X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sproquette Gratuluje! Zdrówka dla was :)

f2wli09kvv5ashuy.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sproquette gratuluje kochana:)))

1usa3e5e42kseo71.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Tyger wysunela sie na prowadzenie :)

O cholera ;)

Paula55, Driada0102, ivi lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sproquette, ogromne gratulacje, niech Julia sie zdrowo chowa.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • kambel Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde kaja dostała rozwolnienie załatwia się podczas każdego posiłku do tego pokazały się nitki krwi. Byłyśmy u GP dał nam próbkę do wysłania stwierdził że to pewnie infekcja brzuszka i raczej nie jest możliwe ze to po szczepieniu i dopiero jak będzie trwać to dalej to zgłosić się jeszcze raz . A ja się martwię co jej może być. Jak do jutra jej nie przejdzie to znów pójdę i poproszę o skierowanie do szpitala. Przez dwa dni jadłam mmsy z orzechami i mam nadzieje ze to nie jest od tego ( bo i to mi przyszło do głowy) bo myślę i myślę od czego to może być i sama nie wiem już :(

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znać jak już będziesz wiedzieć i jak się czuje malutka.:*

f2wli09kvv5ashuy.png
  • ivi Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sproquette błyskawicznie to załatwiłaś;) gorące gratuacje

• tyger Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Kambel to niedobrze :( Biedna Kaja. Masz racje, jak nie przejdzie do jutra to jedz z nia do szpitalabo takie malenstwo moze sie bardzo szybko odwodnic.

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel, mam nadzieje, że Kaja lepiej się poczuje.. i jak dziewczyny piszą, jeśli nie przejdzie, jedz do szpitala. Trzymamy kciuki.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel mam nadzieję, ze z Kają już lepiej. Moim zdaniem, bardzo prawdopodobne by kłopoty z jelitami były po szczepionce - jest to częsty przypadek odczynu poszczepiennego. Polecam dołączyć do grupy na facebooku https://www.facebook.com/groups/188120481225671/?fref=nf

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny :* jest najcudowniejsza kruszynka na swiecie, ale to co zrobila juz z moimi sutkami... Ssie praktycznie przez cala noc, nawet nie mam kiedy jej odstawic do koszyka. W dzien je/spi przy cycu. Ledwo znajduje te 5 minut na siku i podmycie co jakis czas. Marzy mi sie prysznic :( moze dzis. Nawet gdyby ktos dal mi te 15 minut dla siebie to nie wiem czy poszlabym jesc/kapac sie/sikac czy spac... Ale i tak najgorsze sa te sutki, karmie ja i lzy mi plyna same. Nie wiem kiedy one maja dojsc do siebie kiedy mala ciagle je miele? Jest taka piekna, ze nawet nie umiem byc zla :(

tyger, Penelope, mychowe, alkak12, Plumb80 lubią tę wiadomość

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sproquette Gratuluję!!! :) Chciałabym już być po .

kambel orzeszki to najczęstsze alergeny pokarmowe, karmiąc piersią trzeba uważać na to co się je.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sproquette a dobrze przystawiasz? Obejrzyj filmiki na you tube :) Kapturki mogą troche pomóc. Jeżeli małą dobrze przystawiasz, to sutki niedługo się zahartują - powodzenia :) A jak karmisz to czytaj książkę albo buszuj po internecie w trakcie karmienia, Julcia niedługo przyzwyczai się do nowych warunków :)

mychowe, Sproquette lubią tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Kają juz lepiej nie załatwia się co chwila. Wiem ze orzeszki uczulaja jednak prędzej jadłam i nic takiego nie było. Jednak chyba to było coś w moim mleku bo dawałam jej tylko mm a moje sciagalam i do zlewu. I dziś rano kupa była zielono żółta i gęsta jak klej później juz żółta. Zastanawiam się czy nie karmić jej już tylko mm, bynajmniej nie będzie takich niespodzianek.

relgio4pk3pt9z4w.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel nie rezygnuj z własnego mleka. Dla dziecka niema nic lepszego a jeśli masz pokarm to naprawdę szkoda. Poprostu trzeba uważać co się je. Ja mojego karmiłam rok i naprawdę musiałam wiele rzeczy poświęcić ale teraz wiem że było warto. Mój syn nie wie co to np antybiotyk

Kropka, mychowe lubią tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w pewnym sensie podziwiam,że tak walczycie aby karmić dziecko swoim mlekiem, ja wiem, że nie będę(walczyć). Karmiłam synka ze dwa miesiące piersią, później sztucznym bebilon pepti na skazę białkową, o wiele mniej zmartwień i kłopotów, a synuś jest zdrowym dzieckiem, mało kiedy choruje. Po cesarce na marginesie nie miałam problemów żadnych z laktacją, pielęgniarka jeszcze się śmiała ze mnie, że jak duży biust to mleka mało, a g prawda.
    Nie jestem pewna czy swoim mlekiem zapewnie dziecku większe bezpieczeństwo, wciąż uważać co się je a i tak można narobić, u nas przy tej skazie to zakaz cytrusów, orzechów, czekolady i nabiału, poza tym nic co może powodować wzdęcia, to co tu kurna jeść, powiedzieli- kanapeczki z chudą wędlinką i ile tak mam funkcjonować? to ma być zdrowy pokarm dla dziecka, a dajcie spokój :D
    Każdy ma swoje zdanie, ja nie jestem za karmieniem piersią za wszelką cenę, spróbuję ale nie będę się upierać.

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku jadłam wszystko i małemu nigdy nic nie było po moim mleku. W UK w ogóle nie ma czegoś takiego jak dieta matki karmiącej, w jednej z ulotek co dostałam w szpitalu, było by jeść fasolkę bo zdrowa :) A nie ma nic lepszego niż mleko matki. Poza tym jest wygodniej. Nigdy się nie martwiłam, jak niespodziewanie spacer mi się przedłużał, bo stołówka zawsze przy mnie ;) No i w nocy nie trzeba wstawać by mleko przygotować, cyc na wierzch i już :)
    Do tego ten bliski kontakt z dzieckiem, te wspaniałe uczucie jak karmisz a maleńka rączka dotyka to szyi albo cycusia mamy :)
    Ja nadal karmię i uważam, że warto walczyć o kp.

mychowe, ivi, Sproquette, Driada0102 lubią tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk wrote:
    Kambel nie rezygnuj z własnego mleka. Dla dziecka niema nic lepszego a jeśli masz pokarm to naprawdę szkoda. Poprostu trzeba uważać co się je. Ja mojego karmiłam rok i naprawdę musiałam wiele rzeczy poświęcić ale teraz wiem że było warto. Mój syn nie wie co to np antybiotyk

I całkowicie się z Toba zgadzam :)

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka wrote:
    Ja od początku jadłam wszystko i małemu nigdy nic nie było po moim mleku. W UK w ogóle nie ma czegoś takiego jak dieta matki karmiącej, w jednej z ulotek co dostałam w szpitalu, było by jeść fasolkę bo zdrowa :) A nie ma nic lepszego niż mleko matki. Poza tym jest wygodniej. Nigdy się nie martwiłam, jak niespodziewanie spacer mi się przedłużał, bo stołówka zawsze przy mnie ;) No i w nocy nie trzeba wstawać by mleko przygotować, cyc na wierzch i już :)
    Do tego ten bliski kontakt z dzieckiem, te wspaniałe uczucie jak karmisz a maleńka rączka dotyka to szyi albo cycusia mamy :)
    Ja nadal karmię i uważam, że warto walczyć o kp.

Zgadzam się całkowicie Kropko :)Ja też od samego początku jadłam wszystko i nadal jem. W Polsce ciągle o diecie matki karmiącej mówią, a ja pytalam położna, to mowila żebym wszystko jadła i tak robiłam. Lili nie miała żadnej wysypki, tylko raz na twarzy i po paru dniach samo przeszło.

Mam jedynie teraz maly problem, może ktoś mi doradzi. Parę razy musiałam mala z mężem zostawic i sciagalam mleko, wypijała z butli, a teraz odmawia mi cycka :( parę tygodni temu to chociaż na spiocha nad ranem mi się udało ja namówić, a teraz już w ogóle nie chce, krzyczy i wierzga i płacze jak jej do buzi wkładam sutka. Wiec muszę ściągać :/ A no i może przyczyna też było to, że stracila 12% wagi urodzeniowej i musiałam ja dokarmiać mm, najpierw że strzykawki, później z butli po każdym karmieniu z cyca jeśli dalej była glodna, może dlatego też poznala, że z butli szybciej leci i nie musi się tak męczyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 20:24

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • kambel Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe u nas jest ten sam problem. Po prostu z butli jest łatwiej nie trzeba się wysilać a z cyca jednak trzeba wyciągnąć a wiadomo im łatwiej tym dziecko szybko się przyzwyczaja.
    Ja również nie stosowalam żadnej specjalnej diety bo czy jadłam wszystko czy same kanapki i wszystko jałowe to jak miały być gazy to i tak były.
    Ja jeszcze dziś dam jej mm a od jutra dam jej znów mleko z cyca jeśli się sytuacja powtórzy to zrezygnuje jeśli nie to będę się cieszyć. Nic na siłę aby tylko była happy :)

Sproquette, mychowe, ap1526 lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ