X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • kambel Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb - a powiązanie to na tej samej podstawie co sterylizacja? Tak się zastanawiam na czym to polega :)
    To faktycznie chyba implant Bezpieczniejszy raczej się nie zablokuje ani nigdzie nie przesunie. Jedynie na początku jak ktoś nie uważa to może być niespodzianka zanim zacznie działać.
    My byliśmy wczoraj u znajomych. Kaja prawie cały Dzień spala a jak zrobiła kupę to po pachy :) a ja gula tak nas pakowalam ze zapomniałam bodow na przebranie. Na szczęście mają oni synka 2 tyg starszego wiec Znalazły się bodziaki na kajke. :) ich synuś to tez kawał chłopa jak go wzięłam na rękę to było co odczuć w porównaniu do kaji :)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel,są różne metody. W moim przypadku zdecydowałam się na klamry,które zakłada się na jajowodach. Te blokują dojście spermy do komórki jajowej. Zabieg bardzo skuteczny, nie zaburza cyklu, miesiączki są nadal. Jest to zabieg odwracalny w większym stopniu niż wazektomia u mężczyzn. Nic mi nie podcięli,nie uszkodzono jajowodów. Jeśli kobieta zmieni zdanie,wystarczy usunąć klamry zaciskowe i tyle.

Dla mnie rozwiązanie najlepsze,ze względu na migreny. No i nie muszę martwić się że zajdę niespodziewanie w ciążę,skoro mamy już trójeczkę ;)Dlatego przy cesarce od razu zadziałalismy,bo później to laparoskopowo lub kolejne cięcie,a po co?
    Ale jak już pisałam,każdy ma swoje zdanie i inaczej zapatruje się na te tematy. Trzeba dobrać indywidualnie formę antykoncepcji.

A wkładkę odradzam naprawdę. Dopiero po fakcie lekarze powiedzieli że nie chroni ona przed dostaniem się spermy do komórki jajowej. Jest to środek wczesnoporonny. A jak dojdzie do zapłodnienia to jest to w przewadze ciąża pozamaciczna,skazana na poronienie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 11:23

tyger lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wasze maluszki dziewczyny?

I jak czują się moje kochane ciężaróweczki w dwupaku?

Pozdrawiam laseczki :)

Dziś równo 4 tyg, jak Victor jest z nami :)

tyger, ivi, Zancia28, Sproquette, energytrip, mychowe lubią tę wiadomość

• tyger Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie melduje cala i zdrowa :)

Plumb80, Zancia28 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    99645ebf3b2e5895med.jpg

tyger, Paula55, Plumb80, Kropka, Driada0102, kambel, ivi, energytrip, mychowe lubią tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fa3308e722d82812med.jpg

tyger, Sproquette, Plumb80, Kropka, kambel, energytrip, mychowe lubią tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zancia ale slodkosci kochane.

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ty mialas fajnie Plumb ze przy cesarce to zalatwili...
    Ja sama z siebie nie zdecyduje sie za zaden zabieg chirurgiczny bo sie panicznie boje :P
    Mysle ze zdecyduje sie na plastry,,, tzn napewno wyprobuje :)
    Dzieki za info bo kazde jest przydatne.

Ehh jak czas szybko leci :) to juz 4 tyg!!!

Zancia synek kochany!!!!

Tyger jeszcze chwila i nasza kolej :)

Plumb80, kambel, tyger lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Sproquette Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) No ja jeszcze w dwupaku, ale coraz bardziej dociera do mnie fakt, że już niedługo będzie nas tutaj troje. :) Mam tak wymieszane uczucia - lęk z niesamowitą radością, że w sumie to pomału świruję i co jakiś czas albo zanoszę się od płaczu, albo mam tak dobry humor, że śmieję się ze wszystkiego. No jak wariatka jakaś. :D

Zancia28, Plumb80, kambel, tyger, energytrip lubią tę wiadomość

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sproquette, pomagasz sobiepiciem herbatki z lisci malin, czy jedzeniem ananasa?
    Ja od niedzieli zaczne "skakac" na pilce i podjadac swiezego anansa. Choc mi polozna powiedziala ze wydaje jej sie ze sie juz w przychodni nastepne nasze spotkanie nie odbedzie. Ma byc 29, czyli juz juz.

3jvzj44jkepasfzk.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje ze te specyfiki za dużo i tak nie pomagają jak dzidzia będzie wiedzieć kiedy wyjść to i tak wyjdzie :)
    U nas Raz słońce raz deszcz i chyba przez ta pogodę kaja przesypia pół dnia. Wczoraj byliśmy u mojej siostry to jak padła o 6 tak dopiero wstała o 9 na cyca i dalej poszła spać
    Tylko w nocy taka niespokojna była i co chwila się budziła w łóżeczku aż ja wzięłam do nas i ładnie pospala. A od tej pogody to aż mnie juz głowa boli :/

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas leje caly dzien. Jest mega zimno i pogoda ogolnie depresyjna :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to samo. Chyba utne sobie drzemke :P

energytrip lubi tę wiadomość

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger, popijam herbatkę z liści malin ale o ananasie nie słyszałam :) Muszę kupić, w sumie chętnie bym zjadła :D Też mam piłkę ale nie wiem za bardzo jakie ćwiczenia na niej wykonywać.
    Ja wizytę mam w kolejny piątek, 2 dni po terminie. Ciekawe czy jeszcze na nią pójdę, czy Julka już wyjdzie. ;) W sumie te wizyty tu i tak nic nie zmieniają. Wypytałam się już o wszystko, ostatnio zapytałam też czy ma jakieś darmowe próbki, to popatrzyła na mnie jak na wariatkę... Nie polubiłam tej położnej. :P Za pierwszym razem jak tu byłam to przyjmowały mnie 2 takie fajne, a ta jakaś taka dzika jest. Nawet nie chce mi się z nią gadać.

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sproquette, na pilce siadasz i leciutko sie na niej odbijasz. Wiecej cwiczen mozesz znalezc na youtube.

energytrip lubi tę wiadomość

3jvzj44jkepasfzk.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na porodowcepolozna kazala siedzieci robic okrągłe ruchyaby szybciej zeszła w kanał rodny

tyger lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ( te w dwupaku jeszcze) czy zastanawialyscie się nad przechowywalnia krwi pepowinowej?

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi położna powiedziała, że tu nie pobierają... Nie wiem dlaczego. A chciałam oddać.

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie w wielkiej Brytanii pobierają. Może nie w każdym szpitalu? Nie wiem. U nas w przychodni widziałam ulotki. Ja bym przechowala swoją tylko strasznie drogo bo z 2000 jak nie więcej trzeba dać dlatego zastanawiałam się co Wy o tym myślicie.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sie ńie zdecydowalismy.
    Jest to rzecz swietna ale niestety bardzo droga. Poza tym my nie planujemy tu stalego pobytu a nie wiem jak potem z ew transportem itp..

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ