Ciąża w Szwecji
-
WIADOMOŚĆ
-
Witaj Szwedka. Ja tez chyba nie pomogę, ale jedyne co wiem to to że w Szwecji są darmowe zabiegi sztucznego zapłodnienia (chyba 2 proby). Wydaje mi się jednak ze trochę za wcześnie na takie metody ponieważ uważa się ze zdrowa para stara się o ciążę ok 12 miesięcy. Nie wiem naprawdę jak ci pomoc. Badaliscie się z mężem?
-
Szwedka, jak to wygląda w Szwecji to niestety też nie wiem, ja z mężem staraliśmy się ponad rok. W sumie w Polsce ja zrobiłam badania hormonów, a dzień przed tym jak zrobiłam ten pozytywny test mąż był na badaniu nasienia (też w Polsce). Życzę Ci, żebyś nie musiała się zagłębiać w temacie wsparcia płodności w Szwecji i szybko zobaczyła II kreski
Mimi, to czekamy w napięciu!mała ma jeszcze czas, ale jak już jest gotowa na wyjście na świat, to niech nie zwleka z tym zbyt długo
-
nick nieaktualnydzieki dziewczyny mimo wszystko
teraz wybieramy się do Polski, więc może uda mi się w czasie tego pobytu pójśc do gina i na jakies badania. Jeszcze nie robilismy nic konkretnego w tym temacie (poza serduszkowaniem
), wierząc, że uda się nam w ciagu tych 12 miesięcy. Szczerze, to mam nadzieję, ze w wakacje sie uda, bo na samą myśl o badaniach aż mnie wzdryga
A teraz cos o mnie
Mieszkam w Älmhult - stolicy IKEA, w Kronoberg bardzo blisko Skåne. I w sumie od kiedy przyjechalismy tu we wrzesniu 2014, staramy się o dziecko. -
nick nieaktualnyMimi trzymam kciuki, aby malutka za mocno Cię nie wymęczyła. Jeszcze trochę i będzie razem:). A potem kolej na mnie
.
A odpadł Ci czop, bo np mojej bratowej odpadł 2 tyg, przed porodem, ale wiem ze może i odpaść chwilę przed. Ale nas trzymasz w napięciu:).
Wszystkie jesteście z innych stron niż ja, nie dobrze:).
Szwedka napewnoo się uda, czasem w głowie tkwi problem. Ale warto jest zrobić badania, podstawowe hormony, tylko pamiętaj żeby je robić w danym dniu cyklu. Badań nie ma się czego bać. Ja stosowałam metodę objawowo- termiczną, ale tylko dlatego źe miałam bardzo długie cykle, stosowałam ją przez kilkq cykli, i wiedziałam kiedy mam owulkę. Trzymam mocno kciuki za owocne wakacje:) -
Ajjj Mimi myslalam ze juz
jak juz masz skurcze to sie nie martw niedlugo Lia bedzie z Wami
Mialys y sie spotkac ale Cie nie bombardowalam bo wiem ze juz tuz tuz porodu ale mam nadzieje ze jak juz sie "ogarniecie" po to sie w koncu spotkamy
Sofia wlasnie lezy na macie w pokoju ja jem sniadanie w kuchni ...a ta tak sobie gada i gadaslodziak
-
Dziekuje dziewczyny za wsparcie. Ogólnie położyłam sie spac o 5 w nocy
a tak siedziałam w wannie troche uśmierza bol. Czop śluzowy odpada mi powoli bo jest przezroczysty , czytałam ze mozna nie zauważyć jak czop odpadnie, albo podczas porodu moze on wypaść dopiero nie wiem. Niby jak przezroczysty jest czop to za kilka dni porod , a jak krwisty to lada dzien
-
Jak coraz cześciej sie pojawiają te skurcze przepowiadające to znaczy ze porod juz tuż tuż? Czy to nie ma związku z tym??
Rudzia wiem kochana ze miałam sie odezwać ale kurczę ta przeprowadzka mnie pochłonęła , pozniej upalne dni to siedziałam w domu , a teraz co drugi dzien te skurcze . Mysle ze spotkamy sie jak Lia bedzie na świecie to sie wybierzemy na spacer -
Szwedka Kwiauszek ma rację ze często problem tkwi w głowie. Jeśli się za bardzo stara i chce to po prostu się nie udaje. Wiem ze łatwo się mówi ale spróbujcie przestać się starać. Jedzcie na wakacje,odpocznijcie, kochajcie sie spontanicznie. Napewno ie długo zostaniesz mama.
My o pierwszą ciążę staraliśmy się 3 miesiące. Bardzo chciałam zajść w ciążę, robiłam testy owuöacyjbe, kochaliśmy się w dni płodne i nic . Po 2 miesiącach zmieniliśmy Plant, chciałam zmienić pracę i poczekać jeszcze pół roku. Nie zabezpieczalismy się ale też nie myśleliśmy o ciąży. Miesiąc potem. W dniu kiedy miałam iść na rozmowę o pracę zobaczyłam rano 2 kreski na teście.
W druga ciążę zaszłam od razu, bo też się nie spinałam. Powodzenia -
MIMI wiem rozumiem wszystko, spokojnie
czekamy na Lię tu razem z Toba
No jak skurcze sie juz zaczely to poqinny robic sie coraz bardziej regularne ale nie zawsze ... no ja nie pomoge bo u mnie jak mialam skurcze jakies to zamiast zwiekszac sie to sie wyciszyly i dupa -
nick nieaktualnyOj Mimi trochę nam się pomeczysz. Najgorsze to nie wysłanie. Dasz rade:).
Rudzia Twoja Sofi naprawdę szybko się rozwija. A jak było z Tobą bo często po rodzicach sue dziedziczy. Super, że taka duma Ci rośnie. Nic nie uszczesliwi rodzica jak zdrowe, szczęśliwe dziecko:).
Wiecie co, moja kuzynka starała się z mężem o dziecko 10 lat. I nic. Wszyscy na nich naciskali, wręcz im dokuczali. W końcu odcieli się od wszystkich i maja juz trójkę -
A ja wciąż w dwupaku
z nudów szyje jakies bajery do wózka
Ja słyszałam ze dzieciątka które zostały prZenoszone to szybciej sie rozwijają dlatego ze miały wiecej czasu na dojrzenie w łonie mamy. Pewnie dlatego nasza Sofii jest taka zdolniacha -
Cześć Szwedka powodzenia zycze Tobie !!!
ja tez przez pierwsze dwa miesiace nieustannie myślałam o ciazy i nic nie wychodziło, wkręcalam sobie objawy itp. Pozniej dałam sobie spokój i nagle w 3 miesiącu starania nasz Lia sie poczęła
-
No wlasnie tez tak mysle ze Ona taka zdolna bo 2 yygodnie dluzej sobie posiedziala w brzuszku
A co do ciazy to oczywiscie ze trzeba wyöuzowac ..im bardziej sie czloqiek nastawia tym dluzej trwaja starania.. psychika czlowieka jest tu na prawde waznaMimi1990 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZapytałam się bratowej, ona stosowała wodę utleniona z wodą przegotowaną, w stosunku 1:1, przebywała wątkiem albo patyczkiem do ucha. Kupowała tez jakaś maść ale nie pamięta. Może pójdź do apteki. Może coś mają.
Rudzia tutaj znalazłam jakiś żel aftex.
Może coś bardziej poradzę Ci dziewczyny. Które mają dzieciWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 15:34