Ciąża w Szwecji
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLittle Frog gratuluję córeczki:).
Początki są trudne, ale potem już będzie lepiej:).
Witaminę przyniesie położna.
A swoją drogą miałam Ci Aisa powiedzieć dlaczego u nas dają witaminę D niebieską na wodzie, Połozna Powiedziala ze jest lżejsza na brzuszek, olej obciąża.
Zaczynam podejrzewać,że właśnie ta wit
Na oleju powoduje problemy z kupka u mojego synka. Od trzech tyg.używam ta na wodzie i jest lepiej, praktycznie nie ma tych kamykow. Być może obciazala mu żołądek, mię wiem.
Po usg dobrze, Tomus był bardzo grzeczny.czekamy na konsultacje terazLittle Frog lubi tę wiadomość
-
Kwiauszek, no to nieźle. Kto by pomyślał, że witamina na oleju może powodować takie akcje. Ale obserwacja na to wskazuje. Dobrze by było gdyby się faktycznie okazało że to winowajca.
Konsultacje na pewno będą pomyślne dla Was!! Super, że synek tak ładnie zniósł badanie -
Dziękuję za dobre słowa
Oby tak było, że z każdym dniem jednak coraz lżej. W sumie już te kilka dni to różnica. Jak ją przynieśliśmy do domu, to ja się zastanawiałam co dalej
Chociaż w szpitalu położne/lekarze wpadali 2-3 razy dziennie i to tak szybciutko z jakimś pytaniem czy coś. Ale zawsze był ten przycisk przy łóżku, żeby się doradzić albo coś.
Kwiauszek, ja też bym w życiu nie podejrzewała, że tak może się stać od witaminy... Najważniejsze, że z małym już lepiej i trzymam kciuki za same dobre wiadomości podczas konsultacjiWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 16:24
-
nick nieaktualnyDzisiaj mąż rozmawiał z lekarzem przez telefon bo ja zbytnio się nie dogadam. I ona potwierdził, że to mógł być powód. Ogólnie mówił, że witamina D jest obciążające dla dziecka. Na dodatek powiedział, że mogła być rozpuszczona np.w oleju z orzechów i w ten sposób powodować reakcje alergiczna. Nie pytał nas o to na wizytach bo myślał,że używamy tej na wodzie. Dopiero jak dziecko będzie starsze to dostanie ta na oleju.
Boże kto by pomyślał, a ja głupia chciałam dobrze. Grunt,że z małym lepiej. Zobaczymy co będzie po wizycie.
Little Frog powolutku i będzie dobrze. Ja tez z mężem wspominałam wczoraj jak to byli na początku,nie wiedziałam co robić itd. A tu już mamy przed sobą ponad 6 kg chłopczykaLittle Frog lubi tę wiadomość
-
Little!!! Gratulacje!!!!!
Witam sie po dlugiej nieobecnosci!
U nas wszystko dobrze, Sofijka rosniema juz 70cm i wazy ponad 8 kilo
SIEDZI juz ladnie
pelza i gada sobie po swojemu
ma juz 3 dolne zabki
5 grudnia lecimy do Polski
to chyba tyle u nas
Kwiauszek dobrze ze juz z synkiem lepiej... staralam sie Was czytac ale teraz to ciezko o troche czasupozdrawiam :*
Little Frog lubi tę wiadomość
-
witam was
jak ja wam kochane zazdroszczę że już macie swoje malutkie cuda przy sobie, jejku tyle jeszcze przede mną...
mam do was pytanie ile przytyłyście w ciąży??
pytam bo ja dzisiaj weszłam na wagę i wyskoczyło +9kg jejku a staram sie odżywiać zdrowo nie wiem czy za szybko nie tyje? eh
wielkie buziaki dla waszych pociech -
Hej. Madzialena90 ja przytyłam 9kg w pierwszej i drugiej ciąży ale nie wydaje mi się zeby 9 kg na twim etapie było jakis dużo.
Mai wyszły juz dwa zabki. Wczoraj jeden a dzisiaj drugi.
My też lecimy do pl 13go grudnia na dwa tygodnie.Rudzia, Madzialena90 lubią tę wiadomość
-
Rudzia, dziękuję!
Ale ten czas szybko leci!Sofijka rośnie i zdobywa nowe umiejętności
Madzialena, ojjj....też pisałam, że zazdroszczę dziewczynom, że tulą już swoje maleństwa, a przede mną jeszcze tyle czasu. A teraz ja też mam swoje już obok
Zobaczysz, zleci
Co do wagi, to u mnie było jakieś +10kg, ale miałam już swój zapasik zanim zaszłamMoże po ciąży uda mi się w końcu trochę schudnąć
Rudzia, Ty śmigałaś na siłownię, czy mi się już coś popieprzyło? -
Gratuluje Little Frog
Udalo mi sie umowic na prywatne USG na przyszly poniedzialek i nie moge sie doczekac az zobacze malenstwo.
Co do tycia, to teraz wyglada inaczej, bo w pierwszej ciazy w sumie przytylam jakies 10 kg, ale przez pierwszy trymestr schudlam ok 5 kg. A teraz skoczylo mi 3 kg na poczatku ciazy i sie trzyma, co mi sie nie podoba, bo mam juz swoj zapasik
Co do witamin to szwedzkiego doswiadczenia nie mam, ale w PL dawali tylko witamine D, a K dziecko dostawalo jak nie karmilo sie piersia. Ja uzywalam D na oleju i nie mielismy zadnych problemow, nawet nie wiedzialam ze sa jakies na wodzie, ale wiadomo kazde dziecko jest inne i moze Twoj maly ma wrazliwszy zoladek, albo uczulenie na jakis skladnik. U nas szybko wyszla alergia na bialko mleczne, wiec tez byly ekscesy (ehh ale to juz dawno bylo).
Mam do was pytanie z innej beczki. Zastanawiam sie nad wozkiem, wiem, ze jeszcze strasznie duzo czasu, ale lubie dlugo wybierac rzeczy i rozwazyc wszystkie plusy i minusy, wiec pewnie zejdzie mi kilka miesiecy zanim wybiore. Wczesniej mialam bebetto i raczej bylam zadowolona, chociaz mial swoje minusy. Teraz zachwycilam sie bugaboo cameleon. Czy ktoras ma doswiadczenia z tym wozkiem? Jest jakis ktory polecacie z czystym sercem?
Jesli juz byla na ten temat rozmowa, przepraszam, nie dokopalam sie (wyszukiwarka nic nie pokazala).Little Frog lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOdpukać, ale jest naprawdę dobrze. Mały w końcu nie ma tych kamykow w kupie:).
Tak Dais jest na wodzie. Tutaj nam tak dają, jest z dodatkiem mięty pieprzowej.
Nasz mały chce jux siadać, trochę za szybko.
My mamy wozek baby design lupo comfort jesteśmy zadowoleni:) -
Kwiauszek u nas dają ta witaminę na oleju. Nie wiedziałam nawet ze jest jakaś ba wodzie. Najważniejsze że jest lepiej.
Madzialena90 niby do 34 tygodnia można latać itp. ale ty sama musisz zdecydować. Ja mialam wesele przyjaciela w 28 tc. Si juz nie poleciałam ale też głównie dlatego ze w tym okresie nie czułam się najlepiej.
Dais ja mam teraz bugaboo cameleon i przyznam że jest to najlepszy wózek z 5 które przerabialam ale też nie jest bez wad. Prowadzi się super. Prosty,lekki, super amortyzacja, w dodatku regulowana. Bardzo duża gondola, przekładana rączka i siedzisko a nawet opcja ciągnięcia wózka na dwóch kołach np. po plaży. Mogłabym długo mówić o tym wózku. Ale ostrzegam bo bardzo wciągają i wozek to jedno a potem dochodzą gadżety, wymiana tapicerek itd. Ja ogólnie bardzo polecam. Udało mi się kupić wózek w idealnym stanie za 2500kr na Blocket.
-
nick nieaktualnyGoniaq ta witamina nazywa się
D-vitalis vatten ACO. W aptece ich nie widziałam.
Mi też podobają się te wózki bugaboo, faktycznie udało Ci się kupić pp korzystnej cenie:).
Many jux paszport dla synka, teraz moi rodzice załatwiają dla malego pesel. A jak przyjedziemy ba święta, to wyrabiamy mu dowód. Paszportu jux nie będziemy wyrabiać więcej.
Swoją drogą juz nie mogę Doczekać się Świąt, wszyscy poznają Tomeczka -
Goniag12 dzieki za opinie, ja wlasnie tez znalazlam spooro pozytywow i mysle ze wygrywa z moim poprzednim bebetto, ktory byl fajny ale ciezki jak czolg. Tez ogladam ogloszenia na blocket i w Sztokholmie sporo sie pojawia za rozsadna cene, na nowy raczej sie nie przymierzam, bo nie widze potrzeby doplacania takiej ilosci kasy
Tez sie zastanawiam nad Swietami w Polsce, bede wtedy w okolicach 15 tygodnia ciazy a podobno najbezpieczniej jest latac po 18, wiec nie wiem czy dokladac kolejne stresy. Porozmawiam o tym z lekarzem i zobaczymy co powie. Chociaz to bylyby kolejne swieta tylko w trojke (tym razem w czworke), bez rodziny, a to nie to samo.
-
dais wrote:Goniag12 dzieki za opinie, ja wlasnie tez znalazlam spooro pozytywow i mysle ze wygrywa z moim poprzednim bebetto, ktory byl fajny ale ciezki jak czolg. Tez ogladam ogloszenia na blocket i w Sztokholmie sporo sie pojawia za rozsadna cene, na nowy raczej sie nie przymierzam, bo nie widze potrzeby doplacania takiej ilosci kasy
Tez sie zastanawiam nad Swietami w Polsce, bede wtedy w okolicach 15 tygodnia ciazy a podobno najbezpieczniej jest latac po 18, wiec nie wiem czy dokladac kolejne stresy. Porozmawiam o tym z lekarzem i zobaczymy co powie. Chociaz to bylyby kolejne swieta tylko w trojke (tym razem w czworke), bez rodziny, a to nie to samo.
ja w tym okresie leciałam do Polski także myślę że mie powinno być przeciwskazań