X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • kambel Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak się na wieś przeprowadzilam to znów tam mówiło się ' toć ( nadal nie wiem co to znaczy) albo jo.
    Czasami wystarczy kilka kilometrów a już całkiem inne słownictwo.
    Tutaj zaś mam problem ze zrozumieniem walijczykow dość często :) ten język to jest hardcore dopiero :)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk wrote:
    Ja w przedszkolu też widziałam dużo zaniedbanych dzieci, jedna matka odprowadzala swoje dziecko zawsze z drugim takim raczkujacym i to dziecko zawsze w pizamie po tej podłodze maszerowalo a piżama nie chce mówić jak wyglądała. Za każdym razem w tym samym był.
    To w pl czasami w tych biednych rodzinach gdzie na prawdę nie ma kasy Dzieci zadbane chodzą, a tu nie dość ze większości państwo opłaca rachunki to nie umieją zadbać o dzieci

relgio4pk3pt9z4w.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo to są niechluje :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ile razy mi się zdarzyło o 15 babke w piżamie w sklepie widzieć, już nie wspomnę że większość angielek w wyobciąganych dresach po marketach chodzi, w Polsce to nie do pomyślenia.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi się przypomniało, że nie raz miałam problem ze smoczkiem kiedy to spadł na podłogę zwłaszcza gdzieś poza domem, na spacerze, w markecie itp. zaś problem bo brudny a umyć niema gdzie, ja na spacer zabierałam więcej :d
    Obiło mi się o wzrok w pracy zanim jeszcze w ciążę zaszłam coś takiego i już wtedy wiedziałam, że kupię. Może i Wam się przyda
    milton soother steriliser
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fa1a89ef8ef5.jpg

kambel, Penelope lubią tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiger gratuluje. Ap ja rodzilam o 9:00, 6:50 a ostatnie o 18:45, ja mam taka wanienke z przewijakiem z mamas &papas

1usa3e5e42kseo71.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w Tesco widziałam chusteczki odkazajace do smoczkow . Chyba 50 szt za ok 3.5.

Penelope lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O husteczki tez niezłe. Ciekawe czy to wszystko postęp czasu czy ja taka zacofana 5 lat temu byłam :)
    Jakoś tak fajnie jak widać Was na zdjęciach. Inaczej się pisze. Jutro też zmienię :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a widzieliscie ich domy?
    Kambel to Ty? to kto był na awatarze sprzed porodu?:) włoski ściełas?
    fajne to do smoka
    a oni tu jeszcze te przegrody do wanny maja
    dla mnie długa wanienka była be może dlatego, że synka kąpałam jak był malutki, zjeżdżał z tetrówką, miałam też wkładkę gąbke ale wody trzeba było duuuuzo lac i nie miałam siły tego nosic, a jak siadał to miałam miske dużą glęboką

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gównianie dziś :) aż się boje w takich chwilach czy już blisko, może zmęczenie mi tak wzmogło wszystko
    miałam i zgagę i mdłości, bóle, rwanie, mała jakby się o 360 obracała, boki mi wywalało, jakoś mi niedobrze, w głowie mi się kreciło
    głodna byłam strasznie, a kanapke zjadłam i już nie mogłam na jedzenie patrzec
    teraz mi głowa pęka
    cóż za radosny dzień :)
    ach no i zasnąć nie mogę, się z mężem posprzeczałam, to się musiało tak skończyć jak taka łaziłam nabuzowana

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do tego smoka tabletki trzeba dokupic?

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myślę jeszcze o takim mebelku
    http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-White-Baby-Changing-Drawer-Unit-Table-With-Removable-Top-/161407784555

znalazłam taki sam z tą wanienką,
    tylko jak by to było w praktyce, wyciągasz dziecko z wanienki i możesz lekko łokciem np zamknąć żeby położyć je na przewijaku? kurde ale gdzie tu ręcznik, rąk za mało, nie przygotujesz sobie, to i tak trzeba chyba dziecie gdzies indziej położyć
    ale fajne, wanienka się po łazience nie wala, kurde zgryz mam teraz

a jak ją się opróżnia jeszcze :) ale spamuję

http://www.prams.net/geuther-aqualino-bath-and-changing-unit-foil-27-doggie-blue-b a takie? :) chyba za dużo zachodu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 01:22

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • alkak12 Ekspertka

Wysłany: 5 września 2014, 01:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiger gratulacje :) Synuś cudny

relgh371dlgtazvw.png
    Nasza pszczółka :)
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap do tego sterylizatora trzeba jakieś kapsułki, tabletki czy jakoś tak. Znalazłam Polską stronę
    http://www.amilt.pl/produkty/sterylizacja/mini-sterylizator-do-smoczkow.html

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wanienki i zaradności z nią w łazience to ja i tak nie mam wyjścia i nawet jak kupię osobno wanienkę to przewijak mi się nie zmieści. Jedyne wyjście to kąpiel w sypialni a wolałabym tego uniknąć. Tak miałam z Piotrkiem i pamiętam ten zaduch i później wietrzenie przed snem a tym razem to będzie styczeń to już w ogóle porażka. Znowu kąpiel w łazience i przenoszenie dziecka w ręczniku to też bez sensu, tym bardziej, że pokój będzie musiał być nagrzany.
    Zresztą wychodzę z założenia, że zawsze będzie ktoś w domu kto będzie stał z ręcznikiem i zakrywał wanienkę przewijakiem :D

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i też sobie zdjęcie zmieniłam o! Chciałam z brzucholem ale głowę mi ucinało ;/

kambel, tyger, Penelope lubią tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ap1526 wrote:
    ja myślę jeszcze o takim mebelku
    http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-White-Baby-Changing-Drawer-Unit-Table-With-Removable-Top-/161407784555

mebelek fajny i też bym o takim pomyślała gdyby dzidziuś miał swój pokój a zanim ja mu ten pokój zrobię to przewijak nie będzie potrzebny. Mam łóżeczko po Piotrku i jak się wyprowadzę to kupię mebelki do kompletu takie o :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0d842239de81.jpg
    tylko już bez przewijaka na komodzie.
    Albo kupie to na trzecie dziecko poczeka :P

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap poprzednie zdjęcie było robione jakies
    1,5 roku temu. Włosy Tera albo w kitke albo koka bo wypadają okropnie. Wszędzie ich pełno.
    My przewijaka nie mamy, fakt wygodnie dla kręgosłupa by było ale już się przyzwyczaiłam i dajemy radę. Wanienke kładę kolo łóżka i na łóżku później wycieram i ubieram.

tyger, Zancia28 lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne te mebelki dziecięce
    :)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale tu świeżo :D awatarki zmienione
    ja z włosami walczę, po przyjeździe tu dałam dowód swojej nieobliczalności i po***wa :) i któregoś wieczora w łazience ot tak nożyczkami ciachnęłam włosy, miałam do pasa, pojechałam nad łopatki :) z powodu naglego przypływu bezsilnosci :) a teraz w koku latam i myślę co ja bym chciała za fryzurę jak już sie do salonu wybiore

dzis sie wzruszylam synka odprowadzajac, tak slodko w tym mundurku i taki juz duzy jest ech

a ja sie rzucilam na zakupy, porzadki itd itd

mebelki ładne, schludne takie

idę żreć pierogi z serem :D
    jeszcze tydzień do mojej paczuszki z PL, no nie doczekam sie buu

Penelope lubi tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
‹‹ 255 256 257 258 259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ