sie nie placi. taki lekarz tez chetniej da zwolnienie na pare dni niz gin
badania genetyczne sa tutaj bardzo dokladne. ja bylam na polowkowych tu i w PL. W pl bylam prywatnie u polecanej lekarki i bylam zadowolona, ale tutaj moja gin robila te same dluzej i bardziej dokladnie (takie moje wrazenie).
wizyty poloznej po porodzie sa obowiazkowe (chyba...). sa spisy hebamme w internecie ale wasz lekarz na pewno tez ma jakies do polecenia. polozna przychodzi po porodzie, wazy dziecko, bada was (po sn i po cc), doradzi cos jak trzeba itp. najprawdopodobniej po kilku wizytach sie pozegna (jak nei bedziecie potrzebowac itp).
agniecha, co do dokumentow potrzebych to chyba wystarcza akt urodzenia i slubu (przetlumaczone i poswiadczone notarialnie) , ale dowiedz sie w gminie czy urzedzie miasta czy na pewno tak jest...
Jak się macie ze swoją córeczką?
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Ja mialam przezpochwowo ale bede miala powtorke bo 2 mm wyszla długość odcinka szyjnego. Czy kosc nosowa powinna byc juz widoczna ? Lekarz mi powiedzial ze jeszcze za wczesnie (13 tydzien 3 dni plodu)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 14:08
-
Właśnie się dowiedziałam... moja znajoma miała dziś USG prenatalne (12t1d) i było widać kość nosową. Tylko to z PL znajoma. Może to zależy jaki sprzęt ma lekarz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 19:18
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
agniecha2101 wrote:Właśnie się dowiedziałam... moja znajoma miała dziś USG prenatalne (12t1d) i było widać kość nosową. Tylko to z PL znajoma. Może to zależy jaki sprzęt ma lekarz.
No i czy dzidzius jest ruchliwy czy da rade sie zbadac hahaagniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Agniecha, apostille to znaczy, ze dokument musi byc potwierdzony przez MSZ w Polsce...mozny wyslac chyba. no my tez tak musielismy. troche tych papierow tu trzeba niestety.
u nas wszystko dobrze Moja Zosia ma juz roczek...nie wiem jak to zlecialoWiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 20:37
agniecha2101 lubi tę wiadomość
Sophie 10.05.2017
Marie 20.12.2019 -
IBella wrote:Wyslalam zaproszenie do przyjaciolek na forum , moze pogadamy w wiadomosciach prywatnych ? Ja jestem w ch od lipca 2017
Je jestem z okolic Sursee...
W sobotę będę w Grenchen, bo mamy zaproszenie na ślub męża znajomego z pracy👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
gonia13 wrote:Agniecha, apostille to znaczy, ze dokument musi byc potwierdzony przez MSZ w Polsce...mozny wyslac chyba. no my tez tak musielismy. troche tych papierow tu trzeba niestety.
u nas wszystko dobrze Moja Zosia ma juz roczek...nie wiem jak to zlecialo
Fajnie że u Was wszystko w porządku Ładne imię dałaś córeczce👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
agniecha2101 wrote:Właśnie ta papierologia przeraża mnie najbardziej ale jakoś pomału się ogarnie
Fajnie że u Was wszystko w porządku Ładne imię dałaś córeczce
Agniecha wszystko zależy tak naprawdę od urzędu My np. nie potrzebujemy apostille tylko wielojęzyczne skrócone odpisy aktów Wcześniej może warto dopytać w urzędzie