X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • Asha Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana...dziekuje kochana za odpowiedz...ja tez nie wymiotuje, ale mnie mdli strasznie i stoi mi wszystko w gardle...mialam nadzieje. Ze mi to przejdzie gdziej ok 12 tyg a ty mi mowisz ze 3/4 miesiac o.O zalamka hahahah :-/ oj mus sie przemeczyc :-/

Weridiana lubi tę wiadomość

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha mnie troche mdlilo,w sumie mineli mi jakies 1.5 tyg temu moze dwa. Wymiotowalam dwa razy,dzis rano byl ten drugi, stwierdzilam ze maz chcial mnie otruc bo to po kanapce,ktora mi zrobil:) nastepnym razem kazalam mu dzialac z opoznieniem,zeby to nie bylo takie oczywiste;) ale mdlosci cale szczescie nie wrocily:)

Asha, Weridiana lubią tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia wrote:
    Asha mnie troche mdlilo,w sumie mineli mi jakies 1.5 tyg temu moze dwa. Wymiotowalam dwa razy,dzis rano byl ten drugi, stwierdzilam ze maz chcial mnie otruc bo to po kanapce,ktora mi zrobil:) nastepnym razem kazalam mu dzialac z opoznieniem,zeby to nie bylo takie oczywiste;) ale mdlosci cale szczescie nie wrocily:)

:-D

• Kika428 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2015, 02:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia wrote:
    A tam dziwna, jak juz to wyjatkowa :) to dobrze,ze Ci sie lepiej zrobilo po wizycie u niej, czyli nie daja jej jakis wiekszych szans? Mnie dziwi tylko jak jej siostry to nie wzrusza, w koncu rodzenstwo to najblizsza rodzina, choc rozne sa relacje, ale w takich momentach wszystkie niezgody powinny odejsc na bok.
    Podobno jej siostra miala tam isc w niedziele I to nawet z mama podobno przyjechala z Czech bo ta kolezanka to czeszka no ale nic nie wiadomo czy sie tam wkoncu zjawily czy nie, jak spytalysmy lekarzy ile jej szans Daja to
    Powiedzieli ze nie moga nam nic powiedziec ale ze sa przy nadzieji, wygladala tak spokojnie ze tez bym nie pomyslala ze to Takie powazne ale uraz glowy to uraz glowy :/ ale naprawde juz Moge zyc spokojnie bo Wiem ze co moglam to zrobilam mysle ze jeszcze sie tam do niej wybiore zobaczymy
    A co do mdlosci mnie od 7 tyg trzymaly do ok 12 I to Takie straszne mialam zwolnienie z pracy o malo do szpitala nie trafilam. A teraz nadal sie zdarzaja, Cala noedziele wymiotowalam I wczoraj tez nie
    Poszlam do pracy z tego powodu takze jak mysle ze juz mam spokoj tak one przypominaja mi o sobie.. Ale tez mam dosc bo u mnie Niestety na mdlosciach sie nie konczy ale zycze ci zeby ciebie tak nie meczyly bo nikomu bym nie zyczyla dla mnie to jest poprostu straszne...

Maksymilian
  • Asha Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika428 wrote:
    Podobno jej siostra miala tam isc w niedziele I to nawet z mama podobno przyjechala z Czech bo ta kolezanka to czeszka no ale nic nie wiadomo czy sie tam wkoncu zjawily czy nie, jak spytalysmy lekarzy ile jej szans Daja to
    Powiedzieli ze nie moga nam nic powiedziec ale ze sa przy nadzieji, wygladala tak spokojnie ze tez bym nie pomyslala ze to Takie powazne ale uraz glowy to uraz glowy :/ ale naprawde juz Moge zyc spokojnie bo Wiem ze co moglam to zrobilam mysle ze jeszcze sie tam do niej wybiore zobaczymy
    A co do mdlosci mnie od 7 tyg trzymaly do ok 12 I to Takie straszne mialam zwolnienie z pracy o malo do szpitala nie trafilam. A teraz nadal sie zdarzaja, Cala noedziele wymiotowalam I wczoraj tez nie
    Poszlam do pracy z tego powodu takze jak mysle ze juz mam spokoj tak one przypominaja mi o sobie.. Ale tez mam dosc bo u mnie Niestety na mdlosciach sie nie konczy ale zycze ci zeby ciebie tak nie meczyly bo nikomu bym nie zyczyla dla mnie to jest poprostu straszne...

To widze ze jak mdlosci sie koncza to tzyganko sie zaczyna :-/ no to pieknie :-/

• Kika428 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2015, 01:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zyganko miałam z mdlosciami także u mnie to chodzi parami :)

Asha lubi tę wiadomość

Maksymilian
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 02:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez,tylko to drugie wyskoczylo tak o po kanapce od meza;) dlatego bede usilnie twierdzic, ze chcial mnie otruc;) ale mdlosci brak I w ogole nie mam jakis dolegliwosci ciazowych narazie, cycki tylko jak bolaly tak bola, aaaa I ciagle jakies krostki mi wyskakuja I nie tylko na twarzy. Niby mowia ze jak sa mdlosci itp. To dobrze,ze ciaza bezpieczna,bo duzy poziom hormonow itd. Nie wiem jak sie do tego ustosunkowac,bo z Gabrysiem moze mnie zemdlilo z dwa razy I tyle I tez bylo wszystko ok :) ale za to mialam duze wahania nastroju tak do 4 5 miesiaca,pozniej spokoj,nic nie bylo mnie wstanie wyprowadzic z rownowagi. Teraz za to spokojna jestem od samego poczatku,nawet meza nie mam ochoty mordowac;) kazda ciaza jest inna I nie ma co sie sugerowac. A moze zaczne szalec z nerwami po 5 miesiacu, choc mysle,ze obecnosc Gabrysia w naszym zyciu duzo wnosi pod tym wzgledem;) a jak nie to biedny moj maz :D aaa propo Gabrysia cala podroz,lot byl bardzo grzeczny,nawet poderwal laske, starsza-ale to ma po tatusiu,bo ja starsza od meza 2 lata. No ale jak to moi rodzice powtarzali psy na lata sie nie gryza :D

Asha, Kika428, Kropka, Weridiana lubią tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje laseczki :-) mnie strasznie mdli, a wczoraj nad kiblem wisialam bo mi jezdzilo z gory na dol, okropnosc, juz bym chyba wolala zwymiotowac , meczylam sie strasznie :-( ale nic nie wyszlo z tego, zamiast czuc sie lepiej to jest coraz gorzej, mam tylko nadzieje ze fasolek jest zdrowy :-)

pati_zuzia, Weridiana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha nie chcę straszyć, ale mnie mdliło całą ciążę. Masakra jakaś była. Praktycznie non stop od rana do popołudnia, wieczorem było tylko lepiej. Wcześniejsze dwie ciąże bezobjawowo przeszłam, no to teraz miałam wszystko w jednej haha ;)

Fasolek jest zdrowy, to normalne jest kotek :) Ja też nie wymiotowałam, może z 6 razy przez całą ciążę. Ale to pewnie dlatego, że się boję tego i duszę w sobie :P

Cieszę się dziewczyny, że scany ok u Was, niech maluchy dojrzewają w brzuszkach :)

U nas już 8 zębów i akcja chodzenia za jedną rękę. Kilometrówkę dzienną wyrabiamy spokojnie ;)

Buziaki !!! :)

Kropka, Asha, aniafk, pati_zuzia, Weridiana lubią tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80 wrote:
    Asha nie chcę straszyć, ale mnie mdliło całą ciążę. Masakra jakaś była. Praktycznie non stop od rana do popołudnia, wieczorem było tylko lepiej. Wcześniejsze dwie ciąże bezobjawowo przeszłam, no to teraz miałam wszystko w jednej haha ;)

Fasolek jest zdrowy, to normalne jest kotek :) Ja też nie wymiotowałam, może z 6 razy przez całą ciążę. Ale to pewnie dlatego, że się boję tego i duszę w sobie :P

Cieszę się dziewczyny, że scany ok u Was, niech maluchy dojrzewają w brzuszkach :)

U nas już 8 zębów i akcja chodzenia za jedną rękę. Kilometrówkę dzienną wyrabiamy spokojnie ;)

Buziaki !!! :)

Ja pierwsza tez bezobjawowa mialam dlatego teraz nie moge sie nadziwic ze takie cos moze byc normalne o.O

Plumb80 lubi tę wiadomość

• aniafk Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ell przegapiłam Twój poród ;/ Gratuluję córcia śliczna :)
    Weridiana to Ty następna się szykujesz :D, postaram się nie przegapić.

Ja już na nowych śmieciach od 3 tygodni, nie miałam internetu a tutaj się trochę nadrukowało więc nie w temacie jestem ale nie będę nadrabiać bo pół dnia by mi to zajęło. W ogóle brytyjskie ciążowe forum aż kwitnie ( dobrze, niech się dzieci rodzą :D ) ale mamuśki gdzieś poznikały ;/ Chyba trzeba kolejny wątek założyć po narodzinach w wielkiej brytanii :D

U na , że stara bieda nie napiszę ale nowa bieda jak najbardziej. Fajnie się mieszka w swoim domku, w ogóle skok z 1 bedroom na 4 to kolosalna różnica a gratów mieliśmy tyle, że nie jestem w stanie nadal uwierzyć gdzie to było trzymane! :O
    Piotruś w nowej szkole rewelacyjnie, ciężko mu powiedzieć która fajniejsza mówi, że obie czyli jest dobrze. Mi trochę gorzej bo wozić go muszę, nicy nie daleko bo jakieś 4 minuty ale to wkładanie fotelika do auta i wyjmowanie go już mnie męczy a to dopiero początek.

Adam rośnie rośnie , za szybko trochę ;/ Jeszcze 3 tygodnie i pierwsze jedzonko będziemy próbować, już zapomniałam jak to jest. Może dzięki temu zacznie mniej w nocy jeść bo wciąż co 3 godziny wstaje.

Babuszka go nazywam :*
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f018c49878c5.jpg

Asha, pati_zuzia, Weridiana, ell, Kropka, AsiaPoli, Plumb80 lubią tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o hihi aż się zalogowałam specjalnie :) Adaś oczyska cudne :D
    gratuluję domku, cudnie, że już na swoim
    miałam to samo odczucie co do graciarni :)
    Juleczka ładnie zjada, sama wstaje tylko nieraz ląduje nie tak jak trzeba i jest płacz :) podkładam wszędzie poduszki haha i szukam kojca, oj koniecznie, do ogródka mi chce uciekać i o jeny jest wszędzie
    dziś nauczyła się klaskać i wybróbowuje cały dzień :) jak kichnie to zawsze jest radocha i drze się na całe gardło daaadaa :D
    jest urocza,
    a braciszek mega pomocny i troskliwy :D
    mam przekochane maluchy, aż mi się ta miłość wylewa z każdej strony :)

Weridiana, Plumb80 lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb a jak ząbki? w miarę bezboleśnie wychodzą? u nas cisza :D
    za to Danielkowi pierwszy się rusza
    jednemu urosną drugiemu wypadną :D

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Kika428 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dzisiaj mialam prenatalne wszystko dobrze :) nie zmierzyli mi nt nie wiem czy to dlatego z tez nie chcialam testu z krwi, zagladac miedzy nogi tez jeszcze nie chcieli takze musze poczekac jeszcze 6 tyg :) ale sie ciesze :)

Weridiana, ell, ap1526, Kropka, Plumb80 lubią tę wiadomość

Maksymilian
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zastanawiałam się kiedy Piotrusiowi ząbki zaczną wypadac. Na razie cisza, ciekawa jestem jego reakcji jak zaczną się kiwac . U Adasia cisza ale jak zabkowanie odziedziczy po bracie to na pewno po 7 miesiącu i bezszelestnie .
    Tej graciarni to mam już dosyć, dopiero dzisiaj stare mieszkanie oddaliśmy i zanim zaczmiemy pozbywać się gratow to muszę odpocząć bo strasznie nas ta przeprowadzka zmeczyla. Już liczę tygodnie do wakacji i polski kochanej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 00:24

Weridiana, ap1526 lubią tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika gratuluję, ważne że wszystko ok , a miedzy nóżki to nie zaglądają, z tego co wyczytałam od dziewczyn to robią cytologie po 3miesiacach od porodu.

Aniafk to pięknie ze juz na swoim, to prawda że ilość rzeczy jakie gromadzimy przerasta nasze wyobrażenia :-)

co do porodu to chyba ja następna :-) wczoraj zaczęłam 35 tydzień, moja córka Laura nie chciała czekać dłużej ale mam nadzieję że tym razem Emma nie pójdzie w ślady siostry ;-)

Dziewczyny gratuluję dzieciaczków, niech rosną zdrowo :-)

pati_zuzia, Kika428, Kropka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 02:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika fajnie,wazne ze malenstwo rosnie zdrowo. :) u mnie w szpitalu nie mowia jaka plec,ale ja wiedzialam o tym wczesniej,bo za pierwszym razem tez bylo podobnie. Zapytalam dlaczego,bo wiem ze w niektorych szpitalach mowia bez problemu I z tego co mi powiedziano to ze maja duzo rzeczy do sprawdzenia na scanie I na to juz nie msja czasu. Ja mam nadzieje,ze dowiem sie za jakies 2 tyg :) a jak nie to pewnie pojdziemy jeszcze raz po powrocie do Uk :)
    Weridiana 35 tydz dla mnie to jeszcze takie odlegle... :D
    a ja z Gabrysiem odwiedzilam dzis a wlasciwie juz wczoraj przyjaciolke,ona ma 5 miesieczna coreczke I maly byl taki delikatny,przytulal glaskal I to sam z siebie, a ztakim malym dzieckiem nie mial jeszcze kontaktu I mnie zaskoczyl. :) Milo bylo patrzec az mi sie plakac chcialo to bylo takie slodkie :) mam nadzieje,ze podobnie bedzie sie zachowywal w stosunku do brata czy tez siostry :) dopiero minal drugi dzien jak tu jestesmy a mam wrazenie jakbym nigdy nie wyjezdzala albo conajmniej miesiac byla :D ale wczorajszy dzien byl bardzo intensywny. Spotkanie zjedna druga trzecia pozniej trzema naraz haha... taka odmiana od dosc spokojnego zycia w Anglii :) rodzinke jeszcze poodwiedzac nudzic sie nie bede a I kurs na prawko. Strach sie bac jak mnie wypuszcza na drogi :D

Kika428, Weridiana, Kropka lubią tę wiadomość

• Kika428 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Moje usg nie trwalo zbyt dlugo bo jakies moze 10/15 min a czytalam ze nie ktore dziewczyny nawet po 40 min mialy, a co do mowienia o plci to powiedziala ze na nastepnym scanie dopiero.. Ale mysle ze predzej bede miala okazje sie dowiedziec :))

Maksymilian
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fajnie,ze Ci powiedza :) a jak bedziesz miala okazje wiedziec wczesniej to na polowkowym potwierdzisz :) ja sie musze umowic na wizyte I to bedzie 4 lipca raczej choc wilalabym tak blizej 10 ale juz nie bede wybrzydzac :) I odrazu 3D zrobie

Kika428 lubi tę wiadomość

• Kika428 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez w polsce wybieram sie na 3d akurat to bedzie kolo 20 tyg :)

pati_zuzia lubi tę wiadomość

Maksymilian
‹‹ 374 375 376 377 378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ