Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
Jesli chodzi o birth plan, to ja mialam dluzsza wizyte z polozna, ok 30-40min i razem pisalysmy ten plan w 34tc, nie mowila mi, ze mam go napisac sama - chyba zalezy od rejonu/poloznej
Moj porod przebiegl wedlug planu, z czego jestem zadowolona i baaardzo dobrze go wspominam, nawet skurcze
Aha, i jesli decydujecie sie karmic piersia, to pilnujcie lub Wasz partner porodowy/maz, zeby ODRAZU przystawili Wam Maluszka do piersi jak sie urodzi - wtedy dziecko 'wyrabia' sobie odruch ssania i bedzie Wam latwo karmic piersia. U mnie niestety polozna tego nie zrobila (choc byla super, to o tego nie zrobila) i wyszlo jak wyszlo z karmieniem. Mojej znajomej siostrzenica miala identyczna sytuacje i tez sie skonczylo tak jak u mnie, wiec pilnujcie tegoalkak12 lubi tę wiadomość
-
Generalnie birth plan powinno napisac sie w polozna... ale jak samemu sie do tego przygotuje i napisze 'na brudno' to jest latwiej pozniej z polozna.
Na przyklad takie rzeczy jak przystawianie dziecka do piersi od razu...
Rekomenduje zeby wydrukowac go w kilku kopiach i dac tym wszystkim ktorzy sie Toba opiekuja podczas porodu.
Ja to jestem taki sceptyk, jak juz pisalam wyzej, chyba sie na 5 stron rozpisze.... przecwiecze jeszcze mojego meza ze znajomosci planu. wydrukuje w 50 kopiach, zeby czasem nie zabraklo, hahahaha!
-
mychowe wrote:Dziekuje Ulala:) Bede wierzyc:)
A kiedykolwiek zdarzylo Wam sie przeciagnac w ciazy, albo po cos siegac, ze Was cos zaklulo? Bo dzis niepotrzebnie po cos siegalam w samochodzie jak mi spadlo i mnie zaklulo z prawej strony.
energy szalonaa pewno dawaj wszystkim niech wiedzą,że mają doczynienia z kobietą która wie czego chce i nie da sobie wciskać kitu.
u mnie z tym karmieniem to i tak nie da rady zaraz po narodzinach, a nawet nie wiem czy 1 karmienie nie bedzie z butelki- bo to jednak 2 buźki do wykarmienia będą. u mnei jest tyle niewiadomych,że sama już głupieje co do planuWiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2013, 12:34
energytrip lubi tę wiadomość
-
No energy to tak jak ja- tydzień pełen. Dzisiaj byłam z mezem na duuuzych zakupach bo morr dawał nam zniżkę 15% wiec trzeba było korzystać. Jutro usg i lekarz. W czwartek dziewczyny przychodzą na baby shower a w piatek sesja
ojjj bedzie sie działo
energytrip lubi tę wiadomość
-
super!
my dostalismy troche voucherow do Johna lewisa jako prezent slubny od paru znajomych, tak wiec mysle sie tam wybrac - moze w sobote mi sie uda.
baby shower - widze ze bedziesz juz ustawiona po tej imprezie, swietnie!
Ja jeszcze musze jakos znalezc wolny weekend zeby zaporosic znajomych na obiad, ktorzy lozeczko mi przywioza. I musze jeszcze zainteresowac sie sprawa karmienia, nic jeszcze o tym nie myslalam. To znaczy chciala bym karmic piersia, ale jak dziewczyny pisza wyzej to nie taka prosta sprawa. Poza tym nawet w tej opcji nalezaloby mniec jakies butelki, pompke.... te sprawy. Kurcze nie wiem od czego zaczac.... -
Energytrip miałaś już jakieś zajęcia z tej hipnozy, czy te będą pierwsze? Jeżeli miałaś, to jakie wrażenia?
Ula powodzenia jutro, żebyś się już czegoś dowiedziała
Ja baby shower będę miała robione przez dziewczyny z pracy, ale to za tydzień w piątek. Ja już w sumie wszystko mam, za dwa tyg. zaczne prać i prasowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2013, 09:42
energytrip, Ulala lubią tę wiadomość
-
to bede dopiero pierwsze zajecia - na pewno dam znac.
ja juz popralam czesc rzeczy, ale jeszcze nie mialam czasu zabrac sie za prasowanie.
W zeszly piatek kupilismy komode dla malenstwa na jego szpioszki i pieluszki i kurcze chlopaki musieli ja gdzies z boku trachnac w transporcie, ale sie zdenerwowalam. Zadzwonilam do firmy i wymienia na nowa, ale musze poczekac troche. A ja juz sobie obmyslalam,z e do pierwszej szuflady pojda rompersy, do drugiej pieluszki, do trzeciej sliniaczki..... ahhhh! a tu taka klapa.
-
Kropka ja z racji tego, ze pracowałam z samymi chłopami nie miałam co liczyć na taka imprezę
nawet sie śmieje,ze na odchodne nic nie dostałam,ale mówie - nawet sie nie spodziewałam
Energy ja od samego poczatku nie mastawiam sie na żadną metodę karmienia na 100%. Moze moje poglądy nie sa dla wszystkich ale ja nigdy nie miałam zamiaru karmić miesiącami, czy latami. Uważam, ze będąc matka nadal jestem kobieta i żona, która nadal ma swoje potrzeby i uwiqzanie z dzieckiem na załóżmy 14 mcy karmienia jest po prostu nie dla mnie- a poza tym jak dziecko ma zeby to juz dla mnei jest niednoznaczne z zakończeniem cycka.
Tym bardziej,ze najważniejszy jest początek z antycialami, bo potem mleko to juz tylko pokarm. Mówie nikomu nie narzucam mojej opini i szanuje kobiety które maja sile i karmią tak długo, ale ja jakos tak mam.
Tym bardziej teraz jak beda dwa brzdace to chche im dac przeciwciala- bo jest to dla mnie ważne- ale spać tez musze wiec butelki beda na pewno w użyciu.
No ja mam dwie komody w salone i w jednej sa Ciuszki do 3 mcy a w drugiej buciki, wszelkie śliniaczki, skarpetunie i zimowe kombinezony, na pampersy mam ten wiszący worek, czy jak to sie po pl nazywaa na husteczki mokre to mam przybirnik na łóżeczko
Aj idę spać. Chłopy nadal siedzą, bo po meczu nie mozna isc spaćdobrze,ze mnie to nie rusza i moge spać wszędzie, przy świetle i przy rumorze
-
no to mamy termin- na 19 listopada exmisja z mamusiowego brzucha
Kropka, mychowe, energytrip, alkak12, xcarolinex lubią tę wiadomość
-
hehe gadziny wychodzimy za 5 tygodni!
mamusia ma juz bilety kupione
mychowe, energytrip, Kropka lubią tę wiadomość
-
lekarka twierdzi,że donoszę. szyjka wysoko i zamknięta, łożyska wysoko. ja dużo leze wiec tez to pomaga. tydzień przed cc kolejne usg, wymazy,badania krwi i jedziemy!! mamusiu to wydaje sie takie nierealne!
Kropka, mychowe lubią tę wiadomość