X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Szwecji
Odpowiedz

Ciąża w Szwecji

Oceń ten wątek:
  • Goniag12 Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Szwedka. Ja tez chyba nie pomogę, ale jedyne co wiem to to że w Szwecji są darmowe zabiegi sztucznego zapłodnienia (chyba 2 proby). Wydaje mi się jednak ze trochę za wcześnie na takie metody ponieważ uważa się ze zdrowa para stara się o ciążę ok 12 miesięcy. Nie wiem naprawdę jak ci pomoc. Badaliscie się z mężem?

bhywp07w75emmaf4.png
  • Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 01:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiauszek jeszcze nie :P ale wlasnie sie mecze ze skurczami przepowiadającymi tym razem sa co 10 min. Aaaajjjajajajajjj :(

"Kto nie dąży do rzeczy niemożliwych, nigdy ich nie osiągnie" wizyta 25.10
    5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
  • Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 01:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrollok małej chyba nie spieszno na druga stronę brzucha :) wszak ma jeszcze 8 dni! ;)

5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szwedka, jak to wygląda w Szwecji to niestety też nie wiem, ja z mężem staraliśmy się ponad rok. W sumie w Polsce ja zrobiłam badania hormonów, a dzień przed tym jak zrobiłam ten pozytywny test mąż był na badaniu nasienia (też w Polsce). Życzę Ci, żebyś nie musiała się zagłębiać w temacie wsparcia płodności w Szwecji i szybko zobaczyła II kreski :)

Mimi, to czekamy w napięciu! :) mała ma jeszcze czas, ale jak już jest gotowa na wyjście na świat, to niech nie zwleka z tym zbyt długo ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny mimo wszystko :) teraz wybieramy się do Polski, więc może uda mi się w czasie tego pobytu pójśc do gina i na jakies badania. Jeszcze nie robilismy nic konkretnego w tym temacie (poza serduszkowaniem :P), wierząc, że uda się nam w ciagu tych 12 miesięcy. Szczerze, to mam nadzieję, ze w wakacje sie uda, bo na samą myśl o badaniach aż mnie wzdryga :P

A teraz cos o mnie :)
    Mieszkam w Älmhult - stolicy IKEA, w Kronoberg bardzo blisko Skåne. I w sumie od kiedy przyjechalismy tu we wrzesniu 2014, staramy się o dziecko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi trzymam kciuki, aby malutka za mocno Cię nie wymęczyła. Jeszcze trochę i będzie razem:). A potem kolej na mnie ;).

A odpadł Ci czop, bo np mojej bratowej odpadł 2 tyg, przed porodem, ale wiem ze może i odpaść chwilę przed. Ale nas trzymasz w napięciu:).

Wszystkie jesteście z innych stron niż ja, nie dobrze:).
    Szwedka napewnoo się uda, czasem w głowie tkwi problem. Ale warto jest zrobić badania, podstawowe hormony, tylko pamiętaj żeby je robić w danym dniu cyklu. Badań nie ma się czego bać. Ja stosowałam metodę objawowo- termiczną, ale tylko dlatego źe miałam bardzo długie cykle, stosowałam ją przez kilkq cykli, i wiedziałam kiedy mam owulkę. Trzymam mocno kciuki za owocne wakacje:)

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajjj Mimi myslalam ze juz :) jak juz masz skurcze to sie nie martw niedlugo Lia bedzie z Wami ;) Mialys y sie spotkac ale Cie nie bombardowalam bo wiem ze juz tuz tuz porodu ale mam nadzieje ze jak juz sie "ogarniecie" po to sie w koncu spotkamy :)

Sofia wlasnie lezy na macie w pokoju ja jem sniadanie w kuchni ...a ta tak sobie gada i gada :D slodziak :P

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny za wsparcie. Ogólnie położyłam sie spac o 5 w nocy :/ a tak siedziałam w wannie troche uśmierza bol. Czop śluzowy odpada mi powoli bo jest przezroczysty , czytałam ze mozna nie zauważyć jak czop odpadnie, albo podczas porodu moze on wypaść dopiero nie wiem. Niby jak przezroczysty jest czop to za kilka dni porod , a jak krwisty to lada dzien

5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
  • Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak coraz cześciej sie pojawiają te skurcze przepowiadające to znaczy ze porod juz tuż tuż? Czy to nie ma związku z tym??
    Rudzia wiem kochana ze miałam sie odezwać ale kurczę ta przeprowadzka mnie pochłonęła , pozniej upalne dni to siedziałam w domu , a teraz co drugi dzien te skurcze . Mysle ze spotkamy sie jak Lia bedzie na świecie to sie wybierzemy na spacer ;)

5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
  • Goniag12 Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szwedka Kwiauszek ma rację ze często problem tkwi w głowie. Jeśli się za bardzo stara i chce to po prostu się nie udaje. Wiem ze łatwo się mówi ale spróbujcie przestać się starać. Jedzcie na wakacje,odpocznijcie, kochajcie sie spontanicznie. Napewno ie długo zostaniesz mama.
    My o pierwszą ciążę staraliśmy się 3 miesiące. Bardzo chciałam zajść w ciążę, robiłam testy owuöacyjbe, kochaliśmy się w dni płodne i nic . Po 2 miesiącach zmieniliśmy Plant, chciałam zmienić pracę i poczekać jeszcze pół roku. Nie zabezpieczalismy się ale też nie myśleliśmy o ciąży. Miesiąc potem. W dniu kiedy miałam iść na rozmowę o pracę zobaczyłam rano 2 kreski na teście.
    W druga ciążę zaszłam od razu, bo też się nie spinałam. Powodzenia

bhywp07w75emmaf4.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIMI wiem rozumiem wszystko, spokojnie :) czekamy na Lię tu razem z Toba ;)

No jak skurcze sie juz zaczely to poqinny robic sie coraz bardziej regularne ale nie zawsze ... no ja nie pomoge bo u mnie jak mialam skurcze jakies to zamiast zwiekszac sie to sie wyciszyly i dupa :P

l22njw4zq8sux6j8.png
  • skrollok Znajoma

Wysłany: 8 lipca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Szwedka :) Zycze powodzenia przy staraniach a kto wie moze to juz? :)

Ciekawe jak to z ta nasza Mimi- bawisz juz maluszka ? :)

43kt2n0asst66frp.png[/url]
  • skrollok Znajoma

Wysłany: 8 lipca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia jak tak dalej pojdzie i Twoja Sofijka bedzie dalej tak szybko sie rozwijac to za miesiac zacznie mowic a za 2 miesiace biegac :))))

Rudzia lubi tę wiadomość

43kt2n0asst66frp.png[/url]
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SKROLLOK nie no nie przesadzajmy :P hihi ale cwana jak nie wiem :P

l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Mimi trochę nam się pomeczysz. Najgorsze to nie wysłanie. Dasz rade:).

Rudzia Twoja Sofi naprawdę szybko się rozwija. A jak było z Tobą bo często po rodzicach sue dziedziczy. Super, że taka duma Ci rośnie. Nic nie uszczesliwi rodzica jak zdrowe, szczęśliwe dziecko:).

Wiecie co, moja kuzynka starała się z mężem o dziecko 10 lat. I nic. Wszyscy na nich naciskali, wręcz im dokuczali. W końcu odcieli się od wszystkich i maja juz trójkę:)

• Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wciąż w dwupaku ;) z nudów szyje jakies bajery do wózka ;)
    Ja słyszałam ze dzieciątka które zostały prZenoszone to szybciej sie rozwijają dlatego ze miały wiecej czasu na dojrzenie w łonie mamy. Pewnie dlatego nasza Sofii jest taka zdolniacha ;)

5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
  • Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Szwedka powodzenia zycze Tobie !!! ;) ja tez przez pierwsze dwa miesiace nieustannie myślałam o ciazy i nic nie wychodziło, wkręcalam sobie objawy itp. Pozniej dałam sobie spokój i nagle w 3 miesiącu starania nasz Lia sie poczęła ;)

5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie tez tak mysle ze Ona taka zdolna bo 2 yygodnie dluzej sobie posiedziala w brzuszku :P

A co do ciazy to oczywiscie ze trzeba wyöuzowac ..im bardziej sie czloqiek nastawia tym dluzej trwaja starania.. psychika czlowieka jest tu na prawde wazna :)

Mimi1990 lubi tę wiadomość

l22njw4zq8sux6j8.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sofii ma plesniawki!!! Moze wiecie co mozna tu kupic na to? Cos co podziala bo czytalam ze te leki apteczne nie dziaja..

l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytałam się bratowej, ona stosowała wodę utleniona z wodą przegotowaną, w stosunku 1:1, przebywała wątkiem albo patyczkiem do ucha. Kupowała tez jakaś maść ale nie pamięta. Może pójdź do apteki. Może coś mają.

Rudzia tutaj znalazłam jakiś żel aftex.
    Może coś bardziej poradzę Ci dziewczyny. Które mają dzieci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 15:34

‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ