X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • ell Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam i moses basket i kolyske i jak na razie moses basket sprawdza sie lepiej. Mala spi w nim cala noc, a w kolysce sie wybudza, ale to chyba zalezy od dziecka. Ale moge ci polecic swaddle blanket (taki z rzepami). Uzywamy go na noc glownie i fajnie sie w nim uspokaja i zasypia po jedzeniu :)

Weridiana, majeczka8 lubią tę wiadomość

201506044965.png201302141778.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ell ja chce karmic piersia, jednak moje poprzednie doswiadczenie w tym temacie jest pozytywne. tzn mialam zapalenie piersi ale to bardziej ze wzgledu na moja niewiedze i brak pomocy, nie wiedzialam wtedy co i jak ;-)
    ale samo karmienie bezbolesne, nigdy nie mialam pekajacych brodawek itp.

ja nie planuje kupna kosza itp. lozeczko stoi obok naszego sypialnego i juz nawet maz wspomina coraz czesciej ze pewnie i tak bedzie spala z nami . mam nadzieje ze tym razem bedzie to lozeczko haha
    a co powiecie o tych spiworkach. kupilam jeden ale nigdy wczesniej tego nie uzywalam.
    musze sie zastanowic nad swaddle blanket z rzepami , mam kilka kocykow ale to wyglada na lepsza opcje na poczatek :-)

Ap napisalas ze corcia ma juz tak dlugo biegunke , hmm rzeczywiscie 6 dni ...podajesz jakies leki? zmienilas diete? mowia ze warto jest dac jagody ale nie wiem od ktorego miesiaca mozna je podawac.
    mam nadzieje ze malenstwo szybko dojdzie do siebie, tak pomyslalam jeszcze o zabkowaniu ?

a tak poza tym to w Luton upal, puchne i siedze w domku bo za cieplo na ogrodku...

ap1526 lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupilam ten:-)
    http://www.ebay.co.uk/itm/Newborn-Swaddle-Wrap-Warm-Blanket-Baby-Infant-Soft-Fleece-Sleeping-Bag-0-4Months-/381248940707?pt=LH_DefaultDomain_3&var=&hash=item58c4352aa3

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ell tabletki z lisci malin kupilam (te same) a z baby wrap sling sie wstrzymam bo moja Laura juz jest duza i bardziej mi pewnie pomoze ;-) ale wyglada fajnie i dziecko jest ulozone w dobrej dla bioderek pozycji. zobacze, pewnie jak bym byla na twoim miejscu to bym sie nie zastanawiala :-)
    pozdrawiam

1usasg185gkausx0.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie miałam jakiś czas miejsca na łóżeczko i miałam moses basket na stojaku, który się bujał. czyli kołyska czy kosz na jedno wychodzi, może przytulniej w koszu, mnie mała ładnie spała, a jak podrosła i była za ciężka kosz dałam ze stojaka na podłogę i włożyłam poduchę i miała taki leżaczek :) bajeczki w nim ogląda

u lekarza dostałam pojemniczek na próbkę i będą badać Niunię
    nic nowego nie jadła, a dałam jej trochę paracetamolu jak się biegunki zaczęły
    trochę się zastanawiam czy nie je za dużo mleczka, obiadku zjada mało i butlę ciągle woła

Weridiana lubi tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczymy,jestem nowa. mam takoe jedno pytanie. jestem 32 tyg ciazy i bede rodzic w newham hospital w londynie(jeden z najgorszych szpitali, czytalam opinie). jako ze jest to moj trzeci porod i dwa poprzednie to byla cesarka, to teraz powimnam tez mirc, ale... mialam spotkanie z consultant midwife i ta mnie usilnie przekonywala do naturalnego, nie zgodzilam sie bo sie boje! to date porodu mam ustalona na 39 tydzien ciazy, ale w karci ciazy wpisala mi ze jak zaczne rodzic wczesniej to bedzie porod naturalny. ten wpis zauwazylam dopiero w domu, na nic takiego sie nie zgadzalam. boje sie strqsznie i mam nadzieje ze moje dziecko poczeka do 39 tygodnia...

• ap1526 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślałam o ząbkach więc chciałam przeczekać, ale już dość, niech lekarz sprawdzi :)
    u nas też upał że jeeeezuuuniu
    26stopni mam w domu i jak wchodzisz z dworu to czujesz ulgę :D

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap dobrze zrobilas niech ja zbadaja, mam nadzieje ze cie uspokoja :)

Witaj Jasmine,
    ciezko mi powiedziec bo ja pierwszy porod mialam naturalny w PL.
    Popytaj jeszcze i popatrz na forum angielskim co pisza o cc.
    ja ze swojej strony moge sie zapytac poloznej jakie sa tutaj procedury (w przyszly wtorek mam wizyte)
    jesli chodzi o ten szpital to jeszcze zapytam kolezanki bo wydaje mi sie ze tam rodzila. cos mi sie ta nazwa obila o uszy.

1usasg185gkausx0.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przepraszam, zdublowalam posty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 16:24

• jasmine89 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje Ci bardzo, ja nastepna wizyte mam dopiero 15 lipca. w mojej karcie ciazy wyczytalam, ze po dwoch cesarkach z automatu kolejne porody to ciecia ale opinie w internecie mi pokazaly ze tutaj sie popycha kobiety do naturalnego porodu bo koszta sieznacznie roznia... moje dzieci urodzone w Pl wazyly odpowiednio 4000 g i 4600g, wiec mam obawy ze kolejne dziecko tez jest duze, czego sie dowie. dopiero 29 lipca na usg(ktore wyblagalam, poniewaz nie chcieli mi zrobic bo juz wyczerpalam moja pule). staram sie myslec pozytywniedodatkowo jestem niska 155 cm i gdy rodzilam w Pl tomoj lekarz mi powoedzial ze to jwst rowniez wskazanie do cesarki, jak i to ze moja miednica tez jest mala. staram sie mysle pozytywmie, ale boje sie ze jak zaczne rodzic naturalnie to blizna na macicy eksploduje i jabedemiala problem, az boje sie myslec o tym co by sie stalo z mala... pytalam polozna czy wykona mi obserwacje blizny, czy nie jest za cienka i czy wszystko z nia ok. a ona na to ze sie tego nie praktykuje, nawet wtedy gdy poiwoedzialam jej o bolach jake czuje w miejscu ciecia i powiedziala ze to normalne i mam isc na ostry dyzur jesli zaczne krwawic. boje sie rodzic w uk

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmine czyli podstawa do cesarki byla duza waga urodzeniowa dzieci?

Jesli chodzi o usg to w razie czego moge polecic prywatnie miejsce w Watford
    http://windowtothewomb.co.uk/studios/watford-studio/
    ceny przystepne i mozesz przeciez miec tylko 2D.
    Ja robilam polowkowe 2D+3Dpeek +zdjecia na plycie i film na plycie razem £60.

hmmm ja z kolei wole tu rodzic bo mam niemile doswiadczenia z PL a slyszalam same pozytywne opinie.
    jesli chodzi o cc to wiem ze w PL robia to az za czesto, na zyczenie ale w twoim przypadku nic nie doradze bo to rzeczywiscie blizna po dwoch CC, na pewno musi sie wypowiedziec lekarz i do tego duza waga dzieci.
    o wage corki mnie pytali tutaj w UK wiec duza waga dziecka na pewno ma znaczenie jesli chodzi o rodzaj porodu.
    Dobrze tez ze jednak dostalas termin cesarki mimo ze jest to dosc pozno.
    z kolei wiem ze w PL tez robia cc gdzies okolo 38tydz.
    zobacz co bedzie na skanie
    ja zapytam sie mojej poloznej, zobaczymy co powie

ell lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Asha Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmine89 wrote:
    czesc dziewczymy,jestem nowa. mam takoe jedno pytanie. jestem 32 tyg ciazy i bede rodzic w newham hospital w londynie(jeden z najgorszych szpitali, czytalam opinie). jako ze jest to moj trzeci porod i dwa poprzednie to byla cesarka, to teraz powimnam tez mirc, ale... mialam spotkanie z consultant midwife i ta mnie usilnie przekonywala do naturalnego, nie zgodzilam sie bo sie boje! to date porodu mam ustalona na 39 tydzien ciazy, ale w karci ciazy wpisala mi ze jak zaczne rodzic wczesniej to bedzie porod naturalny. ten wpis zauwazylam dopiero w domu, na nic takiego sie nie zgadzalam. boje sie strqsznie i mam nadzieje ze moje dziecko poczeka do 39 tygodnia...

Witaj Jasnim...

Ona nie ma prawa cie zmusic do naturalnego...wystarczy ze sie boisz i ma obowiazek wpisac i zorganizowac ci cesarke..ja tak bede miec...i w 38 tygodniu a nie w 39 ...pogadaj z suprvizorem od midwife telefon jest w twojej karcie ...masz prawo czuc sie bezpiecznie i tyle i musza ci zagwarantowac porod jaki chcesz...tym bardziej ze mialas dwie cesarki wczesniej <3

ell, Weridiana, jasmine89 lubią tę wiadomość

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ogladalam swaddle blanket fajna sprawa nie znalalam tego wczesniej. Natomuast troszke przypomina mi to tz rozek - ktore mamy wpolsce tylko rozek podtrzymuje glowke rowniez. Zastanawiam sie czy kupic np dwa swaddle blanket i dwa rozki z pl zamowic to chyba powinno wystarczyc? Rodze zima wiec moze ten rozek tez sie przyda..wiecie tyle rzeczy jest do ogarniecia ze chwilami nue wiem jak ja to wszystko kupie i nic nie omine ;-)

Jasmine moja kyzynka ma trojke dzieci i trzy razy cc - to chyba po dwoch jest oczywiste ze sie obawiasz naturalnego.
    asha dobrze radzi -ona nie ma prawa cie zmuszac ja bym zadzwonila do supervisor midwife wiesz tutaj czasem trzeba sie dopominac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 11:15

Asha, ell, Weridiana lubią tę wiadomość

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ap1526 wrote:
    u nas szósty dzień biegunka i apetyt osłabł. :( jutro mamy wizytę
    nie chciałam panikować, biegunki się zdarzają no ale ile ma się biedna męczyć jeszcze. Ciekawe przez co tak, niby ostatnio wszyscy mamy jakieś rewolucje żołądkowe.

Cieszę się Plumb, że Victor tak pięknie się rozwija. My mamy bilans za kilka dni.
    Zastanawia mnie tylko ta waga, w sumie Niunia też lekka już nie jest, ale mój synuś jeszcze jako pięciolatek chyba ważył 16 kg.
    Czy to się tak zatrzymuję w którymś momencie? :)

całuję brzuszki, mamy i maluszki :D

Kotek. Victor w chwili narodzin ważył 4640g. Zatem dużo. Teraz ma 12,2 kg co jest proporcjonalne wg siatki centylowej. Łącznie przez 11 miesięcy dobrał 7,5 kg także prawidłowo. Nie możesz porównywać wagowo dzieci naszych, ponieważ każde z nich przy narodzinach miało inną wagę. Należy patrzeć na przyrost w skali miesięcy. Teraz przez ostatnie 3 miesiące dobrał 1200g także już wolniej dobiera. Poza tym spójrz na fotkę, nie jest dzieckiem grubym z nadwagą. On po prostu urodził się już duży a dobiera prawidłowo, jedzie proporcjonalnie po siatce centylowej wg swojej wagi startowej ;)

ell, Weridiana lubią tę wiadomość

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmine zauważyłam że jesteś na forum sierpnioweczek , ja też tam piszę bo niestety lipcowki tak się klocily swojego czasu że nie miałam ochoty tego czytać.

Co do szpitala Newham to dobrze mi się wydawało, znajoma tam rodziła. Powiedziała ze tak jak ty naczytala się negatywnych opinii, strasznie się bała. Niepotrzebnie :-) rodziła 24h a jest bardzo zadowolona z opieki. Położne delikatne, do któregoś cm rozwarcia dostawała gaz, następnie znieczulenie w nogę i na koniec w kręgosłup epidural chyba.
    Poród naturalny ale mały urodził się duży. Pewnie zależy co kto oczekuje, to był jej drugi poród a pierwszy w PL i chwali sobie lepiej :-)
    Co do cesarki to jak dziewczyny radziły sprawdź może nie jest to żaden problem.

A i jeszcze jedno tej mojej znajomej siostra ma termin na 11lipca i rodzi w Newham, zdam relację co i jak po porodzie :-)

jasmine89 lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje Ci bardzo, to mnie podnioslo na duchu i rzedzywiscie nie zamierzam sie juz stresowac:)dziekuje wszystkim dziewczynom za ypowiedzi, bo naprawde czuje sie tu jak na koncu swiata i ciesze sie ze jednak jeswt ktos kto mnie rozumie:)i wogole napisalam do nhs maila i zobaczymy co mi odpisza:)i jeszcze poje na drzwi otwarte, bo maja co sobote, wezme znajomoa ktora ma termin dzien po mnie i zaczynam myslec pozytywnie:)
    a Ty Weridiana gdzie bedziesz rodzila?

Weridiana, Asha lubią tę wiadomość

• jasmine89 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Witaj Jasnim...

Ona nie ma prawa cie zmusic do naturalnego...wystarczy ze sie boisz i ma obowiazek wpisac i zorganizowac ci cesarke..ja tak bede miec...i w 38 tygodniu a nie w 39 ...pogadaj z suprvizorem od midwife telefon jest w twojej karcie ...masz prawo czuc sie bezpiecznie i tyle i musza ci zagwarantowac porod jaki chcesz...tym bardziej ze mialas dwie cesarki wczesniej <3
    dziekuje Ci kochana, napisalam do nhs i zobqczym co mi odpowiedza. pozniej z tym mailem pojde na nastepny appointment i jak ktos bedzie mnie zmuszal to pogadam z supervisorem

Asha lubi tę wiadomość

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmine ja będę rodzić w Luton-Dunstable hospital, mieszkam w Luton :-)

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 35C w cieniu. .ufff

1usasg185gkausx0.png
  • Asha Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmine89 wrote:
    dziekuje Ci kochana, napisalam do nhs i zobqczym co mi odpowiedza. pozniej z tym mailem pojde na nastepny appointment i jak ktos bedzie mnie zmuszal to pogadam z supervisorem

<3

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
‹‹ 376 377 378 379 380 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ