Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
ivi wrote:Bereda dziekuje za odp
Adora niestety chemie mamy wszedzie i nie da sie jej calkowicie uniknac. Ja wole wybrac dobry kosmetyk niz narazac delikatna skorke dziecka na promieniowanie sloneczne
-
Ja mam calkowicie inne podejscie do slonca. Nigdy syna nie smarowalam kremami tylko olejami. Przeciez dziecko (i dorosly) potrzebuje slonca do produkcji wit d. Poza tym smiac mi sie chce z tej calej nagonki, ze slonce powoduje raka itd. Chemia jest wszedzie dlatego ja unikam jej jak tylko sie da.
-
No wlasnie jestem w szoku bo przeczytalam artykul w ktorym tez zabraniali smarowac dzieci filtrem tylko wystarczy jakis krem ochronny i wystawiac dziecko na sloneczko. Nie wiem skad sie u mnie wzielo przekonanie by smarowac kremem z filtrem ? Musze to sobie przetrawic i przemyslec
-
Bo firmom kosmetycznym chodzi o kase, to jasne, stad te bajeczki o dziurze ozonowej. Smaruj malucha olejem, to daje filtr 6-8. Czesc promieni przejdzie przez skore i bedzie sie produkowac witamina. Ja tak wlasnie dbam o skore syna i wszystko jest w porzadku. Nigdy nie mial oparzenia. Sklaniam sie we wszystkim ku naturze. Np syna i siebie myje sama woda. Po kapieli smaruje olejem i od nikogo nie smierdzi a dzieki temu nie zmywam ze skory warstwy ochronnej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 17:05
-
ivi wrote:Dziewczyny jaki krem z filtrem polecacie dla noworodka?
Ja nie wystawialam malej na mocne slonce a smarowalam 50 nivea dla dzieci.corke rodzilam w upaly czerwowe w Pl.chodzilismy na spacery glownie po 7pm jak dalo sie juz wyjsc choc duszno.budke przykrywalam troche pieluszka bo chodzilismy do parku i mialam obawy by jej cos nie pogryzlo czasem.patrzalam tez zawsze by slonce nie swiecilo jej w oczy
U nas miala suplementacje wit D bo tak zalecil pediatra
ivi lubi tę wiadomość
-
Na tej szerokosci geo jak Wyspy slonce jest zdradliwe jak w Hurgadzie czy na Kanarach.nie czuc ze opala bo jest silny wiatr a efekt czerwonej skory wieczorem i bolu glowy..
Poza tym dawke sloneczna dostaje sie czasem i mocna. w Pl i na kontynencie jest ona regularna i skora przyzwyczaja sie
W ogole to opalanie nie jest juz w modzie ze wzgledu na czerniaka
Mi w ciazy wyszedl niedobor wit D i jestem na suplementacji viganttoletem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2016, 11:22
ivi lubi tę wiadomość
-
Limerikowo ja tez nie zamierzam wystawiac synka na slonce i corke urodzona w styczniu tez chronilam postawiona budka w spacerowce i zaslanialam pieluszka i stosowalam krem nivea 50;) Chodzi mi o to zeby chronic delikatna skorke maluszka. Ostatnio wyczytalam ze ubranko w jasnym kolorze chroni przed sloncem tak jak krem z filtrem 8. A tutaj slonce bywa rzeczywiscie zdradliwe niby nie ma wysokiej temp a pozniej skora czerwona i piecze.
Limerikowo, bereda11 lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny mam takie pytanie bo moja kumpela urodzila i jej polozna powiedziała żeby kupila butelki z firmy tomme tippee (a ze ona jest taka ze jak ma cos z jedej firmy to nie miesza tylko kupuje wszytsko z jedej )ale chodzi mi o to ze polozna powiedziała ze ta firma ma podobny kształt do piersi matki czy jakos tak.ale niestety ona twierdzi ze z niczego nie jest zadowolona termometr obniza temp cos tak jeszcze zle działa .
moje zapytanie jest co sadzicie o tych butelkach czy lepiej kupic np. avent?
i patrzę na termometry do ucha polecacie jakieś? niedrogie a dobre. na amazonie są różne i tomme tippe i Brauna i jeszcze inne za dużo tego jest
ten jest fajny i tani ale czy dobry :VALUE MAKERS Multi-functional 4 in 1 Termometro Baby Digital Thermometer Adult Child Body Forehead Ear Infrared
Thermometer Termometer https://www.amazon.co.uk/Multi-functional-Termometro-Thermometer-Forehead-Termometer/dp/B00WE0I1GE/ref=sr_1_16?s=baby&ie=UTF8&qid=1466358521&sr=1-16&keywords=thermometer+ear
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2016, 19:54
-
a i mam drugie pytanie bo słyszałam (ale jeszcze nie wiem dokładnie od księgowej) ze jak się składa na maternity to jest to jakoś 500 Ł/m-c przez 10 mcy tak? zgadza się? chodzi mi ze słyszałam ze można złożyć dokumenty jakieś aby wydali jednorazowo ta kwotę czyli dali by 5000Ł słyszałyście cos o tym?
-
Ostatnio wypelnialam dokumenty, bo staram sie o maternity alowance, bo z pracy nie dostane z powodu dlugiego zwolnienia. Dostaje sie niecale 140 funtow tygodniowo przez 39 tygodni (9 miesiecy). Pieniadze mozna dostawac przelewem co 2 lub co 4 tygonie. Nie bylo zadnej wzmianki o mozliwosci dostania jednorazowej kwoty.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 09:55
-
My mielismy butle tommee tippee ale cos nie skrecaly nam sie dobrze za to avent bez problemu
teraz sa nawet aventa z dluzsza szyjka i nie potrzeba nakretek
w bootsie czesto sa promocje aventa
termometr brauna do ucha najbardziej nam sie sprawdzil, przy tych do czola lub w usta to byl szal przy goraczce, co pomiar to inna temp wyskakiwala -
Bereda i oby termometr Ci sie nie przydal!
My po samolocie zaliczylismy 1sza wysoka goraczke malej na infekcje gardla
no i teraz regula ze po samolocie zawsze to gardlo zaatakowane wirusowo, ale orientujemy sie bo oprocz sprawdzania to apetyt jest mniejszybereda11 lubi tę wiadomość