X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Szwecji
Odpowiedz

Ciąża w Szwecji

Oceń ten wątek:
  • aisa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiauszek, super że wszystko ok :) Wiedziałyśmy że tak będzie :)

Frog, trochę się tego towarzystwa nazbierało na chrzest. U nas obiad w knajpie był bo mieszkanie mojej mamy małe a to Warszawa więc było w czym wybierać i nawet nie wyszło zbyt drogo. Tyle że wszystkich nas było 15 (dzieci nie liczę).W kościele też było spoko.

Czytałam gdzieś o tym zakazie. Chyba nie mają już się całkiem czym zajmować w tej UE...

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytalam o tym, ale czytalam też, że to sciema :)

Co do ilości osób, to ją mam 3 rodzeństwa, a mąż 4, więc trochę się tego zbiera.

• aisa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    Ja czytalam o tym, ale czytalam też, że to sciema :)

Co do ilości osób, to ją mam 3 rodzeństwa, a mąż 4, więc trochę się tego zbiera.
    Jak ściema to bardzo dobrze choć w to, że się tym zajmą kiedyś też jestem w stanie uwierzyć bo "pomysłowi" są tam ludzie :P

Mój M ma 3 rodzeństwa, ale ja za to tylko siostrę więc ilość od razu mniejsza ;)

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, niby to jakiś "test" był. Mnie już też nic nie zdziwi, więc kiedyś kto wie co wymyślą :)

Sorry, że ja znów o czasie, ale zobaczyłam Twój suwaczek. Przecież my niedawno pisałyśmy życzenia na roczek Jasiowi? Ile to było temu? 2-3 miesiące temu? No bo nie prawie 9!! Jej, zaraz będzie miał drugie urodziny. Co tam u niego? Jak zdrówko?

aisa, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ściema to dobrze. Ale bym nie zdziwiła jak do tego dojdzie. Źle zaczyna się dziać.
    My też robiliśmy chrzciny w restauracji u nas było 40 osób. Mam wielką rodzinę, a ze wszystkimi utrzymujemy bardzo dobre stosunki. Było miło tak posiedzieć w gronie najbliższych, teraz mało mamy takich okazji.

Little Frog masz rację, tez spojrzałam na suwaczek Aisy i faktycznie niedawno skladalysmy życzenia Jasiowi, a tu zaraz dwa latka bedzue miał. Nasze pociechy tak samo rosną. Posiadanie dzieci najbardziej obrazuje upływający czas.

Aisa nawet nie wiesz jaka ulga, że badanie wyszło dobrze. Lekarz napisał nam w wiadomości, że wkrótce do nas zadzwoni zapytać o zdrowie synka. Miło z jego strony.

Powiedzcie mi, jak dlugo czekalyscie na miesiączkę po porodzie? Bo u mnie nadal cisza?.

Co słychać u reszty, dawno Goniaq nie było?

aisa lubi tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny lekarz, że jeszcze będzie dzwonił :)

Tęskni Ci się za @??? :P
    Ja dostałam po 7,5 miecha

Po pojawieniu się dziecka czas szybko leci. Jasiek jest w dalszym ciągu słodziakiem. Dużo nawija po swojemu, część słów też zrozumiale. Spokojnie można się z Nim dogadać (w sensie słucha co się do Niego mówi i wykonuje to, miewa humorki ale nic strasznego). Zęboli ma 16, ładnie śpi i je (tfu tfu)
    Bardzo bym chciała żeby drugie dziecię było podobne charakterem do Niego, ale jak będzie to się okaże ;)

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa nie, nie tęsknię :P, tak z ciekawości pytam. Juz zapomniałam jak to mieć okres hehe.

Jasio jesy teraz w fajnym wieku, pewnie jest ciekawy wszystkiego.
    Mój brat ma dwie córeczki, jedna to woda druga ogień, mlodsza to rozrabiaka. Wszystko co spotka na swojej drodze pyta cio to cio to, i bach. Ma rok i 5 miesięcy. :)

aisa lubi tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo fajnie jest nie mieć @ Uwielbiam jej nie mieć :P Oby do Ciebie jak najpóźniej przyszła no chyba że chcecie już pomyśleć o rodzeństwie dla Tomka :)

Mówią, że to tak zazwyczaj jest że drugie jest przeciwieństwem pierwszego.. oby nie :P
    Jaśko też jest ciekawy wszystkiego ale nie ma przy tym niebezpiecznych sytuacji żeby np gdzieś uciekał jak idziemy przy drodze czy żeby się wspinał na stół. Ciekawy ale przy tym ostrożny co jest super.

U Was też taka "wspaniała" pogoda? U mnie 4 dzień pada i wiatrzysko okropne :/ Nic tylko w domu siedzieć.. a najchętniej pod kołdrą..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 11:19

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety pogoda tez pod psem. W nocy byl mega wiatr i duzo rowerow w nocy poprzewalalo. Padac dzisiaj nie pada, ale pochmurnie i nijako, az brakuje motywacji aby na basen sie wybrac.

Oby drugie dziecko nie bylo przeciwienstwem, bo moj maly raczej do grzecznych nalezy :P

U mnie @ pojawila sie po ok 6 miesiacach.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• aisa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais, to trzymam kciuki żeby drugorodny był łagodnego usposobienia tak jak Olaf :)
    Za moje drugie też proszę trzymać kciuki :)

U mnie w nocy chyba spokojnie było choć do końca nie wiem bo całą noc dobrze mi się spało. Ciekawe kiedy zacznę nocne wycieczki do wc. Póki co tego nie mam ale pewnie już niedługo..

Little Frog lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wycieczki od jakiegos 13 tygodnia, nie wiem czemu tak wczesnie sie zaczelo. Musze sie wybierac od 4 do 7 razy, bo sie budze i nie moge zasnac. Trzymam kciuki za Twoja druga dzidzie aby byla grzeczna :) i obys dlugo nie musiala budzic sie w nocy na spacery :P Trzymam tez mocno kciuki za poniedzialkowe polowkowe :D Chcecie drugiego chlopczyka czy dziewczynke, a moze bez roznicy?

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• aisa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam duży pęcherz, kiedyś na usg tak mi powiedzieli (nie usg ciążowym) i może coś w tym jest.

Chyba bez różnicy. Jak chłopak to Jasiek będzie miał kumpla, znam się już na obsłudze chłopaka no i wszystko po Jaśku dla drugiego by było.
    Dziewczynka też fajna by była, jakieś urozmaicenie ;) z wyprawką też dużo by nie trzeba było. Raczej ciuszki unisex mam to zakupów wielkich robić też bym nie musiała.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie byśmy chcieli pomyśleć, ale za kilka miesięcy ;).

Aisa, Dais napewno super dzieciaczki Wam się urodza, nie ma innej opcji:).

Ja będąc małym dzieckiem bykam bardzo grzeczna, zresztą do teraz mi to zostało :).

U nas tez bardzo wieje i pada. Nie lubię takiej pogody

aisa lubi tę wiadomość

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki <3
    u nas jest oki, coraz bliżej porodu. Martwi mnie tylko to że nie robią mi wyników z krwi ostatnie pobranie miałam przed świętami do tej pory cisza już nie mam siły się o nie upominać :( nie mam pojęcia co się dzieje z tą moją anemią.
    Dzisiaj położna mi powiedziała że mała jest już w kanale rodnym więc jest coraz bliżej :) serduszko bije mocno jak dzwon.

a co tam u was???

dais, Little Frog, aisa lubią tę wiadomość

• dais Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena super wiesci :) Fajnie, ze juz tak blisko rozwiazania, tez juz nie moge sie doczekac. Dziwne ze przy anemii zaniedbuja badania krwi, upomnij sie ponownie. W koncu niewiele do konca ciazy Ci zostalo, wiec mozesz jeszcze ich pomeczyc :) A jak polozna wie ze juz w kanale rodnym, wymacala to? Trzymam kciuki za Ciebie i mala :D

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak "wymacała" że już w kanale jest ;D

• aisa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena, ale palec Ci kłują jak jesteś u położnej?

Ja miałam dziś połówkowe. Wszystko jest super :) Narządy, które mają być były tam gdzie trzeba, nie widać niczego niepokojącego. Płeć nie określona, pępowina była pomiędzy nóżkami. Przy pierwszym spojrzeniu powiedziała, że kilka procent więcej że dziewczynka, ale za drugim już nie umiała powiedzieć. Płeć nie taka ważna, najważniejsze że wszystko z dzieciątkiem ok :)

Little Frog, Madzialena90 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie ze nie, tylko mocz sprawdza a kula mnie ostatni raz przed swietami

• aisa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to dziwne, że nawet z palca nic. Pamiętam że mi do końca ciąży na każdej wizycie patrzyli na cukier i to hb z palca.
    Za to mocz tylko raz, na początku ciąży

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa, a wiesz już kiedy kolejne USG? :) Wiem, że nie masz żadnych preferencji co do płci, ale ciekawość Cię nie zżera? :)

U mnie znowu mocz na prawie każdej wizycie kazała mi oddać. A krew z palca sprawdzała raz na jakiś czas.

Jej, u nas dziś słonko świeci, ale w pakiecie z wiatrem. No i mogę zobaczyć jakie mam brudne okna po tych deszczach :|

aisa lubi tę wiadomość

‹‹ 91 92 93 94 95 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ