Ciąża w Szwecji
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Z coreczka jest znacznie lepiej nabrala apetytu tylko denerwuje mnie to ze kaza mi odciagac pokarm zeby wiedziec ile mala je. Szkoda ale jej zdrowie najwazniejsze. To maly glodomorek zjada 100 ml z obydwu piersi i do tego musze dokarmiac mm bo az tyle potrzebuje.
jesli chodzi o mnie no coz kolorowo nie jest szwy nie strasznie ciagna a sa niby rozpuszczalne, musislam sobie wszystko strasznie ponaciagac na akucie a tam lozko strasznie twarde ale przezyje wszystko dla naszego aniolka. Kontrole mam dopiero po koniec kwietnia wiec sie okaze czy mnie dobrze pozszywali. Jutro konczy 2 tygodnieWiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 21:56
-
Madzialenia cudowne wiesci, oczywiscie oprocz tych szwow i bolu. Troche dziwne, ze kaza Ci kontrolowac ile je i odciagac. U mnie po prostu wazyli maluszka czesto zeby wiedziec czy dobrze przybiera na wadze. Faktycznie sporo je, ale to dobrze bo teraz musi nabrac sil
Z czasem szwy powinny mniej ciagac, ale z doswiadczenia wiem, ze te rozpuszczalne mnie bardziej meczyly niz takie zwykle. Jak ten czas szybko leci, dopiero co bylas w dwupaku i mala nie chciala wyjsc a juz ma 2 tygodnie.
U mnie swieta raz leniwie a raz z pelna energia. Mam wrazenie, ze w poprzedniej ciazy mialam duzo wiecej sil. Teraz cos porobie lekkiego i zaraz mnie wszystko boli i czuje sie wypompowana. Juz w piatek mamy prom do Polski i nie moge sie doczekacSpedzimy tam tydzien
Troche boje sie bujania w ciazy, bo nadal mam poranne mdlosci co ktorys dzien i nie wiem jak prom na nie wplynie, ale mam nadzieje, ze nie bedzie problemow, bo maz ma chorobe morska i ktos bedzie musial nad nim czuwac i zajmowac sie naszym starszakiem.
-
nick nieaktualnyTez jestem zdziwiona, że każą Ci odciagac pokarm. Mi kazali jak najwięcej Przystawiac.kontrolowali wagę często. Ja karmię juz ponad 7 msc, i tylko raz udało mi się ściągnąć przy nawala to 120 ml mleka. Teraz zaledwie 30 ml. Mimo to mały ciągle Przybiera. Dobrze, że Sofijka ma apetyt, niech zdrowo rośnie gwiazdeczka:).
Mnie też szwy Rozpuszczalne ciągnęły i długo miałam zgrubienie,na szczęście już jest dobrze.
Fajnie, Dais ze jedziecie do Polski. Ja pamiętam, swoją podróż promem w ciąży, był Storm a ja całą podróż spędziłam w toalecie. Oj nie życzę Ci tego:). Jak dobrze pamiętam jutro masz wizytę z lekarzem? Oby wszystko ułożyło się pi Twojej mysli. Trzymam kciuki. -
Kwiauszek, mam nadzieje, ze nie bedzie sztormu. Wystarczy ze w zeszlym roku jak bylismy w podobnym okresie to byl i jak normalnie uwielbiam plywac statkami tak tym razem i ja mialam dosyc. Dobrze pamietasz, za godzine mam wizyte z nowa polozna a jutro z lekarzem w szpitalu. Mam nadzieje, ze wszystko sie wyjasni w ciagu tych dwoch dni. Milego dnia dla wszystkich
-
Dais, kciuki za wizyty. Oby się wszystko fajnie wyjaśniło
No i żeby pogoda była super jak będziecie płynąć.
Też się dziwię, że chcą żeby ściągać a nie ważą Małej. Tym bardziej że to początek przygody z karmieniem więc powinno być jak najwięcej z piersi żeby się Mała tego uczyła. Ale zapewne jakiś cel w tym mają, że tak kazali. -
nick nieaktualnyI jak Dais wrażenia po wizycie z nową położna?
My dzisiaj byliśmy w Przedszkolu. Pobawilismy się trochę, ja porozmawialam z mamami. Jutro wybieram się do innego przedszkola, razem z inną mamą. Jest to otwarte przedszkole l, ale Przychodzi nauczyciel z Sfi. Nie wiem jak ma wyglądać taka nauka szwedzkiego z dziećmi. Jak mi się spodoba, może będę tam jeździćaisa lubi tę wiadomość
-
Kwiauszek swietna sprawa z takim przedszkolem z SFI
Sama bym meza na cos takiego wyslala, ale u nas nie ma czegos takiego. Wrazenia bardzo pozytywne, zna swietnie angielski, duzo gadalysmy i stwierdzila, ze dobrze ze mam wizyte jutro w szpitalu bo porozmawiam z lekarzem i rozwieje moje watpliwosci. Ogolnie taka mila kobietka kolo 40, ktora raczej nic nie wymusza tylko opowiada i rozmawia. Nastepna wizyta za 3 tygodnie, to moze bede mogla powiedziec cos wiecej bo jedno spotkanie to malo. Chociaz wypytalam sie tez co powinnas zabrac do szpitala i dala mi liste, wytlumaczyla kiedy mam dzwonic jak zacznie sie porod etc.
aisa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU nas jest kilka takich przedszkoli. Dopiero teraz zdecydowałam się pójść, bo zawsze było mi nie po drodze. Zobaczymy:).
O to super, czyli zmiana jak najbardziej na tak. Jutro powinnaś juz wszystko wiedzieć.
To ja miałam położna rok starszą od siebie- 29 lat ma teraz:)
Teraz w Pl rodziła moja kuzynka, która ma jux jedno dziecko, 1 r 5 m. Miała już jedną cesarke. Po porodzie jakieś dwa miesiące, miała operacje na wyrostek, i zaraz potem zaszła q drugą ciążę. Teraz też miała Cc. Lekarze bardzo się bali. Zbyt szybko zaszła w ciążę, ba Szczęście wszytsko bez komplikacji:).dais lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU nas z 10 jak nie więcej;).
Muszą Wam powiedzieć, że fajnie było. Ta nauczycielka z Sfi to szalona kobieta, taka zabawna. Nawet mi powiedziała, że sporo umiem;). Na początku przedstqwiqlysmy siebie. Potem trochę alfabet, jak się wymawia łączy się litery. A potem już przeszliśmy juz do robienia różnych zadań. Jedynie muszę uczyć się słówek, mam duży niedobór. Synek trochę marudzil przez co.nie mogłam się skupić.
Dostaliśmy tez pracę domową,trzeba odrobić heheaisa, Little Frog lubią tę wiadomość
-
Kwiausze to super, ze Ci sie podoba. Brzmi jak najlepsza forma nauki, z dziecmi i przy zabawie
Opisze dzisiejsze spotkanie z lekarzem, mam nadzieje, ze nie obrazicie sie jesli wkleje to samo co napisalam w czerwcowkach. Jestem super pozytywnie zaskoczona. Po krotce: w skonczonym 38 tygodniu bede miala USG i oblicza wage maluszka. Jesli waga bedzie bliska 4 kg bede miala CC, jesli waga bedzie mniejsza wtedy bede miala SN ze znieczuleniem i ciaglym monitoringiem. Jesli jakikolwiek z symptomow sie pojawi, ze cos sie dzieje nie tak (wymienila ich sporo i powiedziala, ze dobrze wiedza, gdy cos jest nie tak jeszcze zanim zacznie byc to niebezpieczne) to wtedy od razu laduje na stole i jest CC. Jesli nie urodze do skonczonych 41 tygodni to 20 czerwca stawiam sie na planowana CC. Na pewno nie beda wywolywac porodu ani induktowac w trakcie. Takze juz mam umowione USG na 30 maja, 14 czerwca wizyte z anestezjologiem dotyczaca ew cesarki i 20 czerwca CC jesli wczesniej nie urodze SN. Super kobieta, pytala sie jaki jest moj wymarzony scenariusz porodu, co chce, czego sie boje i wszystko mi wyjasniala.
aisa, Little Frog lubią tę wiadomość
-
Kwiauszek, rób rób prace domową
Dais, super wieści po spotkaniuNa pewno już jesteś dużo spokojniejsza i możesz na luzie jechać na urlop
Fajnie, że trafiłaś na taką fajną lekarke no i scenariusz wydaje się bardzo rozsądny i fajny. Super
dais lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny