Ciąża w Szwecji
-
WIADOMOŚĆ
-
To postaraj się pójść jak najszybciej. Mi położna ledwo miejsce na usg znalazła w najbliższym terminie, a te prenatalne to w określonych tygodniach tylko aie robi.
Fajnie, że masz już jedno usg za sobą, przynajmniej spokojniejsza jesteś. Bo ja to ciągle myślę.. no ale już bliżej niż dalej.
-
Långstrump dziecko jest automatycznie rejestrowane. Przynajmniej tak bylo u mnie. A potem zalatwialam papierkowa robote w Polsce aby moc wyrobic paszport a to juz troszke zabawy
Fajnie ze juz macie wyznaczone terminy USG i w zasadzie to juz niebawem Czekam z niecierpliwoscia na relacje
Objawow ciazowych nie zazdroszcze ale pociesze was ze zazwyczaj mijaja w 1 trymestrze (ja jestem wyjatkiem i jedno dziecko 7 miesiecy, drugie . Ememensik juz niebawem zobaczysz malenstwo na ekranie, ale rozumiem stres -
Ja czuje się raz lepiej raz gorzej.
Zaczynam mieć problemy z cisnieniem, e następnym tygodniu mam spotkanie z ginekologiem i być może będę już brała tabletki. Muszę zrobić też porządek z zoladkiem, położna powiedziała ze jej zdaniem mam problem z woreczkiem zolciowym. Także ta ciąża może być ciekawa.
Do usg iść już nie dług o, nie mogę się doczekać.
W tej ciąży mam dopiero wizytę z położna 7 czerwca, jestem w szoku że tak długidługo okres, z Tomkiem miałam częściej.
Långstrump tak jak Dais napisała dziecko jest rejestrowane automatycznie, kilka dni po urodzeniu do domu przyjdzie papier ze skattu o wpisaniu imieniu. Wyślesz to a następnie przyjdzie personbevis czyli szwedzki akt urodzenia Twojego dziecka. A potem tylko formalności związane z paszportem. Sluze pomocą pytaj w razie czego:)
-
Zazdroszczę Ci, że objawy Ci minęły. I U mnie są wzmożone codziennie wymioty. Na dodatek mam anemię, zapalenie Układu moczowego Prze Z co muszę brać antybiotyk. Kompletnie nie wiem gdzie to załapałam:/.
W czwartek wizyta z ginekologiem takze do kompletu dojdą tabletki na nadciśnienie.
Całkiem inna ta ciąża od pierwszej. Jednym słowem czuje się wypompowana,bez sił.
U mnie na razie - 3 kg, brzuszek też już widoczny.
W końcu w piątek usg nie mogę sie doczekać.
-
Już Ci powiedzieli płeć dzidziusia? Szybciutko: ).
Mam położna powiedziała, ze za wcześnie ale na następnym usg iść już powie: ).
Kiedy masz polowkowe? Ja mam 21 kwietnia,już niedługo.
Imiona śliczne, Sofia jest piękne. My chcemy polskie imiona takie bardziej klasyczne: ).
Ja czuje, że u nas będzie drugi kawaler: )Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2017, 20:12
-
ememensik wrote:Już Ci powiedzieli płeć dzidziusia? Szybciutko: ).
Mam położna powiedziała, ze za wcześnie ale na następnym usg iść już powie: ).
Kiedy masz polowkowe? Ja mam 21 kwietnia,już niedługo.
Imiona śliczne, Sofia jest piękne. My chcemy polskie imiona takie bardziej klasyczne: ).
Ja czuje, że u nas będzie drugi kawaler: )
A wy już macie jakieś typy imion?
Mi się właśnie podobają te szwedzkie Estelle mi się bardzo podoba ale tylko mi niestety...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2017, 18:38
-
Ja bede prawie w 19 tygodniu jak bede miała to polowkowe.
Ja mam wizytę u położnej dopiero w czerwcu, ale myślę że bede miala po drodze z lekarzem spotkanie ze względu na ciśnienie. Na ostatniej wizycie z lekarzem , dowiedziałam się że znowu czeka mnie infekcja porodu.
My chcemy polskie imiona bo zamierzamy wracać do Polski.
Jeszcze nie myśleliśmy za dobrze nad imionami. Intensywne myślenie zacznie sie po 21 kwietnia:)
-
Na tym etapie to chyba jeszcze ciężko rozpoznać płeć, bo zarówno dziewczynka jak i chłopczyk mają podobne wyrostki tylko pod innym kątem. Ale doświadczona osoba może rozpoznać.
My byśmy chcieli druga dziewczynkę,ale prZecZucia inne.
I położna robiąc usg, mówi tak:
Czy synek już wie że będzie miał braciszka? A my to już wiadomo?
A ona:
Nie nie, na następnym już powie na 100 %.
Ale zasmiala się, więc może coś rozpoznala po tym wyrostku: )Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 10:01
Långstrump lubi tę wiadomość