Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłabym pierogi z serem ale w ruskiej postaci :)
    Dlaczego mi przypomniałaś? :(

Penelope lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, I ja mam ochotę na ruskie pierogi, wyciągam z zamrażarki, wspominałam że siostra zrobiła jak była :)
    Kambel, aniafk, super Wasze awatary, rzeczywiście lepiej widzieć jakoś z kim kimś rozmawia :)
    Linki z przewijakami Waszymi dzisiejszymi otworze jak odpale lapka, wstyd się przyznać ale ja jeszcze nie wstałam, albo i wstałam, żeby żeby sobie śniadanie do łóżka przynieść :)

kambel, aniafk, ap1526 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Martwi mnie trochę cisza w brzuchu od wczoraj, ciezko mi nawet znaleźć tętno detektorem gdzie wcześniej kilka sekund i było. Znajduję niby ale jakoś tak tak cicho, nie tak jak wcześniej i nie Nie wiem czy nie mylę z innym. Kopniecia tez jakby ustały, a jak jest to nie Nie wiem czy czyli nie zabulgotanie żołądka. Czy jest możliwe że dziecko jakoś się bardziej z tyłu? I tak tam jest od wczoraj?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 12:58

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nie raz podczas sprawdzania tętna się obracał i tez słabo wtedy było słychać. Na pewno śpi , pewnie w nocy był aktywny. Ja właśnie od rana ruchów nie czuje i juz miałam wstawać po detektor ale właśnie kopa dostałam :)
    Jak byłam na usg polowkowym to musiałam skakać żeby się obudził bo nie dało się zbadać tyłka

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym sobie polezala w łóżku a tu o 8:30 trzeba było wstać,dziecię wyspane wiec dzień trzeba zacząć z samego rana

relgio4pk3pt9z4w.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na polowkowyn kaja odwróciła się plecami i 3 razy robili usg, na sam koniec położna wcisnela palce w brzuch i dopiero to ja ruszyło. Nie pomogło nic słodkiego ani dreptanie.
    Penelope może ma taki spokojniejszy dzień.

relgio4pk3pt9z4w.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nawet palce nie pomogły ;) Ja na nogach od 7.30 bo szkoła. Nie jestem przyzwyczajona i teraz mi głowa pęka a zasnąć nie zasnę.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ap, mebelek fajny, też póki co mam w planie changing table, ale ten Twój trochę za duży dla mnie, komodę i szafę białe już kupiłam, dziecko będzie miało swój pokoik ale same wiecie jakie są single pokoje w uk, więc szafa i komoda już są, za drzwi mi się zmieściły, łóżeczko i changing table ale mniej meblowy (komodowy), raczejpółkowy - jeśli tak je mogę opisać. Póki co mam na liście ten z ikea za 55 funtów. ale zaczęły mi się podobać od wczoraj te co aniafk kupiła, więc kto wie ;) myślę żeby wanienkę stawiać na tym stoliku i tak kąpać, powinniśmy zazwyczaj oboje być w domu wieczorami, przynajmniej przez pierwszych kilka miesięcy.
    121d4ko.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 13:31

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk, ja wczoraj 4 razy w przeciągu całego dnia tętna szukałam, dziś raz, no niby coś jest, ale nie tak jak wcześniej. Jakoś daleko i cicho.
    aniafk wrote:
    Mój nie raz podczas sprawdzania tętna się obracał i tez słabo wtedy było słychać. Na pewno śpi , pewnie w nocy był aktywny. Ja właśnie od rana ruchów nie czuje i juz miałam wstawać po detektor ale właśnie kopa dostałam :)
    Jak byłam na usg polowkowym to musiałam skakać żeby się obudził bo nie dało się zbadać tyłka

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie był taki moment, ale byłam przeziębiona, a teraz kiedy to niby ma mało miejsca i piszą, że będę mniej czuć to ja mam imprezę w brzuchu
    jak syn był spokojny, tak teraz jestem w szoku, jej brak miejsca nie przeszkadza, się rozepchnie, a co tam

przy anti D na wizycie babeczka młoda serduszka szukała i miała dość cienki ten przyrząd, tak mi go w brzuch wciskała, że masakra miałam ochotę wyć z bólu, mala sie wtedy "obraziła" :) najpierw cisza, a później matke skopała ostro na wieczór
    ja jak nie czuję ruchów dłużej to radę z tego forum wcielam w życie, mianowicie wypijam na raz szklankę soku i się kładę i zawsze coś tam mi odpuka :)
    ja wczoraj te nieszczesne 3 godziny spałam, dzis w nocy przezywałam, spac nie mogłam i znow ze 3 godzinki i jestem już jak zombi, a sobie wkręciłam tempo takie, że jak się zatrzymam to padne na twarz i tyle

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli tętno jest to wystarczy. Myślę, że na tym etapie gdyby coś było nie tak to tętna nie było by wcale a i Ty miałabyś jakieś objawy typu bóle itp. Zanim detektor kupiłam to czytałam na forach jak dziewczyny się shizuja bo słabo słychać i nie jeden artykuł przeczytałam, że czasami dzidzia porostu śpi albo jest inaczej ułożona i tętno słabiej słychać. Detektor to tylko urządzenie.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też tą ikeę tak przejrzałam :) myślałam o tym przewijaku białym i łózeczku, lekkie małe białe mebelki i tanie
    ale ta komoda mnie kusi, miałam podobną i przydała się do 5 roku, a i dalej by się sprawdzała, ale jak już masz komodę to pewnie
    jakby był jakiś ładny a nie plastikowy to bym się zastanawiała też nad takim przykręcanym i składanym do ściany
    ważne, że troszkę się rusza, sprawdzaj dalej, przeczucie matki podobno jest podstawą do badania (choc w UK jakos mi trudno uwierzyc:)

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chciałam jakieś ładniejsze meble, lubię coś ala z rzeźbieniami ale szafy były wielkie. Ja chciałam żeby dwie części za drzwi weszły, i znalazłam, gładkie, jak wiecie pokój mi siostra wyremontowała, kolor konkretny się doda potem, jak się okaże. ja kupiłam te meble z ikei. (szafę się kupuje osobno z szufladami, można dowolnie z nią kombinować bo ten mebel można w różnych kombinacjach robić, Ja wybrałam 3 szuflady na dole, dwa "pałąki" w środku do wieszaczków i metalowa szuflada w środku. changing table planuję pod oknem a łóżeczko po prawej stronie :)
    xeolfr.jpg
    ir2qmt.jpg
    2yydoa8.jpg

aniafk, ap1526 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale masz spokój w tym pokoiku:)
    My wszystkie meble będziemy w Polsce kupować, sypialnia, salon, dzieci. Łazienka, wszystkie drzwi ( bo0 te tutejsze mi się strasznie nie podobają), nawet podłogi sprowadzę. Już wstępnie znalazłam firmę która mi kuchnie w zabudowie zrobi do samodzielnego montażu. Śmiejemy się z mężem , że tira trza będzie kupić :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    same widzicie że wielki ten pokój nie jest, ale będzie dość poręczny sądzę. Na ścianie w pasy pójdzie łóżeczko,te białe wąskie jedna pójdzie jeszcze w róg koło okna, a druga.... może out. Będzie dość blisko do szuflad żeby sięgnąć, lepiej tak niż wszystko nosić codziennie do dużej sypialni na łóżko lub do łazienki, 9tdfo9.jpg
    157c57p.jpg

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam mniejsze, łóżeczko i komoda więcej byś nie wcisnęła.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk, ja też marzę żeby z Polski mieć materiały i ludzi do kolejnego remontu. Mojej siostry facet ma firmę, zrobili jej ostatnio pięknie, śmieję się żeby mi ich dała na miesiąc tu, niech dwa vany wezmą, kupią materiały i zapłacę im za miesiąc pracy , dam im tu spanie, jedzenie a i tak mnie o wiele taniej wyniesie niż tutejsi. Mi ostatnio miejscowy fachowiec wycenił adaptację garażu na część mieszkalną (ściany, podłoga, sufit) jeden wielki kwadrat z osobnym na mały shower room na 12,400 funtów, za tyle w Polsce pół domu wybudujesz !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 13:56

aniafk lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no, też widziałam, kolega w takim mieszkał, box room .
    aniafk wrote:
    Widziałam mniejsze, łóżeczko i komoda więcej byś nie wcisnęła.

aniafk lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja wszytstkie meble kupię, przechowam u rodziców w garażu a jak będę miała wszystko skompletowane to przywiozę tutaj. My jeszcze nie mamy co remontować bo dopiero po nowym roku kupimy domek i nie wiem do końca czy nowy czy używany - nie mogę się zdecydować bo są za i przeciw ;/
    Transportem się nie martwię bo mój mąż to mechanik i chcemy kupić busa do naprawy, przywieźć mebelki i busa sprzedać tak żeby na zero wyjść. Jeżeli kupimy dom używany to chcemy dużo zrobić sami, tzn to co na nasze siły czyli ściany, podłogi, łazienki. Chciałabym np. w salonie mieć wyjście balkonowe na całą ścianę i tutaj wiadome bez fachowca ani rusz.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://lifestyle.wp.tv/i,Caly-swiat-mowil-o-tym-porodzie,mid,1550051,index.html?ticaid=613646#m1550051

Co o tym myślicie? Ja jestem na nie

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
‹‹ 256 257 258 259 260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ