Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
mam kartę i kupony haha
na uwaga
śniadanko do łóżka
dzień bez obowiązków
masaż
tu i teraz (if you know what i mean)
gorące lody haha
oraz kupon przyznania racji (jeden hehe)
jakieś sugestie co by jeszcze?ell, Weridiana, Penelope lubią tę wiadomość
-
Właśnie tylko na tym certyfikacie gdzie jest więcej danych pisze copy i bądź tu mądry. Wiem że ten główny wysłałam o paszport ale nie pamiętam teraz jak on wyglądał
Ja na walentynki mam kartkę i zamówiłam kalendarz ( ale tylko dla tego ze nie mamy a potrzebujemy) taki z naszymi imionami w każdym miesiącu i z rysunkami do tego. Np na październik są dwie dynie jedna Ania druga Paweł ♡ albo na grudzień dwa bałwanyap1526 lubi tę wiadomość
-
ap1526 wrote:mam kartę i kupony haha
na uwaga
śniadanko do łóżka
dzień bez obowiązków
masaż
tu i teraz (if you know what i mean)
gorące lody haha
oraz kupon przyznania racji (jeden hehe)
jakieś sugestie co by jeszcze?Moj pewnie jeszcze ucieszylby sie na weekend bez zmiany pieluch i bez wychodznia z domu.
Ja z aktem urodzenia nie pomoge, bo jedynie pamietam, ze wysylalam ten odrecznie napisany, ale nie wiem juz co w nim bylo dokladnie
ap1526 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
przypomnialyscie mi o tłustym czwartku, tez zapomniałam. Jednak wcześniej jakiś szósty zmysł podpowiedział mi aby kupić donaty w sainsbury; -)
Penelope pomyślałam o tobie wczoraj, a tu proszę takie wiadomości. Słowo: zdrowie nabiera szczególnego znaczenia. Oglądałam kiedyś program ze tutaj jeśli lekarze mają jakikolwiek cień podejrzenia to od razu aplikuja antybiotyk malenstwu , a dopiero potem robią badania (aby nie tracić czasu w razie czego).
Dobrze ze juz po wszystkim, teraz to już nowy początek
Jeśli chodzi o różne paranoje , to chyba każda z nas je przeżywa zwłaszcza po porodzie (rodzaj depresji? ) pozostaje nam z tym walczyć i myśleć pozytywnie:-) Wiem że łatwo powiedzieć, mi też nie zawsze wychodzi. Nasza kultura i katolickie wychowanie nie przygotowuje do optymistycznej wersji światacóż trzymam kciuki za nas Kobiety
ap1526, Penelope lubią tę wiadomość
-
Penelope, co za koszmar przezyliscie, tylko sie cieszyc, ze wyniki jednak byly sprzyjajace i wszystko jest ok. Mam nadzieje, ze teraz juz tylko bedziecie odpoczywac i szybko puszcza was do domu i bedziesz mogla naprawde cieszyc sie synkiem.
Penelope lubi tę wiadomość
-
Anifak, ty to chyba jestes stworzona do rodzenia, podziwiam i zazdroszcze, gdyby nam wszystkim tak szybko moglo pojsc...
Ja wczoraj bylam u poloznej, termin mam na jutro, a w przyszla sdore chce mi robic jesli trzeba, masaz szyjki. Powiedziala, ze jest w tym dobra wiec mozliwe, ze za tydzien zobacze juz synka. W domu dotarlo do mnie, ze chce mi tez podac prostaglandyny a potem sprawdzilam, ze to hormon uzywany przy indukcji wiec juz sie mniej ciesze, bo chcialam miec naturalny porod w miare mozliwosci, wiec mysle ze po prostu sie na to nie zgodze dopoki mi nie uzasadni czemu chce mi wywolywac porod, chyba ze powodem jest to, ze jedzie na wakacje jak wspomniala ......
Dzis tlusty czwartek, ale u nas sie chyba obedzie bez paczkow bo ja bynajmniej ich nie upieklam ..... ale za to sa inne slydycze i czekoladki
Mialam jeszcze pisac o miedzynarodowych imionach bo ja tez takie chcialam wybrac, i wciaz nie mam ostatecznego, waham sie czy Robert, Oliver, Adrian lub nawet Edgar czy Zachary - bo pisownia bylaby ta sama i tu i w pl, macie jakies fajne miedzynarodowe imiona jeszcze dla chlopakow?Weridiana, aniafk lubią tę wiadomość
-
mój syn ma międzynarodowe heh
córa teeż
ciekawe czemu w taki sposób chce Ci wywołać
miałam wielką nadzieje że masaż szyjki pomoże, a nie pomogły dwa
choć może trochę, bo rozwarcie jakieś tam się zrobiło
nigdy nie slyszalam o tym hormonieCarola55 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPenelope wyobrażam sobie Twój strach. Najważniejsze że synek jest zdrowy. Skup się na tym i staraj się wyprzeć wczorajszy dzień.
Aniafk ten czerwony akt jest skrócony i wysyłasz go do benefitów,natomiast ten rozbudowany o paszport.
Carola życzę, aby poród sam się zaczął, bez masażu i hormonów.
Carola55, Penelope, aniafk lubią tę wiadomość
-
Carola tez myślałam nad Robertem jeśli będzie chłopiec, mojej córce podoba się Adam.
Ania fajnie ze do Milton, ładne miasteczko, ostatnio byliśmy tam na lodowisku.
My wybraliśmy Luton, ze względu na komunikację, na pewno nie ze względu na urodę cha cha i udało nam się w spokojnej okolicy , z dobrymi sąsiadami
jeśli chodzi o poród , to ja dostałam kroplowke na spowolnienie akcji jednak nic to nie dało, urodziłam miesiąc za wcześnie. z kolei miałam duże problemy z gojeniem się rany po szyciu i szwów, trzy miesiące męki, a potem też nie łatwo. Ja zazdroscilam dziewczynom po cesarce.
nawet dzisiaj gdybym mogła wybrać, wybrałabym cc ... tak się boję co będzie po porodzie.
Och , wszystkie mamy inne doświadczeniaell, aniafk lubią tę wiadomość
-
O 2 w nocy i o 2 po południu ostatni antybiotyk
sprawdzą stan dziecka, wagę i jeśli ok to jedziemy do domu , chyba się rozplacze jak z nim tam wejdę, tak czekam na to
ooo, piszę i znów Kuźwa łzy, czy ja kiedyś przestanę!!!!!!
A walentynki mam w planie spędzić właśnie w domu z moimi dwoma ukochanami mężczyznamibędą najlepsze na świecie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 00:52
ell, ap1526, Weridiana, Plumb80 lubią tę wiadomość
-
Weridiana wrote:
Och , wszystkie mamy inne doświadczenia
Carola, mam nadzieje, ze urodzisz bez wspomagaczy jednak. Ja takiego masazu nigdy nie mialam, ale nie brzmi zachecajacoCzy to boli?
Penelope, swietne wiesci! To teraz juz bedzie z gorkiWeridiana, Penelope lubią tę wiadomość
-
teraz Ci się przyda umiejętność organizacji
pamiętam to słodkie łóżeczko jak z katalogu, jak znajdziesz czas to wrzuć foto z lokatorem
oj walentynki będziesz mieć wyjątkowe
trzymam kciuki żeby was wypuścili już do domu
jak tam siostra? cieszy się? wraca do Ciebie wkrótce?
to wy dziewczyny też z Northamptonshire?ja okolice Kettering
Penelope, aniafk lubią tę wiadomość
-
swoją drogą śmiesznie to będzie wyglądać, w szpitalu leżałaś, rodziłaś w bólach, po cesarce do siebie dochodzisz ale jutro wyjmiesz kartkę jak gdyby nigdy nic
superwomen haha
bo kobiety potrafią pomyśleć o wszystkimell, Weridiana, kambel, Penelope lubią tę wiadomość
-
Wspolczuje wrazen Penelope i zycze szybkiego powrotu do domu i duzo zdrowia dla calej Rodzinki!
Dzieki za odpowiedzi! Niezbyt krzepiace ale szczere!Ja sie starsznie balam wizji porodu jak jeszcze nie bylam w ciazy i troche sie o tym wszystkim naczytalam. Teraz nie jest zle- chyba hormony robia swoje. Pociesza mnie tez fakt, ze moja siostra urodzila trojke dzieci i wszystkie porody byly lightowe i szybkie i wspomina je bez rzadnej traumy. Chcialabym miec tak samo!
Weridiana, ell, Penelope lubią tę wiadomość
-
Ell, ale Twoj synek pieknie rosnie i jaki sie z niego blondynek zrobil ...
Weridiana, torche poczytalam o tych masazach i jak juz jest po terminie to pwoinno sie okreslic dojrzalosc szyjki macicy najpierw, np w Skali Bishopa.... i zrobic odpowiednio albo rozdzielenie membran szyjki (membrane sweep) albo sam masaz szyjki, jezeli jest jeszcze nie dojrzala. Ja w takim razie nie wiem co bedzie mi chciala zrobic w srode. Z tego co inne kolezanki mowily to jest to po prostu niezbyt przyjemne, ale nie boli az tak bardzo, a czesto przynosi rezultat taki, ze moze przyspieszyc akcje porodowa lub do niej doprowadzic. Czasem niestety trzeba to powtorzyc dwa lub trzy razy itd, zalezy jak bardzo tez organizm gotowy jest do poroduWeridiana lubi tę wiadomość