Ciąża w Szwecji
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOj Dais, mi do głowy nawet nie przyszło żeby w Pl kupić od biegunki dla takiego małego.dziecka:/. Teraz jak będziemy to kupię. Dla mnie to kpina ich podejście. Mam tu kolegę, który jest tutaj lekarzem w szpitalu. Widział małego, co prawda nie jest pediatrą, ale byłam spokojniejsza. Byłoby nas dzisiaj l mały zwymiotował, coś jeszcze w nim siedzi. Jego zdaniem to rota. Mały był szczepiony wiec "łagodnie" to przechodzi.
Woda utleniona na wysypke? Szok.Gilis lubi tę wiadomość
-
Mam nadzieje, ze jednak nie rota, ale dobrze by bylo gdyby juz minelo, bo sie biedaczek meczy strasznie. Tutaj poki co jesli cokolwiek dolegalo naszemu Olafowi to od razu przyjmowali na pogotowiu i nigdy nikt nie krecil nosem. Ale z podejsciem do doroslych to porazka, jak mialam zapalenie zatok to tez nie chcieli mnie przyjac bo wg nich 3 tygodnie to jeszcze bardzo krotko, dobrze ze znajoma z pracy leciala na weekend do Polski to mi zakupila specyfiki. Odkad tu jestesmy i zobaczylismy jak wygladaja apteki i jak wiele moga polecic, czyli nic, kupujemy albo zamawiamy lekastwa w Polsce. Co wizyte dokupuje wlasnie smecte i stoperan, nospe zeby byly w apteczce, a teraz tez nakupowalam wszyzstkiego co moze przydac sie przy niemowlaku czyli na kolke preparaty i wlasnie Orsalit w razie 'w' bo sie boje o odwodnienie przy takich biegunkach, wymiotach. Jesli chodzi o domowe sposoby, to polecam troszke odgazowanej coli. Mielismy przypadek jakiegos zatrucia u Olafa jak bylismy w Anglii i nic ze soba nie mielismy a on wymiotowal po wszystkim i wlasnie cola nam zadzialala. Podawalam mu co kilkanascie minut jedna lyzeczke. Ale jak to wirus to moze nie pomoc.
-
Współczuję Kwiatuszek przeżyć . Masakra jakaś . Biedaczek mały . Mam nadzieje ze juz mu jest lepiej.
Ale czas szybko leci Dais juz niedługo dzidzia będzie z Tobą .
Sandra rośnie jak ma drozdzach . Kochany aniołek z niej. Sandra nie miala robionych zadnych testow poniewaz sama odkrylam ze nietoleruje mleka poprzez nadmierne zwracanie zjedzonego pokarmu. Jak miala 2 miesiace przestalam jesc produkty mlecxne. Teraz okazało się ze jest uczulona nie tylko na mleko tez i na jajka. Obawiam się ze na więcej produktów ... Musze bardzo uważać i czytać etykietki... Walczymy z egzema i atopowym zapaleniem skóry. A wszystko przez wyjazdy do PL. W polskich produktach jest we wszystkim mleko nawet w parowkach czy paluszkach .... Tu na szczescie mleko nie jest tak naduzywane.Powoli wychodzimy z tego bo używamy maści na bazie sterydu. A mi no cóż zostaje bardzo okrojona dieta.
Dais a ty jak radziła sobie ze skaza bialkowa ?
Madzialena czy wiadomo coś czy Twoja córeczka ma skaze ?
Jak tam dziewczyny wasze pociechy ?
Buziaki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 23:16
-
nick nieaktualnyDais my tak samo wszystkie potrzebne leki kupujemy w Polsce, bo tutaj stan Wyposażenia apteki daje do myślenia. Po prostu leki od biegunki wypadły mi z głowy, nie wiem dlaczego. Moje Przeoczenie. Z synkiem lepiej, spał ładnie. Trwało to Tydzień, to był bardzo Ciężki tydzień. O coli słyszałam, wypróbuję.
My fo tej pory nie mieliśmy Zastrzeżeń jeśli Chodzi o szwedzką służbę zdrowia, teraz się.zawiodłam. Dużo pomógł nam ten kolega.
Hjärna współczuję, ka tez byłam na diecie eliminacyjnej, u nas to nic nie pomagało. Potem synek miał bardzo wysypana twarz, tez mieliśmy steryd, ale bez recepty 1%. Smarowalalm zagoilo się, a potem wracało. Okazało się, że to uczulenie na lateks od smoczka.
Współczuję Wam uczulenia, dużo masz wyrzeczeń, mam nadzieję że Sandra szybko z tego wyrośnie. -
Hjärna u nas musielismy wycofac produkty mleczne z mojej diety dopoki karmilam a potem Olaf dostawal specjalny produkt mlekozastepczy do picia a jak skonczyl rok to sojowe lub owsiane mleko. U nas nie ma problemow tez z kozim, wiec je moze pic, tyle ze tutaj jeszcze go nie znalezlismy, wiec tez robimy zapasy w Polsce. Jesli chodzi o AZS to stosowalismy emolienty i troche pomagaly, ale bez rewelacji, do nawilzania u nas sprawdzala sie oliwa z oliwek i dzialala lepiej niz te specjalistyczne. Raz tez mielismy masc ze sterydami. Tutaj dostalismy masc/krem Miniderm i dobrze dziala. Tyle ze skaza jest juz mniejsza i np maluch moze juz jesc jogurty raz na kilka dni, najgorzej reaguje na swieze mleko. W przedszkolu ma diete bezmleczna. Wprowadzilismy tam tez mleko na 2 miesiaca ale byl nawrot, wiec ponownie trzeba bylo zmienic na bezmleczna. Ale ten czas minal, Sandra ma juz 4 miesiace, wow. Ciesze sie, ze dobrze rosnie i wspolczuje skazy bo wiem co to. Podobno u wiekszosci dzieciakow mija do 2 roku zycia, wiec trzymam za was kciuki.
Kwiauszek dobrze ze macie tego kolege, przynajmniej nie zbzikowalas.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
No coz dalej odczuwam skutki ich zlej decyzji. Nie moge zbytnio cwiczyc bo odczuwam dyskomfort.
z dobrych wiesci schudlam juz 18 kg zostalo jeszcze 7 uff sporo uroslam w ciazy....
Za tydzien bede w Polsce to sie konkretnie zbadam i w koncu dowiem sie co i jak. Coreczka rosnie jak na drozdzach i zmiana mleka duzo dala. Dalwj czekamy na wyniki. Ciekawa jestem jak zniesie podroz do Polski -
nick nieaktualnyRównież życzę wszystkiego najlepszego wszystkim mamusiom
.
Madzialena ja też czuje nadal dyskomfort chociaż jest o niebo lepiej. Tez w wakacje jak będę w Polsce nam zamiar konkretnie się przebadać. Ja tez się bałam jechać po raz pierwszy z małym w podróż, ale jakoś to Przetrwqlismy. Nocą jechaliśmy samochodem to chyba najlepsza opcja.
Dais a jak u Ciebie? jeszcze trochę i będziesz rodzic:) -
Madzialena wspolczuje, oby szybko sie zagoilo i powodzenia w podrozy
Super ze udalo Ci sie tyle zrzucic, jakas dieta, cwiczenia czy wszystko dzieki karmieniu?
Kwiauszek nie strasz, ze po takim czasie jeszcze jest dyskomfort
U mnie w porzadku, zgagi mecza, czuje sie ciezka i obolala. Chociaz w ostatnim tygodniu nagle dostalam wiecej energii i troche pospacerowalismy, umylam okna etc. W poniedzialek mam ostatnie USG i dowiem sie jaka waga maluszka i czy nie poszalal na tyle ze bedzie cesarka zamiast SNWyczekujemy juz niemozliwie porodu
-
nick nieaktualnyDais naprawdę, ja mocno "pęklam", Mały ważył prawie.4 kg i to swoje Zrobiło. Mam tam pewien defekt, ale cóż ja zrobię.
Pamiętam ten czas oczekiwania, nastawiasz się na pn czy cc? U nas dzień Przed porodem było 3,400 na usg, a mały urodził się 3980.
Jak Wam minął dzień mamy? Dla mnie to był piękny dzień -
Dzisiaj też musimy sobie złożyć życzenia Drogie Mamusie
W końcu tutaj ten dzień obchodzony jest dziś
U mnie spoko, dolegliwości końcówki ciąży jeszcze mnie nie dopadły.. ale ja mam jeszcze trochę czasu. Ty Dais już pewnie mocno odczuwasz końcówkę? Ciepełko raczej nie pomaga..
Daj jutro znać po usg -
Kwiauszek wspolczuje ze tak mocno popekalas. Tego sie mocno boje, bo Olaf wazyl 4,08 ale skonczylo sie CC, wiec nie wiem jakbym wygladala jakby udalo mi sie go przepchnac.
Nie nastawiam sie na nic, poki co myslalam raczej ze bedzie SN, ale jutro sie przekonamy. Co ma byc to bedzie, najwazniejsze zeby bylo to bezpieczne dla maluszka i dla mnie.
Niestety od czwartku mam dosyc ciazy, bo lapie mnie bol plecow i bioder, wiec niewiele moge zrobic. A bylo tak super, nawet nie puchne, wiec dzialalam jak zwykle i nagle bum- jestem kaleka.
Wszystkiego najlepszego mamusiom po raz drugi
Aisa obys jak najdluzej czula sie w pelni sprawnaTe ostatnie tygodnie zlecialy jak szalone, pamietam kiedy bylam w 35 i oczekiwalam tego magicznego 37+0 ciaza donoszona. Teraz juz wyczekuje az cos sie ruszy, bo poki co jedynie kilka razy jakies lekkie skurcze niebolesne i bol jak na okres i nic a nic wiecej sie nie dzieje. A, ze tutaj szyjki nie badaja, to nawet nie wiem czy cos sie skrocila i jak tam wyglada.
-
nick nieaktualnyDla mnie te pęknięcie było najgorsze. Mam z tego powodu dreszcze i źle wspomnienia.
Nie martw się za wczasu napewno będzie dobrze.
Mi badali szyjke w szpitalu w 38t6d ze względu na moje dolegliwości. A dwa dni później urodziłam.
Czekamy na wieści z usg:)