X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w USA
Odpowiedz

Ciąża w USA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2017, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Latynoska, chyba faktycznie tak jest jak piszesz z tymi badaniami, bo... wlasnie leze w szpitalu. Rano wody zmierzyli tylko na 4.9, wiec malowodzie. W gabinecie pod ktg mnie podlaczyli i ok bylo, ale i tak skierowali na oddzial na kroplowki. Po kroplowce udalo sie znalezc jedna wieksza kieszonke plynu i dzieki temu AFI 6.5. Ale nadal leze pod ktg, bo skurcze mi sie pisza. Szyjke zmierzyli i zbadali w tej sytuacji w koncu.

• mala latynoska Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow impresja to powodzenia I trzymaj sie tam jeszcze... dobrze ze jestes pod obserwacja, zawsze w razie czego to moga zereagowac... bedzie dobrze

Impresja lubi tę wiadomość

ve97xiu.png

hxdwe08.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2017, 04:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, czy mam tutaj po prostu takiego pecha, czy Amerykanki nie potrafią się wkłuwać w żyły. Za każdym razem mają u mnie problem. Cieszę się, jak trafi mi się Polka albo (najlepiej!) Meksykanka - sekunda, bezboleśnie, bez siniaków i za pierwszym razem. Ale dzisiaj na takie nie tafiłam i efekt jest, jaki jest: 3 rozerwane żyły i dopiero anestezjolog założyła IV.

Wysłany: 29 stycznia 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z mojego doswiadczenia faktycznie amerykanki nie maja pojecia jak to zrobic. U mnie nie tyle rozrywaly co szukaly tej zyly pod skora dobrych kilka min mimo ze nigdy nie mialam z tym problemu, mam raczej te ladne widoczne zylki... zrobila mi takiego siniaka ze przez 2 miesiace na pol reki mialam. Pozniej zmienila miejsce bo powiedziala ze tamto zle, a w tym nie mogla sie wbic... cos ja blokowalo... w koncu znalazla miejsce na drugiej rece... smiesne bylo jak mialam podlaczony magnez i wymagane bylo zeby sprawdzac krew co 12 godz czy wartosc maksymalna nie zostala przekroczona. To mloda gowniara nie wiedziala co robi i pobrala z reki w ktorej mialam wbite iv... po godzinie przyszla starsza i przepraszala bo musi pobrac raz jeszcze bo przy ostatnim wyniku to praktycznie nie powinnam juz funkcionowac

ve97xiu.png

hxdwe08.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trafilyscie na jakis fatalnie niekompetentny personel. Ja w moim szpitalu przez tych kilka lat bylam kluta przy roznych okazjach na roznych oddzialach przez najrozniejsze babki i nigdy nie bylo problemu.

Impresja jak sie czujesz i co Ci mowia na temat tych wod?

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wody do obserawcji, w zleznosci od sytuacji moze byc roznie. Z dzieckiem wyglada wszystko ok, wiec w takiej sytuacji trzymaja ciąże do 37tc, a pozniej, przy malowodziu, czesto decyduja sie po tym terminie zrobic cc od razu. Gdyby wod przybylo, to pewnie bylaby szansa, czekac do terminu porodu. A jesli ubywa i dziecko zaczyna np. zwalniac ze wzrostem, to wtedy cc i przed donoszeniem ciazy. Ale na obrot i porod sn raczej juz nie licze.

• Laurka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest na to jakis sposob, zeby tych wod przybylo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 13:00

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    To jest na to jakis sposob, zeby tych wod przybylo?
    Niby mam duuuuużo pić, ale z tego, co czytam to szałowych efektów to nie przynosi i u mie na razie też jakoś sytuacji nie poprawia. Można przy bardzo małej ilości wód spróbować dostrzyknąć płyny (amnio-infusion), ale zabieg wiąże się z pewnym ryzykiem zakażenia wewnątrzmacicznego, pęknięciem worka płodowego i chyba nie daje trwałych efektów.

• Laurka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w takim razie chyba znaczy, ze bedziesz lezec plackiem do gory brzuchem do konca ciazy?

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    To w takim razie chyba znaczy, ze bedziesz lezec plackiem do gory brzuchem do konca ciazy?
    Nawet oszczędzać mi się nie kazali. Po prostu mam dużo pić i będziemy kontrolować obraz na usg. Nawet skurczami mam się nie przejmować, mimo że są dość regularne, skoro szyjka długa i zamknięta. Cały piątek i sobotę miałam skurcze. W niedzielę odpuściły, a dzisiaj o 4 w nocy mnie obudziły i nie odpuszczają. Dziwne, bo im więcej piję, tym bardziej spuchłam i mocniej czuję skurcze, a picie więcej niby powinno pomagać na obrzęki i to niby odwodnienie a nie odwrotnie skurcze powoduje. Bądź tu mądry, człowieku :/

• Laurka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mloda pewnie Ci na cos uciska i Twoj organism zatrzymuje wode. Co nie znaczy, ze masz wiecej wod plodowych - tak na chlopski rozum.

EDIT: Ja wlasnie rozmawialam z moim ubezpieczeniem medycznym i nie pokrywaja tego badania MaterniT21.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 17:42

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda. I żadnego alternatywnego testu też nie?
    A w Twojej poradni robią usg genetyczne i test Pappa, czy tylko te z krwi preferują, jak w mojej?

• Laurka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    USG genetyczne oczywiscie robia. Co do Pappa to nie pamietam dokladnie.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi wzoraj tak brzuchol wywalilo, ze dzisiaj patrze i nie moge uwierzyc, ze to dopiero 12. tydzien. Trzy lata temu wygladalam tak dopiero pod koniec 5. miesiaca! No dramat.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    A mi wzoraj tak brzuchol wywalilo, ze dzisiaj patrze i nie moge uwierzyc, ze to dopiero 12. tydzien. Trzy lata temu wygladalam tak dopiero pod koniec 5. miesiaca! No dramat.
    Ponoć w drugiej ciąży dużo szybciej widać brzuszek.
    Dobry pretekst, żeby się wybrać na zakupy :D

• Laurka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybrac to sie nie wybiore, ale grube zamowienie na amazonie sie szykuje.

USG wczoraj pokazalo jedno bijace ladnie serduszko, nozki, raczki, glowke ze smuklym karkiem, wiec poczulam ulge. Nie wiem, ale dzidzius ma cm, ale z badania wiek ciazy wczoraj byl 12+2 a z OM 11+6, wiec na moj rozum jedno i to samo - termin na polowe sierpnia ;) Mamy kilka ladnych zdjatek jak maluch macha do nas raczka ;) Ja wszystkim mowie, ze to druga dziewczynka, ale dowiemy sie dopiero za 2 miesiace.

Impresja lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya

Wysłany: 2 lutego 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura u mnie ten w drugiej ciazy brzuch szybko wyskoczyl. Somali sie ze mnie ze na poczatku 3 miesiaca wygladam na conajmniej 6.
    Said polowkowe. Zobaczymy co powiedza. Narazoe juz zdarzyli mnie wkurzac. Wczoraj dzwonila baba z gabinetu ze beds musialam zaplacic nie tylko co-pay ale tez potraca cos za usg. I tak oto wyszlo ponad 300... te ubezpieczenie zaczyna mnie porzadnie denerwowac

ve97xiu.png

hxdwe08.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Latynoska tyle literowek (autocorrect), ze troche nie zrozumialam. Co z tym polowkowym? (said?)
    Ja jeszcze niec nie zaplacilam.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya

Wysłany: 2 lutego 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I sorki. Dlatego nienawidze pisac z telefonu. Jeszcze na dodatek sam poprawia i dlatego wychodzi cos takiego jak said polowkowe hehe. Mialam na mysli ze dzis mam polowkowe. Laurka jakie ubezpieczenie masz? Mialas juz konsultacje z kims od platnosci w twoim gabinecie. Bo ja w sumie za ciaze tez nic jeszcze nie placilam. Ale mialam juz taka rozmowe i przedstawili mi sytuacje. Za prowadzenie ciazy i porod bede musiala zaplaciz 1000. To o wiele wiecej niz prze pierwszej ale i ubezp gorsze. Niestety na te naprawde dobre nie bylo mnie stac a cala reszte nie przyjmuja w szpitalu wiec jestem jednym slowem w d... a dzis to juz inny gabinet i oni licza sobie oddzielnie

ve97xiu.png

hxdwe08.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to samo ubezpieczenie od 3 lat odkad tu pracuje = szpital w ktorym rodze. Mam outline kosztow wszystkiego w tym roku. Nic sie chyba nie zmienilo w stosunku do poprzednich lat. Mam deductible 250 dol, a potem przy przyjeciu do szpitala 350 dol inpatient copay. Potem jak sie dziecko urodzi i przez miesiac bedzie pod ubezpieczeniem matki to i ono bedzie mialo ten 250 dol deductible i za to bede musiala zaplacic jak w pierwszych dniach/tygodniach bede robic te wszystkie newborn screenings itd. To z grubsza tak z kosztow.

Ty masz ubezpieczenie z pracy meza czy Exchange plan z Obamacare?

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ