X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Szwecji
Odpowiedz

Ciąża w Szwecji

Oceń ten wątek:
  • dais Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wrocily. Bylam dzisiaj na prywatnym usg i wszystko w porzadku, serduszko bilo, dzieciaczek 7 tygodni 4 dni (wg okresu 7 tyg 6 dni, wiec w normie). Ogolnie lekarka mnie nastresowala, bo nie umiala nic znalezc i mi juz mowi, ze jej przykro ale chyba nie jest okay i nagle znalazla pecherzyk zoltkowy i obok dzidziusia z bijacym sercem. Potem mnie strasznie przepraszala za niepotrzebny stres. Zdziwila sie ze nie zrobili mi usg w szpitalu od razu. Teraz wizyta z polozna w czwartek i miejmy nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze.

Trzymam kciuki aisa aby nie bylo skutkow ubocznych, u nas zazwyczaj konczylo sie tylko lekkim stanem podgoraczkowym i podraznieniem malucha.

aisa, Kwiauszek lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Goniag12 Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais super ze wszystko dobrze na usg. Ja mialam podobna sytuacje tylko ze u mnie lekarz znalazł od razu worek ciążowy ale był pusty w 7 t.c i musiałam czekać aż 2 tygodnie na potwierdzenie. Na szczęście okazało się ze mała się tylko skutecznie ukryła a teraz ma już 6 miesiecy:) jednak te 2 tygodnie to był dramat.

bhywp07w75emmaf4.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais, super że jest dzidzia z bijącym serduszkiem :) gratulacje! :)

Goniaq, to się Mała w chowanego zabawiła.. dobrze że później się ujawniła ;)

Te wcześniejsze szczepienia też dobrze przechodził. Tego mmr trochę się cykam ze względu, że przez dłuższy czas coś się może pojawić. Ale jestem dobrej myśli :)

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa, trzymam kciuki, żeby Twojego szkraba ominęły wszelkie skutki uboczne!

Dais, współczuję tego stresu. Ja jak widziałam jakąś taką nieciekawą minę to już w głowie miałam tysiące myśli... Ale najważniejsze, że wszystko ok!! :):)

aisa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy 12 listopada pierwsze Szczepienie, trochę się boję bo nie wiem jak mały zareaguje :).
    Dziewczyny nie chce wykrakac, ale od dłuższego czasu nie ma "kamyczkow" w kupie:).

Mamy już pesel, udało się załatwić wszystko w jeden dzień :)

aisa, Little Frog lubią tę wiadomość

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiauszek super że z peselem szybko poszło.... trzymam kciuki za szczepienie. Oby już nie było problemów z kupkom

Little frog jak tam córeczka?

Goniag12 co słychać? jak tam maleństwo?

aisa co słychać?

dais dobrze że już wszystko w porządku :)

ja idę prywatnie na USG za 2 tygodnie tak dla pewności i świętego spokoju chcemy podejrzeć maluszka... i sprawdzić czy dalej jest dziewczynkom :)
    a mam do was pytanko jaki polecacie proszek do prania dla maluszków?

aisa, Little Frog lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Madzialena:).

Ja używam teraz lovela, ale dla sprawdzenia pralam juz w vizir sensitive i jakiś szwedzkim mały nie miał reakcji alergicznej. Wiec jak ten się skończy to chyba przejdę na normalny :)

Madzialena90 lubi tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiauszek, super że kupy są juz ok. Wychodzi na to, że to chyba faktycznie te krople. Najważniejsze, że to już za Wami :)
    I super, że tak szybko udało się ogarnąć pesel.
    Trzymam kciuki za szczepienie

Madzialena, ja używam loveli. Bardzo lubię ten zapach prania dzidziusiowego ;)

U nas ok, Jaś ma się dobrze po szczepieniu. Trzeci cykl starań okazał się tym razem dla nas owocny :) Oby tym razem bez problemów. Trzymajcie kciuki!

Madzialena90, Little Frog lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ta lovela to polski proszek?
    a polecacie jakis szwedzki?

• dais Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiauszek dobrze ze juz wszystko w porzadku :) Co do prania to nie mam doswiadczenia z niemowlakami z Szwecji ale u naszego trzylatka, alergika sprawdza sie Neutral i kulör tvatt plus. W Polsce stosowalismy wlasnie lovele.

aisa lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa czy ja dobrze Przeczytałam?, cykl owocny super. Gratuluję i bardzo się ciesze. Trzymam mocno kciuki za kruszynkę. Wszystko będzie dobrze kochana!

Lovela to polski proszek. Ponoć dobrze na początku używać płatków mydlanych. Polecam Wam dziewczyny blog internetowy. Www.Sroka.pl można dowiedzieć się ciekawych rzeczy min co znajduje się we wszystkich kosmetykach dla dzieci.

aisa lubi tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiauszek wrote:
    Aisa czy ja dobrze Przeczytałam?, cykl owocny super. Gratuluję i bardzo się ciesze. Trzymam mocno kciuki za kruszynkę. Wszystko będzie dobrze kochana!

Lovela to polski proszek. Ponoć dobrze na początku używać płatków mydlanych. Polecam Wam dziewczyny blog internetowy. Www.Sroka.pl można dowiedzieć się ciekawych rzeczy min co znajduje się we wszystkich kosmetykach dla dzieci.
    Dobrze przeczytałaś ;)
    Dziękuję :*

Też potwierdzam, że Sroka.pl to fajna stronka :)

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa!!!! Ogromne gratulacje!!! Trzymam mega mocno kciuki! Zdrówka dla Ciebie i niech kruszynka pięknie się rozwija!!! :):)

Kwiauszek, to same dobre wieści nam tu dziś serwujesz :) Oby tak już zostało :)

U mnie dobrze, byłyśmy dziś na kontroli i malutka pięknie przybrała nam na wadze. Uffff...kamień z serca, bo się martwiłam po poprzednim ważeniu.

Kurde, już któryś raz czytam o tym, że ten proszek pięknie pachnie, a ja w Polsce zaopatrzyłam się w Jelp i szału nie ma, ale też żadnych uczuleń/alergii

No i też kompletując wyprawkę wspierałam się blogiem Sroki :)

aisa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa pilnuj się i dbaj o siebie :).

Ja od czasu do czasu wlewamy tez płyn, mikroskopijna ilość,jest to Lenor z bobasem o zqpqchu migdałowym. Ubrqnka są bardzo mięciutkie :)

aisa lubi tę wiadomość

• Goniag12 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa gratuluję i życzę spokojnej ciąży

aisa lubi tę wiadomość

bhywp07w75emmaf4.png
  • Goniag12 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ze u wszystkich dziewczyn dobrze się układa i maluszki dobrze się rozwijają. Zarówno te w brzuszkach jak i te już na zewnatrz:)
    Maja dziś skończyła pół roku. To straszne jak ten czas leci.
    Miałyśmy dzisiaj bilans u lekarza i rozwija się bardZO dobrze.

Co do proszku to ja polecam neutral ale stosowałam kilka innych również. Po prostu wszystkie bezzapachowe.

aisa, Madzialena90 lubią tę wiadomość

bhywp07w75emmaf4.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) :*

Frog, super że Kaja ładnie przybiera :)

Goniaq, całuski dla Majeczki z okazji skończenia wczoraj pół roku :* :* :*

Little Frog lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś przy okazji zgłosić ciążę. Tak robiłam za pierwszym i drugim razem i nie było problemu. A dziś mi mówi babka, że się zmieniło i można jedynie dzwonić.
    Że nie lubię dzwonić to zalogowałam się na stronie 1177 i zrobiłam beställ tid.

No i za 3 tyg mam wizytę u położnej o którą prosiłam a za 4 tyg usg :D odpisali mi po godzinie. Normalnie zaskoczyli mnie pozytywnie :)

Little Frog lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • skrollok Znajoma

Wysłany: 5 listopada 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny!
    jejus jak ja dlugo tu nie zagladamlam, widze tyleee zmian, nowe twarze :) troszke ciezko wszystko ogarnac ale jedno co widze to aisa gratuluje i trzymam kciuki :))
    poopowiadajcie co tam u Was?

aisa lubi tę wiadomość

43kt2n0asst66frp.png[/url]
  • dais Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow aisa super ze masz tak szybko USG, gratulacje. Ja poszlam na prywatne. Wczoraj bylam u poloznej pierwszy raz i bylo przesympatycznie mam wyznaczonych juz sporo wizyt, dala mi pelno broszurek (niestety wszystko po szwedzku, wiec wiecej czasu zajmie mi ogarniecie), zadala miliony pytan. Tez potwierdzila, ze nie ma przeciwskazan abym leciala do stanow za tydzien i jak wroce bede miala badanie krwi i robione testy prenatalne, bo stwierdzilam ze je chce. Dzieki temu bede miala jedno dodatkowe USG. Dowiedzialam ze tez ze nie beda sprawdzac plci, jak na USG w 19 tygodniu plec sie pokaze to mi powiedza, ale jakos specjalnie nie beda jej szukac. Mam nadzieje, ze bedzie widoczna wtedy :)

aisa lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ