X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • ivi Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki krem z filtrem polecacie dla noworodka?

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fryzjerka wrote:
    jak wy to robicie ze macie te suwaczki na stale?
    Musisz wejsc w ustawienia wybrac spolecznosc i tam wkleic suwaczek i zapisac

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivi wrote:
    My mamy filtr 50 Ladival kids kupiony w bootsie

ivi lubi tę wiadomość

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • adora Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie uzywam zadnych filtrow, bo tam jest tyle szkodliwej chemii az brak slow. Tylko oliwa lub olej kokosowy.

• fryzjerka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    Musisz wejsc w ustawienia wybrac spolecznosc i tam wkleic suwaczek i zapisac
    no tak robie i mam tylko jednorazowo

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • ivi Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bereda dziekuje za odp

Adora niestety chemie mamy wszedzie i nie da sie jej calkowicie uniknac. Ja wole wybrac dobry kosmetyk niz narazac delikatna skorke dziecka na promieniowanie sloneczne

bereda11, Limerikowo lubią tę wiadomość

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivi wrote:
    Bereda dziekuje za odp

Adora niestety chemie mamy wszedzie i nie da sie jej calkowicie uniknac. Ja wole wybrac dobry kosmetyk niz narazac delikatna skorke dziecka na promieniowanie sloneczne
    no wlasnie na pierwszy spacerek zla matka nie posmarowalam mu buzki i troche sie opalil ale teraz mam go zawsze przy sobie w torbie i nie widze zeby go uczulal

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • adora Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam calkowicie inne podejscie do slonca. Nigdy syna nie smarowalam kremami tylko olejami. Przeciez dziecko (i dorosly) potrzebuje slonca do produkcji wit d. Poza tym smiac mi sie chce z tej calej nagonki, ze slonce powoduje raka itd. Chemia jest wszedzie dlatego ja unikam jej jak tylko sie da.

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie jestem w szoku bo przeczytalam artykul w ktorym tez zabraniali smarowac dzieci filtrem tylko wystarczy jakis krem ochronny i wystawiac dziecko na sloneczko. Nie wiem skad sie u mnie wzielo przekonanie by smarowac kremem z filtrem ? Musze to sobie przetrawic i przemyslec

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • adora Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo firmom kosmetycznym chodzi o kase, to jasne, stad te bajeczki o dziurze ozonowej. Smaruj malucha olejem, to daje filtr 6-8. Czesc promieni przejdzie przez skore i bedzie sie produkowac witamina. Ja tak wlasnie dbam o skore syna i wszystko jest w porzadku. Nigdy nie mial oparzenia. Sklaniam sie we wszystkim ku naturze. Np syna i siebie myje sama woda. Po kapieli smaruje olejem i od nikogo nie smierdzi a dzieki temu nie zmywam ze skory warstwy ochronnej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 17:05

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivi wrote:

Ja nie wystawialam malej na mocne slonce a smarowalam 50 nivea dla dzieci.corke rodzilam w upaly czerwowe w Pl.chodzilismy na spacery glownie po 7pm jak dalo sie juz wyjsc choc duszno.budke przykrywalam troche pieluszka bo chodzilismy do parku i mialam obawy by jej cos nie pogryzlo czasem.patrzalam tez zawsze by slonce nie swiecilo jej w oczy
    U nas miala suplementacje wit D bo tak zalecil pediatra

ivi lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tej szerokosci geo jak Wyspy slonce jest zdradliwe jak w Hurgadzie czy na Kanarach.nie czuc ze opala bo jest silny wiatr a efekt czerwonej skory wieczorem i bolu glowy..
    Poza tym dawke sloneczna dostaje sie czasem i mocna. w Pl i na kontynencie jest ona regularna i skora przyzwyczaja sie
    W ogole to opalanie nie jest juz w modzie ze wzgledu na czerniaka
    Mi w ciazy wyszedl niedobor wit D i jestem na suplementacji viganttoletem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2016, 11:22

ivi lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • ivi Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo ja tez nie zamierzam wystawiac synka na slonce i corke urodzona w styczniu tez chronilam postawiona budka w spacerowce i zaslanialam pieluszka i stosowalam krem nivea 50;) Chodzi mi o to zeby chronic delikatna skorke maluszka. Ostatnio wyczytalam ze ubranko w jasnym kolorze chroni przed sloncem tak jak krem z filtrem 8. A tutaj slonce bywa rzeczywiscie zdradliwe niby nie ma wysokiej temp a pozniej skora czerwona i piecze.

Limerikowo, bereda11 lubią tę wiadomość

• fryzjerka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny mam takie pytanie bo moja kumpela urodzila i jej polozna powiedziała żeby kupila butelki z firmy tomme tippee (a ze ona jest taka ze jak ma cos z jedej firmy to nie miesza tylko kupuje wszytsko z jedej )ale chodzi mi o to ze polozna powiedziała ze ta firma ma podobny kształt do piersi matki czy jakos tak.ale niestety ona twierdzi ze z niczego nie jest zadowolona termometr obniza temp cos tak jeszcze zle działa .
    moje zapytanie jest co sadzicie o tych butelkach czy lepiej kupic np. avent?

i patrzę na termometry do ucha polecacie jakieś? niedrogie a dobre. na amazonie są różne i tomme tippe i Brauna i jeszcze inne za dużo tego jest :/
    ten jest fajny i tani ale czy dobry :VALUE MAKERS Multi-functional 4 in 1 Termometro Baby Digital Thermometer Adult Child Body Forehead Ear Infrared
    Thermometer Termometer https://www.amazon.co.uk/Multi-functional-Termometro-Thermometer-Forehead-Termometer/dp/B00WE0I1GE/ref=sr_1_16?s=baby&ie=UTF8&qid=1466358521&sr=1-16&keywords=thermometer+ear

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2016, 19:54

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i mam drugie pytanie bo słyszałam (ale jeszcze nie wiem dokładnie od księgowej) ze jak się składa na maternity to jest to jakoś 500 Ł/m-c przez 10 mcy tak? zgadza się? chodzi mi ze słyszałam ze można złożyć dokumenty jakieś aby wydali jednorazowo ta kwotę czyli dali by 5000Ł słyszałyście cos o tym?

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • adora Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio wypelnialam dokumenty, bo staram sie o maternity alowance, bo z pracy nie dostane z powodu dlugiego zwolnienia. Dostaje sie niecale 140 funtow tygodniowo przez 39 tygodni (9 miesiecy). Pieniadze mozna dostawac przelewem co 2 lub co 4 tygonie. Nie bylo zadnej wzmianki o mozliwosci dostania jednorazowej kwoty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 09:55

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mielismy butle tommee tippee ale cos nie skrecaly nam sie dobrze za to avent bez problemu
    teraz sa nawet aventa z dluzsza szyjka i nie potrzeba nakretek
    w bootsie czesto sa promocje aventa

termometr brauna do ucha najbardziej nam sie sprawdzil, przy tych do czola lub w usta to byl szal przy goraczce, co pomiar to inna temp wyskakiwala

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za info jutro ide do księgowej wiec dowiem się co i jak.

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fryzjerka tak jak Adora pisze ,ja tez nie sltszalam o tym by jednorazowo wyplacali ...Co do butelek mam Avent i jestem zadowolona .tetmometru jeszcze nie uzywalam a mam z Lidla

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bereda i oby termometr Ci sie nie przydal!

My po samolocie zaliczylismy 1sza wysoka goraczke malej na infekcje gardla
    no i teraz regula ze po samolocie zawsze to gardlo zaatakowane wirusowo, ale orientujemy sie bo oprocz sprawdzania to apetyt jest mniejszy

bereda11 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 410 411 412 413 414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ