X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłabym pierogi z serem ale w ruskiej postaci :)
    Dlaczego mi przypomniałaś? :(

Penelope lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, I ja mam ochotę na ruskie pierogi, wyciągam z zamrażarki, wspominałam że siostra zrobiła jak była :)
    Kambel, aniafk, super Wasze awatary, rzeczywiście lepiej widzieć jakoś z kim kimś rozmawia :)
    Linki z przewijakami Waszymi dzisiejszymi otworze jak odpale lapka, wstyd się przyznać ale ja jeszcze nie wstałam, albo i wstałam, żeby żeby sobie śniadanie do łóżka przynieść :)

kambel, aniafk, ap1526 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Martwi mnie trochę cisza w brzuchu od wczoraj, ciezko mi nawet znaleźć tętno detektorem gdzie wcześniej kilka sekund i było. Znajduję niby ale jakoś tak tak cicho, nie tak jak wcześniej i nie Nie wiem czy nie mylę z innym. Kopniecia tez jakby ustały, a jak jest to nie Nie wiem czy czyli nie zabulgotanie żołądka. Czy jest możliwe że dziecko jakoś się bardziej z tyłu? I tak tam jest od wczoraj?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 12:58

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nie raz podczas sprawdzania tętna się obracał i tez słabo wtedy było słychać. Na pewno śpi , pewnie w nocy był aktywny. Ja właśnie od rana ruchów nie czuje i juz miałam wstawać po detektor ale właśnie kopa dostałam :)
    Jak byłam na usg polowkowym to musiałam skakać żeby się obudził bo nie dało się zbadać tyłka

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym sobie polezala w łóżku a tu o 8:30 trzeba było wstać,dziecię wyspane wiec dzień trzeba zacząć z samego rana

relgio4pk3pt9z4w.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na polowkowyn kaja odwróciła się plecami i 3 razy robili usg, na sam koniec położna wcisnela palce w brzuch i dopiero to ja ruszyło. Nie pomogło nic słodkiego ani dreptanie.
    Penelope może ma taki spokojniejszy dzień.

relgio4pk3pt9z4w.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nawet palce nie pomogły ;) Ja na nogach od 7.30 bo szkoła. Nie jestem przyzwyczajona i teraz mi głowa pęka a zasnąć nie zasnę.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ap, mebelek fajny, też póki co mam w planie changing table, ale ten Twój trochę za duży dla mnie, komodę i szafę białe już kupiłam, dziecko będzie miało swój pokoik ale same wiecie jakie są single pokoje w uk, więc szafa i komoda już są, za drzwi mi się zmieściły, łóżeczko i changing table ale mniej meblowy (komodowy), raczejpółkowy - jeśli tak je mogę opisać. Póki co mam na liście ten z ikea za 55 funtów. ale zaczęły mi się podobać od wczoraj te co aniafk kupiła, więc kto wie ;) myślę żeby wanienkę stawiać na tym stoliku i tak kąpać, powinniśmy zazwyczaj oboje być w domu wieczorami, przynajmniej przez pierwszych kilka miesięcy.
    121d4ko.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 13:31

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk, ja wczoraj 4 razy w przeciągu całego dnia tętna szukałam, dziś raz, no niby coś jest, ale nie tak jak wcześniej. Jakoś daleko i cicho.
    aniafk wrote:
    Mój nie raz podczas sprawdzania tętna się obracał i tez słabo wtedy było słychać. Na pewno śpi , pewnie w nocy był aktywny. Ja właśnie od rana ruchów nie czuje i juz miałam wstawać po detektor ale właśnie kopa dostałam :)
    Jak byłam na usg polowkowym to musiałam skakać żeby się obudził bo nie dało się zbadać tyłka

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie był taki moment, ale byłam przeziębiona, a teraz kiedy to niby ma mało miejsca i piszą, że będę mniej czuć to ja mam imprezę w brzuchu
    jak syn był spokojny, tak teraz jestem w szoku, jej brak miejsca nie przeszkadza, się rozepchnie, a co tam

przy anti D na wizycie babeczka młoda serduszka szukała i miała dość cienki ten przyrząd, tak mi go w brzuch wciskała, że masakra miałam ochotę wyć z bólu, mala sie wtedy "obraziła" :) najpierw cisza, a później matke skopała ostro na wieczór
    ja jak nie czuję ruchów dłużej to radę z tego forum wcielam w życie, mianowicie wypijam na raz szklankę soku i się kładę i zawsze coś tam mi odpuka :)
    ja wczoraj te nieszczesne 3 godziny spałam, dzis w nocy przezywałam, spac nie mogłam i znow ze 3 godzinki i jestem już jak zombi, a sobie wkręciłam tempo takie, że jak się zatrzymam to padne na twarz i tyle

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli tętno jest to wystarczy. Myślę, że na tym etapie gdyby coś było nie tak to tętna nie było by wcale a i Ty miałabyś jakieś objawy typu bóle itp. Zanim detektor kupiłam to czytałam na forach jak dziewczyny się shizuja bo słabo słychać i nie jeden artykuł przeczytałam, że czasami dzidzia porostu śpi albo jest inaczej ułożona i tętno słabiej słychać. Detektor to tylko urządzenie.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też tą ikeę tak przejrzałam :) myślałam o tym przewijaku białym i łózeczku, lekkie małe białe mebelki i tanie
    ale ta komoda mnie kusi, miałam podobną i przydała się do 5 roku, a i dalej by się sprawdzała, ale jak już masz komodę to pewnie
    jakby był jakiś ładny a nie plastikowy to bym się zastanawiała też nad takim przykręcanym i składanym do ściany
    ważne, że troszkę się rusza, sprawdzaj dalej, przeczucie matki podobno jest podstawą do badania (choc w UK jakos mi trudno uwierzyc:)

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chciałam jakieś ładniejsze meble, lubię coś ala z rzeźbieniami ale szafy były wielkie. Ja chciałam żeby dwie części za drzwi weszły, i znalazłam, gładkie, jak wiecie pokój mi siostra wyremontowała, kolor konkretny się doda potem, jak się okaże. ja kupiłam te meble z ikei. (szafę się kupuje osobno z szufladami, można dowolnie z nią kombinować bo ten mebel można w różnych kombinacjach robić, Ja wybrałam 3 szuflady na dole, dwa "pałąki" w środku do wieszaczków i metalowa szuflada w środku. changing table planuję pod oknem a łóżeczko po prawej stronie :)
    xeolfr.jpg
    ir2qmt.jpg
    2yydoa8.jpg

aniafk, ap1526 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale masz spokój w tym pokoiku:)
    My wszystkie meble będziemy w Polsce kupować, sypialnia, salon, dzieci. Łazienka, wszystkie drzwi ( bo0 te tutejsze mi się strasznie nie podobają), nawet podłogi sprowadzę. Już wstępnie znalazłam firmę która mi kuchnie w zabudowie zrobi do samodzielnego montażu. Śmiejemy się z mężem , że tira trza będzie kupić :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    same widzicie że wielki ten pokój nie jest, ale będzie dość poręczny sądzę. Na ścianie w pasy pójdzie łóżeczko,te białe wąskie jedna pójdzie jeszcze w róg koło okna, a druga.... może out. Będzie dość blisko do szuflad żeby sięgnąć, lepiej tak niż wszystko nosić codziennie do dużej sypialni na łóżko lub do łazienki, 9tdfo9.jpg
    157c57p.jpg

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam mniejsze, łóżeczko i komoda więcej byś nie wcisnęła.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk, ja też marzę żeby z Polski mieć materiały i ludzi do kolejnego remontu. Mojej siostry facet ma firmę, zrobili jej ostatnio pięknie, śmieję się żeby mi ich dała na miesiąc tu, niech dwa vany wezmą, kupią materiały i zapłacę im za miesiąc pracy , dam im tu spanie, jedzenie a i tak mnie o wiele taniej wyniesie niż tutejsi. Mi ostatnio miejscowy fachowiec wycenił adaptację garażu na część mieszkalną (ściany, podłoga, sufit) jeden wielki kwadrat z osobnym na mały shower room na 12,400 funtów, za tyle w Polsce pół domu wybudujesz !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 13:56

aniafk lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no, też widziałam, kolega w takim mieszkał, box room .
    aniafk wrote:
    Widziałam mniejsze, łóżeczko i komoda więcej byś nie wcisnęła.

aniafk lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja wszytstkie meble kupię, przechowam u rodziców w garażu a jak będę miała wszystko skompletowane to przywiozę tutaj. My jeszcze nie mamy co remontować bo dopiero po nowym roku kupimy domek i nie wiem do końca czy nowy czy używany - nie mogę się zdecydować bo są za i przeciw ;/
    Transportem się nie martwię bo mój mąż to mechanik i chcemy kupić busa do naprawy, przywieźć mebelki i busa sprzedać tak żeby na zero wyjść. Jeżeli kupimy dom używany to chcemy dużo zrobić sami, tzn to co na nasze siły czyli ściany, podłogi, łazienki. Chciałabym np. w salonie mieć wyjście balkonowe na całą ścianę i tutaj wiadome bez fachowca ani rusz.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://lifestyle.wp.tv/i,Caly-swiat-mowil-o-tym-porodzie,mid,1550051,index.html?ticaid=613646#m1550051

Co o tym myślicie? Ja jestem na nie

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
‹‹ 256 257 258 259 260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ