Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • kambel Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak się na wieś przeprowadzilam to znów tam mówiło się ' toć ( nadal nie wiem co to znaczy) albo jo.
    Czasami wystarczy kilka kilometrów a już całkiem inne słownictwo.
    Tutaj zaś mam problem ze zrozumieniem walijczykow dość często :) ten język to jest hardcore dopiero :)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk wrote:
    Ja w przedszkolu też widziałam dużo zaniedbanych dzieci, jedna matka odprowadzala swoje dziecko zawsze z drugim takim raczkujacym i to dziecko zawsze w pizamie po tej podłodze maszerowalo a piżama nie chce mówić jak wyglądała. Za każdym razem w tym samym był.
    To w pl czasami w tych biednych rodzinach gdzie na prawdę nie ma kasy Dzieci zadbane chodzą, a tu nie dość ze większości państwo opłaca rachunki to nie umieją zadbać o dzieci

relgio4pk3pt9z4w.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo to są niechluje :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ile razy mi się zdarzyło o 15 babke w piżamie w sklepie widzieć, już nie wspomnę że większość angielek w wyobciąganych dresach po marketach chodzi, w Polsce to nie do pomyślenia.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi się przypomniało, że nie raz miałam problem ze smoczkiem kiedy to spadł na podłogę zwłaszcza gdzieś poza domem, na spacerze, w markecie itp. zaś problem bo brudny a umyć niema gdzie, ja na spacer zabierałam więcej :d
    Obiło mi się o wzrok w pracy zanim jeszcze w ciążę zaszłam coś takiego i już wtedy wiedziałam, że kupię. Może i Wam się przyda
    milton soother steriliser
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fa1a89ef8ef5.jpg

kambel, Penelope lubią tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiger gratuluje. Ap ja rodzilam o 9:00, 6:50 a ostatnie o 18:45, ja mam taka wanienke z przewijakiem z mamas &papas

1usa3e5e42kseo71.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w Tesco widziałam chusteczki odkazajace do smoczkow . Chyba 50 szt za ok 3.5.

Penelope lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O husteczki tez niezłe. Ciekawe czy to wszystko postęp czasu czy ja taka zacofana 5 lat temu byłam :)
    Jakoś tak fajnie jak widać Was na zdjęciach. Inaczej się pisze. Jutro też zmienię :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a widzieliscie ich domy?
    Kambel to Ty? to kto był na awatarze sprzed porodu?:) włoski ściełas?
    fajne to do smoka
    a oni tu jeszcze te przegrody do wanny maja
    dla mnie długa wanienka była be może dlatego, że synka kąpałam jak był malutki, zjeżdżał z tetrówką, miałam też wkładkę gąbke ale wody trzeba było duuuuzo lac i nie miałam siły tego nosic, a jak siadał to miałam miske dużą glęboką

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gównianie dziś :) aż się boje w takich chwilach czy już blisko, może zmęczenie mi tak wzmogło wszystko
    miałam i zgagę i mdłości, bóle, rwanie, mała jakby się o 360 obracała, boki mi wywalało, jakoś mi niedobrze, w głowie mi się kreciło
    głodna byłam strasznie, a kanapke zjadłam i już nie mogłam na jedzenie patrzec
    teraz mi głowa pęka
    cóż za radosny dzień :)
    ach no i zasnąć nie mogę, się z mężem posprzeczałam, to się musiało tak skończyć jak taka łaziłam nabuzowana

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do tego smoka tabletki trzeba dokupic?

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myślę jeszcze o takim mebelku
    http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-White-Baby-Changing-Drawer-Unit-Table-With-Removable-Top-/161407784555

znalazłam taki sam z tą wanienką,
    tylko jak by to było w praktyce, wyciągasz dziecko z wanienki i możesz lekko łokciem np zamknąć żeby położyć je na przewijaku? kurde ale gdzie tu ręcznik, rąk za mało, nie przygotujesz sobie, to i tak trzeba chyba dziecie gdzies indziej położyć
    ale fajne, wanienka się po łazience nie wala, kurde zgryz mam teraz

a jak ją się opróżnia jeszcze :) ale spamuję

http://www.prams.net/geuther-aqualino-bath-and-changing-unit-foil-27-doggie-blue-b a takie? :) chyba za dużo zachodu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 01:22

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • alkak12 Ekspertka

Wysłany: 5 września 2014, 01:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiger gratulacje :) Synuś cudny

relgh371dlgtazvw.png
    Nasza pszczółka :)
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap do tego sterylizatora trzeba jakieś kapsułki, tabletki czy jakoś tak. Znalazłam Polską stronę
    http://www.amilt.pl/produkty/sterylizacja/mini-sterylizator-do-smoczkow.html

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wanienki i zaradności z nią w łazience to ja i tak nie mam wyjścia i nawet jak kupię osobno wanienkę to przewijak mi się nie zmieści. Jedyne wyjście to kąpiel w sypialni a wolałabym tego uniknąć. Tak miałam z Piotrkiem i pamiętam ten zaduch i później wietrzenie przed snem a tym razem to będzie styczeń to już w ogóle porażka. Znowu kąpiel w łazience i przenoszenie dziecka w ręczniku to też bez sensu, tym bardziej, że pokój będzie musiał być nagrzany.
    Zresztą wychodzę z założenia, że zawsze będzie ktoś w domu kto będzie stał z ręcznikiem i zakrywał wanienkę przewijakiem :D

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i też sobie zdjęcie zmieniłam o! Chciałam z brzucholem ale głowę mi ucinało ;/

kambel, tyger, Penelope lubią tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ap1526 wrote:
    ja myślę jeszcze o takim mebelku
    http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-White-Baby-Changing-Drawer-Unit-Table-With-Removable-Top-/161407784555

mebelek fajny i też bym o takim pomyślała gdyby dzidziuś miał swój pokój a zanim ja mu ten pokój zrobię to przewijak nie będzie potrzebny. Mam łóżeczko po Piotrku i jak się wyprowadzę to kupię mebelki do kompletu takie o :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0d842239de81.jpg
    tylko już bez przewijaka na komodzie.
    Albo kupie to na trzecie dziecko poczeka :P

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap poprzednie zdjęcie było robione jakies
    1,5 roku temu. Włosy Tera albo w kitke albo koka bo wypadają okropnie. Wszędzie ich pełno.
    My przewijaka nie mamy, fakt wygodnie dla kręgosłupa by było ale już się przyzwyczaiłam i dajemy radę. Wanienke kładę kolo łóżka i na łóżku później wycieram i ubieram.

tyger, Zancia28 lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne te mebelki dziecięce
    :)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale tu świeżo :D awatarki zmienione
    ja z włosami walczę, po przyjeździe tu dałam dowód swojej nieobliczalności i po***wa :) i któregoś wieczora w łazience ot tak nożyczkami ciachnęłam włosy, miałam do pasa, pojechałam nad łopatki :) z powodu naglego przypływu bezsilnosci :) a teraz w koku latam i myślę co ja bym chciała za fryzurę jak już sie do salonu wybiore

dzis sie wzruszylam synka odprowadzajac, tak slodko w tym mundurku i taki juz duzy jest ech

a ja sie rzucilam na zakupy, porzadki itd itd

mebelki ładne, schludne takie

idę żreć pierogi z serem :D
    jeszcze tydzień do mojej paczuszki z PL, no nie doczekam sie buu

Penelope lubi tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
‹‹ 255 256 257 258 259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ