Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
zimno jak nic... ja nie tylko futro wyciagnelam z szafy bo zimno, ale rowniez dlatego, ze to jest jedyna duza rzecz ktora mi caly brzusio zakrywa... hahaha! wygladam jakbym sie wybieralam na polowanie na niedzwiedzie, no ale co tam, najwazniejsze zeby cieplo bylo.
-
energy jak Rosjanka
jeszcze ten taki kapelusz puchaty załóż
u nas lało przez ostatnie kilka dni, ale barometr pokazuje zmiane pogody więc czekam
Kropka no chyba 7 lat nocek dalej o sobie znaća tak na serio to szykowałam się trochę wczoraj- zrobiłam torta zawijanego i cake-pops. zaraz jade szybko na poczte i do sklepu bo musze jeszcze sałatki zrobic i ogarnąć kuchnie bo wygląda jak pobojowisko ;)dziękuje temu krajowi,ze ma peło gotowych przekąsek!!
bo gotować to bym tyle nie dała rady!
Kropka, mychowe, alkak12, energytrip lubią tę wiadomość
-
Jesli chcecie sie moje Drogie posmiac to w Irl czeka sie na wyniki krwi i moczu ciazowe tylko 2 tyg
normalna komedia tym bardziej ze placi sie za nie za 1ym razem 40e plus 50e GP(rodzinny lekarz)
a przezorny super ubezpieczony bylam w Pl za dentysta wyniki zrobilam ogolne, takze czekam spokojnie na irl, wiedzac ze z pl mam w normie, uwaga robione rano , odbior po 3pm
UK i IRL tutaj na takiej koncowej liscie jak pl druzyna -
Dziewczyny, a u mnie nie jest wcale zimno, bardzo sloneczny dzien byl, wciaz bez kurtki mozna chodzic, chyba w cieplejszym rejonie Devon mieszkam, zaraz przy Kornwalii:)
Poza tym Ulala kupilam tego dopplera, dzisiaj doszla przesylka, ale tego tetna dzidzi nie moge znalezc, tylko swoje, myslisz, ze jest za wczesnie?
Zaznacze, ze mam niemala tkanke tluszczowa -
Hej
Po dzisiejszym usg nadal nic nie wiem i nawet usłyszałam że go nie powinnam robić bo skierowanie było przed zajściem w ciąże i nie związane z ciążą. Ale na szczęście pokazali mi moje maleństwo przez chwilkę i widać było że się rusza a serduszko bije tak jak powinno. Badali mnie dosyć długo i coś tam mierzyli ale co to mogę dowiedzieć się na wizycie u GP za 10 dni. Paranoja.
A oprócz tego jestem chora. Coś z gardłem i przez to przypuszczam ma kaszel i chrypę a do tego lekki katar. A wszystko przez tą zgniłą pogodę. Ciągle pada
Ula no to trzymamy kciuki za szczęśliwe dotrzymanie do terminu -
Halo Alkak,
Ja tez pierwsze USG mialam w 7 tygodni, skierowanie dostalam, jeszcze zanim wiedzialam ze jestem w ciazy. Powiedzialam to babce. Ona powiedziala tylko ze zrobi usg na to na co bylo skierowanie, ze przy okazji sprawdzi czy wszystko ok z ciaza, czy nie jest poza maciczna i takie tam rzeczy, ale nie bedzie sie skupiac na ciazy szczegolnie.
Co bys jeszcze chicala wiedziec oprocz tego ze wszystko ok i serduszko bije?
Wracaj szybko do zdrowiaalkak12 lubi tę wiadomość
-
Wiesz mialam nadzieje ze zmierza I powiedza wedlog tego ktory to dokladnie tydzien ciazy I na kiedy termin bo potrzebuje tego zeby uzyskac ta karte na bezplatne leki I dentyste. Polozna mi powiedziala ze bez tego jej nie otrzymam I mam sie do niej zglosic jak okresla wszystko na usg to wypisze forme na ta karte. Niestety mimo ze mamy juz czworke dzieci I pracuje tylko M to nie mam darmowego bo M za duzo zarabia. Kwalifikujemy sie tylko do child tax credit I nic po za.
-
Hej hej.
Mychowe no moze tez tak byc jak piszeszkazda kobietka jest innej budowy i tez zalezy gdzie małe sie umiejscowilo. Dałaś duzo oliwki? Bo to pomaga. Do tego jak pisałam na leżąco dupka do góry i szukamy tak bardzo nisko- masz dziwne wrażenie, ze szukasz za nisko ale to tylko wrażenie.
Alkak to ja bym taka położna walnela. Idź do lekarza p o ta formę na kartę i ja olej. Mi położna sama dała formę juz na 1 wizycie w 7 tyg i wpisała datę z om- bo w ciazy jestes tak? No to o co jej chodzi? Mi na tych wcześniejszych usg tez nic nie określali bo oni maja takie zasady i nic z tym nie zrobisz. Dokładnie określają tylko w 12 i w 20 tyg. Resztę usg jak masz robione- czy tak jak ja mam co 4 tygodnie to sa tylko miary ale tobie i tak nic nie mowia i tak. Pozostaje czekać do usg w 12 tyg. Masz juz datę?
No ja po imprezie. Padam na twarz! Takie stanie w kuchni juz nie dla mnie. Dostałam dla dziewczyn tyle bluzeczek, sukienusi i nawet te pamiątki zeby odbić rączki i stupki!a jutro sesja wiec mykam spać bo beauty sen mi potrzebny
energytrip, Kropka, mychowe lubią tę wiadomość
-
Ula dzieki za podpowiedz w sprawie karty. Do Gp musze isc na poczatku listopada zobaczyc co tam znalezli na usg wiec przy okazji zalatwie ta sprawe bo watpie zeby wczesniej jakis wolny termin byl. Co do daty kolejnego usg to mam na 15 listopada. Qurcze jestem troche zla bo myslalam ze moj M bedzie mogl wejsc ze mna I zobaczyc malenstwo a tu dusza nie pozwalali bo to nie polozniczy tylko ogolny oddzial.
-
no w sumiej jak to miało być usg z innego powodu a ne ciązy....oni mają swoje zasady których nie objedziesz-(np jak masz wiecej usg niż te w 12 i 20 to już zdjęć nie dostaniesz) ale kochana na te 12 tyg usg spokojnie będzie mógł wejść z tobą.
-
Ulala wrote:no w sumiej jak to miało być usg z innego powodu a ne ciązy....oni mają swoje zasady których nie objedziesz-(np jak masz wiecej usg niż te w 12 i 20 to już zdjęć nie dostaniesz) ale kochana na te 12 tyg usg spokojnie będzie mógł wejść z tobą.
-
stinka już wiesz płeć?? wow!!
MI panie z epau tez dawały za darmo ale tam chodziłam tylko do 16 tyg, potem chodzisz już normalnie na te usg gdzie wszystkie babki chodzą na te normalne usg i tam już uparte nie dawały.
dziewczyny no przedobrzyłam w tym tygodniu. jestem po sesji i teraz bedę cierpieć przez kilka dni bo jestem przemęczona- spuchła mi jedna!! kostka, głowa mnie boli,i nie mam siły...no niestety to juz nie to zdrowie- trzeba teraz zregenerować siły.
zdjęcia powinny być już po weekendzie :DDDDDDDDDKropka lubi tę wiadomość
-
Ula to odpoczywaj ile mozesz
Super, że sesja się udała, koniecznie wrzuć nam zdjęcia
Szczęściara - tylko jedna kostka spuchnięta
u mnie dwa balony od kilku tyg.
Dziś jestem mega zmęczona a jutro przyjeżdżają goście na weekendI sama nad sobą się użalam jak ja dam radę, a w poniedziałek do pracy
Muszę sobie zapamiętać na przyszłość, by nigdy nie jechać w goście do kobiety w zaawansowanej ciąży
Stinka gratulacje drugiego synkachociaż bym tak na 100% nie ufała
A synkowie jak dorosną, będą razem na piwo chodzić
-
Kropka ale ja sie przestraszyłam,że tylko jedna
no ale Wera jest niżej i możliwe,że coś juz uciska i jedna noga puchnie
ja bym nie dała rady pracować i w weekend coś robić....teraz nie pracuje a padam. gary czekają ale niech czekają- ja muszę odpocząć.
będą chłopy chodzić na piwo albo zabierać sobie dziewczynya ile będzie różnicy między chłopakami??
-
Dziewczynki ja bylam prywatnie u Polskiego gina. Ma bardzo dobry sprzet, chociaz tez sie nie spodziewalam, ze powie jak plec. Zapytal sie czy chcemy wiedziec i powiedzialam, ze nawet bardzo! Maly sie fajnie ustwil. Nogi do gory, rozlozone. No i bylo:
-na 91% chlopak, nie na 99%, nieeee na 100% chlopak.
Takiego siuraska i jajeczka bylo widac, ze nie ma mowy o pomylce. Szkoda, ze nie umiem wstawiac zdjec to bym wam pokazala.Kropka, Ulala lubią tę wiadomość
-
stinka załóż konto np na http://imageshack.us/
dajesz media uplodad- potem browse i dodajesz foto jakie chcesz- i uploda now.
jak juz je załaduje to po prawej będzie- continue to imege links- kliknij to i wejdzie w detale.
skopiuj forum code i tutaj wklej:
Uploaded with ImageShack.us
Limerikowo, Kropka, energytrip, Stinka, xcarolinex, mychowe lubią tę wiadomość
-
Kropka, energytrip, Stinka lubią tę wiadomość
-
och dziękuję dziękuję
teraz czekam na resztę zdjęć bo to kilko przedsmak co widziałam
Kropka lubi tę wiadomość