Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
Plumb - a powiązanie to na tej samej podstawie co sterylizacja? Tak się zastanawiam na czym to polega
To faktycznie chyba implant Bezpieczniejszy raczej się nie zablokuje ani nigdzie nie przesunie. Jedynie na początku jak ktoś nie uważa to może być niespodzianka zanim zacznie działać.
My byliśmy wczoraj u znajomych. Kaja prawie cały Dzień spala a jak zrobiła kupę to po pachya ja gula tak nas pakowalam ze zapomniałam bodow na przebranie. Na szczęście mają oni synka 2 tyg starszego wiec Znalazły się bodziaki na kajke.
ich synuś to tez kawał chłopa jak go wzięłam na rękę to było co odczuć w porównaniu do kaji
-
nick nieaktualnyKambel,są różne metody. W moim przypadku zdecydowałam się na klamry,które zakłada się na jajowodach. Te blokują dojście spermy do komórki jajowej. Zabieg bardzo skuteczny, nie zaburza cyklu, miesiączki są nadal. Jest to zabieg odwracalny w większym stopniu niż wazektomia u mężczyzn. Nic mi nie podcięli,nie uszkodzono jajowodów. Jeśli kobieta zmieni zdanie,wystarczy usunąć klamry zaciskowe i tyle.
Dla mnie rozwiązanie najlepsze,ze względu na migreny. No i nie muszę martwić się że zajdę niespodziewanie w ciążę,skoro mamy już trójeczkę ;)Dlatego przy cesarce od razu zadziałalismy,bo później to laparoskopowo lub kolejne cięcie,a po co?
Ale jak już pisałam,każdy ma swoje zdanie i inaczej zapatruje się na te tematy. Trzeba dobrać indywidualnie formę antykoncepcji.
A wkładkę odradzam naprawdę. Dopiero po fakcie lekarze powiedzieli że nie chroni ona przed dostaniem się spermy do komórki jajowej. Jest to środek wczesnoporonny. A jak dojdzie do zapłodnienia to jest to w przewadze ciąża pozamaciczna,skazana na poronienie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 11:23
tyger lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kurde ty mialas fajnie Plumb ze przy cesarce to zalatwili...
Ja sama z siebie nie zdecyduje sie za zaden zabieg chirurgiczny bo sie panicznie boje
Mysle ze zdecyduje sie na plastry,,, tzn napewno wyprobuje
Dzieki za info bo kazde jest przydatne.
Ehh jak czas szybko lecito juz 4 tyg!!!
Zancia synek kochany!!!!
Tyger jeszcze chwila i nasza kolejPlumb80, kambel, tyger lubią tę wiadomość
-
Witam
No ja jeszcze w dwupaku, ale coraz bardziej dociera do mnie fakt, że już niedługo będzie nas tutaj troje.
Mam tak wymieszane uczucia - lęk z niesamowitą radością, że w sumie to pomału świruję i co jakiś czas albo zanoszę się od płaczu, albo mam tak dobry humor, że śmieję się ze wszystkiego. No jak wariatka jakaś.
Zancia28, Plumb80, kambel, tyger, energytrip lubią tę wiadomość
-
Sproquette, pomagasz sobiepiciem herbatki z lisci malin, czy jedzeniem ananasa?
Ja od niedzieli zaczne "skakac" na pilce i podjadac swiezego anansa. Choc mi polozna powiedziala ze wydaje jej sie ze sie juz w przychodni nastepne nasze spotkanie nie odbedzie. Ma byc 29, czyli juz juz. -
Mi się wydaje ze te specyfiki za dużo i tak nie pomagają jak dzidzia będzie wiedzieć kiedy wyjść to i tak wyjdzie
U nas Raz słońce raz deszcz i chyba przez ta pogodę kaja przesypia pół dnia. Wczoraj byliśmy u mojej siostry to jak padła o 6 tak dopiero wstała o 9 na cyca i dalej poszła spać
Tylko w nocy taka niespokojna była i co chwila się budziła w łóżeczku aż ja wzięłam do nas i ładnie pospala. A od tej pogody to aż mnie juz głowa boli -
Tyger, popijam herbatkę z liści malin ale o ananasie nie słyszałam
Muszę kupić, w sumie chętnie bym zjadła
Też mam piłkę ale nie wiem za bardzo jakie ćwiczenia na niej wykonywać.
Ja wizytę mam w kolejny piątek, 2 dni po terminie. Ciekawe czy jeszcze na nią pójdę, czy Julka już wyjdzie.W sumie te wizyty tu i tak nic nie zmieniają. Wypytałam się już o wszystko, ostatnio zapytałam też czy ma jakieś darmowe próbki, to popatrzyła na mnie jak na wariatkę... Nie polubiłam tej położnej.
Za pierwszym razem jak tu byłam to przyjmowały mnie 2 takie fajne, a ta jakaś taka dzika jest. Nawet nie chce mi się z nią gadać.